Eno vprašanje za kakšnega mehanika oz. znalca okoli avtov.
Moja Mazda6 Sport CD129 TE letnik 2010 spušča nek glasen zvok pri hitrosti 60+ kmh. Slišat je podobno takemu zvoku, ki ga je v naši mladosti oddajal dinamo na kolesu, ko si ga pripel ob gumo. Zvok je glasen in ga ne morš preslišat, kot bi prihajal iz koles ali pa mogoče od kakega ventilatorja v mašini ali kak jermen tudi. Ni pa zaznati, da bi bilo z mašino karkoli narobe, je odzivna in lepo teče.
Ta neznan zvok utihne, ko hitrost pade pod 60 kmh.
Skratka, misterij.
A če stisneš sklopko in je motor v "prostem teku", je isti zvok?
Prispeli na Kos😃...spet Lauda (Ryanair)...najprej ven nekaj pojesti in pir al dva...zaenkrat najbližje hotelu,kar je,k se nam ne da kilometre pešačiti,naročili mesno ploščo za dva(25€),grško solato...cene glej sliko...jutri dobimo avto,in gasa...vreme grško in kar prijeten vetrič piha-pač Kos.
Ponavadi tele strani prodajajo 2nd hand keye. Za windows jih redno pobirajo iz odsluzenih racunalnikov, al pa racunalnikov ki bojo sli v firme na enterprise edicije, in ne rabijo tistih windows ki so ze gor.
Dostikrat prodajo tudi blokirane keye.
Mislim, ce se ti ne daje za windows licenco, zj obstajajo boljsi nacini da si aktiviras windows
tako ja, ampak kogarkoli poznam osebno da smo kupili na tej pejdžih kluče, so winsi delali bp, in to za 10 eur
No ja, o celi tej debati bi lahko precej razglabljali, pa bom napisal par besed, ker sem se ravno včeraj vrnil iz dopusta, lokacija Kvarner
S seboj pripeljem plato pira, ko ga zmanjka, grem v Spar in kupim novega, cena tam cca 1,3 eur na piksno + računaj da lahko vrneš še nazaj embalažo
Kruh kupujem v kempu v lokalni pekarni, velikokrat grem še na burek in sladkarije za ženske in otroke
Lokalna gostilna - pivo je laško 3,5 eur, pač se ne grem ke nažirat, spijem enega ali dva... se pač ne pritožujem, džabe da hodimo slovenci dol in se pizdimo na cene..pač nehi hodt al kaj??
Čike si vedno prinesem s seboj iz SLO, in to samo zaradi tega, ker mojih ne dobim na HR, drugače bi jih kupil dol
Večerje praktično vedno jem zunaj, ker sem na dopustu, naj se baba malo spočije
V 9 dnevih sem ugotovil, da sem na plaži za seboj pospravil več smeti od tujih ljudi kot od sebe - večinoma so to enodnevni obiskovalci s tablicami Rijeka, kjer se mamicam ne da lovit plastičnih papirčkov 7 days rogljičkov, fotri pa čike zatlačijo med kamenčke, kot že omenjeno
Glede na to da sem v kampu, pospravljam smeti zato, da bo "naša" plaža naslednji dan čista.. takole od oka smo mogoče 3je, ki to počnemo
Isto je v sekretih, dnevni obiskovalci pridejo v kamp čez plažo in se grejo tuširat, nikome ništa, noben nič ne reče, o tem da bi za sabo splaknil kdo školjko...ah kje
Potem imamo pa tukaj tudi naše slovenske cvetke
Nečakinja je razbila kozarec pri tušu, sem ustavu "promet" in smo spucal steklovino s krtačko (!!)... pride ena bejba do mene in reče če sm zmešan, naj pustim, da se bo itak spralo od vode pa da mamo itak vsi papuče...HALO GOSPA, kako se boste počutila če moja/vaša hčerka gor najadra en dan na to steklovino
Skupine slovencev, ki pridejo s celo karjolo stvari na plažo, zvočnik na polno, idemo, kot da smo sami...hladilna torba komaj drži količino alkohola, ki se prinese dol
Mladina ki nori in kriči vsepovsod, pa noben nič ne reče
Otroci ki se obešajo na edina drevesa, ki dajajo senco na plažo, etc
Takole ko potegnem črno, sem med boljšimi.... če ga ne bi s sosedi zvečer do 11, 12 žingali, bi tudi jaz lahko vrgel kamen...
