Ne. Edino kar sem opazil je to, da je kolegica zamenjala na svojem avtu tablice Lj z Kp. Ker sedaj ne hodi več delati v Ljubljano in ji te tablice na obali zadnje čase povzročajo same težave. 🤔
Poznam kar nekaj takih oseb katere so zamenjale tablice zaradi takih primerov in to ne-le ob poteku, ampak pred njim.
Verjamem, tudi v Zokilandu sem videl nekaj redarskih Cliotov parkiran misleč da merijo hitrost, v resnici pa preverjajo registrske oznake in prehode med regijami ; brat ki je lansko leto kupil Mazda2 v
Drugače pa o omenjenih kontrolah opozarjajo na radio Capodistria na 1170kHz.
Da o Raiuno ne govorimo kakšno trobilo je postalo zadnja leta.
Cilj je uničevanje družine, sploh z nerednimi delavniki in omejevanji stikov ; poglej kako firme zaposlujejo samo samske in brez družin, mar ni to diskriminacija?
Itak, sej bo na koncu ravno nasprotni učinek od želenega :-). Folk je itak sit vsega, sploh pa dalj časa trajajoča represija ne prinese nič dobrega..tako ali drugače.
Drži kar si navedel oziroma napisal.
Samo vedi da je to šele začetek na pripravo 3.svetovne vojne.
Očitno se na skrivaj pripravlja 3.svetovna vojna oziroma ARS vojna kot ji nekateri pravijo, saj je danes narediti vojno res enostavno, po drugi strani pa gre za umetnost prodajanja vsega kar objaviš in je zabeleženo. Danes se da na lep način in legalno manipulirati z vsako osebo brez da se zaveda posledic vsega skupaj (fejstbukovanje, instagramiranje, kardaširanje, đukeliranje, pametni telefoni, nakupovanje nepotrebnih stvari, ....) ; vse zvirtualizirano da misliš da se ti ne sploh ne dogaja in ti povrh poberejo vse kar imaš.
In potem se čudijo da je večina pametnih oseb že zdavnaj preklopila nazaj na klasiko (brez nepotrebne opreme v vozilu oziroma čimbolj klasičen avto, ročna ura, klasična pošta,...ipd...) , imajo pa mogoče le laptop in kakšno malenkost, nič ne objavljajo na omrežjih, ....
Pa če ste opazili je tudi večina vlogerjev prenehala z delovanjem na YT ker so videli kako so slabi zaslužki in da zadeva tako kot večina današnjih deluje po piramidnem sistemu. Pa tudi preveč jih je, oprema za snemanja in ostalo pa je poceni, ampak stalno nekaj crkuje, pa v Srbiji so protestirali ker želijo da je omenjena dejavnost kot s.p. saj gre po njihovo za delo na črno in očitno se omenjeno pripravlja tudi pri nas.
pred 50 minutami je Alex napisal:
Bo kar v redu, tako kot je. 😉
Odvisno kako pogledaš zadevo.
Priredbe so zadnja leta zelo aktualne ker enostavno so očitno že vsi glasbeni žanri in njih besedila izpeta, samo še popevke ostanejo.
Kogarkoli boš vprašal ti bo večina rekla da so najboljše skladbe iz 80-ih ter 90-ih ko smo zahajali v diskoteke in nočne klube.
Če si opazil večina je zadnje leto preklopila na klasiko oziroma program ARS ter Veseljak, saj sta edina programa ki sta kombinacija vsega, s tem da ARS nima vsiljiv reklam, sem in tja mogoče omeni kakšen izdelek od katerega izvajalcev klasične glasbe in umetniških del.
>ARS = latinsko pomeni umetnost<
>>Veseljak = vrti pa večinoma domačo tako narodno-zabavno kot zabavno glasbo, ostaja zvesti slovenski tradiciji in po eni strani nudi tako novice, zabavo in humor
In jasno večina bo ostala doma.
