Skoči na vsebino
Košarka
Napisano

Na?i so lepo odigrali finale Stankovi?evega pokala in vrnili Avstralcem za poraz na prej?nji tekmi. Kljub temu, da manjka ?e nekaj igralcev so ostali lepo nadomestili manjkajo?e in lahko gredo zadovoljno na nove turnirje pred svetovnim prvenstvom.

Upam samo, da konec mesece ne bodo ?e imeli polhen organ ko?arke ?e predno pride do tapravega tekmovanja. :ne vem:

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Formula 1
Napisano

Ja Klopko je za?el butat z glavo v zid tko kot smejko :vskalo: . :hohoho:

Lahko gremo z dvema avtoma. Ne bo bistveno dra?je bomo pa la?je ?e kak?en pisker ve? s sabo vzel al pa mrbit ro?tilj pa obrnemo kak mesek.

Kolk bi nas pa avtodom pri?el?

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Formula 1
Napisano

in schumi je dobil kazen 10 mest na naslednji dirki.....

O?itno bo treba prepovedati prehitevanje, oziroma uvesti spu??anje naprej......KAj DELA TA FIA to ej noro!!!!

Sam res... nej mal pogledajo kaj se recimo po?ne v WTCC-ju pa ?e kje drugje, kjer se res ?e dirka.

Po dana?nji dirki sem resno podvomil, da bi ?el v Monzo :angry2:

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Formula 1
Napisano

Tale dana?nja dirka je bila grozna sploh zarad komentatorjev POPTV-ja, ki o?itno nimata blage veze o F1 in sta iz tekme v tekmo bolj neumna in nerazgledana. Na koncu sploh nista vedla kera dirka je naslednja.

Hvala bogu za WTCC, da sem si popravu slab okus po tem POPTV-jevskem dreku od komentiranja.

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Formula 1
Napisano

Halo, pa moja stara mama je bila tudi zraven in je rasturila vse F1 dirka?e, ma dajmo no, verjemi Tomu Krucefikseju kako je vozu F16 ........Hrana za folk, sorry, in Super Tom je imel garant 19,333 konja ve?....

:vskalo:

:whatever:

ignorance is bliss :closedeyes:

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Formula 1
Napisano

Po mojem mnenju noben amater nima nobenih ?ans dirkat s profesionalcem kot je MS pa tud ?e ima 100KM v avtu ve?.

o pajade... a ti sploh bere? kar sem napisal v zadnjih nekaj postih? Tom Cruise je amater pa je nalomu vse F1 drajverje v komaj 19KM mo?nej?em avtomobilu.

?e Cameron Diaz je bla tam tam in je zaostala za F1 drajverji za manj kot sekundo - prehitela pa je recimo Demona Hilla.

Mah sej sploh ne vem zakaj ?e kaj razlagam - o?itno ste pa? nekateri prepri?ani, da so profiji pa? vsi povrsti izvenzemeljski supermani. Pa pustmo tako naj idoli ostanejo nepremagani. :harhar:

Am, mislil sem v smislu, da ni treba najemat dirkali??a za dvoboj :)

Zdajle res ni noben dirka? prijavljen, so pa eni posamezniki, ki res dobro vozijo.

Logi?no da so dobri in bolj?i od mene ampak ?e vedno je vpra?anje le in samo koliko je material pomemben na dirka?eve dose?ke.

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Formula 1
Napisano

Boss naslednji vikend je Time Attack na Racelandu, kjer se z profesijonalno opremo meri ?ase. Treba najti samo ?e enega dirka?a :)

OK, super - sam ne vem kaj bomo dokazovali? :ne vem: Verjetno ne tisto, kar tukaj razlagam saj predvidevam, da ne bo renomiranega dirka?a s katerim bi se pomeril tko, da razen adrenalina in kompleta uni?enih gum ne bomo dokazali ni?esar.

