Skoči na vsebino
Nekajresnice je na tem...
Napisano

GOVOR ZAKONSKEGA MO?A

»Preprosto ne razumem, kaj po?ne? s ?asom, draga moja … Saj te pomilujem, razumem te, da godrnja? zaradi tega, ker mora? opraviti vsa dela doma. Medtem ko gledam televizijo, berem ali dremuckam, ti pere?, kuha?, pospravlja? … Toda po mojem si sama kriva za to! Ne zna? si razporediti ?asa …

Kaj se ?udi?? Bo? ?e razumela, ko ti bom vse pojasnil. Najprej pa se spomni moje uboge mame in primerjaj takratni na?in ?ivljenja z dana?njim.

Vzemiva v?eraj?nji dan. Zjutraj si pospravila, nato kuhala in zatem prala. No, v?eraj je bila nedelja, toda moji ubogi mami je tako mineval vsak dan … Zdaj pa primerjajva njeno delo s tvojim: mama je vstajala ?e navsezgodaj, da bi zakurila pe?. Prinesti je morala drva in nato razpihati ogenj. Si lahko misli?, koliko ?asa ji je to vzelo? Najmanj eno uro. Ti pa ima? plin, centralno, elektriko. Samo kresne? z v?igalico. S tem prihrani? celo uro.

Premisli glede pospravljanja. Uboga mama se je s tem zamujala najmanj dve uri dnevno. Ti pa ima? lakiran parket, sesalnik. Ura in pol prihranka!

In zdaj pripravljanje jedi. Mama ni imela ekspresnega lonca. Z njim skuha? fi?ol v ?tiridesetih minutah, ona pa je za to potrebovala tri ure. Spet prihranek najmanj dve uri, da o ?e pripravljenih jedeh ne govorim.

Pravi? pranje. Sme?no. Moja uboga mama je za to porabila najmanj ?est ur. Jasno, ona ni imela pralnega stroja s centrifugo in ne vem koliko programov. S tem prihrani? spet ?tiri ure. ?e se?tejem: osem ur in pol. V primerjavi z mojo mamo si prihranila osem ur in pol ?asa, pri ?emer sploh ?e nisem upo?teval, da je ona pekla doma tudi kruh. Spet ura, dve prihranka.

In da ne pozabim: ona je sama kuhala tudi milo za pranje, medtem ko ima? ti na voljo razli?ne pripomo?ke in detergente za pranje. Mislim, da ne pretiravam, ?e re?em, da ti je s tem spet omogo?ena nova ura prostega ?asa.

Uboga moja mama! Dolge kilometre je prepe?a?ila, da je nakupila vse potrebno v majhnih, neuglednih in raztresenih prodajalnah. Ti pa lahko vse nakupi? v nekaj minutah na enem samem kraju, v samopostre?ni trgovini. Spet ena ura v tvojo korist. Tako se je nabralo ve? kot dvanajst ur, ki ti dnevno uhajajo iz rok!

Ne bi te rad ?alil, toda rad bi te vpra?al: kaj po?ne? s tem neskon?nim ?asom? Ali se ti ne zdi normalno, da te prosim za ?i??enje ?evljev, medtem ko prebiram va?ne novice? Ob vseh dvanajstih urah in ve? prostega ?asa bi pa? lahko ?rtvovala svojemu mo?u deset minut!

No, poglej: izgubljam deset minut dragocenega ?asa, da bi ti vse to razlo?il, ti pa kot da stoje spi?! Ali ima sploh smisel pogovarjati se s teboj? Bodi prijazna pa mi skuhaj kavico ? ta pou?ni pogovor me je zelo utrudil…«

:hohoho::bravo:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Drag Racer
Napisano

Ce hocte kak?ne malo bolj resne ?ase bo treba vzet kr mclarna! :bravo:

Final time: 7:44

Efficiency: 87%

Top speed: 174Mp/h

Reaction time: 0:04

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Alkotest ni zdr?al!
Napisano

Sta / Preverjanje vsebnosti alkohola v krvi 48-letnega Bolgara Bojana Ta?eva iz Blagojevgrada, ki je vozil v pijanem stanju, je bilo neizvedljivo, vsaj za alkotest. Naprava je, kot poro?a sofijski dnevnik Trud, blokirala in postala neuporabna, potem ko je pokazala, da ima Ta?ev v sebi 5,93 promila alkohola. V policiji so ugotovili, da je alkotest izdelan za "zmerne alkoholike", ker po zdravni?kih kriterijih pri osebah z ve? kot 5 promili alkohola nastopi zastrupitev in koma. (Vir - Sta)

:mi pijemoo:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Kazni
Napisano

?e bi blo po moje, bi prekr?karji morali za kazen pometat ceste.

Ampak tisti z veliko pla?o bi to morali delat v oblekah in kravatah!

Bi blo dost sramotno za njih.pa ?e spucano bi meli okrog voglov! :D

Javna dela bi vsekakor bila ena bolj?ih re?itev, v kompletu z primerno denarno kaznijo.

