Tele klavzule vsi delodajalci zelo radi turijo pod nos, noben se pa ne zaveda, da je treba mesečno neki doplačevat delavcu za to, tko da je bolj kot ne nična.
Drugače pa je biu v mojm prvem PC-ju tut LC napajalnik, pa je delal nekih 5 let, potem se je pa tudi posmodilo iz njega. Pa sm pogledu na bolho in dobil druzga rabljenga LC-ja 😂 No tist je preživu komp do konca in pol sm 2015 sestavu nov komp, tega omenjenega in obdržu ta napajalnik in ohišje. Napajalnik je crknu lani, tko da svaka čast. Potem sm kupu BeQuiet in letos za nov komp pravtako. Razmerje med ceno in razultati se mi pri BeQuiet zdi super, tut kar se tiče hladilnikov, sem pravtako vzel njihovega.
Ne boš opazil razlike najverjetneje. Pravtako ne z enim ventilatorjem ali dvema na cpu hladilniku. Sam sem imel 4° razlike. Pa je bil PC kar primerljiv s tvojim. To je ta, za katerega sem spraševal, če ma smisel prodajat. Vseen sem pustu potem 2 ventilatorja, prednji je pihal v hladilnik in zadnji ven proti ventilatorju, ki je pihal ven iz kište. Ker se mi je kul zdelo in nista bila preglasna.
Sej, če ga dam na bolho in napišem ''podarim nekomu, ki ga nujno potrebuje'', mi bo telefon pregorel. Če pa napišem 150€, bo pa tišina, po vsej verjetnosti. Tut jst ne ležim na dnarju, sej je bil do letos v uporabi, zdej sm pač sestavu novga z nule, kot si reku. Če bi ga kak kolega potreboval, bi mu ga šenkal, rajši kot dal v trgovino za 70€, že zaradi principa. Je pa res, da je za svoja leta kar zmogljiv in več kot dovolj zmogljiv za vsakodnevna opravila in kako igro na 1080p. Nisem pa niti gledal a bi za 140-150€ dobil boljšega, slabšega, ker je taka poplava teh starih PC-jev na bolhi, da ne bom šel niti raziskovat. Bo pa pač na podstrešju v škatli. 😊
Če dam plato, ram in procesor vse po 20€ in grafično za 40 je to že 100€ Za ohišje in diske mi je vseeno, za napajalnik bi pa tut pričakoval 40-50€,če ma še leto in pol garancije. Vsaj ocenu bi tko čez prst, da bi ble to neke normalne cene, ne vem, zato sm prašu še za mnenje.
tem sem pisal takrat, ko sm nov komp sestavu, pa jih ni zanimal, ker majo tega segmenta že dovolj. Klical sem še v BTC, v Swedata, mi je pa tip reku 70-80€ za vse. Napajalnik je biu 114€ lani pizdarija, pol pa res bolš, da mi zgnije na podstreh, vsaj ne bom meu občutka, da me na suho nategujejo.
A je smiselno, da sploh prodajam star PC, oziroma kolk bi biu prbližno vredn, če je sestavljen 2015 in vsebuje sledeče komponente:
Osnovna plošča: Asus Z97 Pro Gamer
Procesor: Intel i5 4690K
Hladilnik: Cooler Master Hyper 212 EVO (fino bi blo zamenjat ventilator, ker se ga že sliši, ampak hladi normalno)
Ram: 2x8GB Kingston HyperX DDR3 1866MHz XMP
Grafična kartica: Zotac Geforce GTX970 Amp Omega core
Napajalnik: Be Quiet Pure Power 11 600W Modularen (še 20 mesecev garancije)
Ohišje ni neki ekstra, Cooler Master Centurion 534, pa nek SSD pa dva HDD diska sta še notri.
Imam v škatli na podstrešju, pa ne vem a je sploh vredno vlačit ven
Lej je med procom in grafo ker mi tam podpira pci-e 4.0 pa je moja 4090 kar vroča,.pa amd tudi kuri,.. od plate heatsink pa ne sfolga
Nared še par lukenj v škatlo. 😁 Zanimivo, da ti od plate ne zdrži, drugač pa 50° je čist okej in ni noben razlog za preplah. Sam, če si picajzlast pa rd prčkaš, pol te itak veseli tkole eksperimentirat. Zdej sm šel prov gledat, men na istem slotu laufa, torej zgoraj, med grafo in procem laufa na 40° in heatsink od plate. disk je 980Pro. Sem pa vidu pr tem disku, da ni raven\ploščat, kot 970 recimo, ampak je 1/4 diska mal nižja in mi ni dalo miru, pa sem šel vmes tlačit dodaten thermal pad, da sem izenaču višino in mi pol heatsink lepo pade na celo površino diska. Ker ne slikam zadev tko pametno, kot @skritikrt, sem za lažjo predstavo narisu k pet letn otrok.
če dobro pogledaš slike,se lepo vidi...kot rečeno-jaz vse slikam😁...in včasih prav pride😃
aha ti maš glih to varianto pozicije, kjer ti grafična pokrije disk potem. Tuki dobr, da ti sploh rata hladilnik spravit 👍 Ponavad je nad in pod tem slotom še po en, ampak ti imaš glih samo tistega vmesnega
A ni to za grafično montirat pokončno? 😄 Sej vprašanje kolk teh mini plat ima dejansko več kot en M.2 slot. Kolega ima nek mini PC in B450 plato, ima samo en slot. Še za ventilatorje ima samo dva. Za moje pojme je mid tower optimalna velikost ohišja, pa normalna ATX plata, če sestavljaš nek mal bolj resen PC.
Ja, če je pa mATX pol pa ne vem. ATX nima problema. Pri ATX je en slot pod procesorjem, ta je najhitrejši tut, sem butneš primarni disk. Potem je en slot, ki ga grafična prekriva in en takoj pod grafično. Imam precej veliko grafično, mislim, da je samo še 4090 večja in mi nič ne striže.
In downgradaš na sata brzino haha. Verjetno ma en slot tko, da ga grafična prekriva, tam nima kej s hladilniki praskat, en je pa ponavad takoj pod grafično, tam je pa sam širina važna, ta njegova višina ne bo problem. Jst sm dal nekih 11€ za Be Quiet MC1 hladilnik, pa je debel lih tok kot dve rebri pr temu Glacierju hahaha, MC1 Pro pa še eno rebro zraven. Men zlgeda super tole, k je najdu in ne bi smel met problema montirat. Drugač pa lahko zamenjava 😄
Vem, da je mel Acer neke Predator serije 4K HDR1000, ki so tudi 1200-1500€ koštale, verjetno dans že kaj manj. Za preverit mogoče. Men osebno predrago za monitor. Sam sem gledal rang 400€. Pristal sem na Gigabyte M27Q (rev.2).
Škodit ne more, pa 6.94€ ni nek hud denar, samo vzami si malo z rezervo tistih 10-30. Sam sem en M.2 disk tudi prenesel s starega PC-ja, prej nisem imel heatsinka, pa ni blo nobenega problema sicer, pa je bil primarni disk. V tem PC-ju ga imam za drugi disk, pa sem vseeno dokupil, ker je poceni in pa zaradi izgleda, ko sm glih sestavu celo kišto novo, in je bil disk edina modra stvar 😄
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano
@Jaka32 Do 10.000 si dober 👍
Obdavčitev kriptovalut - Odvetniška družba Pirc o.p., d.o.o.
Povezava za deljenje
Deli na druge strani