Skoči na vsebino

Ja ni?,?e te ne veseli pogovor o avtih se lahko vklju?i? v kak forum,kjer se pogovarjajo o barbikah

ali winxicah.Tam se bodo valjda vse(i) strinjale(i) o tvojih modrostih in razsvetljnstvih.

Aja,tudi za barbike obstajajo avtomobil?ki...pa smo spet tam. :whatever::D

A ho?e? povedat da jaz nimam pravice bit na takih forumih, kjer se pogovarjajo o avtomobilih, prometu itd...? Ve? fant, avto postane v rokah nezrele?ev, smrtonosno oro?je. In to mi daje pravico, da se proti ubijanju borim. In taki potencialni morilci se po navadi najve? zbirajo na avtomobilisti?nih forumih, ne pri barbikah.

Lej g.Lojz zastavil sem vam nata?no vpra?anje in prosim za natan?en odgovor, je to tako te?ko ?

Pa odgovora nisem dobil, ?e enkrat prosim zanj in v treh kratkih vrsticah in prosim brez izmikanja in ?aljenja in bul?itenja.

1.

2.

3.

HVALA ! :vesel:

Saj sem ti dal to?no konkreten odgovor na tvoje konkretno vpra?anje. kaj bi ?e rad?
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

si se kdaj zamislil nad sabo, ko tako obto?uje? vse ostale ?

pa nisem vzel odgovora osebno, ampak sem se zavzel za tiste, ki nismo tvoja skupina, in ki ne i??emo vedno v drugem krivca, pri tebi pa smo avtomatsko vsi, ki smo na avtomobilisti?nem forumu, krivi za neprilagojeno hitrost....

dobivam ob?utek, da si tudi ti eden tistih ki je poln samozavesti in vedno prepri?an samo v svoj prav...

hvala, da si pri?el na na? forum, in nas proba? spreobrnit...

Ja, jaz sem se zamislil nad sabo in tudi priznal svojo napako, ki sem jo pred davnimi leti naredu. Zato sem vpra?al tudi vas, ?e se morda kaj zamislite, ?e ?e ne druga?, vsaj takrat ko vidite nesre?o.

Ampak vi ste problem. Vi se ne zamislite nad sabo in vi ste tisti, ki obto?ujete druge; mene, dr?avo, statistiko, ?lendra, policijo itd...kar berite kar pi?ete, pa boste vidli, kdo se nad sabo ne zamisli in kdo koga obto?uje.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Pa ?e vedno NE vemo kolk ?ez omejitev se moramo peljat da spadamo med norce(kamor sam sebe ?tejem iz ljubega miru), je to 5 km/h ?ez omejitev ali 30km/h, 60 km/h ?

Tole statistiko je vzel iz linka ki ste ga VI nalimali, tako da to ni zraslo na njegovem zelniku, jaz to tako berem-razumem.

g.Lojze noben vas ne podi al pa karkol, a ste pripravljeni-sposobni isto vpra?anje zastavit na avtomobilizem.com ?

A. DA

B. NE

Pa ?e ena stvar me zanima(no?em vas u?alit al pa karkol druzga), vi vse napol preberte in pol odgovarjate al ne odgovarjate kar je preve? osebnega, al pa takega kjer bi se lahko zagovorili ? Odgovora sta samo dva, ni mi treba na dolgo pisat.

A. Ne berem vsega

B. Prebutast predlog vpra?anje da bi odgovarjal

Zadnji stavek pove vse, se pravi katere zagovarjate in o?itno tud ... :ne vem: (pa brez zamere to spet tako razumem - tako pi?e)

Na tak?no vpra?anje kot si ga ti spet zastavu, ?e? naj povem kolko procentov zna?a prilagojena hitrost, sem ?e Boss-u odgovoril. Kot ka?e tud ti ne prebere? vsega ampak samo tisto kar ti pa?e.

In spra?uje?, ?e sem isto vpra?anje pripravljen zastavit na avtomobilizem. com? Sem, brez skrbi, se nikogar ne bojim, ker vem, da govorim 100% prav, ampak po?teno povedano, se mi ne da ?e enkrat od za?etka preganjat s podobnimi kanoni kot ste tukaj.

Saj sem tukaj ?e povedal. V VSEH avtomobilisti?nih forumih so uglavnem prisotni samo taki, ki se napihujejo z avtom, ki radi svoj avto pritisnejo, dirkajo, divjajo in pogosto kr?ijo prometne predpise. To je njihova (in tudi va?a) skupna lastnost, ki vas zdru?uje v tak?ne in podobne forume. Zdru?ujete pa se tudi zato, da se po?utite ?e bolj mo?ne. In pol te va?e enake lastnosti in enake grehe jemljete kot sveto resnico. Pa je dale? od tega. Stanje na na?ih cestah dokazuje to. Pa va?a nezrela teorija tudi.

Na splo?nih forumih, kjer je debata o bolj ?ivljenskih zadevah, ni toliko somi?ljenikov kot vas je tukaj. Na splo?nih forumih se zavedajo, da ?ivljenje ni samo avto, gas, dirka in kr?enje predpisov. Na splo?nih forumih celo vedo, da se na cesti umira zaradi neumnosti in divjanja. In to ve, ?eprav vi ne priznate, tudi dr?ava, ?lender, policija itd...To je to dragi YavarYe X6V6.

Vi ste zaradi obsedenosti in pogledu do avtomobilov, slepi do krutega sveta, za realnost in resnico, zato bi radi na?li krivca za svojo slepost drugje. Ampak krivec ste vi, oziroma eden iz med njih.

Pa ne jemat tega odgovora preve? osebno, ker sem odgovoril vsem.

Pa prej?nji moj post sem malo dopolnil, pa si ga ?e enkrat pre?itaj ?e ho?e?.

