Skoči na vsebino

Jaz pa spjem kak?en kozarec kot ga spije vsak normalen ?lovek in normalen Slovenec. Kozarec dobre kapljice pri dobrem kosilu ali ve?erji je zdravilo.

Ampak NIKOLI, pazi, NIKOLI ne pijem alkohola, ?e moram potem vozit. S ?eno sva zmenjena da voziva vsak v eno smer. Jaz peljem na kosilo, iz kosila pa ona.

A pol ti je? solato brez kisa?

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

YavarYe X6V6, a ti pa ?e nisi spoznal da kozarec in avto ne gresta skupaj?

In ?e bi vi divjaki radi na lastni ko?i spoznali, da po cesti ni prav divjat, to spoznajte na dirkali??ih, ali pa na organiziranih gorskih dirkah itd.... Ceste pa pustite normalnim ljudem, ki ?ivijo ?e za kaj druzga kot za avto in hitro vo?njo.

To je vsa kun?t.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

YavarYe X6V6 ne bom odgovarjal z DA ali NE ker nisem na zato?ni klopi. Vsaj upam da ne.

In ne bom odnehal, ?e boste samo zaradi ljubega miru priznali, da je hitrost na prvem mestu pri nesre?ah.

Odnehal bom taktat, ko boste priznali in tudi spoznali. Saj ne ne prosim ni? tazga kar ne bi vedel ?e

ves svet. Zakaj normalnim ljudem ne pustite, da bi vozili po omejitvah ali celo nekoliko manj? Zakaj cesto in avto jemljete kot rekvizit za tekmovanje, dokazovanje in zdravljenje manjvrednostnih kompleksov?

Ej ljudje, svet je lep tudi brez brzine, brez nabildanega avta in prerivanja na cesti. Ne boste verjel, ?ivet se da tudi tako, da se s vojim avtom pelje? ZA nekomu drugmu. Zakaj ho?te bit s svojim avtom zmeraj PRED nekom?

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

@Lojz: zakaj Lojz zakaj se dela? norca iz sebe in spet kar nekaj obra?a? besede ... ne vem kolikokrat sem ti napisal, da velja za vse vzroke ti pa kar buta?, da pravim, da velja samo za en vzrok. Isto?asno se pa strinja?, da statistika ne zajema nujno pravih vzrokov za nesre?e (razen alkota, ki je brezpogojno izmerljiv in edini relevantni podatek).

A to se ti pa ne zdi smiselno, da bi ljudi izobra?evali v smislu, da ko so v avtu naj se ukvarjajo samo z vo?njo in z ni?emer drugim, ko pa ne vozijo pa naj naredijo te stvari lepo v miru in ?immanj stresno. Al bo? ?e naprej kokodakal samo o hitrosti kot edinem in glavnem viru zla v prometu. To kar sem napisal ne pomeni, da hitrost ni ni? kriva in nikoli nisem trdil kaj podobnega... trdim pa, da statistika ne prikazuje realnega stanja (razen pri alkoholu) in to ve? tudi ti samo se norca dela? in u?iva? kako jebe? ljudi okrog sebe.

Verjetno ti gre na smeh ob tem ampak ti se kr smej sam s sabo, ker si sme?en samo sebi ostali si pa ?e marsikaj mislijo o tebi.

In podobni kot si ti, ki mislijo, da so najpametnej?i in najbolj varni na tem svetu, ker vozijo po?asi in se nato vklju?ujejo na AC s hitrostjo 60km/h, vozijo po AC-jih s hitrostjo 80km/h, da jih nato prehitevajo vsi tovornjaki, ?ivcirajo s svojo po?asno in nevarno vo?njo druge udele?ence in ne dovolijo, da bi se promet odvijal ?im manj stresno in teko?e.

To?no taki primerki se nikoli ne umaknejo pa bi se po ZVCP morali in nikoli ne spustijo kolone mimo ampak s svojo vo?njo delajo drek na cesti in silijo vse normalne (velika ve?ina voznikov je normalnih in ni divjakov) k prehitevanju, ki ga druga?e sploh ne bi bilo, ?e bi se ti Lojz in podobni vozili z normalno hitrostjo znotraj omejitev.

Ne odobravam divjanja kot tudi ne odobravam me?kanja po cesti saj tako kot ti pravi?, da cesta ni dirkali??e, cesta tudi ni po?ivali??e ampak je namenjena temu, da pride? od to?ke A do B v normalno zglednem ?asu ?im manj nervozno.

?e nekdo zaradi psihofizi?nega stanja tega ne zmore naj vrne izpit, ker ni varen za normalni promet. Ker ?e ne more voziti normalno hitro potem tudi normalno hitro ne more reagirati in situacija se lahko zgodi tako pri 90km/h kot pri 60km/h.

Sicer pa Lojz ti lahko ?e naprej pridiga? o hitrosti in zmerja? vse z divjaki, ki se ne strinjajo s tabo ampak v svoji brezmade?ni prepri?anosti nima? vedno prav ampak ti si tak tip ?loveka, da te bo spametovala samo tvoja samov?e?nost in narcizem, ki te bosta enkrat porinila ?ez rob saj nisi sposoben dojemanja realnosti.

Druga? pa resno mislim, da bo bolje, ?e greva midva v kak lokal na SOK (ne na pivo) pa da si izmenjava mnenja v ?ivo in da nehava moriti vseh ostalih. ?e se strinja? predlagaj kdaj ima? ?as pa si bova misli izmenjala v ?ivo, ker tole na forumu res ?e predolgo traja.

Ne se me bat, sem zelo miroljubna oseba in redkokdaj koga u?gem tako da ni panike. :hohoho:

Ja Boss kaj si spet naklofal? Totalno si scurel, zdaj pa kar pi?e? kozlarije u tri dni.

Kaj zdaj pi?e?, kot da sem jaz rerku, da naj se ljudje v avtu s ?im drugim ukvarjajo kot z vo?njo?

