Madzare imamo za 'levi' narod, a so pri tehniki zelo pred nami. Vinjetni sistem (ga je delala nasa madzarska firma s partnerjem Budapest Mikroelektronika) je zelo efikasen, enostaven in kar je pomembno relativno poceni
Avtocesto nadzirajo kamere ki zajemajo tablice (licence plate recognition), ce ta tablica ni v sistemu te pohopsajo (domov dobis poloznico, tujce pa na licu mesta).
To je vse....ni? ljudi z dalnjogledi, ni? kombijev, ni? ramp....
Tu pa samo poklika? katero vinjeto, pla?a? s kartico, in sprinta? potrdilo, s tem pa se tudi tvoja tablica registrira....
To lahko naredis tudi preko mobitela (na na?in SMS-a na primer Vinjeta 7 LJ CIGI) za 7 dni...
Ali pa osebno na pumpah
Simple a ne!
Ko smo ta sistem predstavili v Sloveniji, je doti?nim osebam bil v?e? nekaterim osebam, tistim ki pri?akujejo iz tega posla tudi osebni interes pa nezanimiv....
Saj je pri nas bilo potrebno kupiti vozila, opremo, nove ljudi...to pa ni za zanemariti v na?ih lobijih.
In povem vam ?e nekaj - min za promet ima rezerviranih 20M? za nov sistem, video sistem, ki bo zelooooo kompleksen in zelooooo drag (ker ga je pa? nekdo uturil)
Kamera bo zajela sliko celega avta spredaj
ta kamera mora sprocesirati del slike (najti vinjeto)
ugotoviti ali je vinjeta tedenska, letna itd
ugotoviti ali je veljavna! (predstavljajte si ta zoom in ceno kamere)
na podlagi tega ce je kdo v kazni prepoznati se tablico in lastnika
Torej operativno tako kompleksna da je joj
In pol sem postavil vprasanje, kaj pa na primer ko gledam svoj avto, in si predstavljam tujca ki prid k nam z lansko vinjeto, letosnjo, avstrijsko in mogoce se cesko?
no comment from the other side.....
Live your dreams, don't dream your life!
Se oproscan za topkaeske napale, ampk bolj ko le teledon pametem in moderin, manjse ma tipkivnico
Na poti iz CZ sem izkusil, kako to dela ne ?lenderska dr?ava - Avstrija
CCa 20km pred Gradcem zaprta avtocesta in ves promet preusmerjen na po?ivali??e. OK sem rekel kontrola vinjete. Jok brate.
Najprej kakih 20 parov policistov, ki so skladno ustavljali vsak avto v na?inu pit stopa formule 1. Kontrola dokumentov, tudi osebnih, kontrola vinjenosti, vozni?ke, prometne - potem gre pa ?e stric do notebooka, v katerem preveri ?e je tvoj avto (tablica) bilo kje v Avstriji bil slikan ali ujet na radar. Se pravi pla?ilo dolgov....
OK, vse ok, jaz se pogovarjam s policistom, ko opravljajo delo in pravi da to izvajajo vsak dan pono?i na nekem delu Avstrije!!!!
Aufvidersen in grem,
Poka cez 10m nova lizika....
Mu ho?em povedati da mene so pa ?e pregledali, pa ja ja das wa polizei....
Carina - pregled prtlja?nika in robe...
OK - aufvidersen
Poka tretja lizika - ASFINAG
Kontrola vinjete
Torej skladno delovanje vseh slu?b in verjetno Ukrajinci in podobni ne pridejo dale?....
Se oproscan za topkaeske napale, ampk bolj ko le teledon pametem in moderin, manjse ma tipkivnico
No evo sem napisal da je zelo pomembno da smo 1. v skupini, sigurno je lazja opcioja ampak tekma ne bo lahka, od tega trenutka naprej se bo pokazala kakovost ekip.
?panci so se komajda uvrstili naprej, sedaj pa meljejo ko neumni - Francijo za 20 pik? Francoze sem imel za favorite
Hja u?eri so bli pod obro?ema res zelo nebogljeni, turki so skakali ko zmaji, pa pobiral ?oge, na?im je u bistvu preostal samo ?e met z razdalje, tko da se kr fajn ?udim, da so na?i zmagal (?e spomnim na moment ko so vodil za 19 pik, potem pa je blo v par minutah samo ?e +4)!
Bomo vidli kaj bo proti Hrvatom, prekletstvo NE-polfinala se mora enkrat kon?at, zdej je prava prilika! Upam da bojo tut ranjenci za?pilal!
Bolj kot NE polfinale bo folk bolele poraz proti kockam....
Gledam moje starse, garala do zadnjega - bolj ali manj delavca, administracija.
Skupaj imata sedaj cca 1500? pokojnine, ampak:
en avto je nuja (4je vnuki in vnukinje)
ze drugi je pri hisi ampak to je stara kosilnica Fiat500 l.95 samo za opravke
vzdrzevanje stare hise, rojstni dnevi, vnuki, hrana, sparanje za en bogi izlet...itd itd
Ampak ne jamrata, in sta nas dos nau?ila, tako da jima s sestro veckrat pomagava, puntek je bil moja nalozba, ker sta nepogresljiv taxi za otroke.
In potem pogledam nas:
1 otrok 270? na mesec vrtec
2 avta ki pozreta vsaj 150? na mesec benza
2 registraciji in servisi letno vsaj 2.000?
krediti za nepremi?nine mese?no
plenice boga mi so 50? na mesec!!
hrana za 4
stroski zivljenja
itd itd itd
zadnji? sem primerjal da bi na primer en vrtec, stro?ki avta, stro?ki prevoza na delo itd pri?li enako kot ena pla?a - in bi lahko ?ena bila doma, le da ji doba ne te?e
Tako drago je vse skupaj postalo....
K sre?i se ?lovek znajde - ker se mora!!!!
Saj nas obirajo na vsakem vogalu, in vsak dan je huje, zopet se vra?amo v ?as, ko smo kupovali v tujini, ziveli pri starsih..... SLO je draga ko pes.
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano
Na cesti ko jih vidis ju tezko lo?i?....dobro vi?ina pa valarji ja, fgre za 2 razreda....
Povezava za deljenje
Deli na druge strani