The Sultan of Brunei’s Unbelievable Car Collection
In kje živi ta revež? 🤣
Popravljeno od Janez007Zadnje čase na forumu ni objavljene nobene tehnične težave glede Mazd, tale s poljskega foruma pa bolj paše v tole rubriko. Je prevedeno z Google translate.
https://mazda6forum.pl/viewtopic.php?f=65&t=2222&sid=a2993ad584a54926df760172a44d8627&start=5580
Popravljeno od Janez007
Spomnim se, kako je v srednji šoli profesor fizike dejal, da je zrak odličen toplotni izolator. Seveda, če je zrak ujet v majhnih prostorčkih (po možnosti čim manjših) in ne more prehajati ven-noter. In med listi časopisa ali v kartonu je zrak ujet.
pred 33 minutami je Alex napisal:Se ne bi branil tega, kar mi je Janez določil. Prava makina.👍
Mimogrede: Bogi Petrol. Revčki imajo izgubo in ubogi delničarji tudi. Toliko o solidarnosti do navadnega človeka. Navadni vojni dobičkarji. 😡
Ni bilo zato, ker je makina. Ampak zato, ker ima še edini ročni menjalnik. 🤣
Alex, a nisi ti za kapitalizem? Tvoje izjave so pa take, kot bi prišle iz ust Kordiša.😉 🤣
Res niso bogi (Petrol), ampak tako kot je delala prejšnja vlada, se enostavno ne dela! In kdo bo to ekonomsko neumnost (1l bencina = 1€, za vsako ceno, čeprav ne gre), plačal? 😩 Podobnih min je prejšnja vlada naslednji nastavila kar nekaj.
Popravljeno od Janez007
Sem lansko leto iPad kupil na 3 koncih: iPad pri edigital.si, svinčnik pri electronic4you.si in ovitek pri amazon.de.
Če bi bil gospod, bi šel v istyle.si in plačal cca 20% več. 😀
Popravljeno od Janez007
Malo na tele borzne cene vpliva tudi mila zima in so se špekulanti ustrašili, da vsega le ne bodo prodali tako, kot so si zamislili. Moji dobavitelji so verjetno že kupili "moj" plin za 2023 po 300 €/MWh in "mojo" elektriko za 2023 po 500€/MWh. 😲 🤣
Za nazaj vsi ti grafi izgledajo tako preprosto in logično.
pred 57 minutami je dvorjan napisal:Moja dva centa: Applov ekosistem sicer deluje, a je močno močno precenjen.
Ne razumem, čemu bi za pametni telefon dal 1400, če telefon za 300-350 evrov drugega proizvajalca deluje vsaj tako dobro.
Potem pa še take neumnosti: normalen original polnilec 30€, kvazi hiter polnilec 70€. Razumem, ovce se strižejo. Ampak na trgu dobiš hitrejši (od Applovega najhitrejšega) polnilec za 7€. In to ne tak, da se ti vtičnica vžge, kar skrbi našega Janez007. 😃
Meni osebno je najbolj všeč Xiaomi (ampak samo modeli s Snapdragon procesorji), pa še to predvsem zato, ker imajo neverjetno dobro in veliko skupnost uporabnikov, ki razvije marsikaj. Tako so poleg odlične tehnične zasnove stvari hitro nadgrajene, sfrizirane itd. In tako stvar postaja čedalje boljša.
ČE imate Xiaomi telefon, si oglejte ROM-e na Xiaomi.EU. Predelani in optimizirani za Evropo, priporočam.
Kdor pa ima rad predvsem bliskovito hitro delovanje in res dolgo avtonomijo baterije, pa priporočam "olajšana" sistema SparkOS in ArrowOS.
Na zdaj že tri leta starem Mi 9T deluje SparkOS Android 13.3 - stvar "leti".
