Skoči na vsebino
Tole je pa kr smeh
Napisano

To ni vic ampak ?iva resnica

Recimo, da ste pri svojem delu naredili zares neumno napako.

?e mislite, da je reakcija vasih nadrejenih odvisna od vrste in te?e va?e

napake, se zelo motite. Reakcija vasih nadrejenih je odvisna od vi?ine

va?e pla?e. Ta fenomen so raziskovali na Institutu za gospodarske vede.

Pri?li so do naslednjih spoznanj:

PLA?A REAKCIJA

EUR

1) 400 Neumni nesposobne? bo takoj odpu??en.

2) 500 Grozno vas bodo nadrli, zaznamek v osebno mapo.

3) 600 Grozno vas bodo nadrli.

4) 700 Nadrli vas bodo.

5) 1000 Poziv, da naslednji? zadevo opravite nekoliko bolj?e.

6) 2000 Pro?nja za opis novih metod dela

7) 3000 Nobene reakcije. Za va?e napake bodo odgovarjali sodelavci

pod to?ko 1-4.

8) 4000 Priznanje zaradi nekonvencionalnih metod dela in odkrivanja

novih perspektiv.

9) 5000 Vas na?in dela bo progla?en za novo smernico dela v

podjetju, povabili vas bodo v upravni svet podjetja. Seveda se bo vasa

placa povisala za najmanj 30%.

10) nad 6000 Va?o napako ozna?ijo za strate?ko odlo?itev

- ?e kar bere? ?

JA KOLK PA MA? PLA?E????? :blink:

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Aktualni dogodki!
Napisano

Tole kar je tale tip?ek napisal je en navaden BS in ?isti populizem in grdo zavajanje. Tudi meni ni v?e?, da bom moral delati do 65 leta ampak ne bom pa nasedel takemu podpihovanju in lahkotnemu navajanju cifer, kjer je tale pisec pobral samo podatke, ki mu ustrezajo oziroma, kjer bo lahko najbolj blatil in pozival na pu?.

Bom probal na hitro napisat kje tip manipulira:

1.) Vzel je povpre?no slo neto pla?o. To statisti?no povpre?je je povpre?je samo tistih, ki delamo in dobivamo pla?o iz dela. Notri niso v?teti delovno zmo?ni nezaposleni, socialni podpiranci, duhovniki, kmetje, delavci na ?rno itd itd, ki pa? ne pla?ujejo prispevkov a na koncu bodo upravi?eni do neke vrste pokojnine oz. dodatkov za nego (?e bodo pristali v domu za ostarele). ?e bi bili vsi teli vklju?eni v povpre?je Slo pla?e bi ta bila mo?no ni?ja.

2.) Vzel je povpre?je delovne dobe kar 40 let ?eprav je povpre?je bistveno ni?je saj je treba upo?tevat pred?asne upokojitve, invalidske upokojitve, prevzem vi?je pokojnine po pokojnem partnerju, bolni?ke, porodni?ke, vle?enje ?tudija v pozna 20 leta, vmesna nezaposlenost, beneficirane delovne dobe in ?e in ?e. realni izra?un je nekje med 33-35 let v povpre?ju. Se pravi po njegovem izra?unu je torej cca 140.000?.

3.) Vzel je znesek povpre?ne pokojnine, kjer se ?tejejo tudi vsi upokojenci iz prve to?ke, ki imajo bistveno ni?je pokojnine od tistih, ki so realno vpla?evali ve?ino svojega delovnega obdobja in bistveno zmanj?ujejo povpre?je. Povpre?na pokojnina zaposlenih ob upokojitvi je 750? oziroma bi lahko u?ili 81.900? do svoje smri. Ampak spet samo v predpogoju, da delajo, do 65 leta in v predvideni ?ivljenski dobi. Glede na izku?nje v Evropi, kjer ?e imajo delo do 65 leta je zaradi pred?asnih upokojevanj, invalidskih pokojnin, benificiranega sta?e itd povpre?je manj kot 61 let oziroma se do do?ivetja porabi skoraj 120.000?.

