Saj ne vem, v katero temo bi dal, verjetno še najbolj paše v tole.
Včeraj sem z električnim ZOE naredil 490 kilometrov ... Na vsej poti me je prehitelo manj kot 10 motoristov in trije avtomobili. Prvi, ki me je prehitel, je bil možakar s črno CX-5, a na njegovo smolo je to storil ravno nekaj sto metrov pred policijsko kontrolo/zasedo, tako da je dobil "loparček" in zavil s ceste. Bi ugibal, da je dobil tudi plačilni nalog, ker sem že sam peljal malce čez omejitev ...
The HX850 is a high performance power supply, offering a dead silent operation under all conditions. For the moment its main competitors are the EVGA 850 G3 and the Seasonic FOCUS PLUS Gold and Platinum units with 850W capacity. None of those though manages to match the silent operation that the HX850 offers. Corsair did a stunning job in this section.
Točno tak je bil tudi moj zadnji izbor napajalnikov - Corsair HX, EVGA in Seasonic sem nabavil. Res je Corsair HX najtišji, dokler res nekaj hudega ne zahtevaš od računalnika, sploh ne zavrti ventilatorja.
Jah, glede na to, da tudi tvoja Mazda 5 ni imela pogona 4x4, ne vem, čemu si toliko vztrajal na njem in si posledično po nepotrebnem zožil izbiro. bi verjetno kak potniški kombi z 2.0 HDI dizlom bolje opravljal nalogo ...
Če mene vprašate, je to ena najbolj varnih naložb - državna obveznica Slovenije. Večja verjetnost je, da izgubiš denar v štumfu (ti ga ukradejo, zgori, ..), kot da ne dobiš vrnjenega denarja z obrestmi vloženega v te obveznice ...
Ja, ampak to je "račun brez inflacije", ki ti tiste obresti in del glavnice v tem času dobesedno poje. In boš imel realno manj kot danes, čeprav bo nominalno številka nekaj višja.
Če imaš viška denarja, pa ne veš, kam bi z njim, vseeno raje poglej h kakšni konkretni stvari - tudi parcela ali gozd sploh nista slaba ideja.
Pač zaviješ v trgovino in na tistih dolgih policah poiščeš nekaj v zgornjem cenovnem razredu - ne moreš zgrešiti.
Od tistih cenejših pa meni najbolj ustrezajo "La Molisana" pa še nek "Mulino", samo se pri najboljši volji ne spomnim, kateri, v omari pa tudi ni več nobenega, saj sem bil nazadnje v šopingu v Italiji decembra lani ...
Nisem na tekočem za vse forumaše, pa imam eno vprašanje zate.
Torej, če ni strogo varovana vojaška skrivnost: katero Mazdo imaš, s katerim motorjem in koliko prevoženih kilometrov ima?
Ker za mene, ki sem imel sedemsedežno Mazdo 5 s pregonj... se pravi prevoženimi 360.000 km in dvolitrskim turbo dizlom je ta poraba katastrofalno visoka...
Mazda 3, 2.5l bencinar, 47.000 km 😃
Tako da ta poraba je zelo okej ... za dinozavra. 😃
Ja, mojster, sem bil v koloni 5 ur. V tem času mi je "range" padel za 160 ali 170 km (nisem bil pozoren od začetka), torej je daleč od 0,5l/h. To je samo v brošurah. Za test lahko svoj avto pustiš laufati čez noč in zjutraj dotankaš, kolikor bo zmanjkalo ...
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano
Pri 30k km bodo že pol mašine zamenjali. 😃
Povezava za deljenje
Deli na druge strani