Ej, stari, ampak v Sloveniji smo pa genijalci! Dokument iz zgornjega linka ima 234 strani. Se pravi, da potrebujemo 234 strani dolgo razlago računa, ki je natisnjen na eno stran...
Me zanima, kdo bo prebral teh 234 strani IN RAZUMEL, kaj je kaj na računu...
Mogoče je pa čisto vseeno, če ne vem, zakaj je v petem bloku najvišja cena...
- "Dva meseca skoraj nič ne jem in vsak dan se v fitnesu potim. In pričakujem, da mi bo ožje krilo prav. Realnost je pa, da mi je ožje krilo še vedno preozko, so mi pa vsi modrci ratali preveliki..."
Zjutraj vedno peljem sina s seboj. Prideva v službo, pri meni počaka pol ure, nato odpešači teh deset minut do svoje šole. Danes mulc nekaj ni "naštelan po standardu" in mu rečem:
- "Malo pazi na obnašanje."
Pa mi mulc odgovori:
- "Za vse reklamacije se obrni na proizvajalca..."
The next bright comet, C/2023 A3, is less than a month away! ☄️ Will it be visible to the naked eye? When and how is it best to observe? Find out here!
Komet je odletel, prihaja asteroid.
Asteroid 1979XB bo 14.12. letos letel mimo na razdalji kakšnih 750.000 km...
Kometi so nekoč davno veljali za znanilce nesreč, kasneje pa za znanilce rojstva mogočnih kraljev. Le kaj napovedujejo dan danes?
Cene na ceniku za omrežnino po porabi elektrike res ne laufajo v isto smer ...
Ozadje teh cen naj bi bile joulske izgube (toplotne) v omrežju. Vemo da joulske izgube naraščajo s kvadratom toka (moči). Torej če so na primer pri 2 amperih izgube 4*X kW, so pri 3 amperih 9*X kW, več kot 2x večje.
In nekdo jih mora plačat (razlika med kupljeno (po števcih elektrarn) in prodano energijo (po števcih porabnikov) ... včasih je veljalo, da so na distribuciji te izgube cca. 5%, na prenosu cca 3 %, skupaj cca. 8% električne energije se izgubi (gre v nič - dela samo škodo ... segrevanje izolacije, večji povesi daljnovodov, ... krajšanje njihove življenjske dobe) v daljnovodih, kablovodih, v transformatorjih, ...).
Verjetno so naredili statistično analizo obremenitev v distribucijskem omrežju in so izgube v bloku 5 večje zaradi nekoliko večje obremenitve, kot v bloku 3 in 4.
A niso v petem bloku najmanjše obremenitve, zato naj bi bil tudi najcenejši?
pred 47 minutami je jures napisal:
Kuris na drva?
Ja, na kaj naj pa kurim vrh hriba, kjer imam 60.000 kvadratnih metrov "dvorišča"?
Saj ne vem, kam bi to zapisal. Po eni strani bi pasalo med vice... Čeprav, ni pa šala! Se ena sodelavka tu pohvali, pa še ena pove, da je naredila enako. In ugotavljam, da so samo Slovenci zmožni dat 7 jurjev za novo kuhinjo, prestavit staro v garažo in nato tam kuhat - ker nove je škoda, ni bila poceni...
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano
Ej, stari, ampak v Sloveniji smo pa genijalci! Dokument iz zgornjega linka ima 234 strani. Se pravi, da potrebujemo 234 strani dolgo razlago računa, ki je natisnjen na eno stran...
Me zanima, kdo bo prebral teh 234 strani IN RAZUMEL, kaj je kaj na računu...
Mogoče je pa čisto vseeno, če ne vem, zakaj je v petem bloku najvišja cena...
Povezava za deljenje
Deli na druge strani