Ampak zanimivo kako poročajo o visoki brezposelnosti, večino teh oseb ki jih poznam pa imajo najnovejše kompe in spletno prodajo ter najnovejše dostavnike tipa VW Transporter/Crafter, Mercedes-Benz Vito/Sprinter, Opel Vivaro/Movano, ... jamrajo pa kako ni dela. Je pa treba vedeti da večina ki vozi omenjene dostavnike tudi ni redno zaposlenih pri prevoznikih in dostavljalcih v ustanovah ki jih potrebujejo ; poznam tipa ki vozi pri eni pošti in zraven še svoje obdela. Pa realno se je prodaja dostavnikov povečala za trikrat oziroma 300% in presega vrednost prodaje osebnih vozil oziroma ji ni enaka kot poročajo.
Kar se pa testiranja in cepljenja tiče pa opažam da večina oseb daje odpovedi in beži iz podjetij za varovanje kjer se čuvajo izobraževalne in zdravstvene ustanove. Je eden v eni firmi jamral zakaj naj se jaz testiram, drugi ki pa delajo z osebami pa se jim ni treba. Kje je tu logika? Narod, če ste pametni se ne testirajte in ne cepite ker boste imeli posledice! ; poznam kar nekaj oseb ki imajo zaradi različnih cepljenj iz 80-ih in 90-ih posledice ter so jim določene telesne funkcije umrle.
Že tako ogromen medgeneracijski propad želijo še dodatno pospešiti, saj so zavohali da smo ena od držav na Balkanu in v EU z največjim deležem prebivalstva starejših od 65-let ; saj vidiš omenjene cepilne postaje večinoma pred DSO-ji in ostalimi zavodi za upokojence.
Samo pojdite malo naokoli in boste videli kakšne veselice imajo v zavodih in bolnicah (Polje, Begunje, VIZVG, Malči Beličeve, nekateri DSO-ji) ; zaposleni in osebje pred odhodom plešejo in si navijajo glasbo iz tujih programov, hrano naročajo od ponudnikov v večjih količinah ipd...
Da ne govorimo še o tem kako odpirajo vinotoče in zunaj delajo kot da se selijo, v resnici pa ga znotraj žurirajo cel dan in noč.
Narod se pač znajde po svoje.
Da o včerajšnji gneči ne govorim kako so vsi stali oziroma je bila kolona pred McDonaldsi McDrive in marketi ; poln parkirng pred Hoferji in Lidli da sta bili po nepotrebnem obe smeri polni ; primer Litijska in Kajuhova zabiti do Šmartinske in Zaloške ceste, zaparkirani pločniki, folk pa z đukelami in bicikli goni ter se skoraj zabije v tebe ker nemoreta mimo in se jezi ker mora vstajati z bicikla ali pa ga njegov potegne da skoraj pade...Me vmes kliče znanec ki pravi da je včeraj vozil linijo 12 ter da še nikoli ni bila tako polna, folka pa nemore umiriti glede razdalje ter se drenajo kot ponavadi....med pavzo mu je tip rekel da če ga ne spusti gor bo poklical nekoga ; jasno ga je spustil da ni imel problemov... Vevška cesta je bila komplet zabita do Zadobrovške in ob progi...Nemoreš verjeti kako je narod paničen čim sliši kaj o zaprtju takoj hop v trgovino...
Lokali naj bi bili še en mesec zaprti kot pravijo ; se pravi na kavo, pivo in osnovno druženje ter sprostitev nemorem že od septembra oziroma zadnjih 8 mesecev ; omenjeno zelo pogrešam, hkrati pa poznam kar precej oseb ki omenjeno kupuje v velikih količinah ; znanec je predkratkim nabavil paleto alkoholnih pijač in čistil tako da mi je šlo na smeh, saj je moral s svojim Audi A4 Avant priti večkrat in jamra vsem v vasi kako bo bankrotiral, a vidiš ga kako gre vsako s psom ter ima na sebi najnovejšo tekaško opremo, v resnici pa ne zna niti teči.
Da ne govorimo o času ko zadnje leto ni prireditev in ostalega povezanega z njimi ; poznam ogromno znanih oseb katere so opravile NPK in prestopile v varovanje ter ostale dejavnosti.
