Skoči na vsebino
Aktualni dogodki!
Napisano

?e v ADAC atlasu Evrope iz leta 1976(!) so bila navodila, kako tvoriti re?evalni pas. Leta 1989 v Nem?iji na AC proti Hannovru sem to opazoval v ?ivo...

Slovenec sem. Ne jamram. Vozim Mazdo.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Tole je pa kr smeh
Napisano

V skladu z zadnjim poimenovanjem ulic in aktualnimi dogodki se menda pripravlja:

• v ?i?ki bodo eno ulico preimenovali v "farmacevtkino dolino" ali "Farmacevtkino ?pranjo"
  • v ljubljanskih lokalih bodo za?eli stre?i "?e?pljev knedl z ?upanovo polivko"
  • UNESCO bo podelil znak svetovne dedi??ine "Farmacevtkinemu mokri??u"

[Pori? mode on]

Vse, ki bodo proti, si bomo zapomnili!

[Pori? mode off]

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Aktualni dogodki!
Napisano

Ti popolnoma verjamem (prvi stavek).

Glede na tvoj prej?nji post: tudi pri TE?6 so zlo?inci povezani z EIPF nekaj fafljali o eksternalijah, kon?alo se je tako, da TE? ustvarja izgubo. Tudi Sto?ice (trgovski del) naj bi bile popoln uspeh, gradnja pediatri?ne klinike, urgence, avtocest, sto?ic... same odli?ne reference. Ker pri drugem tiru bo pa nadzor ZARES deloval...

Gre Lojze v gmajno po gobe.

Naleti na medveda in medved ga naguzi.

Naleti na medveda in medved pravi: ane Lojze, da ti v gmajno ne hodi? zaradi gob.

Vsaka podobnost s slovenskimi davkopla?evalci je zgolj naklju?na.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Aktualni dogodki!
Napisano

To je stvar sindikatov, a vodje sindikatov znajo zelo "dobro" poskrbeti za svoje ?lane, a ne tako dobro, kot za sebe. V panogi trgovina je sedem pla?ilnih razredov - samo sedmi je nad minimalcem:

KLIK

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Aktualni dogodki!
Napisano

E ne,za tak?ne odlo?itve pa ?e ne morem biti kriv jaz.Na voli??a pa bomo ?li,ko sse nam bo zdelo,da se lahko kaj spremeni oz.bo kak?en res pameten kandidat in ne klovn.

V nedeljo ni bilo kandidatov. Odlo?alo se je o tem, ali ti bodo potegnili 1000? iz ?epa.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Aktualni dogodki!
Napisano

...

Poznavalci ajznpona pravijo da so ozko grlo odseki naprej proti Ma?arski in ne odsek Koper Diva?a.

Torej odli?en razlog za glasovanje PROTI, ker 2. tira o?itno ne potrebujemo

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Aktualni dogodki!
Napisano

Vpra?al si za obremenitve in sem ti jih izra?unal. Lokomotive ostanejo v kompoziciji, vozi?ek prestavlja dodatek - ker tisto kar sem jaz izra?unal je celotna potrebna mo?.

Pravi?, da ni referenc? Doppelmayer je svetovno vodilno podjetje, ki v panogi premika meje. Mej se ne premikajo tako, da se i??e reference. V strojni?tvu (vsaj resnem) se stalno i??ejo nove re?itve.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Aktualni dogodki!
Napisano

Kak?ne so obremenitve? Preprost izra?un.

Po Niemannu (strojni?ka bibilija) je kotalno trenje za vlak 0,001-0,002.

Vle?na sila za 1500 ton pri 8% vzpetini je lahko najmanj 1188kN oz. najve? 2376kN - ni? nere?ljivega za strojnike.

Pri hitrosti vzpenjanja 60km/h (kar je veliko) in z upo?tevanjem izkoristka sistem 0,8 (kar je malo) se torej potrebuje mo? od 25 do 50 MW - spet ni? pretresljivega.

Tako, na hitro ni? takega, kar bi bilo tehni?no nere?ljivo.

@M?k: vlakovna kompozicija se na?eloma vle?e, odbojniki nimajo veliko skupnega z dopustnimi obremenitvami. Obremenjeni so spoji (kavlji). Poleg tega je na taki kompoziciji lahko ve? prijemalnih to?k...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Aktualni dogodki!
Napisano

Mad?arsko "sofinanciranje" izgleda tako, ta bo Mad?arska Sloveniji posodila denar za vi?je obresti, kot si ga bo sposodila sama; hkrati tudi za vi?je obresti, kot bi si ga lahko sposobila Slovenija.

Gre samo za drag vladni PR spin. Mad?arska ne vlaga v 2. tir!

@Boss: se strinjam, da o zakonu vemo premalo. A hkrati vehementno trdi?, da je ideja o vleki z jeklenico slaba. Ali pozna? tehni?ne podrobnosti?

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Aktualni dogodki!
Napisano

Se kar strinjam, a vendar preberi mojo povezavo na prej?nji strani - vladna propaganda trdi nekaj, v zakonu pi?e druga?e.

Po izku?njah z AC, Te?6... lahko upravi?eno dvomimo v ?tevilke, ki segajo is 700-1700mioEUR l

Poleg tega je uradno, da grei itak samo za ocene!

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Aktualni dogodki!
Napisano

Tole je iz Financ: https://www.finance.si/8860531/Proti-Zakaj-pri-drugem-tiru-ne-zaupamo-vladi-Mira-Cerarja

Ker verjetno nimate dostopa, samo nekaj citatov:

O 9000 delovnih mestih:

Zakaj dvomimo, da je ?tevilka devet tiso? sploh uresni?ljiva? Vladna ocena temelji na ?tudiji Mednarodne organizacije dela iz leta 2010, ki je govorila o tem, koliko delovnih mest je nastalo v ZDA pri infrastrukturnih projektih. Pozor, to je Amerika in to je bila finan?na kriza, ko so bili infrastrukturni projekti generatorji zaposlenosti.

Poleg tega je vlada nekorektno povzela Mramor/Boletovo ?tudijo

Pravijo, da bodo on progi nastala nova delovna mesta, a na gradbena dovoljenja (?e nisi magna) podjetja ?akajo 10+ let. Ravno danes so predstavniki vlade povedali, da bi druga?na trasa potrebovala 6 let za okoljevarstvena dovoljenja...

In ?e vrsto drugih razlogov.

Neodlo?enim pa samo vpra?anje: ali bi Cerarju zaupali vodenje financ va?ega gospodinjstva?

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Košarka
Napisano

Tisto pri poskusu zabijanja (sem napisal) ali katero drugo?

?e vedno pa se mi zdi da sodniki niso tako izstopali, kot recimo v tekmi proti Latviji. 

Sojenje na tekmi z Latvijo je bila katastrofa. Kriterij se je menjal, sploh v 2. ?etrtini je bila ve?ina napak v korist Latvije.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.