Jaz bi ga pa pohvalil za dobro ?rpanje iz evropskih skladov (650 mio ?) v enem letu ministrovanja. Predprej?nemu ministru je namre? v ?tirih letih uspelo na?rpati to?no 0 ?.
LIFE, IN ORDER OF IMPORTANCE: FOOD, SHELTER, AND A PAIR OF VERY LOUD SPEAKERS.
V?eraj je bil na slovenskih TV tako bogat program, da sem celo jaz tole gledal kako uro....in vsa ?ast Godni?u, ?e sem gledal sem gledal zaradi njega....
A pa si dobo sir?
To jaz tebe fpra?am.
Tako ja, pri delu denarja, ki je ?el iz mestne ob?ine, niso ostali dali ni? zraven (predvsem prvi, stari del - severni in zahodni). Kar je ?lo pa iz dr?avnega, AC (jug, vzhod), so pa dali tudi ostali.
Veliko Ljubljan?anov,maribor?anov,primorcev,... se je dnevno vozilo đabe po obvoznicah in AC(relacije med cestninskimi) ve? let, zdej pa jamrajo, js bi tam ?e extra cestnino postavil za take.
?e res, samo Ljubljan?ani smo pla?evali za obvoznico ?e ob izgradnji!
Ah, z vinjetam ma sam tolk veze, da jo ma zdej vsak nedeljski ?ofer nalimano in gre veselo eno na po?asi na morje in nazaj. Prej je blo treba dat 1000 SIT za do Kopra in takim se je zdel to preve? pa so ?li raj po »ta stari« cesti. Zdej pa za vsak drek na avtocesto rinejo.
Pa me to sploh ne moti, ?e je gu?va na avtocesti in so kolone, so povsod po svetu in je to normalno. Jezen sem samo zato, ker veselo vozijo po prehitevalnem pasu in prehitevajo nikogar oz. zrak. Sem do?ivel kolone po celi Evropi, ampak, pismu, tam ?e te nekdo vidi, da si za njim, se ti umakne na vozni pas, takoj ko prehiti drugo vozilo. Pa ima? paciente povsod, samo to kar sem v?eraj do?ivel je bilo pa vi?ek > kilometerska kolona na prehitevalnem pasu, na voznem pa nikogar!
Te res prime, da bi kot Labi ?ibal mimo po desni, ampak zakaj bi delal prekr?ek, ?e se mora on umakniti tebi? Pol te pa po mo?nosti ?e kaka Provida dobi…
Pa res imamo tudi konstrukcijsko oz. ozna?bno napako na na?ih avtocestah in to bi morali popraviti, da povsod kjer je tretji (po?asni) pas, bi nanj morale voditi ?rte tako, da se nanj pripelje? z voznega, prehitevalni pride v srednjega in tako dobi? ?e enega prehitevalnega (ne pa ?e enega po?asnega).
Ampak na?emu dars-u to ne potegne (o?itno za tak?no razmi?ljanje potrebuje? vsaj ?tiri razrede osnovne ?ole).
Pa te samov?e?ne voznice/telefonistke so tudi za odstrel, teh ima? pa res malo morje na LJ obvoznici.
(+Ne maram vinjet, ker ?e na splo?no sovra?im vse pav?ale.)
Upam, da res ?im prej ukinejo te vinjete in uvedejo druga?no cestninjenje in da se spokajo vsi debilkoti dol z avtocest na ostale ceste, kjer so bili prej. Danes ima vsak papak vinjeto in misli, da je avtocesta njegova in da se lahko vozi 70 km/h po prehitevalnem pasu, ?e se mu zljubi….
Tako je bilo v?eraj od Postojne do Ljubljane, ko je bila na prehitevalnem pasu kolona, ki je celo 1x na celotni poti dosegla hitrost 115 km/h, vozni pas pa seveda prazen oz. na vsak kilometer kak avto. Umakne se ti pa nih?e, ker mu bo krona z glave padla in kar visijo vsi lepo na levem pasu in prehitevajo zrak.
?im prej naj bo elektronsko cestninjenje po kilometru, ker taki vozniki nimajo kaj iskati na avtocesti, in ko jim bo potem cestnina do morja preve? (kot je bila v ?asu pred vinjetami) bodo polnili regionalke in naj se tam vozijo s 70 km/h.