Pozna se tudi zelo povečana uporaba klasične pošte (pisma, dopisnice, razglednice, ...) ; večina tistih ki ima koga v DSO ali kateri drugi ustanovi ter so omenjene naprave prepovedane, starejši pa jih povrh vsega še ne znajo uporabljati ter nimajo pametnih telefonov, jim drugega ne preostane.
Komunikacija ni le omejena, temveč po nepotrebnem otežena.
Pozna se tudi čedalje večja prodaja knjig preko Bolhe in ostalih portalov, RTV oddaje pa uporabljajo stare oziroma legendarne naslove oziroma se v reinkarniranih verzijah ponavljajo.
Včeraj ko je bilo lepo vreme in sem bil na obisku pri znancu se je lepo videlo kakšna gneča je bila na cestah ; občutek je bil tako kot bi poleti potovali na morje kot včasih, saj je bila večina natovorjenih tako kot kamele, hkrati pa si lahko videl kako se večina otrok igra na ulicah in njih igriščih pa čeprav so preko igral potegnjeni trakovi.
Vprašaš se : mar se vračamo nazaj v zlate čase oziroma v
Vsi govorijo o prepovedi uživanja hrane in pijače na ulicah, ampak tega se očitno nihče ne drži oziroma se požvižga na omenjeno, saj vidiš kako kupujejo omenjeno in uživajo na stopnicah podjetij katerega so zaklenjena ali pa se ustavijo in v karavanih ter SUV-ih sedijo na zadnjih odbijač oziroma njih prtljažnikih, čez pa potegnjene cunje ali polivinil.
Piknikov in žarov ima ogromno, skoraj na vsakem dvorišču ; ob cestah se veselo peče in kadi....
Omenjeno stanje v športu je čedalje slabše kar dokazuje zanimiv prispevek : Šport v mehurčku
Vsak, ki da kaj nase ma svoj sev, mutacijo, celo dvojno. Ne vem kaj mi čakamo - spet bomo med zadnjimi. 😳
Kako to misliš in si predstavljaš?
A še nisi dojel da želiš vsak imeti svojo vrsto oziroma našteto?
COVID je en sam nateg in s tem onemogočeno normalno vsakodnevno normalno funkcioniranje.
Lep primer je kako so vse firme in dejavnosti prazne in zaprte, da o lokalih ne govorimo, narod pa visi samo še v trgovinah in brezglavo troši.
Že lansko leto sem mislil da bo z začetkom oziroma v prvem valu narod doma ter da ne bo vsakodnevnih gneč oziroma prometnih zastojev ob konicah, ampak vsi samo še nakupujejo in zanimivo ne hodijo na obiske ampak ker so fitnesi zaprti tekajo s psi naokoli ; znanec se mi je pohvalil oziroma se hvalilsal z rekordom kako je iz Viča in nazaj đukeliral ker nemore na fitnes, hkrati pa mu njegov Passat stoji že 3 mesece v garaži ker ''ni dela po njegovo''.
Večina dela od doma in zanimivo da se sedaj ponekod želijo za omenjeno s.p. , a delodajalci po eni strani jamrajo ker zaposleni odhajajo (vsi poklici in dejavnosti namreč niso mogoči od doma), po drugi strani pa so veseli ker nimajo stroškov (delovno orodje oziroma računalnik, zdravniški pregled, izobraževanja, ...).
Dela je ogromno v dejavnostih kot so varovanje, čistilni servisi, gradbeništvo, trgovina, ipd... samo folk raje doma sedi in jamra ; na delovnih mestih pa kjer je možnost vsak dela še nekaj zraven ; lep primer pri terenskih delih in receptorjih, kar je tega še ostalo.
Danes sem po zelo dolgem času videl tudi znanca s katerim sem deloval v taksiju in vozil Mazdo 6. Povedal mi je in to se lahko tudi vidi da dela praktično ni ; povedal mi je in pokazal da je imel danes od 6h zjutraj do 18h le 3 vožnje in po 5€ in to večinoma krajše relacije po Ljubljani, hkrati pa še to samo v bližnji trgovini in enega ki ga je peljal iz bolnice domov, kajti to vozijo namreč le reševalci zaradi COVID-a. Lep primer sta tudi dva solo avtobusa na liniji 22 ker mora biti (varnostna) razdalja med potniki 150cm (1,5m) , stojišč pa se ne sme uporabljati.