@KAALman, pa menda ja ne bo? ?e ti delal bedaka iz sebe? Govori? prav to, na kar sem izrecno opozoril.

Opozoril sem pprav na to, ?e? da ne boste zdaj za?eli pisat, kakor da mogo?e pijance in pijanost zaghovarjam. Ejejej, pa si glih ti spet tak?no zinu...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Iz ljubega firbca, da vidim kak?na stali??a imajo eni ljudje. :jezicek: Boss ti je lepo nap?isal koliko je pijanih krivcev in zdaj spet nekaj komplicira?. Boss Vam je vse skupaj zelo lepo napisal ampak ?e kar ne dojamete. ?koda, da je Rugelj ?e pokojni bi na forumu skup stopili in zbrali za nekaj ur seanse z njim... :(

In da se razumemo, tudi ?endra ne sovra?imo ampak ga ob?udujemo. On je dokaz slovenske zgodbe o uspehu. On je dokaz, da lahko ?e taklo nerazgledan, da ne re?em nesposoben ?lovek dale? prileze in potem samo drek me?a pa je vseeno ?e vedno na svojem mestu. Tudi to je svojevrsten uspeh. :rispekt:

Ni? ni Boss men lepo razlo?u. On pravi da statistike zavajajo, v resnici pa zavaja ON.

On pravi da statistika kar avtomati?no pijance pri?teje k neprilagojeni hitrosti, v resnici pa so pijanci prisotni in v?teti v VSEH dejavnikih nesre? in tako je tudi statistika vodena. Tud tisti, ki nesre?o naredijo zaradi telefoniranja so zajeti v to statistiko in porazdeljeni na vse dejavnike nesre?. Kako bi pa statistika zgledala, ?e bi bli napisani vsi mo?ni vzroki. Pol je treba napisat vse: Od pijanosti, telefoniranja, gledanja pe?ke v rit, poslu?anja glasbe, nepote?enost zaradi slabega sexa, te?nega ,?efa, ?ene otrok, motenje sopotnika ker zravn prdi, praskanje po riti, mozolj na nosu, itd...itd...vzrokov na?teje? lahko kolkar ?e?.

Tukaj Boss pa? nekaj motovili. In ?e kdo zavaja javnost, jo zdaj zavaja Boss. Ti in tebi podobni mu pa nasedate, ker vam pa? njegova teorija pa?e. Ampak realnost je vse kaj druzga kot va?e ?elje.

Norci so problem ?tevilka 1 na slovenskih cestah. In delat je treba na tem da se jih urihta in spravi v red. Ja in pijance je treba tud urihtat, da ne boste spet rekli da jih zagovarjam. Pa mobitel?karje, ki med vo?njo telefonarijo tud, itd... Ampak norci so najhuj?i. In to je ?alostno. Celo pijanci vozijo pametneje kot norci.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Pohvalite se,...
Napisano

Kdo prav da sem jo v sevnci imel, to je blo samo za obojestransko zadovoljstvo, pa nam ?ou k spovedi pa u pu?co dau. To je bla ena kar precej vernih, razni oratoriji in cerkveni izleti pa to ampak je samo potrjevala pregeovor. "Bolj pobo?na bolj prlo?na." Kaj morem tako je blo, driga? pa g. Lojz vedno najdem nekaj za sprot, ?e mate kj vi?ka , v bistvu trenutno ne rabim, pa tud v zele vam nb bom hodil.

Opa opa YavarYe X6V6, a tebe no?e nobena za zmeraj uzet?

Drga? sem pa sli?al ja, da tisti, ki drga? niste glih visoke rasti, rastete bolj med noge. Kot pi?tola. Bemti?, blagor tistim babam, k so mele tebe na seb.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

To?no to je poanta vsega!

Boss tebi pa samo kapo dol da se ti da! :rispekt:

Ne, poanta vsega je moje vpra?anje; ali se ob pogledu na nesre?o kaj zamislite in potem morda sami pri sebi obljubite, da boste vozili previdneje in pametnej?e. Poanta te debate je bla trkanje na va?o vest, ni? druzga. To je vsa poanta te debate, vi, z Bosom na ?elu pa okoli?ite in se izgovarjate, ?e? da je statistika napa?na. Kot da ima statistika sploh kaj veze z va?o obljubo do sebe, va?o previdnostjo, in vestjo. Boss bi najraje vse integrale ven znesu, samo da bi nekako izra?unal, da brzina sploh ni problem zarad katerga ljudje po cesti umirajo.

In ne Boss. Pijanci niso avtomati?no pri?teti k neprilagojeni hitrosti. Pijanci se porazdelijo na VSE vzroke nesre?, ker nikjer ne pi?e, da vsak pijanec podi in vozi z neprilagojeno hitrostjo. Veliko pijancov vozi celo prepo?asi. Ve?, nek pijanec povzro?i nesre?o tako, da vozi prehitro, nek pijanec povzro?i nesre?o tako, da vozi v napa?no smer in stran vo?nje, nek pijanec povzro?i nesre?o tako da ne upo?teva prednosti, nek pijanec naredi nesre?o tako da nepravilno prehiteva, pijanec naredi nesre?o tako da neustrezno premika vozilo, pijanec naredi nesre?o zaradi premajhne varnostne razdalje itd...itd...itd...

In ?e te pijance porazdelimo na vse dejavnike nesre?, ali pa jih vodimo posebej, bo spet na prvem mestu ostala NEPRILAGOJENA HITROST, pa ?e se ti na glavo postavi? in ?e dva dni skupajj ra?una?.

Ve? Boss, mogo?e bi blo dovolj, da bi ti samo o?i odprl in pogledal po cesti, ?e kdo mogo?e vozi hitro, prehitro in ?ez omejitev. Celo na tem forumu se vsi po vrsti hvalite kolk va?e Mazde letijo.