Ampak ti na vsak na?in ho?e? prepri?at mene in cel svet, da tisi, ki vozijo po omejitvah in s prilagojeno hittrostjo med vo?njo potem ?e ?trikajo, kva?kajo, ?ivajo in nevem kaj ?e vse, tisti, ki pa divjajo pa po tvojem samo previdno vozijo in so zbrami. Bul?it. Matr ma? pa razlage da ?loveka srat prime. Ja, otro?je razlage ma?. ?al.

In jaz nikol nisem reku, da se v statistikah policaji kdaj ne zmotijo. Jaz samo trdim, ?e se policaji v statistikah zmotijo, se zmotijo pri VSEH dejavnikih, ne samo pri neprilagojeni hitriosti, kot bi to ti rad tukaj prikazal s svojimi somi?ljeniki. Kapira? ti sploh kaj?

In vo?nja po omejitvah ter s prilagojeno hitrostjo NI me?kanje. To je vo?nja po predpisih in VARNA vo?nja.

In ?e ?e naj kdo vrne vozni?ko, naj jo vrne tisti, ki NI zmo?en peljat po omejitvah in s prilagojeno hitrostjo. Tak naj vrne vozni?ko in obi??e psihiatra. Psihiatra naj obi??e tud vsak tisti, ki postane na cesti ?iv?en, ?e mora kdaj zabremzat ali celo peljat za nekomu drugmu. Taki naj se pospravjo s cest in obi??ejo psihiatrijo. ne pa tisti, ki so zmo?ni peljat po omejitvah, s prilagojeno hitrostjo in umirjeno.

Le zakaj ti in ostali vidite tolk po?asnetov, ki se vam ne umikajo? Vozi po omejitvah, pa bo? vidu da sploh ni tako hudi?evo veliko po?asnetov, ki bi se ti morali umikat. Jaz jih ne sre?ujem veliko, ker vozim po omejitvah, ?e pa ?e sre?am kak?nega, ga pa brez problema prehitim. Probaj ?e ti vozit po omejitvah, pa bo? vidu da je tako.

In verjamem, da se kak?en tudi bolj po?asi vklju?i na AC. To pa je zato, ker se boji da mu bo kak bedast norec po AC pripihal in ga ubil. Torej spet so/ste krivi divjaki. ?eprav, kot sem ?e reku, takih ne bo? videl veliko, ?e bo? ti vozil po omejitvah. Jasno, divjaku so vsi prepo?asni in jih vsi ovirajo pri svojem divjanju.

Zapomni si. Ti NIMA? pravice vozit hitreje od omejitve. Vsak pa IMA pravico vozit po omejitvah in tudi pod omejitvami. Torej si ti tisti, ki ga serje? in dela? greh, ne tist ki vozi po?asneje od tebe. ?e ima? mogo?e ?e balkansko kulturo se jo bo? pa? moral v doglednem ?asu znebit. Halooo, smo v Evropi.

Na cesti niso samo dirka?i in taki kot si ti, ki nima? druzga dela kot, da se po cesti podi?. Na cesti so ljudje ki so na cesti zato, ker se peljejo v slu?bo n se pehajo, da zaslu?ijo vsakdanji kruh zase in za svojo familijo, na cesti so starej?i ljudje ki gredo v trgovino po kruh in mleko, na cesti so invalidi, ki gredo malo po?asneje zaradi svoje telesne okvare, na cesti so ljudje ki gredo s svojo dru?ino na zaslu?en dopust, na cesti so mamice, ki peljejo svoje otroke v vrtec ali bolnico...... skratka na cesti so NORMALNI ljudje ki IMAJO PRAVICO bit na cesti in imajo PRAVICO vozit po omejitvah in TUDI po?asneje od omejitev. TI pa NIMA? pravice vozit ve? od omejitev in ?e to po?ne?, se zavedaj, da si TI tisti, ki ne spada? na cesto in nima? na cesti kaj iskat. Vrni ispit, ?e nisi v stanju sobivat med normalnimi ljudmi.

In zakaj bi midva morala to debatirat nekje ob soku in na samem? A se boji? da bo kdo sli?al to kar bi ?e zdavnaj moral sli?at? A se boji?, da bodo tissti, ki so ?e itak ?iv?ni na cest, zaradi nastavljanja ogledala in opozoril, potem ?e bolj ?iv?ni? Taka opozorila kot jih jaz pi?em tukaj so NUJNA in jih morajo sli?at vsi, ki ne vozijo po omejitvah, umirjeno, strpno ter prilagojeno psihofizi?nemu po?utju in stanju na cestah. In takih tukaj kar mrgoli. In taka pridiga kot vam jo dajem zdaj jaz, je tukaj NUJNO in krvavo potrebna. Va?e nasprotovanje in ?iv?nost to dokazuje.

In zakaj tukaj kar naprej popate film?ke in ?lanke od pijan?kov? A se ne znate primerjat z drugim kot glih s pijan?ki? Pha, da vas ni sram.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Boss, v vseh treh postih si napisal prakti?no eno in isto. Ampak ?e vedno ne kapira? temelja statistike.

Zakaj kar naprej tla?i?, posredne vzroke kot so pri?iganje, ?ika, ?raufanje po radiu, telefonarjenje, slabo vreme itd...itd....med tiste posredne vzroke, ki, kao po tvojem, edini vplivajo na ?tevilko v statistiki, (spet po tvojem,) zgolj in samo k "neprilagojeni hitrosti?

Pa pismo vsi ti vzroki, kot so pri?iganje, ?ika, ?raufanje po radiu, telefonarjenje, slabo vreme itd...itd.... botrujejo in se zgodijo, ter tudi pri?tejejo k statisti?nemu zapisu pod rubriko kot je; nepravilno prehitevanje, nepravilna smer in stran vo?nje, prekratka varnostna razdalja... in kaj vem kolk rubrik ?e vsebuje statistika.

Zakaj ti kar naprej trdi?, da se pri?iganje, ?ika, ?raufanje po radiu, telefonarjenje, slabo vreme itd...itd....avtomati?no pripi?e zgolj in samo k terminu "neprilagojena hitrost"? Pa kje si to pobral?

