Skoči na vsebino
Razkurnik oz. Razpiiiizdnik
Napisano
pred 44 minutami je Slivka napisal:

@Boss, vse je to fajn pa krasn, 

sam men tuki neki ni čist jasn...

Zakaj morajo ljudi s prisilo in orožjem "vabit" v Rusko prijateljstvo?

Zakaj so ljudje bežali čez Berlinski zid, čeprav so tvegali, da jih pobijejo - in veliko so jih tudi res pobili..

Zakaj so ljudje kopali rove pod Berlinskim zidom, da so pobegnili od tega fantastičnega komunizma?

Zakaj je Rusija v Ukrajino "svobodo" pripeljala s tanki?

Kot imaš na čase dobre izjave jih pa na čase take butneš, da se vprašam, kaj si skadil...

Rusi so se v preteklosti velikokrat obnašali arogantno v prepričanju, da mora vedno obveljati njihova različica. Če ni šlo, so prišli pa s tanki - celo do Madžarske (ti bi se tega mogoče še celo lahko spomnil)... Če pa nekoga v nekaj siliš, lahko pričakuješ, da bo s silo odgovoril nazaj, ker moraš biti strašno aroganten, da si prepričan, da bo ta samo sklonil glavco in tiho dejal "OK"... 

Kakorkoli, Ukrajina je samostojna država in tuja vojska na njenih tleh je napad in agresija. Ima pa vsaka država diplomate, ki lahko rešijo težave brez tankov. Se je pa treba zavedati, kaj se sme zahtevati in kaj ne. To pa Rusom ne gre najbolje od rok...

Lepo in resnično napisano. V bistvu, razen naših jugo nostalgikov in levakov, noben vzgodnoevropski narod ne mara vodkarjev. So imeli več ali manj vsi slabe izkušnje z njimi. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

V ponedeljek me čaka nakup rezerviranega električarja - turbo levo v Extreme vital v BTC. Zraven pride pa še nakup nove čelade (Fox speedframe pro) pa hlače, pa majice, pa očala...) vse kar imam doma, je že staro in neuporabno. 

Sem pa vesel, ker me hrbet ne boli več, pa tudi koleno izgleda v redu. Tako, da upam, da grem vsak dan na kolo.😊

Pa da najdem kake zanimive off road poti. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano
pred 3 urami je Mraušk Mčk napisal:

Toliko enega samodestruktivnega vedenja ni premogla niti Juga.

Razpad je neizogiben.

Takrat, najverjetneje pa še prej, bo tudi Amerika spraznila črevesje, pa naj nam bo še tako udobno tam not. No samo mislimo da nam je udobno.

V bistvu nam je trenutno tako lepo, kot nam je sedaj verjetno ne bo nikoli več. Ljudje pridno kupujejo stanovanja, porsheje, vile z bazeni, hodijo na dopuste na Sejšele. Kdor pa samo čaka, da mu bo država kaj dala, ta je pač tam, kjer je. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano (urejeno)
pred 7 urami je Boss napisal:

resno, Vonderlajno sem jaz izvolil? Pa evropsko komisijo tudi? Idiotske neracionalne odločitve, ki so skregane z dobrobitjo Evropejcev - kako to preprečit, če se zadeve odločajo mimo demokratičnih načel. To je diktatura Bruseljskega političnega aparata, ki deluje v nasprotju z željami evropejcev. Kot primer, ja celo tako daleč gredo, da bi raje eskalirali vojno v Ukrajini kot pa da bi naredili vse, da se jo konča. Zadnja resolucija na to temo je nastala v glavah umskih bolnikov.

EU si zapira vsa vrata in kmalu bomo ostali sami -  a je to agenda WEF-a al koga drugega niti ni tako važno, ampak pred očmi nam razdirajo vse kar imamo še. Samo poglej kaj se dogaja - to pač ni normalno in je skregano z zdravim razumom. To v vsem mojem življenju še nisem videl ... zglajzali smo na polno, ker verjetno bo EU kolikor jo bo še bo razpadla še predno bodo uspeli zabiti zadnje žeblja v krsto. Ja pred letom 2035 - mark my words.

Tipično razmišljanje leve strani. 😉

Za vojno v Ukrajini je pa čisto enostaven recept za takojšnje končanje. Vodkarji naj se spokajo ven in bo takoj mir. Enostavno. 