Ve? Boss, ti te tvoje pravljice otrokom prodajaj.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Js se ?e kr tresem, g.Lojz po vinjeto ni upal, ventil?ke bo pa ?raufal, samo tukaj sem varen, ker moja kolesa tega sploh nimajo. :blush:

Kaj, a tvoja kolesa na avtu nimajo ventil?kov? A ti jih je ?e kdo pokradu?

Lojz, ti bi moral bit politik, ?e ?e nisi...

vse besede v celotni temi si vedno v pravi meri sebi v prid obra?al...

selektivno bere? na?a sporo?ila, potem pa izlu??i? tisto kar tebi prav pride, ko smo pa za?eli nekateri tudi v tvojih vodah plavati, in se z neko distanco strinjati s tvojimi tezami, si pa kar izbral, da ti to nam ?eli? ?e od vsega za?etka dopovedati...

retorik in pol !

vsaka ?ast ;)

na koncu bo? itak opazil, da si na forumu nismo nasprotniki, kakor tudi po vsej verjetnosti ne na cesti, ampak smo vsi v isti barki...

A da znam govort?

Ve?, sem hotu it za ?upnika, pa mi ni blo v?e?, ker pol nebi smel fu*at. Jaz pa to rad delam. Pa farov?ke kuharce so itak vse debele in stare, tako da.....

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Pohvalite se,...
Napisano

Sam mal, kdat je tr?i??e na dolenjskem ?

Tist kon zlo dobr poznam ,sem mal k eni v sevnco hodu, sam je blo predale?, plina pa ?e nisem mel. :blush:

Veliki rigelj, tam je nastala ta slika.

Aja, to je tam blizu Dolenjskih toplic. A zdaj k ma? ?e plin, ma? pa na tistem koncu punco?
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Po..ka flika. :aaaaa: Pa nas je razkrinkal,Lojz,to na?o dirka?ko dru??ino pod krinko. :whatever::ph34r:

Kaj pa zdej? :dudek:

Zdej vas pa samo ?e enkrat, zamaskiran v prodajalca ?ebule, na skrivaj po?akam zadaj za GAMO v BTC-ju, kjer se va?a tolpa zbira, pa vam vsem po vrst ventil?ke poberem.

Hehehehehe....

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

""""Povedat sem hotu to?no tisto kar pi?e v drugi vrstici va?ega citata.""""

@YavarYe X6V6, Hja tukaj, vi trdite da policaji zmeraj pi?ejo samo neprilagojena hitrost. Tega ne trdim jaz ampak vi! Jaz ?e skoz trdim, da policaji navajajo tudi druge vzroke nesre?, (dokaz statistika ki sem jo prilepil in na?el samo za vas) vi pa kar naprej lapate, da ne in da policaji zmeraj napi?ejo neprilagojena hitrost in to zato, ker se jim, kao, ne da raziskovat dejanskega razloga za nesre?o.

A ste ?e vsi pozabili kaj sploh govorite/pi?ete?

Hehe, prav fajn se mi zdi, ko vidim, da sem vas, ?eprav vas je tukaj enako misle?ih kot rusov, razkopal ko star ?kaf. Dolgo sm rabu, ampak mi je ratalo. Hvala vam.

V zahvalo bom dal v nedeljo vbogaime 10? pri ma?i in ?e za vas zmolil en o?ena? pa sveti angel...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

No, zadaj sem kliknil na, policija. si, in na hitro na?el TOLE.

Oglejte si statistiko po vzroku nesre?, na strani. Alkohol je voden celo posebej, tako da ne klamfajte neumnosti, ?e? da statistika zdru?uje alkoholike in norce v eno kategorijo.

Le ?tudirajte. bi znalo bit zanimivo.

Hehe Boss, ampak tvoj odgovor na moje konkretno vpra?anje je to?no tak?en kot sem ti ga dal ?e jaz pri tvojem vpra?anju zastavljenem meni, le da si malo z besedami motovilil. Tud jaz sem teb povedal, da se za vzrok nesre?e razi??ejo okoli??ine, potem pa napi?e v statistiko kaj je bil vzrok.

Ti si povedal isto, kot jaz tebi ho?em dopovedat ?e ves ?as.

Ti pravi?, da je zate neprilagojena hitrost takrat, kadar se vreme poslab?a, pa voznik tega ni upo?teval, pa da voznik ni upo?teval tega, da mu lahko nekdo pred avto sko?i, pa za nepregledne ovinke in ozke ceste itd....No zdaj pa poglej kaj sem napisal v odgovoru, na tvoje vpra?anje jaz, kako policaji ugotavljajo, kdaj je bila za nesre?o kriva neprilagojena hitrost!

Jaz sem ti odgovoru bolj na splo?no, ti pa nisi naredu ni? druzga kot to, da si iz mojega splo?nega odgovora nanizal konkretni primer?ek. Ni? druzga nisi naredu.

hehe Boss, tle si se pa totalno za?trikal in verjetno nehote povedal to, kar tebi in vsem vam, jaz ?e ves ?as trobim.

No kon?no smo raz?istili. Aleluja!

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

OK Bos, ampak ti in ostali mislite, da se policaji zmotijo samo v primeru, ko napi?ejo neprilagojena hitrost, pa je blo mogo?e kaj drugega razlog za nesre?o. Ne dopu??ate pa te mo?nosti, da se policaji zmotijo v obratno smer in sicer, da pa mogo?e tudi takrat, ko za vzrok nesre?e navajajo recimo, izsiljevanje, pa ?eprav je jasno, da je nekdo nekoga izsilil zato, ker je izsiljeni prehitro pripeljal in ga je izsiljevalec izsilil preprosto zato, ker izsiljeni sploh ?e ni bil v vidnem polju takrat ko je izsiljevalec zapeljal pred njega. Jaz vem da se to velikokrat zgodi. A ta zmota ti pa ni mote?a in ni mo?na?