Pa me to sploh ne moti, da nekdo pelje 100 po prehitevalnem pasu in prehiteva nekoga, ki gre 80, ampak naj se potem umakne…
Da o tretjem (po?asnem - desnem) pasu sploh ne zgubljam besed. Zanj je ?koda asfalta, ker itak vedno sameva….
Na strani SDS so izobesili zastavo s ?rnim trakom ... LOL, ko ?e misli?, da ne morejo v svojem jadikovanju ni?je te vseeno spet presenetijo. Kalimeroti, ki so jim manjkali samo trije procenti pa bi zmagoslavno zagovarjali zmago demokracije.
Ha, ha, ha... debilkoti...
Ampak so se nam pa lepo zahvalili, ker smo glasovali ZA Slovenijo.
Ob?ino v vsako vas!!! Potem se pa spra?ujejo kako to, da ta dr?ava tolk ko?ta....
...?e bomo na koncu imeli res samo slu?nost skozi hrva?ke vode in vse kar temu sledi, bi najraje vse zagretete, velepametne in lepogovore?e rde?karje sredi Pre?ernovega trga obesil za jajca, pa izobesil tablo "tu visijo prodajalci slovenske zemlje".
Predvidevam, da si proti AS? Mi lahko pove? zakaj?
Me zanima, ker ?e vedno namre? nisem dobil od koga, ki je proti, kakega pamatnega razloga zakaj je proti...
pa zraven ?e Romuni in Bolgari... tudi vse ostale balkance jaz osebno ne bi notri spustil vsaj dokler ne bodo prevzeli in resni?no IZVAJALI evropskih standardov.
Sam res. Kako pa so sploh teli uspel not pridet? V.I.P.? Romune Francozi not vlekl, Grke Nemci? Nas so pa za vsak prdec ?ekiral a je OK al ne...
Pa tajkuni prav, da popadajo, ?e bolj? bi blo, da bi ?e mal ?li sedet...
Lej js sem bil proti brez kanala A in ostalega cajtng?ita.
Pa ozko razgledan tud nisem, samo razmi?ljam kaj je s tem dubu en ?ist navadn ?lovk ki hodi v slu?bo-?tacuno, mejbi kak dopust, ki ne kupuje na ebayu oziroma ?ez mejo.
Ni bilo mi?ljeno osebno. Splo?no stanje v SLO pa je ?al tak?no.
?ist navaden ?lovek pa je s tem lahko dubu marsikej, problem je le kako se zna obrniti in izkoristiti mo?nosti (pa smo spet pri razgledanosti)...
Druga?e pa o podra?itvah pri prehodu s tolarja na evre, pa o podra?itvah stanovanj... je lahko pou?en dogodek iz sedemdesetih let prej?nega stoletja, iz Anglije, ko so podra?ili maslo za 30% in se v celotni Angliji ni prodalo niti grama masla, potem so pa po dveh tednih lahko le ?e nazaj vrnili cene na prvotno postavko.
?e ne bi nih?e kupil stanovanja, brez skrbi, da bi cene krepko padle in to velja za vse stvari. ?e bo lokal vedno poln, bo v njem tudi kava 2?, pa, ?e bo ?e poln, bo lahko samo ?e ve? ?, ?e pa ne bo ve? obiska, bojo ?le pa tud cene dol. V potro?ni?kem svetu je tako, da potro?niki sami gradimo cene.
Glede ?tudentov pa sploh ne bi. Sem bil ?tudent in dobro vem kako je. In kdor pri 30ih ali 27ih ?e ?tudira je nekaj resno narobe z njim. ?tudij traja ?tiri leta in diploma. Pa da ne grem v Ro?no slu?ajno na parking gledat, kak?no rev?e od avtomobila imam...
...v Sloveniji je zelo veliko ljudi ki gledajo ozkosmerno...
Vse povedano!
Sem imel sre?o in sem si lahko ogledoval celotno Evropo ?e od malih nog. Pa? so bili o?a mi?ljenja, da lahko pogled se?e tudi naprej od Karavank in se popolnoma strinjam z vajinima mi?ljenjema Boss & Jures.
?e pa nisi vsaj malo razgledan pa verjetno naseda? novinarskim tra?em (sploh Svet na kanalu A)...
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano
Hvala vsem!
Povezava za deljenje
Deli na druge strani