Popravljeno od Alex

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano
pred 8 urami je Janez007 napisal:

Ni treba vdirat v stanovanje, se lahko reši z odklopniki. Potem je naenkrat tema, glasba izgine, klime se ustavijo, tuširanje je podobno kot v JLA, ...😁

In potem mii bo svizec pozvonil na vrata in prinesel čokolado. A ti to resno pišeš ali kar tako za hec, da je bolj smešno? 😉

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano
pred 2 urama je Janez007 napisal:

Ne merim ... vem pa koliko je strošek njenega dogrevanja ... dobrih 100 l kurilnega olja oz sedaj, ko imam TČ za sanitarno vodo cca 1.000/3 kWh ... cca 330 x 0,2 € ... cca 66 € na osebo letno. Če bi jo ogreval z navadnim el. bojlerjem, pa 1.000 x 0,2 € ... 200 € letno na osebo.

In kaj, 200€/ na osebo za tuširanje na leto je dosti? Tudi, če bi bilo 500€ se bi še vedno tuširali pri nas doma. In to z toplo vodo iz  120 litrskega bojlerja. Kopalnico segrejem seveda  z električnim radiatorjem (lojtro) In ko pridem v dnevno sobo, me čaka toplota iz klime.

In to ne iz ene. Iz treh. Tako v dnevni dobi kot v dveh drugih. In potem lepo vklopim feršterker(ojačevalec) za kitaro  na lampe, ki žre veliko elektrike (elektronke in to). Da ga vidim junaka inšpektorskega, ki bi vstopil v moje stanovanje. In da mi holob prepove kaj od tega. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Chat is back ...
Napisano
pred 16 minutami je sportman333 napisal:

Glede na ekonomsko pozicijo avg.SLO Dacia Duster :)

Po številu prodanih, tudi v Evropi, definitivno. Novi model pa še dobro izgleda. 😊

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

pred 42 minutami je Boss napisal:

Stari, ti rabiš en drug kolo in sicer turbo desno. Ta turbo levo je za politkolesarje za vozit okrog parlamenta. 😜

Drugač pa a boš kupoval pri Extreme Vital? Zdele maj 50% skonto ?zmeden? sicer za testne ampak vseeno. 7 jurjev vreden kolo za 3 jurje in pol... ufff.

700Wh ti bo po na asfaltu zadoščala vsaj za 150km, če se ne boš preveč švercal na elektromotor. 

Ja, ravno gledam na Extreme vital. Tudi smučarsko opremo kupujem pri njih v BTC pa že poznam par prodajalcev. 

Edino še še nisem odločil med velikostjo  S4 in S5. S4 naj bi bilo bolj aglno po ovinkihi, S5 pa stabilno. Za mojo višino 184 cm prideta oba v poštev. 

He, He, tokrat bo izgleda  zasuk v levo. Če bo potrebno bomo šli tudi kak krog okoli parlamenta. 😊 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Jamralnik v2
Napisano
pred 3 urami je FuManchu napisal:

Danes sva šla s tamalo v nakupovalni center, kjer imajo razstavljene neke kitajske polizdelke. Pomoje električne.

Samo na hitro sem našel dva primera odlične sestave avta🤣

IMG_20241026_110624.jpg

IMG_20241026_110647.jpg

Skoraj taki kot na cx 30. 😉

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Včeraj sem bil na pregledu za koleno. 

Na srečo operacija ni potrebna, mi je pa doktor zabičal, da moram obvezno vsak dan na kolo za utrditev mišic. Tako, da bo sedaj nakup "električarja" obvezen. 

To sem sedaj odlagal nekaj časa a očitno  sledi nakup. Rad bi kupil komplet vzmeteno kolo. V prvem planu je Specialized turbo levo. A vozi kdo tu gor to kolo in kako se kaj obnese baterija 700wh? 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Razni zanimivi posnetki in članki
Napisano
pred 2 urama je Agerg napisal:

Sigurno je tudi to eden izmed problemov, ki jih ni malo. Hotel sem poudariti enega, ki je kar velik. Kot sem omenil, je tule pri nas podjetje Juteks, verjetno ga poznate, delajo talne obloge. Meni je bilo to vedno znano, kot neka zanikrna proizvodnja drugorazrednih talnih oblog, pa brez zamere.