In ker si ti ?e meni zastavu vpra?anje, ?e? naj ti povem kolk sploh je ta prilagojena hitrost, al je to 20% , 30% itd...manj od omejitve, te spra?ujem tudi jaz. Povej kdaj se pol, po tvojem, zgodi nesre?a zaradi neprilagojene hitrosti! Torej, kak?na nesre?a se mora po tvojem zgodit, da bo? ti reku; ja, to se je pa zgodilo zato, ker je nekdo peljal z neprilagojeno ali preveliko hitrostjo. Namre?, ni radar povsod, kjer se zgodi nesre?a, da bi policaji lahko pokazali kolk je kdo peljal takrat, ko se je razkantal.

?al, niisem zasledu tvojega odgovora na moje vpra?anje, ?eprav ti pravi? da si mi odgovoru.

Jaz sem tebi odgovoru, zdaj daj pa ?e ti meni!

Bo ?lo?

Kaj si pol g.Lojz misli ?ele o potentnih lastnikih ?vabov ? :angry2:

?e v?eraj?nja statistika od pumpe v lj do murske in nazaj na pumpo.

Nepravilna menjava pasu na avtocesti, brez uporabe smernika - 24X

Nepravilna menjava, samo smernikom, ampak brez da pogleda-preveri ?e lahko to varno stori - 2X (mi smo pa fajn zavirali, pa ?eprav smo peljali cca 135 km/h-pravi dirka?i)

Leplenje na rit - 3X (modeli so nam rinili v rit pa ?eprav se jim nismo mogli umaknit, ker je bila na voznem pasu kolona tovornjakov, ko pa smo le te prehiteli smo se jim takoj umaknili, da jih nismo ve? ovirali)

Izsiljevanje - 1X in 1X tovonjak ki je enostavno samo zapeljal na prehitevalni pas, brez smernika in da bi pogledal, tablica ja bila iz Bolgarska(BG).

Uporaba telefona - 3X

Divjaki ki so nas kljub na?ih 135 km/h, prehiteli da se je Cx kar zaguncal in ?e ga ni bilo - 6X

Varnostna razdalja, tovornjakarji vozijo 5 metrov narazen(dobr da ve?krat ne poka) - 5X

Dirke slonov(2 tovornjaka se prehitevata) - 2X

In ?e meglenkarji - 1X zadaj in 2X spredaj

To so vsi prkr?ki ki smo j ih vsi trije opazili med vo?njo v na?o smer, nasprotna nismo mogli in niti utegnili spremljat.

Hja in kaj ho?e? s tem povedat?

Saj statistika govori tudi o teh razlogih za nesre?e.

Saj statistika dolo?a tudi to, da se je nesre?a zgodila zaradi nepravilne strani in smeri vo?nje, pa da se je nesre?a zgodila zaradi neupo?tevanja varnostne razdalje, nesre?e zaradi izsiljevanja itd.... saj to vse pi?e v statistikah, pa vendar vas to ne moti. Moti vas samo ta neprilagojena hitrost.

evo... spet dodatna stran v temi... :P

Kolk strani do konca pa ima ta "zvezek"?

tole si poglejte :angry:

tole je stvar za do?ivljenski odvzem izpita in vsaj nekaj let ?uze

http://www.youtube.com/watch?v=Bo48gD3kEQo

tazga bi jaz tepu, dokler ne bi vsa neumnost stran padla.

Tle se strinjam s tabo, ampak ?e smo ?ist po?teni, lahko re?emo tudi tako.

Ta nori bedak je peljal za re?ilcem, ki je imel pri?gano sireno in utripajo?o plavo lu?. Torej ta re?ilc je vse prisotne udele?ence opozarjal, da se bli?a s preveiko hitrostjo. Pravzaprav, ta bedak ni naredu ni? druzga kot da se je, tako kot vinjetarji, "?lepal" za re?ilcem. Za bedakovo norost je v tem primeru poskrbel utripajo?i in z sireno ?vi?gajo?i re?ilec. Prakti?no je bil ta debilni norec manj nevaren kot tisti, ki divja v lastni re?iji brez spremstva sirene in utripajo?e lu?i.

Zakaj se mi zdi, da boste zdaj spet vsi usekali po men in rekli, da jaz tega norca in tako po?etje opravi?ujem in zagovarjam?

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

"Zakaj se tolk sekirate ?e je, po va?em, statistika izkrivljena"

?zmeden?

Pa res ne vem ve?, al sm jst normaln al kaj, da tega ne zastopim... nevem kam spadajo takle izjave... hudo me spominjajo na politiko... katera me, kot sm ?e nakazu, dela "rahlo" ?iv?nega ?e leta

Why oh why? ...oz. kako to, da ne verjamem nobenemu politiku? :D

...pa ja imajo vse prov in vse vedo .....BEEEEEEE!

?e si normalen se spra?uje?? Najbr? se to ?e kdo spra?uje. Ampak si vseeno pozabu odgovort na moje vpra?anje. Pa Boss in ostali so tud pozabili odgovort. Kako to?

Bom ?e enkrat vpra?al.

Zakaj se tolk sekirate in razburjate, ?e statistike ka?ejo, da je NAJPOGOSTE?I vzrok za hude nesre?e, neprilagojena hitriost? ?e vi pravte, da ne vozite prehitro in da ostali tud ne vozijo prehitro, se to vas in vesoljne Slovenije itak ne ti?e.

Torej kaj bi blo druga?, ?e bi bil na vrhu statistike nek drug vzrok, na primer, vo?nja kontra po AC, ker se ?e v to nonstop obregate.

In zdaj ?e se spustim na va? nezrel nivo razmi?ljanja.

