Skoči na vsebino
Pohvalite se,...
Napisano

dragana dj v onem lokalu ki je na plazi pozdravi blond kenlerja pa reci da te more pivo castit. rec da ga pozdrav sosolec iz kranja. sj si v cervarju ane?

www.trziskisladoled.si

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Jamralnik v2
Napisano

:/

tebe sm pa vcerej vidu, sam se ne spomnem kje ampak mislim da te nisem vidu na gorenjskem. drugac sm pa te ze enkrat srecal v centru kranja. 

www.trziskisladoled.si

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Pohvalite se,...
Napisano

Danes 2X pri zobozdravniku, prvi? ena plombica in ?e 1 ?e 15 let zlomljen zob, ki je bil pod nivojem ?eljusti, je ?el ven, bp, po 4 urah pa dizaster, polna usta krvi :unsure: in sledil je povratek k zobozdravniku, kjer so mi ?ivali ?eljust, tam kjer je prej bil zob. Vse so VRHUNSKO izvedli pri Osovnikar zobozdravstvo(tud matic se je malo smukal okrog, SESTRE pa so itaq za na .... :wub: )

Ti +  Ljevanka Ruki? in Desanka ?aki? ? :hudicek:  :hudicek:  :hudicek:  :hudicek:

ona nima veze z ?aki?em in Ruki?em, ma bolj veze s Prsti?em..

www.trziskisladoled.si

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Slovni?ni koti?ek
Napisano

Aja(beseda "aja" sicer ni slovni?no pravilna, je pa njena uporaba dovoljena v "pogovornem", forumskem pisanju) druga?e pa nasplo?no (na splo?no - pi?e se narazen) Gorenjci najbolj pravilno nagla?ujemo. Sem ?tudirala na Obali in sem na predavanjih pri sloven??ini (iz sloven??ine) vedno jaz morala brati, ker Primorkam pa? nikakor ni ?lo:) Aja, pa se opravi?ujem (opravi?ujem se), ker tudi moja slovnica ni nevem (ne vem - pi?e se narazen) kaj ... med besedo in tremi pikami je presledek ...

Moje mnenje je, da si to lahko sli?al samo od Celjana - nih?e drug nikoli ne bi rekel, da Celjani govorijo vsaj pribli?no slovni?no sloven??ino. Najlep?o sloven??ino govorijo "neslovenci", ki se je nau?ijo iz knjig. Vse ostalo je tako ali druga?e popa?eno. Seveda govorim o tistih "neslovencih", ki se res ho?ejo nau?iti slovensko in ne "oni na?i ro?eni Slovenci", ki po ?tiridesetih in ve? letih v Sloveniji ne znajo po slovensko niti pozdraviti ...

taki kot jaz in LabiGT, ?eprav Labija mal naglas izdaja.

www.trziskisladoled.si

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Slovni?ni koti?ek
Napisano

Na napakah se u?imo. In ?e je ?e govora o slovnici in pravopisu, se ju vsaj tu poskusimo dr?ati:

Dober ve?er, dru??ina!

Ker ve?krat nanese debata, kako se kaj pravilno pi?e ali re?e- je vrinjen stavek, zato je vejica prej in potem - je po mojem mnenju dobrodo?la tudi tak?na tema, saj sem prepri?an, da nih?e od nas ne ve vsega. No, lahko pa, da se motim in je med nami dejansko kak?en VSEVED in se le nekoliko skriva.

Jaz sem mnenja, da ?e Slovenci ne bomo pravilno uporabljali svojega jezika, potem res ne vem, kdo bi ga lahko.

Uporabljati dva veznika enega za drugim ni samo narobe, ampak tudi grdo. Lep?e (in pravilneje) je: Jaz sem mnenja, ?e Slovenci ne bomo pravilno uporabljali svojega jezika, da potem res ne vem, kdo bi ga lahko ? v primeru, da stavek pustimo tak kot je, glede na to, da je cela struktura grda. Grdo je stavek za?enjati z JAZ, poleg tega se ?udno bere stavek ?Jaz sem mnenja (mnenje), potem res ne vem ?

Stavek bi lep?e zvenel: ?e Slovenci ne bomo pravilno uporabljali svojega jezika, res ne vem, kdo ga bo.