4.) Na koncu je razlika namesto skoraj 100.000?, kolikor navaja ta avtor, "le" 20.000?, ki pa se porabi za vse ostale prejemnike pokojnin, ki niso vpla?evali v pokojninski sklad. ?e bi obdr?ali 2 leti manj za upokojevanje bi bilo te razlike le ?e 5.000? kar je ?al premalo, ?e ho?emo ?e naprej furat vzajemnost, socialo in ?loveka dostojno ?ivljenje na stara leta za vse.

5.) ?al imamo sistem, ki ga ne moremo spremeniti ?ez no? in to je sistem, kjer aktivno prebivalstvo pla?uje pokojnine upokojencem in tega ne moremo spremeniti tako kot navaja ta pisec. ker ?e bi vsak za?el nalagati samo zase ostanejo trenutni upokojenci brez penzij.

Je pa nekaj res, da sistem prejemkov bi morali prevetriti in zmetati ven duhovnike, neupravi?ene socialne, neupravi?ene invalidske, veliko bolj sankcionirati na?rtno delo na ?rno, strogo kaznovati neodvajanje prispevkov in iz pokojninske blagajne odstraniti vse ostale parazitske zadeve, ki tja ne sodijo.

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Jamralnik v2
Napisano

To pa ni blo za za zamudit, sploh unga s tovornjakom in troblami. :harhar:

Pa sosedvih smrklc z vuvuzelami, majo sre? da jim jih nismo zabasal v r....

Sam tist je pa bla scena. Tovornjakar se prpele v kemp samo z vla?ilcem (brez polpriklopnika) tako, da je mel lepo kabinco za spat. No pol pa mu ta drug ve?er kapne, da bi mal trobu in seveda je pol cel kemp po hupah stiskal - sme?no za popizdit, kako je vse to piskalo pa kr niso se naveli?al. :hohoho:

Druga? pa ognjemeti pa kresovi pa muska tko, da nisi vedu al je novo leto, 1. maj, poroka, rokerski koncert al pa ?urka narodnjakov. In po vsaki neumnosti, ki jo je kdo naredu je sledil gromek aplavz.

in seveda obvezni "ojjjjj" :hudicek:

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Jamralnik v2
Napisano

V Monzi so nas pofukal s kampom in to za 61,5? na glavo, lani je blo cca 20? na avto, neglede kolk je blo folka not. :angry:

Jebem jim mater Italijansko - oderuhi pofukani. ?e bi vsaj za ta denar nudili nek osnoven luksuz (elektrika, normalni WC-ji, toplo vodo, urejen in vsaj malo raven teren), je pa vse blo kot na pol divjina.

Sej nisem razvajen glede tega ampak ne pa, da nas je dra?je pri?lo kot da bi najeli apartma (?eprav pol to ne bi bilo isto :hudicek: )

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Tole je pa kr smeh
Napisano

'Odakle ti ta modrica pod okom?'

'Od mu?a.'

'Mislila sam da ti je mu? na putu!'

'E pa, i ja sam mislila...'

---------------------------------------------------------------

Ustalo dijete u ?etiri ujutro i moli mamu da mu ispri?a bajku, a mama mu ka?e: '?ekaj, du?o, da dođe tata, ispri?at će nam oboma.'

Doktor se nakon pregleda obraća jednom pacijentu: 'Vama je potreban savr?eni mir. Prepisat ću vam ove tablete za smirenje. Tri puta dnevno ih dajte svojoj ?eni.'

Fata le?i na intenzivnoj. Izlazi doktor i govori Muji: 'Fata ne izgleda dobro.'

'Znam, doktore, ali dobro kuha i dobra je s djecom!'

Uhvatili Muju u plja?ki banke pa ga doveli na sud.

Ka?e mu sudac: 'Ako vrati? pare, smanjit ćemo ti kaznu.

Ka?e Mujo sucu: 'Dragi su?e, da sam mislio vraćati novac, digao bi kredit!'

