Skoči na vsebino
Jamralnik v2
Napisano

Mah sej ne bo ti hudga, eno urco dobro bo trajal, pa na koncu vam sugerirajo odgovore, tko da kdor tega ne polo?i, je res kmet brez zemlje! :harhar::blush::P

Se strinjam ja, samo tako no, bolje da bi ?el v kafano na sonce za eno uro :) hehe

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Finan?ne investicije
Napisano

Jah "obogateti" na kratek rok se seveda ne da ve?, dolgoro?no pa se bo obrnilo na bolje, toliko zgubiti ne more? ve?, kot si lahko v teh dveh letih sedaj, jest nisem hotel prodati, za?elo je padati, imel bi itak minus tako da sem pustil in ne bom niti pipal, minus je itak 50%, ?eprav gre po?asi na bolje, zlati ?asi pa so minili. Sploh tisti ki so pred recesijo v zlato nalo?ili....teli so pa zmagali, ?e se ne motim, je imelo zlato v?eraj rekordno vrednost. Jest bi vsekakor dolgoro?no nalo?il, ?e ne direktno v delnice posameznih podjetij, pa v tak?ne slake ki bi mi odgovarjali (jest imam vse v prete?no delni?ih skladih). Tisto kar je najbolj varno, je tudi najmanj donosno, to je pa? dejstvo, sploh ker tudi za obresti nad 1000 eur letno, pla?uje? davek.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Finan?ne investicije
Napisano

Jaz imam za tamala2 var?evalni ra?un na Hypo banki, mene ze pred leti niso prepri?ali s temi skladi, in me tudi ne bodo, in danes mi ni ?al, ker nisem izgubil 0.

Na var?evalnih ra?unih sem pa presene?en koliko obresti dobivata.....

Koliko pa je obrestna mera?? Dosti bank ima haklc, da se var?uje lahko do dolo?enega zneska oz. je omejena vi?ina glavnice, da nebi star?i izkori??ali teh ra?unov in bi na otro?ki ra?un polagali svoj denar ter ga s tem vi?je obrestovali :)

pri nas je takole:

Var?evalni ra?un UMKO

Osnova Bonus Skupaj

do 100 EUR 0,50% 1,75% 2,25%

od 101 do 250 EUR 0,50% 2,00% 2,50%

od 251 do 500 EUR 0,50% 2,25% 2,75%

od 501 do 1.000 EUR 0,50% 2,35% 2,85%

nad 1.000 EUR 0,50% 0,60% 1,10%

Dolgoro?no je skoraj nemogo?e napovedati kaj je najbolje, najbolj varni so trenutno depoziti, dosti jih je s temi me?animi kombinacjami nalo?beno ?ivlj. zav. spu?ilo, ker vemo da je vse padlo za 50%+. Je pa res da dosti ni?je skoraj ne more ve? it,hehe. Ne vem no, jest bi raje kak?ne sklade, in ne ta me?ana nalo?bena, ter predvsem v delni?ke sklade, ve?ji riziko ampak tudi ve? lahko obrne?, seveda dolgoro?no kar mislim da ti je cilj.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Gr?ija
Napisano

?e si bil izredni ?tudent in nisi bil zaposlen si lahko delal, ne vem pa do katerega leta lahko tako dela?. Jest sem cel cajt delal in bil izredno vpisan na fax, tako da je dosti denarja ?lo za ?olnino pa ?e ostalo ga je. Mi je bilo bolje tako, sem delal in se u?il, ni mi bilo vredu cele dneve na faxu viste, sedaj pa ?e en ?as vidim da je 9/10 tistih ki npr. kon?ajo ekonomijo tako nafuranih da bi vsi ?tartali s 1200 neto, poznam nekaj ljudi v kadrovskih slu?bah in to poslu?am samo smeh, pride pa v neko normalno podjetje tudi po cca. 700 pro?enj za eno delovno mesto, mene je kr stresl ko sem to sli?al.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Gr?ija
Napisano