Vsi ti posredni vzroki (telefon, radio, ?ik itd....) botrujejo tudi k taki nesre?i kot je, nepravilna stran vo?nje, nepravilno prehitevanje, prekratka varnostna razdalja itd...in prav tako poka?ejo eno cifro v statistiki, ki ni vodena pod rubriko "neprilagojena hitrost". Pa dej ?e enkrat sprocesiraj to!

A tebe moti mogo?e samo to, ker napi?em da so tisto norci, ki se razpi?ijo zaradi neprilagojene hitrosti? Ja kaj pa naj jim re?em? A naj jim re?em neprilagojenci? Ok, pa naj bodo neprilagojenci, ?e ti to bolj pa?e.

Ampak to ?e zmeraj pove, da so ti neprilagojenci krivi, da v statistiki na prvem mestu pi?e......pi?e...............pi?e....................tralalalom.......da tako je........neprilagojena hitrost.

Torej ?e je statistika, po tvojem, napa?na, je napa?na v VSEH kategorijah, NE samo pri neprilagojeni hitrosti, ker posredni vzroki obstajajo tako v rubriki neprilagojena hitrost, kot tudi v rubrikah, nepravilna stran in smer vo?nje, prekratka varnostna razdalja, premiki vozil itd....

A vam to res ni jasno? Saj ne morem verjet....

In ?e je ?lender po tvojem popoln populist itd....a pol so evropski strokovnjaki, ki imajo isti problem kot ga imamo v sloveniji, vsi po vrst populisti?

Boss, al jaz sem tudi vsak dan na cesti. In Boss, jaz imam tudi o?i s katerimi gledam in zaenkrat, hvala Bogu ?e kar dobro vidim. In jaz vidim, ker vozim po omejitvah, da me kar naprej masovno in mno?i?no prehitevajo in zadaj na mojem braniku najedajo raznorazni neprilagojenci. Pa koga bi ti rad farbal in prepri?al? A slepe ljudi? Lepo te prosm...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

?e enkrat samo na tole.

Glede hitrosti pa upam, da se strinjamo, da so v "kategoriji" nesre? ozna?en z neprilagojena hitrost v?teti vsi primeri pa ne glede a gre za divjaka al pa za ?ist obi?ajnega mirnega voznika, ki je karambol naredil zaradi milijona raznoraznih vzrokov, ki jih statistika ne vodi oz. vodi pod rubriko neprilagojena hitrost.

Mirni so recimo tisti, ki niso predvideli, da bi lahko bil ovinek poledenel, da so telefonirali med vo?njo, brkljali po radiju, pri?igali ?ik, imeli sr?ni napad, bili zaslepljeni od lu?i nasprotivoze?ega, nizkega sonca.... kle lahko na?tevam v nedogled. Skupni imenovalec je samo neprilagojena hitrost, dragi Lojz - pa a bo? res rekel, da so vsi teli ljudje divjaki in norci.

NI RES da se vse te kategorije, ki si jih na?tel, kar avtomati?no pri?tejejo SAMO k vzroku "neprilagojena hitrost" in da imajo tak skupni imenovalec. NI RES! To je tvoja la? in zavajanje!

Vse te kategorije se pri?tevajo tudi k vzrokom kot so: nepravilno prehitevanje, nepravilna stran in smer vo?nje, premajhna varnostna razdalja, nepravilni premiki vozil itd...Nekdo recimo pri?iga cigaret, telefonira, ?tela radio itd... pa za?anta na nasprotni pas, (torej nepravilna stran in smer vo?nje) al se pa preve? pribli?a drugemu vozilu in je zato varnostna razdalja premajhna itd...

Isusek, a je tako te?ko to zastopit?

PS:@ Noj?ek Symon, kdo je ta Gustl na avtomobilizem. com, ki ga ti primerja? z mano? ?e ta Gustl ve to kar vem jaz (torej da ste norci problem s?t. 1) mi daj prosm link, da mu grem pomagat.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Zdej mi pa povej a je to slu?aj, al je slu?aj to, da si ti bedak?!

Gustelj tis debil. Objavljena slika Ne more? ?e kr

Moderatorji, a se bo tole kaj saniralo? Aja, me mate tud moderatorji na "ignore" Torej to pomerni da tud jaz lahko uporabljam enak besednjak, saj ne bom fasal bana ker me zaradi "ignore" funkcije itak ne boste brali? Sicer pa tud ?e mate mene na ignmore, to ne pomen da ne vidite prebrat postov od tteh ki meni pravjo debil, bedak itd...

@ Bos lepo te prosm, ne ga srat. Cela Evropa ve, da je prevelika hitrost problem ?tevilka 1, vi bi pa tle radi nekaj handlal. Norci so na prvem mestu, pijanci pa drugi. To sem jaz ?e povedal, ti mi kar naprej pi?e?, da jaz trdim da je SAMO hitrost cestni problem. ?e enkrat: Prevelika hitrost je probhlem ?tevilka 1, pijanci so problem ?tevilka2, potem se pa izmenjujejo , varnostna razdalja, nepravilno prehitevanje, nepravilna smer in stran vo?nje itd...

Jaz dopu??amo to mo?nost, da se v Sloveniji na prvem mestu izmenjujejo pijan?ki in divjaki. Ampak to je slaba tola?ba. Tekmovat s pijanci kdo bo na prverm mestu po zganjanju pizdarij in delanju nesre?, je milo re?eno, debilno.

Ja, res vidim, da sem tukaj edini ki to vem, so pa zato pristojni po celi evropi na moji strani, ki tudi vedo isto kot jaz.

In va? kolega ?lender je povedal enkrat na enem omizju tole: ?e bi uspeli na cestah povpre?no hitrost zmanj?at za borih 5km/h bi bilo na cetah za 30% manj nesre?. To pa ni ma?ji ka?elj.

Vem, zdaj boste spet napadli, da naj navedem vir te teorije. Ne morem ga, ker to je blo po TV in sem si ta podatek pa? zapomnil. Povedal ga je pa va? ljub?ek ?lender. Bojda on nekaj dela okol prometa al nekaj tazga...