Problem je le v tem da ima veliko ljudi dosti ve? denarja kot ga uradno prika?e, npr. poznam tipa ki v vrtcu pla?uje minimalno ima pa vsak teden drugi avto (pa ne mislim yugota) lepo hi?o pa baje celo barko, ker je kao brezposeln (glede na to da ma skozi nove avte ste verjetno pogruntali s ?im se ukvarja). <_<

Problema bi se morali lotit verjetno malce druga?e.

But don't ask me how! :ne vem:

Boss :rispekt: pa ti raztura? sceno. :prstgor:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Kratek vic
Napisano

Pred javno hi?o seksata pes in psica. Pri tem sta precej ?ivahna, zato padeta skozi kletno okno v klet. Dogajanje opazuje fanti?ek. Malo se obotavlja, nato pa pozvoni pri vratih javne hi?e. Vrata odpre "pufmutti", mali pa re?e: "Teta kurva, va?a reklama je padla v klet."

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Kazni v 2006
Napisano

Ne morem ti govort za druge, ampak po moje je to da je neprijetno ker neve? koga ma? pred sabo in zakaj ta oseba ho?e te podatke in kaj bo pol s temi podatki sploh po?ela. Lahko naleti? npr. na kak?enga sinkota od kak?nega hudega pomembne?a pol pa od aktivira o?ija pol pa o?i naredi celo pizdarijo ?e? kaj da so delali z njegovim ni? krivim sinkotom, pa ?e sine se mal namisli pa ma? sranje. Sej drga? ve?ina ljudi itak neve kaj bi s tem podatkom sej pravim se pa najde tud tak ki ti po nepotrebnem dela pol sranje.

Pa smo spet pri dokazovanju mo?i. :ne vem:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Kazni v 2006
Napisano

Ma ja sej vem, ma? ene ku so na ?alost mal preve? zagnani, to s strokovnim pa je navadno blefiranje, razen ?e odkloni?, al pa zaradi zdravstvenih te?av nemore? pihat, al pa ..... sej pi?e v zakonu, takrat te more pelat na strokovca. Sam je ?e tko da ma? "sto ljudi, sto ?udi", pa eni majo pa? tak na?in dela da more vedno dokazovat svojo mo?.

Ampak pustmo to, ker bomo preve? offtopic.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Kazni v 2006
Napisano

NOVE, VI?JA KAZNI ZA PREKR?KE (VELJAJO OD 1.1.2006):

Kazni za prekora?itev hitrosti so naslednje:

-prekora?itev v naselju do 10 km/h: 10.000 SIT + 1 kazenska to?ka

-prekora?itev v naselju od 10 do 20 km/h: 30.000 SIT + 3 kazenske to?ke

-prekora?itev v naselju od 20 do 30 km/h: 60.000 SIT + 3 kazenske to?ke

>

> Kazni zaradi vo?nje pod vplivom alkohola:

> -do 0.5 promila, ?e voznik ka?e znake vinjenosti: 30.000 SIT + 3

> kazenske to?ke

> -od 0.5 do 0.8 promila: 40.000 SIT + 4 kazenske to?ke

> -od 0.8 do 1.1 promila: 60.000 SIT + 5 kazenskih to?k

> -nad 1.1 promila: najmanj 120.000 SIT + 10 kazenskih to?k

> -nad 1.5 promila: visoka denarna kazen + 18 kazenskih to?k (odvzem

> vozni?kega dovoljenja)

prekora?itev v naselju do 10km/h: 10.000 sit

prekora?itev v naselju od 10 do 20 km/h: 30.000sit +1 kt

itd...

Kar se alkohola ti?e pa je tuki vse pome?ano neki velja za u?itelje vo?nje, spremljevalce, ?oferje neki pa za vse nas navadne smrtnike ki nismo vozniki za?etniki.

Npr. zadnja alinea velja za prej navedene.

Manjka pa pri predzadnji alinei (nad 1.1 grama alkohola na kilogram krvi ali ve? kot 0,52 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka) ?e prepoved nadaljne vo?nje.

Pa na prvi alinei je velik povdarek na: ?e voznik ka?e znake vinjenosti, ?e jih ne ni ni?!

(2) Drugi vozniki imajo lahko najve? do vklju?no 0,50 grama alkohola na kilogram krvi ali do vklju?no 0,24 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka, pod pogojem, da tudi pri ni?ji koncentraciji alkohola ne ka?ejo znakov motenj v vedenju, katerih posledica je lahko nezanesljivo ravnanje v cestnem prometu.

Tko da ?e vas bodo zaustavili dejte se obna?at pa nebo problema.

PS. Pa ne se tako razburjat, stanje na na?ih cetah bo vseeno ostalo nespremenjeno.

cheers :policaj:

Aja, tole mi je glih najbolj padlo v o?i, za druge stvari pa nisem ?el preverjat, iz glave pa tudi nebi vedel saj nisem prometnik.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.