?ita Fata knjigu i pita:

-Mujo, gdje su Alpe?

-Ne znam, Fato, ti si spremala kuću.

Sudac pita optu?enog Muju:

- Ako ste već ukrali zlatni nakit, nije mi jasno zasto ste u drugoj ladici ostavili pet tisuća eura

- 'Ajd me sad i ti zajebavaj!.

--------------------------------------------------------------

-Stariji par sjedi na misi.

?ena se nagne k mu?u i re?e mu:

"Tiho sam prdnula ... ?to da radim?"

Mu? joj odgovori:

"Zamjeni si baterije u slu?nom aparatu!!!"

Mujo i Fata ?etaju gradom, prođu pokraj pe?enjarnice.

- Oh, Mujo, kako fino miri?e - zavapi Fata.

A Mujo će kavalirski:

- Hoće? da prođemo jo? jedanput?

--------------------------------------------------------------

Otvorio Cigo ?tand na placu.

Proleti neki frajer, mazne ko?nu jaknu i zbri?e.

Ciganka će na to: "Cigo, ode jakna!"

On pita: " Po kojoj cijeni?" -

" Po nabavnoj." - veli mu Ciganka

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Košarka
Napisano

Nima? kej, to je ?port. So jih pa navija?i ?ist demoralizirali tako, da so kr nehal igrat mo?no obrambo. Uspeli bi lahko le v primeru, da bi turki ne dali ve? kot 75 to?k.

Ampak, kakor koli, lahko smo ponosni, ker uvrstitev med 8 najbolj?ih na svetu je izredno velik uspeh pa ne glede katero mesto bo pol na koncu. Bravo fantje :jupiii:

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Pohvalite se,...
Napisano

In vsi, ki so ga prej placali, so dobili denar povrnjen. Jaz sem na ta racun dobil celo dva brezplacna. Za prvega, ki sem ga narocil, sem dobil povrnjen znesek, drugega sem pa narocil direktno iz telefona :) ...

bistro :bravo: si se znajdu

sam vseen, je bil potreben cel halo, da so potem za?eli tako delat - ?e ne bi bilo tazga haloja bi pa pa? veselo prodajali ?e naprej za oderu?ke cene. :(

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

MOTO GP
Napisano

Sej ne bi te?il, sam ?e te skor pri polni hitrosti nasadita dva motorja, mislim da tuki faktor varnosti ne pomeni ni? (razen ?e upo?teva? varnostno razdaljo) :(

o?itno ne razume? :(

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Pohvalite se,...
Napisano

Ne bos verejl... ampak ta bumper je zastonj :) ... zaradi medijske gonje proti Applu s problemom, ki se zdalec ni tako velik, kot je prikazan (vsaj pri nas tega problema ni opazit v vecji meri, kot na ostalih aparatih)... In to, da ima iPhone 4 probleme z anteno ponavadi "gonijo" tisti, ki ga sloh se niso imeli v rokah :bravo::pepsi:

Hehe... seveda so zdaj zastonj, ?e je pa folk znoru. Na za?etku so jih mastno zara?unavali 30$ zarad njihove napake.

Glede nato, da potrebuje? ta bumper, napaka obstaja in ni medijska raca. Probleme imajo tam, kjer je signal slab in pri telefoniranju dr?ijo telefon kot se ga ponavadi dr?i. Lahko pa ga prime? z rokavicami al pa tko malo ?uda?ko, da se ne dr?i? isto?asno obeh antenc pa zadev nima te?av.

Ampak point ni v tem ampak v odnosu do zvestih kupcev, ki so prpravljeni ?akat po ve? dni pred trgovino in prodat ?e spodnje gate za iNeki pa so jih obravnavali kot neboditreba z Jobsovim znamenitim stavkom "You're holding it wrong". ?e je to pravi odnos pol sem jaz pikapolonca in hvala bogu nisem obremenjen s kupovanjem iStuffa in imam tako veliko ve? izbire in konkuren?nosti.

p.s. iPhone 4 ima sodelavec in je pa? lu?kana zadevca, ampak ?e zdale? ne tolk kolikor je fame okrog tega.