Pa ?e to.

Dejsttvo je da je najve? nesre?, zaradi neprilagojene hitrosti. ZAKAJ je kdo vozil prehitro je pa stvar detaljnej?e preizkave, kriminalistov, forenzikov.... Policaj ne more vedet al je nekdo prehitro peljal zato ker se je nekomu mudilo na ?iht, al zato ker se mu je mudilo srat, al zato ker je z nezmanj?ano hitrostjo ?ik pri?igal, al se je nekdo med prehitro vo?njo po telefonu igral, al nekdo prehitro vozi zato, ker ima majhen lulek (teh je najve?) al zato ker pelje sr?nega bolnika v bolnico, itd....to vse in ?e ve? lahko vzame? kot izgovor za prehitro vo?njo, ampak to se ne da ugotovit kar tako, razen, ?e misli?, da so slovenski ?oferji tolk po?teni in bodo ppolicaju kar priznali; ja igral sem se z mobitelom, pa sem pozabu na cesto in na ?tevc gledat...

In vsi taki, ki npr. pri?igasjo cigarete, brkljajo po telefonu, ?arijo po radiu itd...so porazdeljenni na VSE dejavnike nesre?. Vsi ti prekr?ki so ravno tako, kot na neprilagojeno vo?njo, porazdeljeni potem na nepravilno stran in smer vo?nje, premajhna varnostna razdalja, nepravilno prehitevanje, nepravilni premiki vozil itd...Torej NISO, kot ti trdi?, taki kanoni, ki ?ik pri?igajo med vo?njo, avtomatsko pri?teti SAMO k neprilagojeni hitrosti. Kapi?a? ti to ?e enkrat al ne?

Vidi? majster, ne gre to tako kot bi ti in en kup tukaj?njih ignorantov radi. Samo trezno je treba premislit, pa gre.

PS: hehe, jaz bom tiste, ki so me dali na "ignore" imenoval NOJI. A lahko? Ker tile ignoranti so kot noj, ki glavo zakoplje v pesek, da ne vidi kaj se okol njega dogaja, rit ma pa zunaj.

Noj?ki press...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Bom pa ?e jaz ?ez pijance usekal.EVO tle pi?e da so pijanci na drugem mestu med povzro?iteljem prometnih nesre?. Tako kot sem vam reku jaz.

Ampak ?e zmeraj vodijo divjaki. PO CELI EVROPI. Torej drugje ni ni? druga?. In s tem se ukvarjajo vsi evropski poslanci.

Torej divjaki so/ste slab?i od pijancev in to je tista ?alost nad katero se morate zamislit.

Drga? je pa to va?e ignoriranje uporbnika, kateri vam ogledalo nastavi, logi?na reakcija tistih, ki se jih to ti?e. Jasno, saj prometne znake z omejitvijo kot ka?e, tud ignorirate.

?lanek res ni fri?en, ampak dvomim da je danes slika kaj bistveno bistveno druga?na.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

@Lojz: voda na tvoj mlin so te statistike... dosedaj si vneto zagovarjal hitrost kot glavni vzrok, zdaj naenkrat pa je kr?enje predpisov tisto kar te matra, Google je pameten, in poi??e marsikaj, kar dokazuje da statistike prometnih nesre? niso samo ?rno-bele, ampak imajo ve? barv

ZDA - Missouri:

http://www.modot.mo.gov/safety/trafficaccidentstatistics.htm

preglej predvsem ostale vzroke, ki so blizu hitrosti, na strani 12 v dokumentu za 2007 ima? poglavitne razloge, med katerimi je TUDI hitrost

?vica - Kanton Z?rich:

http://www.kapo.zh.ch/internet/ds/kapo/de/...tatistiken.html

Ker ti bo verjetno zanimivo, si preberi datoteko v kateri je obdelano celotno podro?je statistike nesre?:

Datei : Verkehrsunfallstatistik2008.pdf Gr?sse: 16535 KB Verkehrsunfallstatistik f?r den Kanton Z?rich 2008 (16535 KB)

Nem?ija, Nordrhein-Westfalen:

http://www.polizei-nrw.de/im/Zahlen_und_Fa...tistik2008.html

Preberi si tudi spremne tekste na linkih, ki sem ti jih posredoval, ?e se bo? pa potrudil, pa bo? s pomo?jo Googla najdel ?e velikov ve? o tej temi, bere? lahko cele dneve, ampak TUDI spremno besedilo, ne samo ?tevilke!

Pa daj si enkrat zabit v to tvojo betico, da se mi tu tudi zavedamo tega, da je hitrost eden od razlogov, ni pa eden in edini!

Okurca? pa lahko tiste, ki jih pozna? (magari svojo familijo ali sorodstvo), nikakor pa ne nekoga, ki ga ?e v ?ivo videl nisi, ?e posebej, ker nam ho?e? dopovedati, kako vesten, priden in razgledan fant si, bi lahko vedel, da, ?eprav besede in forumi prenesejo marsikaj, ni vljudno kar tako nekoga na pamet okurcat (kot si se ti izrazil).

Pa prijetno branje statistik, upam da ti bodo v zadovoljstvo.

Sam si reku da obstaja primarni in sekudarni vzrok za nesre?o. Torej ?e primerj? nem?ki primarni vzrok za nesre?o, primerjaj tudi slovenski primarni vzrok za nesre?o.

In potem sledi, da primerja? todi nem?ki sekundarni vzrok za nesre?o in slovenski sekundarni vzrok za nesre?o.

Kapi?a?? Ti bi pa najraj? vse skupaj zme?al in zbrazdal nek prekmurski bogra? iz nesre? in statistik. Samo da bo teb pasalo.

In ne govor mi, da vas ne poznam. Jaz vas poznam tolko kot se da v va?ih debatah prebrat. ?e delate druga? kot pi?ete tukaj, je to va? problem, ?e vas ne poznam. Sami ste krivi, ?e tukaj na forumu pi?ete kak?ne bedarije delate po cest.

