Lepo prosim ?e mi lahko ?im prej pomagate pri tejle nalogi:
1. naloga
Stena s povr?ino 20 m2 je sestavljena iz 30 cm opeke in 10 cm stiropora, na vsaki strani pa je 2 cm ometa.
-kolik?na je toplotna prehodnost stene?
-kolik?en toplotni tok te?e skozi steno, ?e je notranja temperatura 20, zunanja pa -15 C in je v steni okno s povr?ino 2 m2 in povpra?no toplotno prehodnostjo 1,3 W/m2K
-kolik?na je temperatura na meji med opeko in stiroporom?
2. naloga
V pe?i za centralno ogrevanje zgori 15l kurilnega olja.
-Koliko toplote se je sprostilo- zgornja kurilna vrednost?
-Kolik?na je koli?ina nastalega CO2?
-Koliko vode smo segreli od 40 na 60 C, ?e je izkoristek(glede na zgornjo kalori?no vrednost(90%)?
za prvo ma? formulo: Izgubljena toplota = lambda x povr?ina x ( sprememba temperature (ulomljeno) debelina )
danes smo se in?truktorju (bolj star ata ki vozi zastava fi?o) v avto?oli smejali pa? prva ura teorije (A kategorija sm jaz) in nam razlaga da bo preko grafoskopa kazal kri?i??a, znake,... in pol je ta grafoskop kazal kako dela, kam proicira, kak?na je folja,... kot da je state of the art... pol pa jz kot jz bleknem "tega bi fr?lok trofo ?e bi mu dal projektor pa prenosnik!" pol pa sli?i? iz druge strani u?ilnice od enga strica "pa tega bi ?e z MS DOS sistemom ?okiral"
jz se bom razjokal na levo u?ko slab?e vidim pa? pridem danes cel vesel k zdravnici da opravim pregled za izpit a kategorije in re?e da morem okolistu da ugotovi ali rabim o?ala upam da je v mejah normale,... bomo jutri videli kaj bo okulist povedal
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano
tolk ikon je pa ?e za mene tuma? kaj bo ?ele yavarye rekel
If in doubt, flat out...
Povezava za deljenje
Deli na druge strani