Povejte prosm in mi odgovorte, ker vi nikakor ne priznate da je prevelika in neprilagojena hitrost poglavitni in najpogostej?i krivec za te?je nesre?e in potem naplozate vsesorte druge kvazi vzroke .....

Pol pa vi povejte, k se mate za huj? strokovnjake od dr?ave, policije, ?lendra, politike itd... kdaj po va?em, potem sploh je prevelika in neprilagojena hitrost vzrok za nesre?e? A v va?i teoriji zarote sploh obstaja neprilagojena hitrost kot faktor za nesre?e? Saj po va?i teoriji se lahko zmeraj zgovarja? na nekaj druzga; slabe gume, slabo vreme, de?, sneg, slaba cesta, slab?i avto, prepo?asen avto pred vami, Bog nedaj po?asna vo?nnja nekoga po prehitevalnem pasu, nepri?iganje ?migavcev, utrujenost, skrbi v slu?bi, doma, nereden sex, polo?aj venere, marsa, lune itd,...

No povejte, kdaj se pol nekdo razkanta zaradi prevelike hitrosti? Ker kot je mo? razbrati, va?o "cenjeno rajtengo", bi se dalo peljat povsod hitro, ?e ne bi.....ups....skoraj bi se zareku...

Boss bo ziher vedu odgovor, ker on je veliko ?tudiral o varnosti itd...knede Boss?

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

ah ja... kar se tele debate ti?e, oz. izvirnika, ki spra?uje, ?e se zamislimo, ko vidimo nesre?o,

seveda se zamislimo, ampak, ko vidimo nesre?no, ponavadi itak ne vemo vzroka, mene stisne, pa ?e vidim samo da je ma?ka povo?ena ali pa je?, kaj ?ele, ?e vidim, da je nastala ve?ja materialna ?koda ali celo po?kodovane ali smrtne ?rtve

veseli me, da se je debata tako razvnela, saj zdaj vsaj vidimo, da ima ve? ljudi druga?na razmi?ljanja, in da nam mora biti to tudi na cesti jasno, mogo?e niso vsi tak pametni kot mi, mogo?e so kateri malce pozabili CPP, mogo?e so kateri utrujeni, so pa tudi taki, ki so sve?i na cesti in polni znanja o CPP

zavedajte se nekaj !

VSI DELAMO NAPAKE, ja tudi Lojz jih dela, pa ?eprav se marsikdo od nas tega sploh ne zave, dokler se kaj ne zgodi...

nikakor pa ne gre prometa spremljati samo skozi ozkogledost enega vzroka za prometno nesre?o

petek, jutro ob pol sedmih sredi novembra... megla, spolzka cesta zaradi megle, na glavni cesti skozi vas ovire "delo na cesti", ter moj nasprotnik v megli zjutraj brez pri?ganih lu?i, vozil je h?erkin novi avto, pa mu verjetno ?e ni bilo jasno, kako se jih pri?ge:

jaz sem imel nesre?o, ker sem prevozil znak kri?i??e s prednostno cesto, ampak ni bilo nobenemu policaju, da bi zmeril zavorno pot ali pot drsenja vozila mojega "nasprotnika" ki je po vasi pripeljal z neprimerno hitrostjo, zame se je zadeva zaklju?ila s sodnikom za prekr?ke malusom pri zavarovalnici in odbitno fran?izo, pa ?eprav sem vsaj 2x pogledal v obe smeri kri?i??a, ki je bilo prazno v trenutku vklju?evanja, in ?e vedno trdim, da bi se ob prilagojeni hitrosti razmeram na cesti??u moj "nasprotnik" lahko varno zaustavil, in mi celo omogo?il normalno vklju?itev v promet... ah okoli??ine, le kdo bo te raziskoval...

policiste sem ve?krat opozoril na to, da ni imel pri?ganih lu?i, in da je pripeljal okoli??inam neprimerno hitro, od obeh policistov, ki sta nesre?o obravnavala, pa sem dobil odgovor, da je pa? jasno, da sem jaz znak prevozil in zanju se tu zadeva kon?a... niti v poro?ilu nista omenila karkoli v zvezi z mojim komentarjem na celoten potek nesre?e....

informativno naj povem, da sem po nesre? izmeril pot drsenja "nasprotnikovega" vozila, ki je bila ob vla?ni cesti 15 metrov, potem pa ga je odneslo v potok... res je... prevelika hitrost je bila eden od vzrokov za to nesre?o, pa vendar je nih?e ni priznal, ker se prometni prekr?ki obravnavajo enostavno in hitro zaradi polnjenja dr?avnega prora?una...

KAALman saj bi te moral skoraj pohvalit za to kar si napisal. Bil si celo iskren in priznal dolo?ene napake ki jih delamo. Tud jaz sem priznal svojo ?e davno storjeno napako, katere od takrat ne delam ve?, pol sem pa fasal pridigo, ?e? ti kar tiho bodi, ker v meglo prehiteva?.

Zdaj si tukaj povedal, da se policisti zmotijo celo v nasprotno smer. Ti si bil v tvojem primeru uradno kriv, ker si v kri?i??u, kao izsilil, ?eprav je bla stvar jasna da jo je un prehitro pripihal. Hmmmm, nevem, ?e bo tukaj?njim hitrim mojstrom v?e?, da so policisti napisali nekaj drugega kot neprilagojena hitrost. Do zdaj je tukaj?nja teorija nekako tak?na, ?e? da policisti napi?ejo ZMERAJ neprilagojena hitrost, ker se jim pa? ne da druzga pisat in ker je to fajn za prora?un filat. No zdaj pa tak preobrat na enkrat.