Pa ?e to; Pejte na ?vicarske ceste sprobavat kolk va?e Mazdice letijo. Pol pa tle poro?ajte.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Lojz, zdej pa te leeepo prosim, se nehej sme?it, ker tole je pa tu ma?, pa tut kdo hudi?a te je pooblastil, da si sodnik, porota in rabelj vse v eni osebi.

Kot drugo pa kolkor vem, niti enga od nas ?e nisi uspel (o?itno niti ne bo?) spoznat v ?ivo, tako da potem ne vem kdo ti daje to mo? (modrost), da lahko brez da nekoga pozna?, presoja? kak?en je in kak?en ni, pa da so tak?ni tudi vsi otali tle gor!

SRAMOTA! :(

Ne bo? verjel, ampak na cesti se vozim tud jaz, moji otroci, ?ena itd... TO mi daje pravico da okurcam vse tiste, ki namerno kr?ijo predpise ali divjajo po cest in s tem kr?enjem predpisov ogro?ajo mene in mojo familijo.. Nih?e nima pravice vozit po svoje in si krojit predpise po svoje. Vsak ?ofer, ki je naredu izpit je podpisal, in na nek na?in prisegu da predpise pozna in da se bo ravnal po teh predpisih.

In jaz nisem dal mandata vam, ne komur kol drugmu, da me namerno s svojimi cestnimi budala??inami ogro?ate. Jasno?

Ti nima? in nih?e od nas nima pravice po cest vozit po svoje. Vi ste tisti, ki mi jemljete pravico po cesti vozit varno in med normalnimi ljudmi, ne jaz.

In ?e si vi jemljete pravico NAMERNO ogroo?at vse po vrst, imam menda tud jaz pravico kaj povedat ?ez vas.

Kapi??

?e me no?e? brat, me daj na ignore. kolkrat vam moram ?e to povedat?

PS: Dejte napopat policijske statistike drugih dr?av da bomo primerjali!

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mr. smartpants, pa ti povej kaj je po tvoje bil vzrok, da se je toliko nesre? zgodilo na tako kratkem delu AC. Pa ne se zdaj zgovarjat, da to ni tvoja naloga in da bodo to ?e povedali nem?ki policisti in preiskovalci.

Bodi vsaj tolk fair, ?e ?e zna? zajebavat in se norca delat, da zna? tud kej konkretnega napisat. Ima? ve? razli?nih virov pa napi?i kaj naj bi bilo po tvoje narobe na tej AC. Da te vidmo junak.

Aja, pa da ne bo? pozabil... pred ?asom si tujce ozna?il, da niso norci in divjaki kot mi Slovenci, tako da res komaj ?akam tole razlago.

Ajde, dej ti mozak, al pa kater drug, napopajte tle statistiko, ki jo napi?ejo Nem?ki policaji! Pa napopajte ?e Italijanske, Francoske, Avstrijske itd....ker pravte da so v drugigh dr?avah pa taprave statistike. Ajde da vidmo te statistike, ki vam odgovarjajo!

BAN?! :unsure::whatever:

Adijo pamet v kaj se tale forum spreminja zarad enga pametnjakovi?a. <_<

En najbol?ih forumov kar jih obiskujem (?e ne celo najbolj?i), pa smo vsi prikazani kot brezsr?ni divjaki, poleg tega pa ?e otro?ji bedaki in ne vem kaj ?e vse. Povrhu vsega, nam pa mo?gane pere en Kristus, ki ma sam tok oprane mo?gane da se skoz vidi.

Pet Lojz raj 7th Heaven gledat.

Sicer pa ?e bi bil prepri?an v to kar govori?, bi nas paglavce pustu na miru pa spokal. Vsaj jst bi tko naredu, kr ne bi ?elel bit "v dru?bi" s takimi insekti kot smo mi. In to?no to si jst o teb mislem. Upam da se tale tema in Lojz zbri?eta iz tega foruma ?imprej ... :blush:

Jasno ta forum teb pa?e, ker ste skupaj zbrani enaki gre?niki. Delanje pizdarij in divjanje po cesti vas zdru?uje. Zdaj se je pa pojavu en Lojz, ki si je drznu povedat, da ste to kar v resnici ste. Na tem forumu se bojite drug druzga, da ne bo kdo kaj ?ez koga in jegovo obna?anje reku. Vse vsiljivce pa ho?ete pospravt.

Men se je tud zdelo ?udo kako to da ste tukaj vsi tako slo?ni. Zdaj je stvar jasna. Za svoje prekr?ke obto?ujete ves svet samo sebe ne in to vas dela slo?ne. Pljuvanje po prometnem ministru, ?lendru , policiji, dr?avi, statistiki itd...vas je zdru?ilo. ?e pa kdo kaj re?e ?ez to va?e pljuvanje, pa vsi skupaj sko?te nanjga. Vase se ozrite pa na va?e debate. Skoz neko hvalisanje kolk letijo te va?e Mazde, ko pa kaj po?i so pa drugi krivi pa statiistika.

Saj sem reku. Vi me kar banajte, ampak za ta ban bo zvedu ?e kdo. Naj se vid da se tukaj bana ljudi, ki opozarjajo na slovenski cestni problem ?tevilka 1.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Zanimivo kao v Nem?iji najdejo pravilen vzrok... pri nas bil 100% ozna?en kot neprilagojena hitrost pa ne glede, da bi se zgodilo ve? nesre? zaradi istega vzroka tako kot v tem primeru v Nem?iji.

http://24ur.com/novice/crna-kronika/trcilo-259-vozil.html

Zakaj sem to omenil... zato ker hitrost tukaj ni imela nobene veze, ?e so bili ljudje zaslepljeni zaradi odboja sonca na mokrem cesti??u. Z navedbo pravega vzroka so VSEM OSTALIM udele?encev dali vedeti, da jih lahko taka situacija v prihodnje ravno tako preseneti in da morajo biti previdni saj se lahko zgodi nesre?a (kot v tem primeru) zaradi zaslepitve.