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Formula 1
Napisano

Popolnoma pravi ima?, da to nikakor ne pomeni 25% bolj?ih zmogljivosti ampak fizika je za vse enaka tako zame kot za MS-ja in vedno obstaja neka kon?na hitrost v vo?nji skozi ovinek ?ez katero ne more iti niti car kot je MS. Logi?no je da bi MS bolje odpeljal ovinek saj to trenira vse ?ivljenje ampak ta razlika ni taka kot si mnogi mislite, da bo ne vem odpeljal ovinek 20-30km/h hitreje. Ne more, ker to fizika ne dovoli.

Je hitrej?i za nekaj kmh kar se hitro izgubi na ravnem delu steze, kjer upam, da je jasno, da je vse odvisno samo od avtomobile in razen, ?e si totalno brez ob?utka in ne zna? izbirati prestave je mo?nej?i avto pa? hitrej?i. Za koliko? Dovolj, da nastane razlika, ki se jo pri zaviranju ne da nadoknadit. ?e 1x govorimo o serijskih avtomobilih s serijskimi podvozjem in ne o nekih superspecialkah.

Tudi pri F1 je tako da se za prehitevanja dogajajo ve?in na ravnini v ovinkih pa le izjemoma, predvsem zaradi napak prehitevanega ali pa namernemu umikanju. Enostavno, ?e nekdo jemlje kraj?o bolj idealno linijo se ga po dalj?i manj idealni ne da prehiteti tudi v primerih precej nekonkuren?nih dirkalnikih, ki zaostajajo 4 ali ve? sekund na krog.

Ok, tole je le teorija ampak prakso bomo zelo te?ko dolo?ili, ker ne poznam (ve?) nobenega dirka?a, da bi sploh lahko to omenil, da ne govorim ?e o tem kako bi sploh to lahko organizirali (dirkali??e, avtomobili).

Sicer je pa mojo teorijo potrdil Tom Cruise, ki je s TopGerovo novo Kio Ceed (celebrity laps) peljal 1:44,2, kar je bolje od vseh F1 voznikov vklju?no z Stigom na Suzukiju Liani. Barichello je peljal 1:44,3, Stig pa recimo 1:44,4.

Za primerjavo Suzuki Liana ima 1,6 motor 105KM, 144Nm in 1150kg (91,3KM/tono)

Kia Ceed pa ima 1,6 motor in 124KM, 154NM in kar 1300kg (95,4KM/tono)

Res, da gre za druga?na avtomobila samo vseeno, ?e je konjev premalo ti ?e ne vem kako znanje dirkanja

ne pomaga.

zbrani rezultati na http://en.wikipedia.org/wiki/Top_Gear_test_track

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Formula 1
Napisano

po 20 krogih na serijskih bremzah, schumiju sploh ne bi vec avto zaviral, ker bi mel ze unicene zavore...

10 krogov pred tem pa se gume...

po mojem bi te tud z jugotom v rikverc nascal...schumi je vseeno schumi :P

hehe... sem bil spet premalo egzakten - pri mojih 20 odpeljanih trening krogih, da bi se "nau?il" stezo - ?umi je itak tak car, da tud v sanjah ne bi rabu 20 krogov, mrbit enga al pa dva in kake pol dirka?ke gume streetlegal bi zdr?ale tudi teh nekaj krogov... ?e zdr?ijo navadne gume drifterje bodo pa tud enga MS-ja za nekaj krogov.