Pa ?e na to, ko pravi?, da si vesel, ker se je debata tolk razvnela in pokazala da ima ve? ljudi razli?na mnenja. Kot jaz lahko preberem tukaj imam druga?no mnenje samo jaz. Ostali vsi pribli?no enako govorijo. In kaj govorijo? Kar naprej mi tukaj plozajo, ?e? da jaz, policaji, ?lender in ne vem kdo ?e v se iz dr?ave, VEDNO za vzrok nesre?e pi?emo o neprilagojeni hitrosti. Zdaj ne vem al so tukaj res vsi tako neumni, da sploh ne vidijo kaj pi?em al kaj jemljejo. Jaz skoz in kar naprej pi?em, da je prevelika in neprilagojena hitrost vzrok za NAJVE? nesre?, tukaj mi pa kar naprej odgovarjajo in me?ejo pred nos, ?e? da jaz, policaji, ?lender, statistika itd...govorimo, da je prevelika in neprilagojena hitrost vzrok za VSE nesre?e. Ja pa kaj je z vami? A mogo?e kaj tazga ?udnega kadite al kaj, da sploh ne razlikujete termina NAJVE?, od termina VSE?

Pa pismo NAJVE? ne pomeni VSE. Kristus saj me je sram da vozim isto firmo avta kot vi. A res pripadam skupini, ki ne zna razmi?ljat in razlikovat preprostih besedic kot sta ve?ina in vse.

Skrajni ?as da menjam firmo avta. Pri BMW-ju je ve?ina (spet pi?em o ve?ini, ne o vseh) voznikov, milo re?eno, ?udnih, zato te firme avta ne maram, vi pa ste na dobri poti da se jim pridru?ite.

@KAALman ta odgovor ni namenjen konkretno v celoti tebi, ker se mi zdi, da si tukaj eden redkih, ki razmi?lja? tudi bolj zrelo, ampak tistim, ki mi itak odgovarjajo vsi skoraj do besedice enako.

Vzrok

in

posledica

Kaj je krivo v tem smrtnem primeru? Hitrost ali nepravilno prehitevanje. Jaz bi rekel, da je veliko krivde na strani neprevidnega prehitevanja, ki pa ga je zvesto spremljala velika prekora?itev hitrosti in divjanje. In tukaj bi se strinjal z Lojzom, da je ?lo za divjanje preko razumnih mej. Ampak spet, ?e ne bi ?el neprevidno v prehitevanje bi verjetno danes bil ?e ?iv. :ne vem:

Dej ti Boss povej, al pa kdo drug, saj itak vsi enako mislite; zakaj vas tako moti to, ?e je v statistikah napisano, da je neprilagojena hitrost vzrok za ve?ino nesre?, torej namber 1! Zakaj se ti in ostali po?utite zarad tega tolk u?aljeni in prizadeti? Zakaj se tolk sekirate ?e je, po va?em, statistika izkrivljena. Kaj bi blo druga?, ?e bi namesto neprilagojene hitrosti bil na prvem mestu kak drug vzrok, na primer, ne pri?iganje ?migavcev, ker se uglavnem v to skoz tako spotikate in vas tako grozno motijo ti uga?njeni ?migavci?
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Samo da v par besedah povzamem kaj ste iz resnega in za normalnega ?loveka pou?nega in tragi?nega slu?aja naredili.

Izpostavu sem primer, kjer je blo popolnoma jasno, da je smrt zagre?ila norost norca, ki je divjal in zaradi prevelike hitrosti ubil svojo lastno mater. Vi pa ste iz vsega tega naredili totalno ?talo, ne priznate da je to naredila prevelika hitrost, za?eli ste iskat 100 in 1 izgovor samo, da bi opravi?ili norca in norenje, mene ste o?igosali s pijancem, popljuvali ?lendra, policijo, statistiko in vse kar omenja preveliko hitrost, kot GLAVNEGA krivca za NAJVE? (pazi, najve?, ne vse) smrti na cesti. S prstom pa nezrelo, neodgovorno in otro?je ka?ete na vse druge manj pogoste, manj pomembne in manj nevarne vzroke nesre?. To jasno ka?e na to, da se vi z vso mo?jo oklepate ravno na ta NAJPOGOSTEJ?I vzrok smrti saj ga sami najraje delate. Hitrost je najpogostej?i vzrok za smrt zato, ker vas je tudi najve?, ki ta vzrok po?nete in ga zagovarjate in opravi?ujete. Jasno vi ste face ker, kao znate hitro vozit.

Jaz sem vas najdu, vi z vso mo?jo sekate po men, pol pa pravte da bi radi obdr?ali nek ustaljen nivo foruma. Ja res lep nivo. Zagovarjate prekr?ek, ki botruje najhuj?im nesre?am, za gre?nega kozla krivite pa tiste, ki se trudijo in red delajo in, po va?em, napa?no statistiko.

In glej ga hudi?a kako ste vsi slo?ni. Niti eden ni potegnu z mano, pa ne zagovarjam ni? druzga kot to, kar pravi tudi stroka. Jasno, po va?em je vsa na?a stroka zani?, je sama sebi namen, vi tukaj pa ste najbolj pametni in veste ve? kot strokovna slu?ba, ki se vsakodnevno ukvarja s tem problemom umiranja na cestah. Le kako hudi?a da ni kdo od vas, ki se tako hudi?evio spoznate na sr? cestnega problema, v tak?ni slu?bi, da bi re?evali probleme pobijanja na cesti. Tam kjer ta slu?ba obstaja so vsi kadri zani?, vas pa je tukaj vse polno, ki to?no veste kaj je narobe in ki se na tezadeve odli?no spoznate. ?udno res, da ni kdo od vas zalezu v ?lendrovo slu?bo.

Trenutna stroka res ni idealna kot ni idealen nih?e, ampak tako zani?, kot bi jo pa radi prikazali vi, pa spet ni. Ta debata je jasno pokazala da statistike ne la?ejo. Ni statistika kriva da ste vi tak?ni kot ste. Vi ste krivi, da je statistika tak?na kot je. Ta debata je briljanten dokaz da to dr?i..