Se strinjam. Tole glede Applovih cen je res bolano. In podobno - za svoj telefon sem pripravljen po občutku dati do cca 300€, tako kot za nekaj let star avto recimo do cca 20.000€. Ampak potem, ko iščeš na trgu vidiš, da so te cene v tvoji glavi glede na tržne ponavadi nerealne. 😏
Pri nakupu za druge je situacija malo drugačna, še posebno če so to žena ali otroci. Nikoli ne veš, kdaj jih boš rabil in se ti bo dobrota morda vrnila. 😍 😀 Ali pa imaš slabo vest, ker si vplačal električni agregat (celo dva), pa po nekaj mesecih nisi več prepričan, če ga boš sploh kdaj dobil. Zakaj bi potem kompliciral pri telefonih za par sto evrov. 🤣
Ker rad kupujem rabljeno, predvsem zaradi nižje cene, sem vse tri iPhone kupil preko Bolhe, original zapakirane, še neodprta embalaža, z računom. iPhone 12 mini 64 GB je tako prišel 470€, iPhone 14 256 GB pa 865€/kos. Sem gledal tudi starejše nove modele, pa jih pod 600 praktično ni. Moj operater je bil še posebej prijazen, na črni petek bi lahko enak iPhone 14 256 GB dobil za samo 1.619€. 🙃
Glede strahu pred nevarnostjo električnih proizvodov pa je to ostanek neke davne poklicne deformacije. 😃 Samo ena stvar na to temo ... kakšen mesec nazaj ležim na kavču in gledam TV, nakar poči in zmanjka elektrike. Žena v kuhinji pa pravi "oprosti, jaz sem kriva". 😇 Z vilico je bezala kos kruha ven iz prižganega opekača.... pa vsi vemo, da jih je tako smrtno nevarno početje že kar nekaj ubilo.
Popravljeno od Janez007
pred 43 minutami je Alex napisal:Kot praviš, res je, nisi fensi in kul, če nimaš jabolka. Pol pa folk pizdi, ko ni nič zastonj zanj.
Da ne bo tako, kot z Mazda bencinarjem. Dokler ga nisi imel sam, ni bil vreden nič, sedaj pa je postal premijski avto.😃
Alex, Mazda CX-30 in Apple iPhone 14 pro.
Sam Apple izdelka še nisem imel. Ampak sedaj vidim pri mojih, da je gor že veliko uporabnih programov, ki delajo res dobro. Stvari delajo, da ne govorim o komunikaciji in nastavitvami med napravami istega uporabnika.
Glede USB-lightning kablov itd. ... so res dragi. Telefonu je Apple radodarno priložil 1 zastonj USB kabel, podobno kot Mazda časti 1 servis. 🤣 Dodatno sem kupil 2 originalna za v Mazdi (na črni petek), pa naročil še približno 10 različnih dobro ocenjenih "no name" s Kitajske, vsi skupaj pa so prišli za enega originalnega, cca. 30 €.
Brezžične Sony in Samsung slušalke delajo tudi na Apple.
Potem sem v roko dobil od enega z Bolhe nov "original" Apple polnilec za nekaj €, kupljen preko Ebay.de. Na izgled enak kot original, pod povečevalnim steklom pa morda na 2 mestih manj natančno narejen. Itak nisem verjel, da bi bila lahko cena 8x nižja, kot je original. Ga dam na tehtnico in vaga 2 g več kot original (57g namesto 55g). Priključen v vtičnico pa je dajal 5,24 V, medtem ko original na USB izhodu nima napetosti, če njegova pamet pravi, da nanj ni priključen telefon. Tako da smo potem za telefone kupili še 3 originalne polnilce za 90€, ceneje kot so lahko posledice morebitnega požara zaradi nevarnih ponaredkov. 😥
Popravljeno od Janez007Po tem, ko sem jeseni v gozdu izgubil Huawei P20 lite in dobil Samsung S21 FE, se je doma sprožil plaz in so 5 let star OnePlus 5 in 3,5 leta stara Xiamomi MI A2 zamenjali z Apple (12 mini in 14). Prvič Apple mobiteli, pa da vidimo, koliko časa bo mir. 😀
Če bi izbiral med naštetimi, bi si izbral 12 mini, ker je majhen in tekoče delujoč. Samsung S21 fe mi je prevelik.
Popravljeno od Janez007
pred 33 minutami je Alex napisal:Verjemi, da niso takšne marže na prodaji avtov. Vem iz prve roke, ker je Jereb (avto jereb) moj kolega. Največ zaslužijo na servisih in prodaji rezervnih delov.
Sem včasih na lastne oči videl marsikaj, tudi marže. In ja, se strinjam, od primera do primera so marže različne, med avtomobilskimi znamkami in med modeli znotraj znamke. Odvisno od politike prodajalca. Je pa dejstvo, da rekordni dobički prodajalcem avtomobilov v 2022 niso padli iz neba.
pred 43 minutami je Bini napisal:Teh gratis servisov pri Mazdi ni veliko in tudi strošek ni velik.(cca 50-60€)To kamot pokrijejo sami pri A.hiši.... 😊Nam pa tudi pride prav...
![]()
Se strinjam. Če zaslužiš pri prodanem avtu 5 jurčkov in daš 1% nazaj kupcu, so vsi zadovoljni. 😆
Napisano
2 meseca nazaj sem v hrvaškem Lidlu kupil Barcaffe po 8,9 €/kg. V našem okoli 14 €/kg.🙃
Povezava za deljenje
Deli na druge strani