V dana?njih ?asih je, ?al, v uporabi vse preve? nekih germanizmov in pa tudi trije vezniki en za drugim ? Grdo, grdo, grdo! Ali uporabi IN ali PA TUDI, vseh treh NIKAKOR NE!! (?e uporabi? ?pa tudi?, je pred ?pa? vejica) izrazov iz nekdanje skupne dr?ave. Meni je npr. izjemno mote? izraz GU?VA.

?e en tak?en biser se mi zdi, ko marsikdo napi?e, da je ?el v oz. u Vrhniko in podobno. Da niti ne pi?em o uporabi dvojine, na katero bi morali biti ponosni in jo uporabljati, pa marsikdo zanjo niti ne ve, da obstaja.

Se mi je pa ravno danes pojavila med pogovorom s prijateljico ena zanimiva dilema in sicer, ko vedno re?emo, da gremo NA VLAK, v resnici pa gremo vanj (V VLAK) in ne na njegovo streho.

To je res; tudi re?emo, da gremo na avtobus, ko gremo v resnici vanj. Kako bi se po tvojem moral glasiti stavek ?Gremo na pot.????

Kakorkoli, ko ?esa ne bom vedel, kako se napi?e- spet vrinjen stavek, vejica prej in potem - vas bom vpra?al, saj vem, da ste mojstri vseh vrst med vami in z veseljem pomagate.

Imejte lep nedeljski ve?er!

In to napi?e nekdo, ki se je nekaj odstavkov vi?je zgra?al nad germanizmi. Niso samo besede potuj?ene, tudi oblike stavkov so. V pravilni sloven??ini se nikoli ne napi?e ?imej lep dan, imej lep ve?er?. To izhaja iz ameri?kega ?have a nice day?. Pri nas se je vedno vo??ilo samo z Lep dan, Lep ve?er ? posebej vljudni pa so rekli: ?elim vam lep ve?er.  

Je lepo, ker se zaveda?, da nisi vseved ... :) Tvoj tekst to lepo dokazuje ... Upam, da se ti nisem s popravljanjem slovnice kaj zamerila.

uhhhh.. ?e dobro , da me nisi u?ila sloven??ino.. 

www.trziskisladoled.si

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

piknik plac
Napisano

Poskusi ?e tole http://zemljevid.najdi.si/najdi/prostor%20za%20piknik%20CRNGROB

?e se ne motim ima tale prostor in malo brunarico ravno tam ob jezercu nasprot streli??a (malce zmanj?aj zemljevid, in vidi? jezerce - modra fleka). Zadeva je sredi gozda in je milo re?eno fenomenalna.

to ni eno in isto..gospa je rekla da nimajo piknik placa..

Drugace pa skarucna. Top

???

www.trziskisladoled.si

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

piknik plac
Napisano

Vogu center v Besnici nad Kranjem. Smo bili Mazda?i ?e ve?krat tam, no piknik smo imeli samo enkrat, ve?krat pa dvorano.  :)

Drugi tak?en pa je na Jeprci, tam ko je tako kot eno po?ivali??e in nekdanje gostilna, tik ob cesti, par km preden iz KR do Medvod pride?, na desni strani. 

Vogu center v Besnici nad Kranjem. Smo bili Mazda?i ?e ve?krat tam, no piknik smo imeli samo enkrat, ve?krat pa dvorano.  :)

Drugi tak?en pa je na Jeprci, tam ko je tako kot eno po?ivali??e in nekdanje gostilna, tik ob cesti, par km preden iz KR do Medvod pride?, na desni strani. 

mogoce kak kontakt? voklo pa ima zasadeno na ta datum..

mogo?e kak kontakt od placa na jeprci? voklo ima zasadeno. 

www.trziskisladoled.si

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

piknik plac
Napisano

zivjo a mogoce kdo ve za kak piknik prostor da je v okolici kranja in da ma vsaj osnovne pogoje pac voda pokriti prostor hladilnik kaksna klopca itd... 

hvala

www.trziskisladoled.si

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Jamralnik v2
Napisano

Mazdas se pocuti vredu. Zlomleno ni nic glava cela skratka nic hujsega. Edino ostati bom moral cez noc na opazovanju zaradi udarca v glavo (airbag verjetno)

Lp iz obale :)

:bravo::prstgor:

www.trziskisladoled.si

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.