Sej to je to, in delodajalci to izkori??ajo, kar nekajkrat cenej?a delovna silo, in ko bodo ukinili, sem prepri?an da se bo zaposlovalo. V ve?ini podjetij je ?tudent enakovreden zaposlenemu, glede dela seveda. Ne vem no, sej sem veliko delal preko ?tudenta, najve? ?ez po?itnice, pa? prilo?nostna dela, potem 2 leti na Vegi, potem na banki kjer so me zaposlili. No in na Vegi sem imel, ?e prera?unamv EUR-e, 7 let nazaj 3 EUR na uro, 1 dan pla?anega dopusta na mesec, slu?beni telefon, in sem bil smatran kot redno zaposlen, celo pogodbo sem podpisal. Zdej pa vidim da so pla?ani slabo, delati morajo vedno, ?e kje kdo re?e da bi biu frej ga grdo gledajo itd. itd. itd., ne vem no, sploh ve? niso spo?tovani. Imam ob?utek, da v?asih so ti res pomagali priti do denarja, da si malo videl kako se kaj dela, in s tem da tudi oni vidijo kako dela? in si primeren za podjetje v nadalje. Sedaj pa skoraj nih?e nima ?ans za redno zaposlitev, ?e je "pameten" ga vr?ejo ven in drugi dan novi pride tako da....samo da je cenej?a delovna sila in da podjetje pri?para.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Gr?ija
Napisano

?e par let nazaj te je delodajalec vzel kot ?tudenta in te ob koncu ?tudija zaposlil, mene so po enemu letu in pol dela, ?eprav sem ?e imel status, pa? ko je ?el nekdo od rednih stran, niso iskali novega ampak ?tudenta zaposlili potem pa spet novega ?tudenta vzeli in ?e je bil resen je potem dobil slu?bo. Vsaj pri nas je bilo tako, ene 15 nas je tak?nih, ki smo bili ?tudentje potem so nas zaposlili, sedaj pa vidim da ni ?ans sploh v tej "recesiji", kjer ?tudente vzemajo zato ker so cenej?i, ni pa sedaj nobenemu podjetju v interesu zaposlovati oz. ?e je res nuja.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Tole je pa kr smeh
Napisano

Mali ?igec sedi v avtobusu in poje: mami mi je slonica o?ka mi je slon jaz sem mali slon?ek, mama mi je zajklja o?ka mi je zajec jaz sem mali zaj?ek,... itd. ?oferju dopizdi in se razkuri: "kaj pa ?e ti je mama pijana stara kurba, o?e pa zabit pederski luzer, kaj si takrat?" pa re?e mali; "voznik avtobusa". :D

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Pohvalite se,...
Napisano

Po 5 letih je ?as za zamenjavo slu?be.... :aaaaa:

Dobu zastopni?tvo za celoten balkan za Desperados.... akcija incoming!!! :D

In spet se vra?am na delo z dobrimi starimi francozi.... :prstgor:

Bravo, bravo, tole pa je ogroooomeeenn trg :) Si zrihtal ekskluzivo?

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Gr?ija
Napisano

Morate vedeti da to delajo zato ker morajo, sploh kak?na Nem?ija, Francija, ker so ?e prej posodili ogromno denarja, mislim da najve? Francija (sej veste da si dr?ave jemljejo kredite za investicije ipd.), tako da ?e nebi dali denarja, bi ?la Gr?ija v bankrot, potem pa ?e ostale ?lanice, skratka do?iveli bi domino efekt, seveda bi padla tudi vrednost evra, v bistvu je ?e, zato je ?el tudi bencin gor ipd. ipd., seveda se pa nikakor ne strinjam s tem kar se dela, ampak je ?e vse tako v dreku da se neako poizku?e ?e z ve?jim kreditiranjem vse skupaj ven zvle?i, ampak saj veste kako je to. Ne more se lih primerjati ampak, nekako tako kot je bilo z Muro, te?ave na polno ?e zadnjih 15 let, in denar se je samo notri metal, kjer se je pa "izgubil" in na koncu smo videli kaj se je ?al zgodilo.

