Vsa ?ast Pepo Jaz sem moji zrihtal 60l pred ?asom in mi je skoraj ?al...povsem obsedena (kar me ne moti, naj ima veselje), ampak dela, dela je pa ?ist preve?. Zato pa zdaj na?rtujeva nekaj ve?jega da bo manj dela
?e ima? ?e kak?ne slike bi mi jih lahko poslal na mail? (pa3k.zorman@gmail.com)
Strela, 60l je po moje idealno za za?etek. Dela se navadi? in ?e je veselje, ni? ni prete?ko ...pa ?e lepo po?ivi prostor in obenem pomirja.
Ja ,super ,seveda...
Nekako je v na?rtu ?isto simpl zadeva, pesek, rastlinje, nezahtevne ribice(gupiji, me?ki, ?alovalke, ?istilci, pol?ki)....
Mali si je akvarij umislil. Taki manj?i, 60l. Pa ok,si ga je iz svojega ke?a kupil pa tudi naprej bo to financiral. Je pa ena znanost to ej...pa taka voda, onaka,ribe mora? kombinirati da se ne pojedo, rastline, ma noro. Sem kot otrok in najstnik imel pti?e: tigrice, li??ke, kanar?ke,pa ni bilo ?etrt toliko nekih for.
da ti davek zara?unajo glede na izdan ra?un, ni ti treba voditi vhodnih in izhodnih ra?unov. Ima? enostavno knjigovodstvo. ?e smo bolj natan?ni; od izdanega ra?una ti priznajo 70% stro?kov, od 30% kar ostane si obdav?en 20%. To pomeni, da ?e izda? ra?un za 100?, ti 70? priznajo stro?kov, od 30? pa ti zara?unajo 20% davka. Skupaj nanese to 6? davka, katerega mora? pla?ati naslednje leto, odvisno od skupne vi?ine izdanih ra?unov. Je pa po enem letu, ko ti izra?unajo koliko davka mora? pla?ati, mora? tega pla?ati v enkratnem znesku in za naprej pla?uje? akontacijo.
Ja lahko ima? tudi zaposlene delavce. Ni nobene razlike, razen ta da pla?uje? 64,21?, pogoj je samo ta da si ti redno zaposlen nekje drugje. Mal more? premislit ali bi bil normiranec.
Torej, v kratkem nameravam odpreti popoldanski s.p. Izobra?evalna dejavnost. Vem da: Pravni status, pravice in dol?nosti popoldanskega s.p. in polnega s.p. so enaki. Razlika je le v vi?ini prispevkov in v tem, da pri popoldanskem s.p. ob ustanovitvi ne nastane obveznost, da se ustanovitelj zaposli. Me pa zanima ali lahko kot ta oblika s.p. tudi pla?ujem oz. koga pod dolo?eno pogodbo zaposlim itd...? Hvala. lp
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano
Kranj in okolica.
Kje se da ugodno prespati(razen hostla v Kranju)?
tnx
Povezava za deljenje
Deli na druge strani