@Lojz, ?e malo se ohladi in si bom omislil ku?mo, prav tak?no kot jo ima neki politik - g. Ku?ma. A bo to dost jeba?ko izpadlo, vsaj za v cerku, da ne bom orto ?udak izpadu recimo?
Men si ti ?uden ker vse o vsem ve?. Pomoje si blefer, ki mu doma ?ena najeda, sitni otroci, v slu?bi te ne spo?tujejo, sosedi te ne prena?ajo in potem tule ven izliva? svojo jezo in posku?a? izpadt zajeban.
Boss, ni res! Divjaki imajo za najhuj?e zlo na AC ravno to, ?e bi se kdo slu?ajno po AC pripeljal kontra. Zato pa skoz poslu?amo o?itke kot so; Kako mora bit nekdo tolk bedast, da spregleda tisto veliko roko, ki opozarja za napa?no smer, pa da bi blo treba postavt tiste je?e, ki predirajo gumo, ?e kdo zapelje kontra itd... Vsi divjaki o?itajo star?kom, ravno to, ker bojda se na avtocesto zapeljejo kontra zgolj starej?i ljudje, mladoina pa, kao ne.
iz prve roke vem da ima v na?em kraju vedno najve?ji dnevni izkupi?ek Lidl in to kljub temu da je ?ez cesto merkatorjev hipermarket, ter inter?par v bli?ini (vse v krogu 500m).
?e bo ?lo tako naprej bodo tujci v roku 10 let izrinili "na?e" trgovce (kar je tudi njihov plan)
In to je to?no to kar sem jaz napisal. Najcenej?a opcija pa?.
Priznam ekonomist nisem ampak opa?am pa nekaj. Vsi pravijo "kupujte doma?e" ne pa od kakega Lidla, Hoferja itd... Meni je to ?isto razumljivo. Vendar pomoje nekateri niso pomislil, da v teh ?asih govoritu nekomu na minimalcu ali socialni pomo?i, da naj kupuje v Mercatorju ali Tu?u namesto cenej?emu Lidlu je podobno uni izjavi, da ?e ljudje nimajo kruha naj jedo potico.
Lojz, da se razumemo, meni ne mahajo in ne ovirajo, sem pa ?e videl take primere. ?e bi kdo posku?al pospe?iti med prehitevanjem bi tudi rabil kaj mo?nej?ega, da bi mi to popolnoma onemogo?il.
Sicer pa spo?tujem to, da posku?a? osve??ati ljudi in gre? pogumno na forum "nam divjakom" razlagati kaj delamo/jo narobe. Glede na to, da si iz dolenjskega konca in imate tam probleme s cigani in vsi vemo, da kradejo, se pretepajo, grozijo, furajo neregistrirane avtomobile itd... A v kani?arico in ?abjek gre? tudi kdaj narediti red? ?e mene vpra?a? sem prepri?an, da bi par takih krepkih dolenj?kov lahko naredilo red na tem podro?ju. Celo prej kot na cesti. kako je pravzaprav tvoje mnenje o tej problematiki?
No ja, sej mi imamo tudi Ursusa letnik 1968....pa? zato, ?e je ?e bajta..naj bo pa ?e traktor...filozofija fotra...ampak res da je bolj za okras in 3x na leto v hosto...ter vsak vikend se ga iz gara?e postavi da ga vsi vidjo
No in zato smo tudi tako visoko na lestvici. Pri nas je traktor dru?inski ?lan, dosti takih primerov poznam kot imate vi, ?eprav ne tako stare ampak OK. Konec koncev je za ve?ino kmetov ravno nakup traktorja najve?ja nalo?ba poleg hleva in se zato te?je lo?ijo od njega. Druga plat je sodelavec ima vikend in razmi?lja o nakupu manj?ega traktor?ka, pa? da si bo la?je sam urejal svoje povr?ine. Ne vidim ni? grdega v tem, saj ga bo po?teno kupil, ne ukradel. Nem?ija je pomoje nizko na tej lestvici ravno zaradi obratnega razmi?ljanja, star traktor je za stran, pa je mir. Vpra?anje, ki se mi poraja je, ?e grejo tudi traktorji, kot avti za izvoz, da filajo na?o statistiko?