?e bi pa rekli neprilagojena hitrost pa bi si vsi mislili... aha saj vozim po pravilih pod omejitvijo in se mi ne more ni? zgoditi (tako razmi?lja 90% vseh voznikov) oz. se mi to ne more zgoditi.

To je ta problem in zakaj nekateri tako navijamo, da bi se izpostavli PRAVI vzroki za nesre?e saj edino s pravimi vzroki bomo iskali prave re?itve in bomo lahko izbolj?ali varnost. ?e pa vzroki ne bodo pravilno navedeni pa tudi nih?e ne bo vedel kaj narediti saj bo delal preventivo na vzroku, ki v danem trenutku ni pravi in vse delo bo popolnoma zaman.

Ja bravo! De? in sonce je pa res pravi vzrok za nesre?o. To bi moralo pisat v statistiki a nede? ?e se napi?e v statistiko ta vzrok, bo pa to res pripomoglo k re?evanju problema. Jasno, teb najbolj pa?e, ?e je de? kriv pa sonce..,

hehe kot, da sta de? in sonce ?ele od v?eraj, pa je reba to re?it tako, da se bo de? in sonce ukinilo al pa celo sonce in de? kaznovalo. Ti ti grdo sonce.....ti ti grdi de?, ki si padal in mokro cesto naredu nam ?oferjem, ki drga? znamo vozit samo po senci in suhi cesti.

Ma de dej Bosss, zdej si pa vse povedal..

In kako ti ve? kaj so nem?ki policisti napisali v statistiko kot vzrok za to nesre?o?

Ja, ja Bosss zdaj si pa spet zinu eno pametno in tako ki vam je pisana na ko?o.

Najbol? da za nesre?o kaznujemo naravo in naravne pojave, ki obstajajo ?e tolko cajta kot svet.

Jaooo, kak?ne traparije pi?e?...in kot vidim, je tukaj prisotnim kar v?e? ta tvoj "pravi" vzrok za nem?ko nesre?o...

tema se je pa? razvila, in dobila ?ir?e razse?nosti, kot si ji ti na za?etku nastavil, in zdaj te moti, ker v TVOJI temi ostali pa? debatiramo ?e o ?em drugem kot pi?e v naslovu...

Saj ti kar naprej tukaj opozarja?, ?e tema zaide in postane OFF. Aja, teb ta tema slu?ajno ustreza da se v njej pi?e ?imve? OFF....
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Pa se saga vendarle nadaljuje! :P

Saj se saga lahko zaklene. Saj tukaj se vse zaklene kadar jaz kaj povem. Pa? ne trpite, da si kdo drzne kaj povedat ?ez va?e ute?eno obna?anje. Ne trpite, da vam kdo pove, kaj delate narobe.

In kot je tukaj ?e padel predlog za anketo.... Napravte anketo, likvidirajte me, pa boste imeli mir in boste spet lahko brez mojih pripomb debatirai o testiranjih kolk va?e Mazde najbolj letijo. Take in podobne teme so za vas zanimive in edino smiselne. Vi kar testirajte kolk najbolj hitro gredo va?i avti, pa se pol nor?ujte, ?e? pazite, da nas ne bo Lojz vidu..

Napravte test, kolk ?asa ste u stanju vozit po omejitvah in po predpisih! Aja, to za vas ni zanimivo.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

V pon. grem na morje tako da bom zgleda zamudil kar nekaj nadaljevanj te limonade :(:blink:

Beyba vozi lepo po omejitvah <_<

kajti boji se norcev z mazdami ki bi ji lahko pripeljali nasproti! :hohoho:

Hmm, nisem vedu na koga naj kliknem, pa bom kar nate....itak vsi klatite iste bedarije.

Govorite kako vam je moje pisanje sme?no, pol pa neke blesave sme?ke popate tle gor. Heh, namesto vas se smejejo tile sme?ki, va?i ksihti so verjetno pa kisli, pa penasti.

V resnici pa ste sme?ni vi, da ne re?em kak izraz, ki vam v resnici bolj pristaja.

Jaz sem odprl debato, in vam nastavu ?pegu, da ste se noter prepoznali. Jaz sem odprl temo, kjer se je zgodila nesre?a zaradi neprilagojene hitrosti, vi zdaj tle popate pa film?ke od pijancev. ?e ho?ete, da se pogovarjamo, o pijancih odprite svojo temo, pa bomo vidli, ?e se bo tle javlo tolk prizadetih uporabnikov, kot se vas je javilo v moji temi! Jaz se v pijancih ne vidim in me tile va?i film?ki, ki prikazujejo pijance ne uvr??ajo mednje, zato se tudi ne odzivam na te va?e provokacije. Se ne vidim v njih tako kot ste se vi zagledali v norcih. In pol ste me kar med pijan?ke porinl. A mislite da jaz ne morem poiskat film?ke norcev in jih popat tukaj?

Jaz sem tukaj odprl temo o hitrosti, ker sem na vodi ?utu, da vas je tukaj veliko divjakov. Kot ka?e se nisem zmotu. Jaz tukaj nisem odprl temo o pijan?kih, ker nekako nisem imel ob?utka, da vas je tukaj polno pijancev. Imel sem ob?utek, da je tukaj ve? divjakov kot pijancev, zato vas je ta debata tudi privlekla ven iz lukenj. A sem se mogo?e zmotu? A ste tukaj mogo?e tudi pijanci +norci? Va? odziv je pokazal, da se ?utite krivi, pa vendar no?ete priznat. Ho?ete prepri?at mene in sebe, da pa? ne norite, ampak da samo delate to zato, ker kao, veste kaj delate. Ampak vam nekako ne uspeva. Nor?ujete se iz mene, pl me pa tla?ite skupaj k pijancem.

Grem stavt, da bi vas podobno prizadela tema o mobitelih. Stavim, da tudi med vo?njo skoz ?vekate po telefonih. Ne zavedate pa se, Pravzaprav priznali ne boste, da je ?vekajnje med vo?njo po telefonu enako nevarno kot alkohol.