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Formula 1
Napisano

boss, schumi bi te nascal pri zaviranju...tko kot vsak profi dirkac

on bi zaviral maximalno in bi vedu pri akteri tocki, ti bi se pa lovil... :)

Sorry Labi ampak tole so pa bu?e... govorimo o klasi?ni serijski Mazdi 6 z navadnimi bremzami in ne nekem dirkalniku. A ti resno verjame?, da pri ene 20 odpeljanih krogih ?e zmeri ne bi vedel kje naj za?nem maksimalno zavirat in da avto bolje zavira, ?e stoji na bremzi ?umijeva noga. :whatever:

Pa kolk misli?, da lahko Mazda 6 s 120 ali pa 150KM sploh dose?e hitrosti na neki taki ravnini, da bi bil velik problem najdt to?ko zaviranja. Fantje pretiravate da je kar hudo - ?e 1x govorimo o SERIJSKIH avtomobilih in ne o dirkalnikih. In ?umi bi me lahko zbremzal le ?e bi pri?el do to?ke zaviranja ?isto za ritjo, kar je pa skoraj nemogo?e saj bi mu na pospe?evanju na ravnini u?el za toliko, da ne bi imel ?anse priti toliko blizu pri zaviranju.

po moje bi te nascal tud ce bi peljal mazdo 3 1.6

Ja seveda z Yugotom 45 bi me nascal z vo?njo v rikverc. :blink:

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Formula 1
Napisano

Ta debata me spominja na eno rally dirko v doma?em kraju, ko so bili ob cesti vsi pametni, kako bi bili bolj?i od tistih rally voznikov. Saj ne ra?em, da nisi talentiran in da ne zna? voziti, ampak zakaj se potem dirka?i urijo ?e od malih nog in zakaj nekateri ?e v konkuren?nih dirkalnikih niso sposobni voziti enako hitro. Pa govorim o dirka?ih, ki po?nejo samo to. IMHO bi ti katerikoli izmed top dirka?ev tudi tistih 30 konjev nadoknadil.

Mater a sploh kdo moje poste bere, ki mu je fizika in matematika razumljiva :ne vem:

Namensko sem dal primer 120KM proti 150KM - to je kar 25% razlike in se pri 1,4 tone te?kem avtu precej pozna.

?e vzame? primerjavo 230KM proti 260KM je razlike samo ?e 13%

Pri 500KM:530KM pa je razlike samo ?e 6%

Pri vseh teh treh primerih je 30KM razlike in ?e ima avto malo konjev je teh 30KM veliko ve?ja razlika v zmogljivostih kot pri avtu, ki ima veliko konjev. Madona upam, da je vsaj to razumljivo no. Nikoli nisem govoril, da z enakim avtom mam sploh kake ?anse proti dirka?em. Hotel sem sam nakazat, da ?e nima? materiala ti vsa znanja ne pomagajo ni? sploh v primerih, ko so dirka?i precej izena?eni in odlo?ajo malenkosti.

Tole ni lokalno va?ko hvaljenje ob litrci in vise? za ?ankom ampak je le malo bolj ekstremen primer za ilustracijo kaj to pomeni pa navalite kot, da sem napisal ne vem kaj. Sem pa napisal samo tole. <_<

Si upam trdit, da me na dirkali??u MS ne stisne, ?e on vozi 120KM M6 jaz pa recimo 150 konjsko.

Upam, da je razumljivo, kaj sem s tem mislil - nikjer ne pi?e, da bi ga jaz oplaknil, pi?e le, da me ne more prehiteti, ?e sem pred njim, ker na ravnini mu to ne uspe na ovinku pa itak vemo kako je s prehitevanji.

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Formula 1
Napisano

Te?ka bi bla.

Na Top Gear vozijo tisto krntijo, Chevroleta al neki podobnega, pa poglej kak?ne gnile ?ase ima navaden folk v primerjavi z Stigom ali kak?nim izmed voznikov F1. In tam jim ekstra 30 konjev ne bi pomagalo nadoknadit tega zaostanka.

A si prepri?an? Razlika med F1 driverji in tabol?imi med navadnim folkom je 2-3 sekunde na krog, ki je dolg 1min45sec .

Samo pri pospe?evanju iz 0-100 bi M6 s 150KM ma?ino nadoknadila 1,4 sekunde napram tisti s 120KM. In pri vsakem pospe?evanju iz ovinkov se da marsikaj nadoknadit zaradi mo?nej?ega motorja.