Zdaj pa spet vsi skupaj usekajte po men, saj vi dr?ite skupaj, ker nivo foruma to zahteva.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

po va?em je vedno samo en vzrok za nesre?o, ja itaq. :zvizga:

Kje sem to napisal?

Sem ti pa ?e povedal, da ti SI ?e itak moj prjatu. ?koda ker ?e jaz nisem tvoj prjatu.

In ti pravi? da bo? Boss-a raje v ?ivo okurcal, mene pa po forumu in to zato, ker no?em na ta va?a sre?anja hodit.

Saj bi pr?u na te va?e partije, samo kaj, ko si ti men zabi?al, da si ti zame samo in zgolj YavarYe X6V6.

Kako te bom pa v o?tariji klical, ko pa ima? tako zajebano ime, da si bom jezik zlomu, ko ga bom izgovarjal.

Hmmm, ne predstavljam si da bi moral jaz tebe za mizo klicat nekako tako: hej prjatu YavarYe X6V6 a bo? spil ?e en pir ali sok, kafe, a bo? ene vampe al pa pasulj zgrizu itd...al pa; hej YavarYe X6V6 a si ga kaj namo?u sino?i, pa zakaj ne? itd...vidi?, ne gre.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Hja, kaj me pa pol spra?uje? ?e ve? kaj je bil vzrok, temu, da te je baba "nasko?ila"?

Kot bi jaz teb zastavu uganko, da mi povej, zakaj mene boli povsod kamor se primem. Ti bi pol streljal v prazno, da me boli zaradi gripe, pa ker imam prehlajena kolena, pa ker je vreme tak?no itd....pol bi ti pa jaz povedal, da me boli zato, ker imam na prstu s katerim prijemam, bole?o rano.

YavarYe X6V6, ?udno uganko si mi zastavu.

Statistike pa ima? na linku od "policija si". Ampak men ta link danes ne dela, zato ti ga, ?al, ne morem napopat. Probaj sam najt al pa ti ga bom jaz napopal ko bo delalo.

Pa ?e tvoj odgovor, na kurcanje Bossa, ko pravi?, da on ima jajca. Mogo?e jih on res ima, jih pa nima? ti, da bi ga tukaj javno opozoril, tako kot si javno opozoril mene.

PS: kot ka?e ima policija prenovljeno internetno stran. Ker sem jo zdajle videl prvi?, ?e ne vem kje imajo "locirane" statistike o vzrokih prometnih nesre?. Zdaj nimam ?asa niti se mi ne da brskat. Mogo?e kdaj pozneje. Al se pa sam potrud, saj bojda si priden in delaven fant.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Boss, uglavnem spet en ?lepar neumnega in otro?jega plozanja, zato se mi ne da odgovarjat na to tvoje napisano sranje. Bom ti pa probal samo na to ?e enkrat odgovort in upal da bo? vsaj malo skapiral. Mogo?e bodo pa drugi bolj zastopili kot ti, zato zaradi njih.

Sej sem ?e hotel nehat ampak enostavno nemorem ker tolk BS-ja na kupu pa ?e dolg nisem videl.

Se pravi po tvoje je prekr?ek, ki ga ne naredi? zanala?? oz. ga naredi? iz nevednosti ali neznanja kar nekako opravi?ljiv ?etudi je 100x bolj nevaren kot nek drugi prekr?ek. Vo?nja v nasprotno stran po AC je neopravi?ljiv prekr?ek, kjer bi moral slediti odvzem vozni?kega dovoljenja in najvi?ja kazen.

Zanala?? ali pa ne zanala??, vi?ine kazni se ne bi smele izrekat po pogostosti ampak po stopnji nevarnosti - mislim pa kaj kle ni jasno. ?e smo ugotovili, da 90km/h skozi naselje za 1000? in odvzem vozni?ke potem mora biti vo?nja v nasprotno smer na AC vsaj toliko, ?e ne ve?.

Jaz nisem napisal, da je prekr?ek, ki ga nekdo naredi nevede in nenamerno, opravi?jliv. To pravi? TI. Jaz sem samo reku, da se taki prekr?ki ne dajo prepre?it z vi?ino kazni. Pravzaprav se tak prekr?ek ne da prepre?it z nobeno, v naprej zagro?eno kaznijo. Taki prekr?ki, ki se delajo zaradi spregledanja, se bodo zmeraj dogajali, ker to se dogaja nevede in nehote. Noben ne gre po AC vozit kontra zato, ker rad vozi kontra. Kontra, kot sem ?e napisal, nekdo vozi zato, ker se je v ne?em zajebal, zmotil in spregledal.

Divjaki PA divjajo zato, ker radi divjajo. In divjajo popolnoma zavestno in nala??. Za take prekr?ke pa obstaja zdravilo. In to je, denarno, ali pa tud kak?no drugo kaznovanje. Uglavnem, kaznovanje. To zale?e. Brez skrbi.

In to sem ti napisal samo zato, ker si TI trdil, da so kazni narejene ve?inoma zato, da polnijo dr?avno blagajno, ne pa zato da prepre?ujejo prekr?ke. In prav ta kazen, ki jo ti predlaga? za tiste, ki vozijo kontra po AC, ni ni? druzga kot samo polnjenje dr?avne blagajne, saj kaznovanje za tak prekr?ek, NE BO PRINESLO RE?ITVE in NE BO prepre?ilo delanje takega prekr?ka.

