Dajte se malo umirit, da imamo razlicna mnenja je prav. Brezveze se kregate okoli teme ki je never ending story. Nima veze cepljen, ne cepljen, prebolelnik vazni smo ljudje in moramo skupaj drzat. Raje se vkljucite v temo o srecanju da se dobimo kaksno recemo o mazdah in seveda pivo in kavo spijemo 🙂
Ker berem povsod drugače kam lahko grem sedaj ko sem prebolel in bil cepljen 6 mesecev po tem ko sem prebolel, ter mi drugi odmerek cepiva ne pripada sem poklical na par mej Slovenija Hrvaška. Vsepovsod so mi povedali da kljub temu da sem bil cepljen z enim odmerkom po več kot 6mesecev od prebolevanja lahko vstopim na Hrvaško, naši pa trdijo da nebom mogel vstopit na Hrvaško brez hitrega ali PCR testa nazaj bom pa lahko prišel brez karantene.
Odkrito povedano naši sami ne vedo kdo ima kakšne pogoje. Bolanooooo, država v podnu.
Ni OK... moral boš 2x, da ti priznajo v tujini - tud za Hrvaško. Vsaj tako je bilo nazadnje razloženo, razen če ni bilo na twitterju drugače objavljeno.
Jaz tudi tako mislim da ni ok, potem bi bilo bolje da nas cepijo katere smo preboleli z Jensenom. V kartici ki jo dobiš imam prečrtano rubriko za drugo dozo tako da druge doze ne dobim. ma vrh glave imam že vsega, cepit sem se šel da ne rabim vsak teden hodit po palčko v nos pa seveda da lahko kam grem. Zdaj na koncu sem se cepil in prebolel, pa bom vseeno moral tedensko po palčke če bom hotel kam it. Totalno bolano.
Jaz in moja sva bila z AZ cepljena v petek in se počasi sestavljama. Sesulo naju je, vročina 38.8 bolečine v mišicah. Ti stranski učinki so bili huji kot prebolevanje covida. Ampak ok gre na bolje. Nwm pa kako je z tujino ker cepljen bom samo enkrat zaradi tega ker sem prebolel, zdaj pa nwm al je to ok za tujino al ni. Vglavnem cista zmeda.
Naši vrli politiki ki imajo zgleda iq enak temperaturi v zamrzovalniku so pogruntali da od 1.4 do 12.4 nesmemo letet z letalom tudi če si sam not. Jaooooo pa to svet ni vido. Zdaj pa že meni grejo počasi na k....
Dajte se raje tam v temo izleti vkljucit da se dogovorimo za test porabe. Cim vec nas bo bolje bo pa kot je @Boss napisal nima veze al vozis mazdo traktor al pa podmornico vsi dobrodošli.
Ne se jezit brezveze, meni je tudi šel @gregc88 na živce pol pa sem par njegovih postov prebral s katerimi se strinjam in zaključil da sem ga prehitro ocenil. Vsak ima svoje fore in svoje mišljenje tudi jaz jih imam in prav je tako, ampak moramo bit tolerantni drug do drugega.
Ampak Alex ti pa si zakladnica fake newsov... a si slučajno preveril uradno situacijo v Italiji? Okužbe imajo nekje v enakem območju že od začetka leta, mrtvih S kovidom pa pada praktično od začetka decembra, ko so jih imeli največ. Sej vem, da hočeš ljudi strašiti, ampak daj probaj vsaj kake bolj realne zadeve navajat. Pa pustmo zdaj to.
Pa še nekaj, dejte nehat črne koze omenjat v istem stavku kot kovid. Upam, da veste, kaj so črne koze in kakšne so posledice, če jih fašeš in nisi cepljen? V primerjavi z njimi je kovid res samo prehladec, tko da please, dejmo nehat s takimi poceni manipulacijami. Edino kar je zanimivo, da so takrat leta 1972 samo v Sloveniji praktično v 10 dneh pocepili več kot 1,5 miilijona ljudi, kar je bilo za tiste čase večina prebivalstva.
10 dni, mi pa že tretji mesec cepimo pa upajo, da bo do poletja mogoče 50% pocepljenih. Torej kdo se je znal bolje organizirat? Trenutno smo na smešno nizki cepljenosti pa smo že zakoraklai v marec in sicer 120.000 ali komaj 6% prebivalcev je cepljeno, od tega dobrih 50.000 z dvema odmerkoma.
