Skoči na vsebino
Jamralnik v2
Napisano
pred 1 minuto je Boss napisal:

Po moje pa niti ne. Tole bo padlo na liter na 15.000km, ko bp naredil ene 30kkm.

Pri 30k km bodo že pol mašine zamenjali. 😃

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Chat is back ...
Napisano

Saj ne vem, v katero temo bi dal, verjetno še najbolj paše v tole.

Včeraj sem z električnim ZOE naredil 490 kilometrov ... Na vsej poti me je prehitelo manj kot 10 motoristov in trije avtomobili. Prvi, ki me je prehitel, je bil možakar s črno CX-5, a na njegovo smolo je to storil ravno nekaj sto metrov pred policijsko kontrolo/zasedo, tako da je dobil "loparček" in zavil s ceste. Bi ugibal, da je dobil tudi plačilni nalog, ker sem že sam peljal malce čez omejitev ...

Če se prepoznaš v zgornjem opisu - sožalje.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Jamralnik v2
Napisano
Pred eno uro je Z M A J napisal:

Točuje pri nas zdajle, pa ni več 1. April. :(

Danes zgodaj popoldne relacija Ljubljana - Bovec. Doživel točo 2-krat ...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Chat is back ...
Napisano

Kaj pa tale fuzbal danes?!

Prav smejalo se mi je ob Ronaldovi dolgi faci ... SLO : POR = 2 : 0

Tega res ne vidiš vsak dan, še v Fifa igrici ne. 😃

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Računalništvo
Napisano
pred 14 urami je godlike napisal:

The HX850 is a high performance power supply, offering a dead silent operation under all conditions. For the moment its main competitors are the EVGA 850 G3 and the Seasonic FOCUS PLUS Gold and Platinum units with 850W capacity. None of those though manages to match the silent operation that the HX850 offers. Corsair did a stunning job in this section.

https://www.tomshardware.com/reviews/corsair-hx850-psu,5257.html

Točno tak je bil tudi moj zadnji izbor napajalnikov - Corsair HX, EVGA in Seasonic sem nabavil. Res je Corsair HX najtišji, dokler res nekaj hudega ne zahtevaš od računalnika, sploh ne zavrti ventilatorja.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Formula 1
Napisano

Že več kot uro je od prečkanja ciljne črte, pa se še noben Ferrarista ni oglasil, kako to, pa menda ja niste prespali takšne zmage? 😃

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Chat is back ...
Napisano

Pri Shoppsterju dobro poglejte, kateri letnik je olje. Meni so enkrat želeli prodati več kot dve leti starega.

Ampak, ko sem prodajniku na pultu pokazal datum proizvodnje, je sam ponudil vračilo kupnine.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Jamralnik v2
Napisano

Jah, glede na to, da tudi tvoja Mazda 5 ni imela pogona 4x4, ne vem, čemu si toliko vztrajal na njem in si posledično po nepotrebnem zožil izbiro. bi verjetno kak potniški kombi z 2.0 HDI dizlom bolje opravljal nalogo ...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Pred eno uro je Janez007 napisal:

Če mene vprašate, je to ena najbolj varnih naložb - državna obveznica Slovenije. Večja verjetnost je, da izgubiš denar v štumfu (ti ga ukradejo, zgori, ..), kot da ne dobiš vrnjenega denarja z obrestmi vloženega v te obveznice ...

Ja, ampak to je "račun brez inflacije", ki ti tiste obresti in del glavnice v tem času dobesedno poje. In boš imel realno manj kot danes, čeprav bo nominalno številka nekaj višja.

Če imaš viška denarja, pa ne veš, kam bi z njim, vseeno raje poglej h kakšni konkretni stvari - tudi parcela ali gozd sploh nista slaba ideja.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Barilla je res največji klump od testenin. 😃

Pač zaviješ v trgovino in na tistih dolgih policah poiščeš nekaj v zgornjem cenovnem razredu - ne moreš zgrešiti.

Od tistih cenejših pa meni najbolj ustrezajo "La Molisana" pa še nek "Mulino", samo se pri najboljši volji ne spomnim, kateri, v omari pa tudi ni več nobenega, saj sem bil nazadnje v šopingu v Italiji decembra lani ...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Dopust tako ali drugače
Napisano
pred 50 minutami je godlike napisal:

Hvala. Sem redno v Italiji. Menda že več kot 6 let vsaj 1 dopust na leto. Do zdaj še brez kazni. 🙂

Šli bomo Dubrovnik - Bari trajekt.

Tak da bomo tokrat Italijo kr zminimizirali.

Zanimivo.

Tega trajekta pa še nikoli nisem ubral. No, niti pomislil nisem nanj, če sem iskren. 😃

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Jamralnik v2
Napisano
pred 3 minutami je NevLado napisal:

Pa je sama klima tako neumna, da na polno šopa v noge...zakaj ne moraš dvignit v roke in sprednjo šajbo???

Zato ker pozimi največ vlage v avto prinesemo prav preko obuval?

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mojstri, kako so lahko 3 % obresti "bomba", če jih inflacija sproti poje?

11 jurjev bo čez tri leta imelo kupno moč kvečjemu 8 današnjih jurjev ...

Ne nasedajte na te finte. Če imate viška denarja, si kupite kaj, kar potrebujete. Bo bolje naložen ...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Pohvalite se,...
Napisano
Pred eno uro je Slivka napisal:

Kako, pa saj si napisal, da prodajaš Fordov motor pod SAABovim pokrovom...

Pod Saabovim pokrovom je FIAT-ov JTD ... To si ti malo pomešal. In to je kar posrečena kombinacija.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Jamralnik v2
Napisano
pred 3 urami je Slivka napisal:

Nisem na tekočem za vse forumaše, pa imam eno vprašanje zate. 

Torej, če ni strogo varovana vojaška skrivnost: katero Mazdo imaš, s katerim motorjem in koliko prevoženih kilometrov ima?

Ker za mene, ki sem imel sedemsedežno Mazdo 5 s pregonj... se pravi prevoženimi 360.000 km in dvolitrskim turbo dizlom je ta poraba katastrofalno visoka... 

Mazda 3, 2.5l bencinar, 47.000 km 😃

Tako da ta poraba je zelo okej ... za dinozavra. 😃

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Jamralnik v2
Napisano

Verjetno nisi bil v koloni na -6C?

Drugače z motorjem vse v najlepšem redu, predzadnji tank je imel porabo 7,1, tokratna bo pač 8,5+

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Jamralnik v2
Napisano
pred 6 minutami je Matick napisal:

Z avtom ki pokuri 2-3l/h je nekaj hudo narobe.

Normalna poraba pri idle je dobrih 0.5l/h

Ja, mojster, sem bil v koloni 5 ur. V tem času mi je "range" padel za 160 ali 170 km (nisem bil pozoren od začetka), torej je daleč od 0,5l/h. To je samo v brošurah. Za test lahko svoj avto pustiš laufati čez noč in zjutraj dotankaš, kolikor bo zmanjkalo ...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Jamralnik v2
Napisano

Jah, nič, Boss, bo treba narediti test "v naravi". Poleg tega tudi bencinar, ki stoji v mrazu, ne porabi le 1l/h, vsaj Mazdin ne. Bo bolj 2-3l/h.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.