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Pohvalite se,...
Napisano

A ti antena kj serje :harhar: .

Ne se norca delat... to dela apple namenoma, da si lahko lastniki pol ?e dodatno stylajo aparatke z raznimi gumjastimi bumperji in podobno kramo z lepe denarce.

Pol se pa jezimo kolk je Mazda draga... poglej kako apple zara?una kos gumice, ki jo rabi? zarad njihove napake - 30$. ?e dobr, da majo tolk fanati?nih privr?encev, ki bi kupili tudi kup?ek dreka, ?e bi gor pisalo Apple iCrap, in jih zato boli organ za vse skupi.

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Tud jaz bom rabil pomo? pri glasovanju
Napisano

S treh ra?unov sem ?e prej zrihtal glas...zdaj bom pa ?e ostale pozval. Glede na to da se gre za mazdo se spla?a malo potrudit :P ?e bi blo kaj druga bi temo kr spregledal.

Sej vem, ?e bi blo kej druzga se sploh ne bi upal objavit kle :blush:

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Tole je pa kr smeh
Napisano

Odgovori otrok na nekaj zanimivih vpra?anj - ampak se moram ?ist z vsakim odgovorom strinjat :bravo:

Zakaj je Bog ustvaril mame?

Ona je edina, ki ve, kje je selotejp.

To je bil najbolj?i na?in, da lahko dobimo ve? ljudi.

V glavnem za ?i??enje doma.

Da bi nam pomagale na svet, ko se rodimo.

Zakaj je Bog dal tvojo mamo in ne kak?ne druge mame?

Ker smo v sorodstvu.

Bog je vedel, da me ima veliko raje kot me imajo druge mame.

Kak?na je bila tvoja mama kot mala deklica?

Moja mama je vedno bila moja mama in nih?e drug.

Ne vem, ker me takrat ?e ni bilo, toda verjetno je bila precej ukazovalna.

Kaj mora mama vedeti o o?etu preden se poro?i z njim?

Njegov priimek.

Poznati mora njegovo ozadje. Ali je slepar? Ali se napije piva? Ali

re?e "ne" drogam in "da" opravilom?

Zakaj se je tvoja mama poro?ila s tvojim o?etom?

Moj o?e naredi najbolj?e ?pagete na svetu. In moja mama poje veliko.

Je prestar, da bi lahko kar koli drugega po?ela z njim.

Moja babica pravi, da mama ni ni? razmi?ljala.

Kaj naredi pravo ?ensko?

To pomeni, da mora biti oblastna, a ne sme izgledati oblastna.

Kdo je ?ef v va?i hi?i?

Mama ne ?eli biti ?ef, ampak mora biti, ker je o?e tako neumen.

Mama. To se vidi iz pregleda sobe. Ona vidi stvari tudi pod posteljo.

Verjetno je mami, vendar samo zato, ker ima veliko ve? dela kot o?e.

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Tud jaz bom rabil pomo? pri glasovanju
Napisano

Boss, vidim da ti prakse nikakor ne manjka :P Pametno ni kaj :D Pa ?e se ne motim imata samo enega malo resnej?ega nasprotnika ne? Pa tut vodita za enkrat ne?

Blizu je blizu... ?lo bo za las tko, da je vsaka pomo? silno silno dobrodo?la... ?e ma kdo ?e kakega prjatla, punco, sorodnike, ki so na FB-ju bi prosil, ?e je mo?no ?e kak like dobit.

Hvala ?e enkrat

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Formula 1
Napisano

Mogo?e pa TDI al pa na plin... lohk pa tud ne elektriko, sej bi ?lo - lunapark je itak na ve?ini dirk, ?e bodo pa ne elektriko pa jim lohk dajo ?e mal tiste odbojne gume pa se lohka ?e zaletavajo med sabo (Vettel je vesel kot tranzistor.press)

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.