Glede cepivom proti kovidu je pa toliko neznank in nasprotujočih uradnih navedb, da je že kar komično. Tud tega ne vejo točno kolk časa cepiva načeloma ščitijo pred okužbo. Zdaj ugotavljajo, da to sploh ni zaščita, ampak zgolj naj bi omilil potek bolezni, če fašeš pravi virus pa še to ne na vse seve, kjer skoraj vsak dan najdejo novega. Kaj se bo treba temu primerno 10x cepit al kako? Pa vedno smo bili prepričani, da cepiva dejansko preprečujejo okužbe a kot kaže tukaj prvič v zgodovini ne drži - kaj nas cepijo z žegnano vodo al pa z veliko molitvami?
Najbolj zanimivo pa je, da tisto cepivo v katerega so največ vlagali je dejansko najslabše in za povrh sploh nimaš pravice izbirat s katerim te bodo cepili, pri tem pa nekateriih zanimivih cepiv EU sploh noče odobriti. Hmmm, le zakaj - biznis mogoče, oziroma pokritje izdatkov, ki so jih vlagali v Astrazeneco in bili nategnjen?
Še tole pa neham... kovid baje ni gripa, čeprav strokovnjaki ne znajo ločiti okuženih za gripo in kovidom, kovid ima različne seve kot jih ima gripa, vrsta simptomov je zelo podobna, smrtnost je podobna, tako kot gripa ima težke in lahke poteke bolezni. Češnja na torti za konec pa je, da letos niso našli niti enega primera gripe, medtem, ko je gripa prejšnje sezone položila ogromno ljudi v postelje. V šolah je bilo tudi samo 30% učencev, ostali pa bili odsotni in doma. Letos smo pa čudežno opravili z gripo - kako je to sploh možno? Sam ne mi zdaj budalaštin tipa, socialna distanca in maske ven metat, ker to je BS in dejansko zamegljevanje dejstev in zakrivanje dejanskega stanja.
Po trenutnih izjavah strokovnjakov, da si kljub cepljenju še vedno prenašalec in naj bi samo omililo potek bolezni bo edino pomagalo (če sploh), da polješ starše na cepljenje. 😐
Kdo je v Jugi koga kaj vprašal hočeš nočeš moraš pa smo vsi živi. Danes so pa prevelike pravice vsak lahko reče in dela kaj hoče neglede na posledice ker je to baje svoboda. Vsi iščejo pravice (samostojno odločanje o cepljenju) noben pa ne vidi dolžnosti (da se virus ne širi in da s cepljenhem zaščitite tudi druge). Čez črto vsak se naj odloči kakor hoče, ampak če si imel možnost za zaščito in si odklonil je problem posameznika. Bi mi pa bilo glupo da bi ogrozil zdravje mojih sraršev ki so rizicna skupina kr se nebi hotel cepit, zato se tudi imam namen cepit.
Izjava policije ko pridejo se pa razbezijo. Kot taborniki so ne policaji. Ni cudno da folk vzame pravico v svoje roke ce policije sploh nimamo, bolse da bi vardo meli kot pa policijo. Ti starsi so pa tak zgodba za sebe. V nasih casih ce bi jaz nardil 0,0001% tega kar pise bi me foter dal za tepih v kopalnico. Ne pa danes deca so invalidi se pastete si neve odpret ce pa si jo ze nekak cudezno je pa celi krvavi zraven pol pa si tak neve na kruh namazat ker ga niso naucli noza v roki drzat ima pa 14let po moznosti. Ko gre na avtobus se zvecer zraven v garazo zapelje ker je pozabo dol stopit pol pa rajsi vec ni kr po njegovo je naslednja postaja Mars. Bolano kam smo prisli. Vsi samo pravice iscejo dolznosti pa ne. Jaooo lepo so mi tlak dvignili.
Zmaj take vrste faušije je ogromno. Ali pa da imas vec znanja kot nadrejeni, pol si mu pa konkurenca. Drugace pa ni lepsega kot sprosceno vzdusje in medsebojna pomoc. Timski duh je zakon, ceprav se v vsakem timu najde kdo ki mu gre v nos. Ampak jaz se na to ne oziram to je njihov problem 🙂 .
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano
Dajte se malo umirit, da imamo razlicna mnenja je prav. Brezveze se kregate okoli teme ki je never ending story. Nima veze cepljen, ne cepljen, prebolelnik vazni smo ljudje in moramo skupaj drzat. Raje se vkljucite v temo o srecanju da se dobimo kaksno recemo o mazdah in seveda pivo in kavo spijemo 🙂
Povezava za deljenje
Deli na druge strani