Avto je potrebno po vsaki vožnji razkužiti in pravi da bo prenehal z omenjeno dejavnostjo oziroma jo bo zaprl ker porabi več za tekoče oziroma obratovalne stroške (razkuževanje, gorivo, ...) več kot dejansko zasluži ; pravkar je opravil komplet servis (filtri, tekočine, svečke, roke, zavorni sistem, sklopka, volanska letev, amortizerji, žarnice, luči, akumulator, alternator...) ter izredni tehnični pregled (na 6 mesecev) ter nabavil nov taximeter in komplet letnih pnevmatik.
Se pa z tem razkuževanjem zelo uničijo materiali v notranjosti ; njegova Mazda katera ima 115.000km izgleda kot da bi bila bolj zjahana in jih imela najmanj 3x toliko.
Zanimivo je tudi da se pri vseh taxi društvih (Gea, Metro, Laguna, Rondo, Cammeo ...)zmanjšuje vozni park medtem ko se članarina oziroma dispečerstvo ter cene prevozov ne oziroma ostajajo na približno enaki ravni kot do nedavnega, nekateri pa so jih še spustili oziroma delujejo pod ceno.
Za druge dejavnosti lahko povem da se močno pozna njihov zaton oziroma se močno občuti praznina. Lep primer tega so recimo prireditve kjer ni dela, narod pa se je s tem močno spremenil in pozna se tudi njihovo ponavljanje ter izražanje. Da o asocialnosti in njih stiskah ne govorimo.
Mimogrede, novinar je včasih bil tudi aktivist, danes pa je to vsak ki ima pri sebi mobitel ali tipkovnico in sanjari kaj bi lahko spremenil in jamra kako mu je hudo.
Ko pa že omenjaš cerkev, ti lahko tudi povem, da na Karitasu, Rdečem Križu in v župniščih vidiš največ tistih z precenjeno nemško sveto trojico kako jamrajo in fehtarijo, v resnici pa stanuje par ulic oziroma vasi stran ter živi v največji podrtiji.
Zanimivo da ne boš videl modela ki ima recimo Mazdo 3 ali Honda Accord da bi prišel jamrati in prosjačiti, ampak prej boš VW Golf/Passat, Audi A4/A6, Bmw 3/5 ipd...
Sem bil včeraj na obisku pri našem župniku in videl kako je prišla komplet družina z Audi Q7 v župnišče ter jamrala da doma nima prostora ter da se mularija nemore učiti, v resnici pa živijo v vrtni uti in odpadni lopi, ampak morajo se pa pokazati pred sosedi in ostalimi v vasi ; jim je kaplan rekel, da vas ni sram, pa so se začeli pridigati in užaljeni odpeljali.
Sedaj vas pa jaz vprašam, a je prihodnost življenja v župnišču in da bomo vsi postali Kralji Ulice?
aja una slika od deyana ... ja tastar ?e pa tega neve? pol pa ?e nis vidu pr ?enki kako rozca zacveti zve?er u postli ... sam ta je bla ?e kr mal ektremna ...
... ja kva je po?eu ... fliku je tok cajta da je mojca dol padla njemu je pa streliva zmankal ... sej dele prau da je na eni pja?i ... mogo?e sta< se dubila da mal obnovita kva use se je ?ez vikend dogajal pa kako naprej ...
ej ?mego ... na tvojmo mestu nebi povedu ... lohk da bo? kej neukusnega po vodovodu fasu ...
Itak da je bla mal preve? extremna
Dvomim, da ima toliko energije, itak pa pri njemu di?i vedno bolj po politi?ni debati
?mego, ti pa ne skrbi, ni? ne bo po vodovodu prispelo
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano
Odlična kombinacija
Povezava za deljenje
Deli na druge strani