Edina obramba, ki jo pa res izvajam je, da kadar se mi kdo s premajhno varnostno razdaljo napopa za rit, potem jaz rad operem prvo ?ipo. Imam rad ?isto in oprano ?ipo. A je mogo?e prepovedano oprat ?ipo?
Absolutno podpiram, vetrobransko steklo mora biti ?isto. To je ?isto nemote?a pobalinska ?ala. Varnostno razdaljo bi po mojem tudi divjaki mogli upo?tevati, ?e ?e omejitev ne.
Ampak torej si v?asih bil tak? Daj, povej mi kaj si takrat razmi?ljal, a si res verjel, da bo divjak upo?asnil, ?e mu bo? mahal, blendal, hupal ali se nastavljal, pospe?eval med njegovim prehitevanjem? Ker ?e zdaj mi nisi odgovoril na to vpra?anje, kak ?lovek dela take stvari?
@Symon - iz tegale tvojga vira (fotke) gre razbrati, da so Dolenj?ki ?e na Balkanu, kaj je torej Lojz (balkanski ?erif)?
Mo?no, kdo bi vedel? Vsekakor pa Kamnik ne sodi pod Balkan in prebivalci niso Balkanci, ?e izvzamemo priseljene prebivalce.
Lojz a si ti tut tak ?erif ane? Zato se izmika? odgovoru kot jegulja, no?e? se poglobiti kake komplekse ima?, da maha? po cesti in "opozarja?" divjake, da so v prekr?ku. Ave? ker ?e se nastavlja? divjaku te lahko naba?e in potem bo? pojeban, ne bo? pa kavsal.
Po tvoji logiki o tem, da bi un rad kavsal pa lahko sklepam, da bi tudi ta, ki divja le, da je mogo?e malo bolj neu?akan?
?e se nam pa prilagodijo. Roko na srce pomoje tudi ve?ina Slovencev ko pride ?ez mejo re?e "saj so nzike kazni, nisem doma, adje gasa". Mora? pa vedeti, da dosti "Nemcev" ni nujno Nemcev. Druga stvar je, da se furajo pol dneva in jim tudi zbranost pade, sploh ?e cel dan gleda? table in kam mora? iti, si malo zgubljen. Tretja stvar je pa to, da kadar sem bil na severni strani meje sem imel vedno dobre izku?nje, je pa res, da nisem vsak teden. Aja zadnja stvar je pa, da okoli ringa se doma?ini res umikajo "izstrelkom" (sem imel mo?nost videti ve?krat, nisem bil jaz ta izstrelek).
Oh ti du?a zablojena. Zdaj, po tvoji divja?ki logiki, ga un serje katerga TI zavestno ogro?a? a ne, on se je pa drznu tebe, đeka, ovirat pri ogro?anju ? To je isto, kot bi reku, da si je nekdo drznu lopovu prepre?it, da ga le ta okrade, ?eprav ve da ga lopov lahko ?e po glavi lopne.. Najbol? pustit, da te okrade a ne, ker druga?e bo? ispadel nekulturen.
No lepa re?, zdaj je postalo nekulturno branit se. Ejejejej balkanska logika
Balkansko razmi?lja? ti ker nisi odgovoril na vpra?anje. Tvoja primerjava pravzaprav ni na mestu. To je kot bi te nek hrust posku?al okrasti (rekel, daj denar al pa te prefukam po doma?e) in ga na gobec in jih fa?e? pa ?e brez denarja ostane?. To?no tako je z oviranjem. Budala je divjak ampak ?e se mu nastavlja? in ga dodatno provocira? se ti res lahko kaj zgodi, tako ima pa divjak ve? ?ans, da se mu ni? ne zgodi kot tudi tak ?erif. Torej ?emu bi se nekdo nastavljal bedaku na cesti, ?e vsi vemo, da bo efekt nasprotni? Moje mnenje je da tak ?erif ne dobi kavsat al pa mu manjka avtoritete v ?ivljenju in posku?a izpadt pomemben na cesti. Za delati red na cesti je policija. V glavnem sta zame mentalno oba z divjakom na istem nivoju, oba delata narobe.
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano
Rendy ?estitke pa mimogrede, kaj bo za ohcet mobil? Zadnji? sem ene fural z EVO X in EVO IX, zih bi lahko ?e kdaj zrihtali.
Povezava za deljenje
Deli na druge strani