Uglavnem, opazu sem, da vam nastavljanje ogledala smrdi. Prav tako vam je smrdela moja teorija o vinjetah. Jasno, tud tam ste se vidli v ?peglu kot nekdo, ki dobi korist na ra?un drugih se ?lepa na ra?un drugih. Uglavnem morala in upo?tevanje predpisov so za vas nebodigatreba ?len. Pol se pa kot taki spravte skupinsko name in ?e kujete zaroto kako bi se me znebili. Uh le kako si drznem vam govort da ste, glede vinjet nepravi?ni, glede hitrosti pa neodgovorni do sebe in drugih. A nede? Le kaj vam bo Lojz dajal nasvete, ?e pa vi vse najbolj veste kaj je prav. In zdaj se me je traba znebit, k nede, pa ne veste kako, ker pa? ne obstaja vzrok za ban. Aja, v za?etku ste moje teme, kjer sem vam na vest trkal zaklepali. Le kaj ?akate s to temo? Zaklente jo, da ne bo ?e kdo drug izvedel kak?ni ste v resnici. Dej ?e napravte to posrano anketo pa glasujte!

Face

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

@Lojz: a res misli?, da bo kdo ?el sledit temu predlogu o anketi za likvidacijo, pa da se na podlagi ankete odlo?imo izklju?it uporabnika ??

odgovori prosim z da ali ne

@VSI: pa kdaj boste skapirali, da je tema ?isto zglajzala ?

Ne bom odgovarjal z DA ali NE ker nisem na zasli?anju.

Lahko pa re?em, da se mi zmeraj bolj zdi, ker ste tako zdru?eni, ste vsega zmo?ni. Ti, jo?aguliko?a in ?e ene dva uredu fanta, ste tukaj izvzeti...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

?zmeden? zakaj pa bi te "pospravli"?Sej nismo tako zlo?esti,no. :cheers:

Saj to sem tud jaz mislil preden sem se na ta forum prijavil. Ampak vi ste prijazni samo do takrat, dokler se vsak z vami strinja. Ko pa se nekdo ne strinja, pa se za tega predlaga anketa za likvidacijo. Kar poglej kaj je uporabnik jures zinil. Ima me na ignore in sploh ne ve kaj pi?em, pa vedar bi me rad pospravu in to samo zato, ker no?em tulit v isti rog kot vi.

A lahko kdo da ?e bolj primitivni predlog?

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

?ele ko boste Vi naredili tak?no temo na www.avtomobilizem.com. :P Sicer pa tudi sam nisem za bananje. ;) Ni ga ?ez popestritev dneva z branjem Va?ih objav. :bravo:

Imam dosti prijateljev, od tega res velik odstotek med "cestnimi divjaki". ?zmeden?:rispekt:

Zdaj si mi dal dobro idejo.

Jaz bom ?el na forum www. avtomobilizem. com takrat, ko me boste tukaj preglasovali ali likvidirali. Potem bom ?el na forum avtomobilizem.com, odprl podobno debato, ki bo prav tako trkala na vest divjakom in videl tamkaj?nji odziv. In ko me bodo tam pospravili tako kot vi, bo za to izvedela celotna slovenska javnost in si tako ustvarila svoje mnenje ter spoznala, zakaj je na na?ih cestah tako kot je. To bo spro?ilo veri?no reakcijo tudi pri oblasteh in va?emu ljubemu ?lendru, policiji itd... in on ter njegova kompanija bo videla, da je treba ob na?e ceste nasejat mno?ico radarjev in kamer, ki vas bodo streznile in prisilile, da boste vozili kot se ?ika.

Vi me kar pospravte.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

:hohoho::hohoho::hohoho::hohoho::hohoho: ?e bi jih nalepil pa mi forum ne dovoli. :(

Napisal je naj postavijo anketo, da se te bana ne pa, da naj vas banajo! In gospod Lojz a imate vi sploh kaj prijateljev? Ste prijatelji s sosedi? Samo tako vpra?am, da se malo bolj poznamo. :zvizga: Da ste se odlo?ili prepirati s KAALmanom, najbolj miroljubnim ?lanom foruma se mi pa ne zdi fer, samo toliko da veste. <_<

@KAALman: Nisem ?alil vseh, samo Lojza tako, da prosim vsaj brez mno?ine. sramezljiv Mi je pa tvoj facepalm smile v?e?. ?e lahko predlagam. Dajte ga na forum saj lahko iz izku?enj napi?em, da pride velikokrat prav. :P

Najbr? imam ve? prijateljev kot ti. Pa ne internetnih kot ti. Imam resni?ne realne prijatelje. Jih ne i??em po forumiih in med cestnimi divjaki. Forume uporabljam za izmenjavo informacij in izra?anje svojega mnenja in za zajebancijo kadar se mi zajebava.

No, pa ti organiziraj anketo, da vidimo kak?ne face ste.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Kalman, kok bi me pa tak izlet kej ko?tov, pa ?e se da na obroke, vsaj za otroke? :D

Se pa strinjam, da ne more bit ?lovek kar okarakteriziran kot debil, brez da ga je kdorkoli spoznal v ?ivo! :P

Mogo?e se bo pa kdo od tukaj?njih mojih nasprotnikov spomnu na enega Lojza/debila takrat, ko mu bo(Bog ne daj) na cesti z neprilagojeno hitrostjo nasproti pripihal resni?ni debil in mu zagrenil ?ivljenje ali povzro?il s....oh, raje ne povem. Ampak takrat bo prepozno tukaj pisat; Lojz prav si imel. V rehabilitacijskem centru So?a je veliko takih, ki jim je ?al, da jim ni kak?en debilni Lojz ?e pravi ?as povedal, da cesta ni igri??e ali cirku?ka arena, kjer se preizku?a najvi?ja hitrost avtov in z divjanjem zdravi manjvrednostne komplekse..

Glej - ne vem kaj pise ker ga mam na ignore ampak daj magari na glasovanje za odstranitev ?lana pa mirna Bosna. Naj ve?ina pove....

