Število potovanj z Ljubljanskim potniškim prometom (LPP), eden najbolj merodajnih podatkov o uporabi javnega potniškega prometa v Ljubljani, je lani naraslo le za slab odstotek. Uporaba mestnih avtobusov je tako...
Tudi meni se je že zgodilo. Ekspanzijska posoda mora doneti votlo, ko potrkaš, so pa različne izvedbe duše ... na različnih mestih doni. Meni je nekoč dušo tako nabilo v ventilček, da sem se kakšno uro matral, da sem jo sploh lahko začel napihovati ...
1. zapreš ventil - dotok hladne vode preden gre v ekspanzijo in bojler
2. v stanovanju odpreš toplo vodo - pipo, ki ima najnižje lego in pustiš odprto
3. napumpaš ekspanzijsko posodo preko avtomobilskega ventilčka na vrhu posode, in sicer na delovni tlak mrzle vode - pri meni je to 2,3 bara ... dokler ne odteče vsa topla voda iz pipe ...
Kranj - Lukovica tudi ne bi smel biti tako hud problem...
Pa Vrhnika - Grosuplje tudi ne...
Pa Grosuplje - Lukovica tudi ne...
In smo že okoli...
Ampak do takih idej bodo "tavišji" prišli šele čez kakšnih 15 let...
Ali pa bodo počakali, pa se bo zadeva rešila sama od sebe. V "petnajstminutnih" mestih bo vse na dosegu roke in se ljudje ne bodo vozili po obvoznici, torej ne bo prometa in zastojev. Pa "drugi tir" bo opravil svoje in ne bo toliko tovornjakov na cesti od Kopra do Dolge Vasi - pa bo še toliko manj zastojev...
😄 noben problem, če bi bili časi bratstva in enotnosti, prostovoljnih delovnih brigad. Saj eni so že v pripravljenosti z lopato ...
Danes pa je vse težko, začne se pri umestitvi ceste v prostor (noben ne bi žrtvoval svoje parcele za skupno dobro, 50 let nazaj pa so jo enostavno vzeli in se nisi mogel nič pritoževat) ...
Sem fajn ponosen na mojo 15-letnico, ki ima najboljše ocene v razredu Pametna in odgovorna 9-ošolka, sem vesel, da je bistveno uspešnejša od mene.
To ji verjetno ni težko. 😃 Hec.
Žena, ki uči v srednji šoli, dobi v 1. letnik praktično same odličnjake. Med njimi pa ogromne razlike. Enih par teh odličnjakov ostanejo odličnjaki, nekaj drugih se bori, da izdelajo letnik.
Tudi general de Gaulle je po vojni počistil nekaj 100tisoč francoskih kolaborantov in izdajalcev, pa se po njem še vedno imenuje največje pariško letališče.
Po vojnah se vedno obeša zmagovalce na stene, poražence pa na veje.
Ni mi jasno samo to, da nekateri imajo obešenega Tita na steni in je vse ok. Ko pa vidijo od Dolfa sliko so pa takoj sovražno nastrojeni. Ne vem... Jabolka so jabolka.
Ljudje smo očitno po naravi nagnjeni k čaščenju določenih osebnosti. Vseeno so med temi slikami kar razlike. Sam sem imel včasih obešenega Elvisa Presleya. Danes imam svojo karikaturo. 😁 Eni imajo obešene slike Kristusa. Kolikor vem, naj nobeden od teh ne bi namenoma ubil nobenega človeka.
Leta 1946 sta morali pri nas nas stenah javnih prostorov viseti kar 2 sliki, Stalina in Tita. Po dokumentarcih sodeč, sta oba likvidirala precejšnje število svojih ljudi ... prvi menda še več kot Hitler, ki je industrijsko pobijal pripadnike določenih narodnostnih in etničnih skupin.
Kaj pa tisti, ki delajo do 22.ure? A bodo hodili z baterijami okoli, ko bodo svoje cucke peljali ven? Na njih bodo pa prežali v grmovjih manijaki?
To je golobnjakova represija in nič drugega. Kje so janulčkovi polit kolesarji? Aja, oni dobijo sedaj vsak mesec svojo porcijo denarja in so lepo tiho. Samo čakajo, ali (ko) se bo golobnjak spokal z prizorišča, da zopet pokradejo kolesa inse bodo zopet aktivirali.
Mah sem na srečo navajen že vsega. Še iz coronskih časov 5 let nazaj, ko ni bilo svobodnega golobnjaka. Se nisem smel z avtom zapeljat preko meje naše majhne občine ... enkrat sem za las ušel kazni, ko sem "smuknil" v Ljubljano zvečer po mrežni router (rabili smo boljšega za boljše delo od doma ) in kršil pravila, pa sem zadnji trenutek zagledal policijsko patruljo, ki je kontrolirala kršitelje in zavil v drugo smer ...
Bog ne daj, da si v tistih časih na prostem jedel burek ali se sprehajal po gozdu brez maske ...
Po svojih izkušnjah bi avte različnih znamk in modelov razdelil na posrečene in neposrečene kombinacije. Recimo zelo posrečen Opel Kadett C HB 1.3 bencinar, zelo neposrečen enak model z 1.6 dizlom. Posrečen VW Golf II 1.6 dizel, neposrečen enak model z 1.6 bencinskim motorjem. Pa smo pri Mazdah, zelo posrečena Mazda 6 AT z G194, manj posrečena MT z G165. Zelo posrečena prejšnja Mazda 3 z G120.
