|
Premze sem na svojmu kar hitro menjal. tovarniško so gor SRAM Code Bronze Stealth. v ožjem izboru so bile:
Magura MT7 pro z diski MDR-P
Hope 4 v4 + hope diski
Shimano XT8120 + RT-MT905 diski
TRP DH-R Evo
Formula cura 4
ker je žal Trickstuff MAXIMA predraga ne gledat cene če ne veš. ker za ta dnar lahk dobiš že novo kolo.
Hope & Hayes uporabljata DOT, Magura pa mineralno olje, ki je bol prijazno do okolja in barve na kolesu.
na koncu sta bila v mojem ožjem izboru
Magura in Hope (predvsem zaradi barve) in Shimano XT ker jih poznam še iz prejšnega kolesa.
na koncu sem se odločil za Maguro ker sem dobil kr dobro ceno. mislim da je bilo več kot 100€ ceneje kot Hope in malo cenejše kot Shimano XT. Magura je bila pod 350€ za set z diski če se ne motim. če boš vzel maguro kupi zelene ploščice oznaka ''8.S sport''
Glede na tvoj izbor je Magura najcenejša. med 100-200€ če računaš še nove diske
Glede na BD:
Magura MT7 pro (set z diski) 348 €
Hope: set zavor cca 490-520 odvisno od cevi (klasika ali kovinska)
Hayes: pa 1 zavora 180-190€
So pa vse 3 zavore top in ne boš zgrešu katero koli izbereš.
Danes naročil inserte za tubeless :). Vittoria air-liner DH (za zadnjo) in enduro za sprednjo gumo. Spraševal sem za airliner e-bike ampak niso imeli. sem pa za to dobil 20% popust . inserta me prideta 2 € dražje kot na BD, oz 13 € ceneje, ker je brez poštnine
Zmenil se se tudi, da jih v soboto sam montiram in naredim conversion na tubeless.
Sedaj je samo vprašanje katere ventilčke in tekočino.
pred 10 urami je Mraušk Mčk napisal:
Ko bo rama mal boljša, se bom lotil bicikla. Os pedala se da kupit, nimajo je pa glih v BDju ali Bike 24. Crank mi je sumljiv, nekam zelo blizu zadnje nihajke je, ne vem pa kliko stran bi moral biti, oz, kako ugotoviti ali je zvit.
Dol vzameš primerjaš z drugo stranjo. Lahk tudi primerjaš z drugim enakim kolesom k ma iste cranke. Če je kaka razlika...
Sam če maš ramo zjebano si vsaj par tednu vzam za počitek če že ni tolk hudo za k dohtarju
pred 4 urami je Bini napisal:Bolš, da jih nisi, bi bli vsi v savinjski.... 🫣😉
bi meli mazda meet
pred 15 urami je Mraušk Mčk napisal:V petek sem se prav tam vozil s tastarim biciklom - tanovega imam samo za ob nedeljah in zato sem se v nedeljo zvrnil z novim.
V petek je bila situacija zelo zahtevna, čez dan je tam snežilo, proti večeru je bila cesta mokra, ker sem šel dol že ponoči se je na delih odprtih proti jasnemu nebu že zaledenilo. Spustil sem gume (4 leta stare continentalke) in vozil previdno. Pa nisem čmoknil.
V nedeljo s tanovim biciklom in z novo prednjo maxisko DHF in pol leta staro zadnjo enako gumo sem se na tam gor na suhi cesti počutil pogumnega. Za navzdol niti gum nisem spuščal, potem...
Dve leti nazaj sem se pozimi zvrnil sredi Moravč v križišču pri zavijanju na levo - na črtah prehoda za pešce mi je zdrsnilo pa ni bilo ledeno samo svinjarija na cesti. Pa sem takrat samo rokavico mal strgal. Tu pa sem v nedeljo razlomil kar konkretno čelado pa še ramo zje...
Bajk ima zvito os pedala, to sem opazil ko sem se odpeljal naprej. Mislim, da je tudi gonilka zvita. Os se da kupit posebej, pedala v BD-ju stanejo 120€
V BD-ju ravno modele čelad "air" nimajo znižane, verjetno ker je še nov model. Bom šel v na Kokrco v Valy povprašat za količinski popust, ker tam sem letos eno že kupil.
![]()
Daj preveri če lahko na pedala os menjaš. Vem da se pri določenih da. Al maš zvit crank za pedalo. Če govoriva o isti zadevi. Vem da so kvalitetna pedala draga k ps. Za moje rabljene mi je en ponujal 120€+
Pred eno uro je Mraušk Mčk napisal:
Na frejem suha cesta zato ne prav počasen, prehod v gozd v ovinku mastna cesta. Bi pobiral zobe, če nebi imel fulface čelade. Ampk ramo sem si pa nekaj zj.. Bomo še videli, koli časa bo trajalo da bom OK
je z bajkom vse uredu?
ja jeba so te prehodi iz suhega na mokro. sem mel podobno izkušnjo v soboto. Ko iz senčne pridem na sončno. V senčni je blo zakon trajbat ko je blo vse pomrzjeno. Oprijema čez glavo. Pridem pa na sončno stran pa na mokre korenene mi je pa spredno kolo zdrnilo iz korenine in da se nisem polomu ker je kolo zdrsnilo ene 0,5 metra nižje na spodnjo pot in sem se lepo zapelju. Fasu sem samo lev pedal v meča. ker mam pač flat pedale me je čez podložene hlače do krvi . ni bilo prvič pa vrjetno tudi ne zadnjič.
kar se čelad tiče na bike discount so mel kak teden nazaj ful znižano.
mips full face
Attention Required! | Cloudflare
tudi nekaj bellovih imajo
null
null
lp
pred 15 urami je etcho napisal:Mislim, da ima Alex eno dimenzijo širše gume in nov profil. Več zmeče gor. Ali pa je iz užitka zbiral linije čez blato. 😃
Al si bil pa bolj počasen 😅
pred 4 urami je Z M A J napisal:Sem bil danes na zunanjem poganjalcu in me je dodobra prezeblo. Sem se odločil, da za nekaj mesecev prepustim mesto na cesti tistim bolj zagretim in neučakanim, pa srečno vožnjo!
![]()
se je potrebno ustrezno oblečt :). danes sem imel mini čistilno akcijo kolesa.
pred 1 minuto je Tilen5 napisal:Ja zame ko pedaliram na žgance je čisto preveč pihalo, te dni se s kolesom sam do fitnesa zapeljem
![]()
tud to je neki . sam da ti kolesa pol ne odpihne
pred 2 minutama je Alex napisal:Temperatura je bila na začetku 6-7 stopinj a je pihala tuda močna burja.
Ko smo prišli na vrh nas je kar premikala levo, desno. 😊
Tako, da se moraš kar orenk obleči.
potem je blo v naših koncil bolš vreme, k ni pihalo .
Napisano
lepo. pa še kr visoko povprečno si mel. js mam vedno okrog 13-15km/h
Povezava za deljenje
Deli na druge strani