Sedaj pa nimam drugega za napisat kot samo to da kdor izmed vas je brez greha, naj prvi vrže kamen vanjo
Sm kmet an s hribu doma pei ne zastopm lih tanartabl usega tega... Usi neki brundajo, kk je drago na Hrvaškem, a usi rinejo tja. Ne sam to - bl k je drago, bl rinejo tja. Če sm prou zastopu, letos kr 4,3 milijona vozil več v po leta. Ki bo šele do konca leta... An dvomim, de je u usakem autu po en model. Gvišno ma usak še kišno bejbiko zravn, če ne še froce. Za predstavo, kolk naroda več je letos tm. Al majo tel ldje puhn dnara al pa mal pameti - ki pa js vem, k sm kmet an s hribu doma...
Morda se kdo sprašuje, zakaj je za pot proti morju pri južnih sosedih ali vrnitev na celino potreboval več ur kot običajno. Tudi strokovnjaki so šokirani nad kilometrskimi kolonami vozil na avtocestah, še bolj pa jih...
null
100k manj nočitev v primerjavi z lanskim letom med januarjem in junijem
Ob nakupu rabljenega vozila dobim poleg za eno leto jamstvo preko Car Garantie in me zanima, ali ima informacijo ali je potrebno zaradi tega jamstva (in zraven še leasinga) avto voziti na uradni servis ali je lahko kakšen drugi?
Hvala.
Slo pooblaščenci od mazde sodelujejo z car garantie tako da np, ker gre tudi pri nas jamstvo preko tega
so pa pogoji kr izčrpni, če ne zariba lih motor ne boš pomoje kej dost dobu
Kot rečeno je zgolj zaradi zvočne izolacije ... Mene bi bolj skrbelo, da ne bodo te živalce začele grickat kakšne kable... Takrat je potem veselica najti pravo napako... Marsikdaj je na števcih cel lightshow... ...
bref obešanka že visi, vsaj tako mi je svetoval @Janez007
A mi zna kdo povedat, čemu je namenjena izolacija pod havbo - torej direkt nad motorjem? Neka žvad mi jo uspešno trga, zaenkrat sicer malo, nevem a bi dal sploh menjavat al ne, a je to bolj za zvok da ne ropota izpod haube motor ali kaj drugega
A uporablja kdo hladilno tobrbo na elektriko, da lahko hladiš. Oz če mi kdo mal bolj to "predstavi" možnosti, teža pros, cons. Grem kampirat na morje za 14dni da bi imel v kampu sem študiral. Če ne bom običo ubavil pa led stavil notri.
maš uno k vštekaš v 12v pa ti "hladi"... ne bo pa "ohladila", samo zadrževala
Predlagam da malo prebrskaš po forumu no. Če res ne narediš nekih 40, 50km na dan, ti odsvetujem tega dizla, razn če imaš 5 člansko družino in potrebuješ navor.
Všečna zadeva, nekaj takega mislim, da je v mojem cenovnem rangu in pričakovanji.
Ja, zdej bo spet cela debata o bencin vs dizel ampak načeloma tretja generacija mazde6 potrebuje več vzdrževanja pri dizelskih motorjih CD150/CD175. Problematične so predvsem tiste iz uvoza z veliko km, ker se je prepozno delalo servise, je kak sfalil, neveš kaj se je z avtom dogajalo in tako.
Če že, glej privat prodajalce v sloveniji, pa da so imeli menjavo olja na 15kkm.
Prvi letniki so imeli težave z odmičnimi pa tesnilo glave je spustilo zaradi pregrevanja dpf, tko da glej po 2017, tam pa pač klasika egr/dpf problemi kot pri vseh novejših dizlih
Edit. aja še to, naj ti dajo VIN pa pokliči na mazda uvoznika/interclass/btc če ti dajo izpiske iz servisa oz če jim izgleda kaj sumljivo
Uspelo mi je razbit s totalko služben avto (hb sem odnesel brez praske). Šefi sedaj pravijo, da novega avta ne bo, zato sedaj pospešeno iščem nov družinski avto. Tlačani itak nimamo druge izbire kot da brskamo za rabljenimi avtomobili.
Torej, trenutno mi najbolj diši ideja po Mazdi 6 karavan ali pa CX5.
Če kdo ve, ali je treba na karkoli pazit pri nakupih Mazd letnikov 2018, 2019 z dizelskim motorjem, potem se priporočam za nasvet. 🙏🏻
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano
Dokler jih ne bo na metelkovi, se ne bo zgodilo nič
Približno tako kot je s kočevskimi medvedi, jah po LJ jih pač ni.
Povezava za deljenje
Deli na druge strani