Skoči na vsebino
Cepljenje - Korona in vse ostalo.
Napisano
36 minutes ago, Boss said:

Jaz sem pa skos na šihtu na lokaciji in nimam v dveh letih niti dneva dela od doma, niti bolniške. Nosek ni bil smrkav, na dva dni samotestiran in je to to. Je pa res, da privat se ne družim več toliko pa ne zaradi tega ker ne bi hotel, ampak ker enostavno zaradi odsotnosti pridem dostikrat kar utrujen in nimam niti volje.

Dobro moje delo je tako, da je kdaj celo bolje delat od doma. Ko si v pisarn skoz nekdo vletava not pa bi se rad pogovajral pa sprasval ... Doma pa lahko v miru podelas maile, spucas kake simple taske. Pa itak skoz visimo na chatih tko da ni neke razlike :D

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

Ma zanimivo mi je ker sam sem bil petek in soboto precej "prehlajen" (2 ure smrkav, naslednjo uro zamesen nos, .... ampak nikoli vrocine). V nedeljo sem bil ze ok. Vmes se testiral in -. Danes se za vsak slucaj, ker grem jutri v pisarno, spet testiral in spet -.

Nacelomo pri nas ni tak problem ker delamo od doma in ce nisi res povozen pol si pac doma in delas. Ce ne bi imel jutri sestanka bi tudi sam do srede vztrajal.

Drugace pa pri nas cepljenja, ker vem da je to glavna debata: en 2* moderna, en 2*astra, za enega nisem 100% ali 2* moderna ali pfizer ter nato se 1 pfizer, ena necepljenja, jaz pa 2* astra + pfizer.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

No nasa pisarna se zapira za 1 teden :D

Jaz v petek tak prehlajen. Tece iz nosu, mal me tko vse boli (nic kaj posebnega). V soboto isto. Naredim test in ... negativen.

V nedeljo sem tko 95% bolse (bi lahko rekel cist ok), ampak se zacne.

Prvi iz pisarne ob 12h napise da je nekaj bolan. Vrocina, vse ga boli ampak nima hitrega testa. Gre dons po teste naredi in je negativen.

Sodelavka (sedi zraven mene v pisarni), da ob 13h sliko testa in je pozitiven.

Drug sodelavec iz pisarne ob 15h napise da ma 39 vrocine in je cel svoh ampak dobi teste sele zvecer. No zvecer v nedeljo javi da je + na hitrem.

Se en (5 nas je v pisarni) pa je cisto ok.

No in dons prideva 2 v pisarno, grem za vsak slucaj po teste tacas drugi skuha kavo. Lepo pijeva kava narediva hitri test .... in njemu lepo pokaze +.

Sva lepo spila v miru kavo, se zmenila kaj bomo naredili in sla za 1 teden lepo na delo od doma :) On se je pa spotoma ustavil se v vojasnici v BTC za PCR test.

Tako da trenutno smo na 3/5 pozitivnih.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Računalništvo
Napisano
1 hour ago, asddas said:

Tak isto....čakam na RUNE če bo kaj od njih. Ali pa bo prej 5G

sem si isto neki obetal od Rune pa ne vem ce bo kaj iz tega

prej musk s starlinkom :)

jaz trenutno ce rabim vsaj "ok" povezavo grem na 4G 😕

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

A mam samo jaz tak obcutek ali je res mozno .... da bi tole temo, ki ima sedaj ze 159 strani spravili na 1 stran pa tko ene 5 postov.

- Alex bi napisal, da bodo vsi necepljeni dobili korono in enkrat umrli.

- Boss bi napisal, da bodo tudi vsi cepljeni tudi dobili korono in enkrat umrli.

- Za stanje kot je so krivi oboji in oboji bodo enkrat umrli

- Vecina jih preboli. Tisti, ki ne .... umrejo

- Vsak pozna nekoga, ki je umrl

Uglavnem, tok nekega prepucavanja, da vsak pove, da bomo vsi enkrat umrli

giphy.gif

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

Meni osebno tole "pridruzene bolezni" kar precej moti.

Stric povisan pritisk, strjevanje krvi .... tabelta za pritisk in kri .... toj to. Ze precej let mu nic ne fali. No in ce sedaj dobi covid in umre (bog ne daj) ... kaj bo? Saj je imel pridruzene bolezni. Sploh ni zarad covida, ampak s covidom, .... Kaj pa ce je zaradi covida z se eno boleznijo.

Ali recimo moj brat, ki ima zjebano slinovko in posledicno sladkorno. Drugace mu ni nic (pac pazit more na sladkov). Je to tudi pridruzena bolezen.?

No konec koncev kaj pa jaz? Imam hemofilijo. Z njo mi nic ni, redko je treba sploh to omenjat ali karkoli. In zdaj kaj .... sam oni, ki imajo pridruzene bolezni?

Ne me napast za karkoli, samo povem, da je pri "pridruzenih boleznih" treba bit pazljiv.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

Okoli mene tudi vsi neki bolani.