Evo, bravo. Ti sploh ne ve? kaj pi?em, ker me ima? na ignore, pa vendar pravi? naj me pospravijo. Ve?ina ima zmeraj prav. Va?a resnica je v mo?i in ?tevilnosti.

Bravo, mazda forum.

Ajde glasujte! In ?e boste izglasovali mojo likvidacijo, obljubim, da bo za to izvedel ?e kdo, naj vidijo kak?na "demokracija" vlada tukaj.

Sem si ?e skopiral celotno debato in ?e boste izvedli va?o diktatorsko namero, bodo to lahko prebrali vsi, ki imajo internet, pa ?e kdo. Naj svet vidi zakaj se nekoga likvidira. Zato ker nekdo opozarja na nesre?e zaradi neprilagojene hitrosti.

Verjemi, da bo ta tvoja "briljantna" ideja za ta forum pogubna.

Isusek, kaj si eni privo??ijo. Likvidirat druga?e misle?e...kot so to po?eli po drugi svetovni vojni...

?e enkrat, BRAVO!!!!!

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Pohvalite se,...
Napisano

Opa,nekdo je "v slu?bi". :P

A ho?e? ti povedat kako si ti faca zato, ker si po cel dan in po celo no?, svetek in petek, sobote in nedelje, praznike, po?itnice itd... na internetu in na forumu?
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

lejga... napisal sem, kar sem, odlo?itev je padla, in poti nazaj ni, za svojim dejanjem stojim

ko me bo? spoznal, ?e me bo? ?elel, bo? videl, da je moja meja nastavljena ZELO visoko,

ampak ob tej debati je te meje konec, in to velja za VSE, ki so bili v debato kakorkoli vpleteni

bo ?lo ?

o ljudeh, ki jih ne poznam v ?ivo, na?eloma nimam osebnega mnenja, in ga zato ne izra?am na forumu, tako je in tako bo

pa lep vikend, upajmo da brez posebnih vremenskih pojavov, ki jih napovedujejo

Aja, to se prav, da ne smemo ve? debatirat? OK. zarad mene lahko debato zaklene?.

Ampak to bom pa ?e napisal, pa magari me potem bana? za vedno. Se ne sekiram.

Ko sem v tem avtomobilisti?nem forumu izpostavu problem ?tevilka 1, je odziv popolnoma enak, kot ?e bi na kakem pasjem forumu reku kaj ?ez vedenje pasjeljubcev. Oni tud mislijo, da s svojimi psi lahko delajo kar ho?ejo. Al pa, ?e bi v ciganskem naselju reku kaj ?ez vedenje ciganov. Al pa na hrva?kem kaj ?ez vedenje hrvatov.

Popolnoma ista reakcija.

Zanimivo res.

No zdaj pa prtisn tisti ban.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

ok, dost je deljenja "debilov"

in to velja za VSE!

ne more? kar tako nekoga ocenit, da je debil, ?e se ne strinja s tabo... ;)

opozorilo pred vikend paketom v Banovcih velja naslednjim:

- Lojz ( zaradi neobjektivnosti in ?aljenja)

- Symon (zaradi ?aljenja drugih uporabnikov)

- JozaGulikoza (zaradi povzemanja ?aljenja drugih uporabnikov)

- Boss (ker je otro?ji, zaradi ?aljenja drugih uporabnikov)

- Yavar (zaradi ?aljenja drugih uporabnikov)

danes je ?e vro?e, jutri bodo ohladitve, ohladimo se skupaj ;)

Kot jaz tukaj lahko vidim, se z debilom zmerja samo mene.

Kalman, to pa ni lepo od tebe. ?e ?e pravi?, da sem ?alil, ok. Ampak nisem za?el ?alit prvi. Je pa res, da se tukaj dolo?eni osebki po?utijo u?aljene. To je pa popolnoma druga muska. Tud jaz bi se mogo?e po?utu u?aljenega, ?e bi mi nekdo serviral moj greh. U?aljenost in ?aljenje pa ni eno in isto. In ?e je tle nekdo u?aljen, ker sem mu dal mislit, saj sem samo ogledalo nastavu, je tako prav.

Ko pa meni o?ita? neobjektivnost, pa to pove, da si se ti kot moderator postavil na eno stran in zagovarja? pa? stran s katero se strinja?. Prav je, da ima? svoje mnenje, ni pa prav, da potem o?ita? neobjektivnost tistemu, ki se s tabo ne strinja. Prav tako po istem receptu, potem neobjektivnost lahko o?ita? vsem mojim nasprotnikom in druga?e misle?im....

In ?e odgovor vsem, ki mi o?itate, da nisem odgovoru na to ali ono vpra?anje.

Samo poglejte kolk vas je in vsi mi zastavljate vpra?anja. Ne morem vsem vam in vsakmu posebej odgovarjat na ena in ista vpra?anja. Itak pa mi zastavljate vpra?anja na katera sem ?e odgovoru. Sko?ili ste vame kot trop volkov na zajca. Jasno, saj sem vas najdu. Ker, ?e vas nebi najdu, se nebi tolk sekirali kaj pi?em. Vam o?itno ni jasno kako si nekdo, po letih enoumja, sploh drzne dregnit v va?e gnezo in vam o?itat, da ne delate prav kadar prehitro vozite. In da nih?e ne dela prav kadar vozi prehitro. Vsi se imate za briljantne voznike in vsi mislite da veste kaj delate takrat ko divjate. Figo veste. Vas bo ?e pamet sre?ala enkrat, brez skrbi.

Sicer pa kot ste tukaj ?e napisali. Uporabite funkcijo "ignore" ?e me no?ete brat.

In lepo bi prosil, ?e ?e enkrat preberete mojo za?etno debato, da boste videli kaj sem jaz izpostavu, kako sem se jaz na za?etku pogovarjal z normalnimi sogovorniki in kako ste se za?eli pogovarjat potem vsi, ko ste se na?li v mojem za?etnem prispevku.

Bo ?lo?

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.