Človek, ki dela na Audiu pravi, da imajo odlične dizle, hkrati priznava, da ima Mazda boljše bencinarje. 🙂
Notarski zapis nima veze z najemno pogodbo, zapis uporabljas ko se gre za premozenje oz ko vsebino sestavi notar in zanjo odgovarja. Pri najemni pogodbi pa je vse ze v njej doloceno, ali z drugimi besedami notar samo prepise pogodbo in odgovarja za vsebino (TEKST), ne pa za zakonsko odgovornost strank.
Se bolj po domače gre za vsebino ljer se ljudje dogovorijo za točno določene zadeve, ki niso določene po zakonu.
Notarski zapis je dokument, in ga sestavi notar in zato tudi odgovarja za njegovo vsebino.
V obliki notarskega zapisa morajo biti sklenjeni naslednji pravni posli: 1. pogodbe o urejanju premoženjskih razmerij med zakoncema in zunajzakonskima partnerjema, 2. pogodbe o razpolaganju s premoženjem oseb, ki jim je odvzeta poslovna sposobnost, 3. sporazumi o odpovedi neuvedenemu dedovanju, 4. drugi pravni posli, za katere zakon določa, da morajo biti sklenjeni v obliki notarskega zapisa (izvršilna pogodba, pogodba o dosmrtnem preživljanju, pogodba o odsvojitvi poslovnega deleža, ipd.).
Pri notarsko overjeni pogodbi notar le preveri identiteto stranke, katere podpis se overja. Torej preveri in potrdi, da je oseba, ki je overila podpis na listini, res oseba, za katero se izdaja.
Vsakemu svoje. Mogoče bi pa bil tud ti pacient kakemu iskalcu hec mora bit
Stanovanje v Kranju sva mela v najemu ko sva sla v hiso po nekaj letih sva se odlocila da ga prodava, so bili se notri - popolnoma nobenega problema s tem da je bila moja odgovornost da jim najdem ekvivalentnega z ekvivalentnimi pogoji - tako kot pravi zakon. Oni pa ali sprejmejo to ali pa odpovejo. In so odpovedali sami, ker sta nasla drugje. Ne da je bilo tam kjer smo nasli narobe ampak vsak ma svoje zelje.
Ce najdes normalne ljudji ni problemov - to je pa glavna naloga preden das v najem, vzames si čas.
Si prepričan, da drugi pravni posli (ki niso našteti v 47. členu) ne smejo biti sklenjeni v obliki notarskega zapisa? Jaz ne vidim razloga, da ne bi bili.
4. člen
Notarski zapis, v katerem je določena obveznost nekaj dati, storiti, opustiti ali trpeti, glede katere je dovoljena poravnava, je izvršilni naslov, če zavezanec soglasje za njegovo neposredno izvršljivost izjavi v istem ali posebnem notarskem zapisu in če je terjatev zapadla.
Kot je pisal @Bini pojdi do notarja, plačal boš pač tistih 500€ in boš imel bp sestavljeno pogodbo, tudi pri najemniku boš takoj videl, ko mu boš omenil notarja, ali bo za ali ne....če je normalen bo šel k notarju brez težave....doma lahko še boljšo pogodbo sestaviš, ko enkrat pride do težav to nič ne pomaga....
Bistvo je, ali je pogodba sklenjena v obliki notarskega zapisa, ali ne. (notar lahko sestavi tudi navadno pogodbo, ki ni neposredno izvršljiva ... tako lahko sestavim tudi jaz ali kdorkoli)
Najemna pogodba za stanovanje ni nujno sklenjena v obliki notarskega zapisa, vendar je to pogosto priporočljivo. Najemna pogodba, sklenjena v obliki neposredno izvršljivega notarskega zapisa, omogoča najemodajalcu, da v primeru neizpolnjevanja obveznosti s strani najemnika (npr. neplačilo najemnine ali neizpraznitev stanovanja) hitro in učinkovito uveljavlja svoje pravice neposredno v izvršilnem postopku, brez potrebe po dolgotrajnem sodnem postopku.
Vem samo glede davkov - če oddajaš kot fizična oseba, moraš to FURS-u 1xletno napovedat pri dohodnini. Če se ne motim ti priznajo 10% stroškov, 90% pa se obdavči s 25% dohodnine.
To je sicer res, ampak od dveh omar in laminata težko dobiš tako intenziven požar. Tudi sosednja hiša težje zagori, če je betonska, zato gasilci lažje omejijo požar. Če že ena hiša kljub vsemu gori tako intenzivno, zgori samo ena in ne ena četrtina mesta s štirimi milijoni prebivalcev...
Slivka, nisem gasilec in samo predvidevam. Če gori veliko območje si predstavljam, da so temperature visoke in da trajajo kar nekaj ur.
AI: Temperature v požarih lahko dosežejo zelo visoke vrednosti. V stanovanjskih požarih se temperature običajno gibljejo med 600°C in 1.200°C. V naravnih požarih, kot so gozdni požari, pa lahko temperature dosežejo tudi do 1.600°C.
Armirano-betonske konstrukcije so ogrožene pri temperaturah nad približno 300°C. Pri tej temperaturi začne beton izgubljati svojo trdnost, kar lahko vodi do razpok in poškodb. Jeklena armatura v betonu začne izgubljati svoje mehanske lastnosti pri temperaturah nad 500°C. Pri temperaturah nad 600°C lahko pride do resnih poškodb, ki lahko ogrozijo celovitost konstrukcije.
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano
@Z M A J ? 😃
Povezava za deljenje
Deli na druge strani