Se pa strinjam, da je tak ?prekr?ek (vo?nja kontra po AC) zelo zelo nevaren. Ampak nobena kazen tega prekr?ka ne bo prepre?ila. Prepre?il bi ga kve?jemu nek "proti povratni ventil" ki bi takemu kontra voza?u, fizi?no prepre?u vstop na izhodu AC. Nekje po svetu so imeli celo name??ene neke "je?e" ki so se spro?ili kadar je nekdo zapeljal na tak AC izhod in so mu ti je?i predrli gume. Ampak bojda se to ni obneslo najbol?.

A lahko upam, da bo? ti to kaj zastopu kar sem napisal, al bo? zdaj ti spet naprej lapal, ?e? da jaz opravi?ujem vo?njo kontra po AC?

In jasno. Ti itak spet naprej i??e? izgovore za konkretno nesre?o, katrero sem izpostavu v za?etnem postu, ?eprav je blo tam kup ljudi in pri?, ki so to?no videli kaj se je zgodilo. Na linku ki sem ti ga napopal tud pi?e, da je bil vzrok neprilagojena hitrost. Ampak ti ne verjame? ni?.

Ja, mogo?e tista ?enska res ni bla privezana in je zato padla iz avta. Sicer pa nikjer ne pi?e, da ni bla privezana. Vendar jaz mo?no dvomim, da bi ostala ?iva, ker je bil zadnji konec Corse, kjer je ona sedela, totalno zme?kan.

Ampak ne glede na to, al je ?enska bla privezana, ali ne, bi se nesre?a vseeno zgodila, ker je voznik pa? naredu to kar je naredu. Torej divjal.

In to se je zgodilo na Hrva?kem, ne pri nas v Sloveniji. Torej po tvojem, Hrva?ki policisti tud ne znajo pisat druzga kot neprilagojena hitrost in po tvojem je ta statistika tud izkrivljena kot na?a.

Sicer pa res ne vem koga bi ti rad farbal? A misli?, da smo vsi slepi? Jaz se vozim po omejitvah, pa mimo mene samo fr?ijo taki in druga?ni "pametnjakovi?i" ki mislijo da so najbolj pametni in lahko vozijo prehitro.

Pol se pa zgodi nesre?a, jasno, je pa vse drugo krivo samo brzina ne. Skoz se divja, ampak glih takrat ko pa po?i, se vozi pa s prilagojeno hitrostjo knede?

Evo g.Lojz ?e en bombon?ek za vas, ?e mi lahko prosim odgovorite.

Lani septembra se peljem v hudem nalivu po ljubljanski obvoznici cca 110 km/h, tako kot cela kolona pred mano, a lej ga zlomka nenkrat se vse skupaj zaustavi, jaz z lahkoto zmanj?am na 30 km/h, kar pa za mano voze?i lastnici polota in jeni familiji ni pri?lo na pamet(oziroma ni jim ratal) in so mi skraj?al avto za cca 10 cm svojega pa za 30cm , kdo je imel "prilagojeno" hitrost, pa ?eprav sem bil jaz in vsi ostali pred mano cca 10 km/h prehitri ? ?zmeden??zmeden?

Boss-a bom pa jutr v ?ivo skurcal, on se vsaj upa prit pokazat. :angry2:

To je pa itak klasika. Premajhna varnostna razdalja. Spet prekr?ek v samem vrhu v statistiki prekr?kov in pogost vzrok za hude prometne nesre?e

?e malo pobrska? po forumu, bo? lahko najdu debato, kjer sem opisoval prav ta problem, ko se objestne?i popajo na rit tistim, ki vozijo pred njimi.

Jaz trdim, ?e bi se po cestah vozilo po omejitvah in manj, ter ?e bi se vozilo s pravo varnostno razdaljo, bi blo na na?ih cestah sigurno za vsaj 80% manj nesre?. Pa telefonarjenje med vo?njo bi blo treba ?isto onemogo?it, tako prostoro?no kot navadno.

In ne, ti Boss-a skurcaj kar po forumu. Da bomo vsi vidli, ?e ga bo? res. Saj smo pred zakonom in pred mazda forumom vsi enaki, kali?

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

o.k,o.k,obljubim,da se bom pobolj?al in ne bom ve? ?opal po avtocesti z vratolomnih 138 km/uro. :P

...psst,pa le povej unim tvojim gor,da me ve? ne zaustavljajo. ;)

?e se bo? res pobolj?al in bo to opazila tudi tvoja nona (babica) ti bo v znak hvale?nosti in za pla?ilo ziher skuhala veliko skledo vanilijevega pudinga in zraven te ogromne sklede pristavila ?e pol litra frutka s koren?kovim in breskovim sokom, da bo? lahko posplaknil vanilijev puding v svoj siti in napolnjeni ?elod?ek.

Dr?im pesti zate!

obstaja funkcija foruma...

You have chosen to ignore all posts from: Lojz.

· View this post

· Un-ignore Lojz

po ?elji nadomestite "Lojz" s katerimkoli uporabni?kim imenom ?lana foruma ;)

?e je komu te?ko brat kogarkoli izjave

Jaz no?em nobenega uporabnika foruma dat na ignore funkcijo, ker bi to pomenilo da se ga bojim, da sem besedno pregorel in da nimam proti argumentov. Pa? povem, kaj si mislim o pisanju dolo?enih uporabnikov. Saj je to dovoljeno, mar ne?

Saj debata ni dolgo?asna, priznaj....

Tebe moram pa pohvalit, ker ima? razen fijakanja z avtom, zanimive hobije. A zna? ?tumfe se?trikat in moder?ek skleklat, ter tangice nakva?kat?

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

...kot,da bi res poslu?al unega "prometnika" z televizije. :(

...ali pa mojo nono.(babico).

Dr?i, jaz pa, ko berem va?e "umotvore" kot bi poslu?al pred?ol?ke, ki na ra?unalnikih "need for speed" ?pilajo.

Le poslu?aj in ubogaj ti mene, unga prometnika iz TV-ja in svojo nono, dokler je ?e ?as.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.