Potem sem pa na neki lestvici videl, da to podjetje danes proizvede okrog 100.000€ dodane vrednosti na zaposlenega. Tu zdaj ne bom razlagal, kaj to pomeni, tisti ki veste, vam je jasno. Pa sem šel malo raziskati in ugotovim, da je bilo leta 2012 prodano tujcem. Ti so v firmo prinesli sistem, organizacijo, znanje je pa bilo že tu. Samo zaposleni so raje šrot proizvajali, pa še kaj za sebe pofušali, kot pa se ukvarjali s produktom. No, tujcem je jasno kaj morajo narediti in od takrat je izgleda nek red. Pa da ne pozabim, kakšen velik trg se je odprl pod novim lastnikom - prej so bile to samo sanje oz. potencialna desetletja truda, da ti podobna stvar uspe. Ne rečem, da ni možno, samo v bogih 30 letih odkar se je sesula prejšnja država, pač to ne gre.

Kot slišim je podobna zgodba s proizvodnjo mešalcev za beton (hruške) v Kočevju. Odkar so tujci prevzeli to laufa. Ni pa to več vrtec za jugoslovanske lenobe, ki čakajo na penzijo. Tačas pa fušajo po svojih kmetijah in hostah. Ker ni bilo nič posebnega, da v primeru lepega vremena, je pol proizvodnje vzelo fraj za košnjo.

Enako je z Fruktalom, pa Elanom, pa barcaffe, pa Tomos, pa Lama Dekani

... Skratka, v večini primerov tujec naredi čistko z presežniki delavci, ki v marsikaterem primeru sploh ne vedo, kaj je njihovo delo. Nato produkte, ki niso rentabilni ukine, ustavi nove produkte, po katerih je trenutno povpraševanje, hkrati modernizira proizvodnjo in gasa.

No, potem je pa tukaj naša predraga država z neugodno klimo za godpodarstvo in v mnogih primerih tujci obupajo nad mami po par letih in preselijo proizvodnjo južneje od nas. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Razni zanimivi posnetki in članki
Napisano
pred 7 urami je Agerg napisal:

Žalostna realnost. Sem tudi jaz tako mislil včasih, potem pa vidiš, da za večino nekih firm, ki pridejo v stanje za prodajo, ni drugega kupca kot tujec. Enostavno jih pri nas ni. Lahko bi za kaj poizkusili vztrajati, samo za večino zgodb ni kapitala in trga, ki pa s tujino pride, če je ta interes. Par takšnih zgodb poznam. 

Naši "kupci" imajo raje "zaslužen" denar shranjen v tujini. Tako, da ni interesa v Sloveniji za nakupe. Ker potem bi bilo potrebno zavihati rokave in s svojim znanjem kaj narediti. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Aktualni dogodki!
Napisano
pred 11 urami je Z M A J napisal:

V nadaljevanju bo pa rekel,da se podpisat ne zna ali kaj bo faking izgovor?

WWW.24UR.COM

Kako trdno za kazensko ovadenim premierjem Robertom Golobom stojijo koalicijski partnerji? Matjaž Han, predsednik stranke Socialnih...

Ja kaj, ko pa mi Primorci ne uporabljamo dvojine. Tako, da ga je za razumet, ko zabluzi z izjavami. 🤣🤣

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

pred 10 minutami je skritikrt napisal:

Za dobrih 20€ kot "univerzalna žaga-TOP👍

Bom prilimal še predstavitveni video...samo,k ni zvoka🙄

Za "norce"🤪 bom pa predstavil nekaj drugačnega v tej smeri.

Tajima (zelo dobra firma-priporočam) Japan Pull

WWW.AMAZON.DE

Pred kakimi 4 leti kupil največjo-grobo...2x prežagal velik kos češnje po dolgem...žaga je "zakon",a vseeno sem kar "zašvical"😅

Kasneje dokupil še srednjo in fino verzijo lista.

Pozor-te žage so resnično ostre "kot žiletke",in ko sem menjaval liste sem grobi list (z katerim sem že prežagal češnjo) narobe prijel,in so zobi pustili orng sledi na moji dlani...nič potegnil-samo prijel!!!😬

Treba je tudi upoštevati,da je to tip žage,ki žaga "na poteg"-čisto drugačna tehnika.