Sam se pa doma grem varusko saj sta obe tamali dobili karanteno (to se zdaj po novem ne bo vec dogajalo) in obe polni energije skaceta po bajati :D

Tale omicron kar fino gre okrog. Je pa res, da tokrat ne vem za kak hujsi primer. Malo me spominja na januar 2020, ko je 1/3 sole bla doma ker so bli vsi neki bolni.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Jamralnik v2
Napisano

No saj tuki gre za prepis. Odplacal od zene C4 lizing pa je blo potem potrebno narest prepis. 5,5 eur da me pogleda .... bemti, pocen sem 😕

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano
1 hour ago, Boss said:

Z airbagi, dobrimi gumami in omejitvami hitrosti ne reskiraš kot oseba nič in nič od tega ne povzroči, da bi se ti lahko zgodil neželeni učinek za zdravje. zato pač ta primerjava ne pije vode.

defaultPromoCrop.png?year=2017
WWW.NYTIMES.COM

Honda said the episode occurred when the use of a hammer activated an inflater. It is the 12th fatality linked to the device in the United States.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

No jaz bom pa skurcal ta PCT. Pa sam PCT tudi prav naj bo ... ampak sama izvedba je pa debilna.

Zgodilo se je .... pride inspektor v mini trgovinico (trafiko). Prodajalka lih ima stranka in ji neki kaze in razlaga. To je tko cca 1-2 minuti, nato gre do tega tipa (ki je sevedno cist tko anonimno prisel not) in rece dober dan gospod, prosim za PCT ce pokazete. In ..... ni bilo OK! Ona tega sploh not ne bi smela spustit. Se pravi bi mogla zuni stat kot policaj? Ampak kdo bi potem prodajal?

Mislem zakaj se pac ne rece PCT pogoj je obvezen in toj to. Potem pa ne vem tako kot vinjete preverjajo. Inspektorji na izhod in vsak, ki gre ven se preveri, cenima dobi kazen. ON ... tist ki nima, ne trgovec in trgovcem tezit.

Mislim a ce grem na AC brez vinjete je tudi dars kriv? Zakaj me je pa spustil gor.

A ce vozim avto brez izpita je kdo kriv? Policaj? Vlada? Ne vem kdo ni preveril, da sem sel brez izpita vozt?

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Formula 1
Napisano

Problem je samo v tem, da iz "noben ne sme prehitevat zaostalih" gremo v "ti in ti in ti lahko prehitite ostali pa ne".

Ce bi sli v "noben ne sme" (potem je vmes prevec avtov in zmaga hamilton), v prehitijo vsi (bi rabil se en krog in zmaga hamilton) ne bi bilo tako cudno kot je pa sedaj.

Iz prejsne dirke, ko so se neki pogajal v to ka so kar tko na hit sprejel ... zanimivo.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

Mislem to da bojo boosterji vedno je logicno (na siht smo ze v samem startu reklu da bo cepljenje kot subscription model). Samo naj se naredi recimo obvezno zdaj (se v naprej casovno omeji) potem pa kot gripa. Mocno svetuje in priporoca in omogci zastonj. Ni pa siljenje s tem.

Zdaj @pob ti si res tako kot @Alex tako ostro nastorojen, da druge slike ne mores videt.

Sev, pa bozicek pa vse to se hitro spremeni, ko imas fotra prikljucenega na respirator (trenutno je to pri sodelavki). Kolikor, do sedaj nisem poznal folka, ki je zbolel je zadnje case obup. Res jih je veliko zbolel in redki so sli v easy cez 😕

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

Jaz se pa popolnoma stirnjam z @Boss

Vedno mora biti nekdo, ki v nekaj dvomi in postavlja vse pod vprasaj. Ce tega ni obstanemo in se ne premaknemo naprej.

Ali je lahko nekaj boljse? Ali lahko deluje bolje? Imamo 720p TV ali lahko vec 1080p, 4k, ... Imamo elktricni avto z 500km dosega. Ali lahko gremo na 1000 km, 2000  km, ... zakaj ne vec. Ce bomo rekli waw tesla model S je to kar je, to ne bo ql. 

Lahko verjamemo, da cepiva delujejo, toda dajmo si nek plan oz. nacrt, da to podpremo in dejansko vidimo da res. Tetanus, oslovski kaselj, ..... vidmo ucinke. Bolezni ni vec. Ali lahko s cepljen proti covid19 nekako naredimo, da bodo bolnice normalno delale. Ce ja ... potem je upraviceno imeti obvezno cepljenje. Ce po 2,3,4 (ne vem, treba dolocit) ni efekta, potem se je znanost zmotila in resitev ni v cepljenje in je treba probat kaj drugega.

In pa tudi to, treba je gledat vse drzave ne samo tiste, ki so ti vsec. Kaj dela Kitajska, Indija, Japonska, Argentina, .... pac vse.

Problem pa je ker je trenutno 50/50 in vsak vlece na svojo stran. In je vse tok fucked up da noben nc ne ve in je stala taka kot je. Potem pa se dobis .... kostanj se je med hojo, kuhanca pa z masko ne mores pit.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

@Boss se popolnoma strinjam in tudi mene zanima kje je ta razlog.

Me pa pri vsem tem zanima. Torej Avstrija uvede obvezno cepljenje. Povsod se pise o tem in kake bojo kazni itd.

Ampak! A PCT pogoj pa ostane? Pa maske? Al sedaj je to ne bo vec potrebno?

Ker vemo, da pac ne gre vse takoj ampak je treba cas. Ali če čez 2 meseca (recmo da april-maj, ko se ni poletja) ne bo rezultatov, bomo rekli ok to je bullshit pa ukinili obvezno cepljenje? So kje plani kako naprej? Kaj ce to ni resitev?

P.S. Kanadcan je dal sliko gor, da sta tamali dve prejeli prvo dozo. Stari cca 5 pa 7.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.