Mogo?e bi bilo res najbolje da gre vse adijo vklju?no z vsemi sistemi in bi se za?elo znova, ker tole je ?e tako booolano da ne more? verjeti. Tega posojenega denarja ne bomo nikoli videli, mogo?e bi pa kak?en del otoka vzeli pa bi bil mir :)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Jamralnik v2
Napisano

Tako Boss kot si napisal ja, sploh pa mislim da teli Celov?ki dvori ?e nimajo uporabnega dovoljenja in ?e bi jim zarubili vse to, bi se morali ?e s tem ukvarjati, potem odpreti dru?bo ki bi nepremi?nine prodajala ipd. ipd. ipd., marsikaj ?e potegne za sabo, je pa res lepo sli?ati da se vzame in se proda. Vedno se naredi vse, da nekako stranka denar vra?a oz. sama proda ter popla?a kredit. Najhuje je zarubiti, ker gre potem na sodi??e, v prvem in drugem naroku se itak ni? ne proda, tretji je s 50% vrednosti nepremi?nine in kdo da ve?. :) ...no tukaj je ta haklc zakaj banke ho?ejo oz. ?elijo da ima stranka ?imve?ji lastni dele? pri kupnini in nekatere financirajo 100% kupnine.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Jamralnik v2
Napisano

Sej te razumem da ?eli? biti blizu ?ole, pa ?e varneje je, samo zgleda da bo? morala ?e kaj delati verjetno. Glede na to da je za ameri?ane znano da celo ?ivljenje tastari ?parajo da jih potem lahko po?ljejo ?olat, pa? pri nas je to "zastonj" - v velikih narekovajih. Poglej malo po netu, najdi kak?nega ki je ?e dol in ti bodo verjetno malo svetovali kje in kako se da ceneje do stanovanj na istemu obmo?ju.

Trg nepremi?nin so pa malo re?ili, NLB je na?la dogovor z Vegradom, kar je ?alostno, ?eprav po eni strani banko kot upnico razumem, verjetno so dali kak?en odlog, ker da bi jim vse to vzeli, ter prodajali, jaooo, verjetno se jim konec koncev ne spla?a, meni verjemite da banke si ?e najmanj ?elijo rubiti nepremi?nine, vedno bodo naredile vse da do tega nebi pri?lo.

Je pa res vse tako predrago da ne more? verjeti, kvaliteta sploh novogradenj pa ve? ali man porazna.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Jamralnik v2
Napisano

40 m2 na Brodu za 600 EUR/mesec je pa dober nateg...

Itak da je nateg, samo nekaterim pa?e ?e 25m2 terase, parking, da je blizu rekreacija, stanovanje je high opremljeno ipd. ipd. Jest nebi nikoli dal, ?eprav, kdor ne more dobiti kredita, mu drugega ?al ne preostane. Lahko gre? pa za 350 eur + stro?ki v 25-30m2 na Fu?ine.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Jamralnik v2
Napisano

?ak mal... ne more? takole polovi?arsko navajat podatke. Kolk veliko zadevo ima za 600? najemnine. Ker Ally je govorila o garsonjeri, ki verjetno nima 30 kvadratov.

40m2

Mah...?e pogleda? npr. Celov?ke dvore, je za njih garsonjera 60m2, od tega 10m2 terase pa 25m2 kleti, debili :vskalo:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Jamralnik v2
Napisano

Tako ja, mora? gledati nekako primerljivo, jebe? povpre?ja. Poglej koliko je pri nas povpre?na pla?a in koliko je najemnina. Povpre?na neto pla?a decembra 2009 je bila pri nas 957,14 eur pa da re?em najemnino za LJ, jo ima kolegica tam na Brodu, 600 EUR na mesec, in ?e tako pogleda? so ameri?ani ?e vedno veliko na boljem, s tem da si ti izbrala high lokacijo :)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Jamralnik v2
Napisano

Ha,..garsonjera tm pride od 3,5k$ na mesec,..ti je kej bol?? :D

Pri pla?i 7k na mesec, je potem ?isto enako kot pri nas s 1000 neto pla?e in 500 najemnine :vskalo:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

KALAMARIIIIIIIIIIIIIIIIIIIII
Napisano

hehe pa to ste parkirali 50m od mene, ta parking je ?isto ob rampi za litijsko naselje kjer sem bil jest :hohoho: matr sm smotan, vidim da je bilo slikano v son?nem vremenu, se pravi v soboto, zihr sem plaval v morju :hohoho: , voda je bila super :vesel:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.