Cena je veliko višja,kot tista od Irwin-a,a je v resnici izjemno ugodna. podobne japonske žage so hitro 100€/kom in več.

WWW.FINE-TOOLS.COM

We stock a huge variety of Japanese hand saws: Dozuki, Ryoba and Kataba saws. We carry saws from the finest manufacturers and forges...

In ker sem jaz-spet slike😉

IMG_20201117_204347.jpg

IMG_20201108_174031.jpg

IMG_20220513_194954_1.jpg

IMG_20220513_194914.jpg

IMG_20220513_191255_1.jpg

IMG_20220513_191243.jpg

IMG_20201112_173015.jpg

IMG_20201112_172841.jpg

IMG_20201112_172954.jpg

IMG_20201112_172819.jpg

IMG_20201112_172600.jpg

Za precizna dela uporabljam  japonsko Suizan - pull saw. Ima 15 zobov /inch. 

Všeč mi je, ker odrežeš z njo res ostre reze (tudi v trde lese, kot je na primer jesen ali ebenovina). 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Če kdo potrebuje vrhunsko ročno žago za les (za profesionalno uporabo, za domače hobi projekte,  za odrezati kako vejo 😊) zelo priporočam znamko Irwin. Jaz sem jo prav danes naročil in sicer tukaj:

WWW.ERINOX.SI

Irwin 10507860 univerzalna ročna žaga. Dolžina rezila 390 mm.

Imam že eno podobno a je šalše rezilo. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Pohvalite se,...
Napisano
pred 39 minutami je Bini napisal:

Ja to je pa čisto res, meni tisti procenti nič ne pomenijo, ker mi itak ni problem denar ampak bolj to kako ga rentabilno zapravit... 😉

Res je. Jaz tudi nisem podaljšal zato, da bi imel tistih par procentov več, ampak zato ker smo v službi dobra klapa. 

Bom pa definitivno podaljšal samo do konca maja drugegs leta. Potem pa bo celo poletje uživancija. In naprej tudi, seveda. 😊

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Nakup avta pred 2025
Napisano
pred 5 urami je Boss napisal:

Aja pa še KIA Proceed. Cca 400€ več zavarovanje, poraba je 2,5l več na 100 kar pomeni 750€ več na leto oziroma skupaj 1150€ več kot dam zdajle. :nevem:

Se pravi, da iščeš nov avto, a boga moliš, da ga ne najdeš. 😉

Ti ostani lepo na Mazdini dizelci in bo mir. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Pohvalite se,...
Napisano
pred 10 urami je samuel napisal:

Pohvale 👍, sam še čakam, da prilezem do 50, še ene 3-4 leta (odvisno kolk bom priden). Običajno mi nikoli ne znese 4x letno, čeprav sem imel plan, da pridem do 100, kot jih je pred kratkim obrnil naš sokrajan 🙏

Jaz sem prilezel do številke 45. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Aktualni dogodki!
Napisano
pred 8 urami je Mraušk Mčk napisal:

Logar ustvari novo stranko. Potegne desnosredinske glasove. Veliko tistih ki jim nos Tonina ni všeč. Potem koalicija z Jajčeglavcem.:bravo:

... in gladka zmaga na naslednjih volitvah. Golobnjak-out. 😉

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Chat is back ...
Napisano
pred 5 urami je Scr3am napisal:

Tako generali predstavi situacijo ja 🤣

Ne, da jo  predstavi. Tako je v resnici. 

Še se bodo tej kleparčki in  pitorji klečeplazili in prosili, če lahko ponovno delajo za zavarovalnice. Baje, da jih ne bodo vzeli nazaj. Ker so tako dragi, ne bodo imeli veliko  drugih strank in bodo pač sadili krompir. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Chat is back ...
Napisano
pred 19 urami je Boss napisal:

Tole bo Generalija stalo ogromno strank. Pač lopovi.

Prav nič. So že dobili nove izvajalce. Veliko izmed teh, ki jih kao bojkotirajo, pa že prosi, če lahko zopet delajo za Generali. Tako je, ko ne razmišljaš s svojo glavo ampak te drugi vodijo. 😉

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.