Tisto progo se pa da tud nadrkat, da z isto ?voh avtom ne bi zaostajal ve? kot za 3 sekunde za F1 drajverji.

Sicer pa tukaj lahko trdimo vsak svoje ampak edino realno bi bilo stestirati v ?ivo

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Formula 1
Napisano

po mojem te nascije tko like big time...

poglej na youtube sabine schmitz "van challenge"

ja ve? da... kaj a misli?, da sem tolk lev al kaj... svoje ?ase (cca 12, 13 let nazaj) sem naredil kar nekaj krogov v cerkljah z BMW M3 s precej spodobnim ?asom.

Kot vidi? sem pa vzel avto s precej malo konji tako da niso v igri neke nore hitrosti in znanje ne igra tako velik vloge kot pa same sposobnosti avtomobila. In na pospe?evanjih iz ovinka bi 30KM pri full gasu bilo zelo opaznih pri avtih s tolk mal konji.

?e pa govorimo o ne vem recimo 230KM proti 260KM pa logi?no, da bi me MS oreng oplaknu. Primerjavo sem samo dal, kaj pomeni, ?e nima? konkuren?en materjal in ti ni? ne pomaga kolk je znanja zadi.

Sicer pa... k smo ravno pri dirkanju. Lahko bi naredili kak?en gokart meet pa da se malo pomerimo med seboj pa da vidimo koga je kolk v hla?ah. Aja... Gokart sem nazadnje vozil mislim da cca 8 let nazaj tako, da brez strahu... nisem ni? nadrkan. :hudicek:

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Formula 1
Napisano

Pametno. Tako da zelim si da bo drugo leto paket konkurencen. Ni vse v vozniku....

Ja ne obstaja superman med dirka?i, ki bi zmagoval z nekonkuren?nim avtomobilom. Si upam trdit, da me na dirkali??u MS ne stisne, ?e on vozi 120KM M6 jaz pa recimo 150 konjsko. :rulam: ?e pa imava enaka avtomobila pa me seveda na?ge kot prasca. :blush:

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Formula 1
Napisano

P.S. JAnik pa roko na srce - a ne pogre?a? sedaj tega v F1 ?e tudi je po tvoje bilo vse goljufija???

Raje gleda? 60 krogov parade?

V ?asu F1 90-2000 je Schumi naredil formulo za najbolj atraktiven ?port na svetu, danes je zopet privabil veliko privrzencev ceprav mu z Mercedesom ne gre.

A ni zanimivo, da nekdo ki je imel v malem prstu vse vodilne v F1, svoje inzinirje, izdelovalce avta, komisarje itd pride nazaj v neznano in se trudi? Verjetno jih je letos vse premalo pla?al....

:bravo:

treba je samo dodat, da vsa vrhunska mo?tva hodijo po samem robu dovoljenega in v?asih zaidejo tudi ?ez. Na to niso imuni pri nobenem vrhunskem mo?tvu. Za uspeh se lovijo tiso?inke, milimetri, grami in vsi, ki jemljejo F1 resno posku?ajo stvar izpiliti do konca - ?e gredo ?ez (najve?krat niti ne vejo, da so v prekr?ku zaradi kontradiktornih pravil, ki jih ima FIA) je naloga komisarjev, da jih pa? odkrijejo in kaznujejo oziroma zahtevajo odpravo nepravilnosti.

Se mi pa zdi, da razna krilca, kak?na nepravilna dimenzija, pa kak?en e-sistem ni ni? v primerjavi z krajo informacij in podatkov tekmecev, namensko laganje komisarjem ipd.

Se pa ?udne situacije dogajajo v celotni karavani F1 in to pri vseh vodilnih mo?tvih ampak pa? nekateri tega ne vidijo, ker imajo izredno dobro razvit selektivni spomin :blush:

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Formula 1
Napisano

theBill, pa? morava se sprijaznit, da je ?umi vseh 90+ zmag dobil z goljufijo in ?enkavanjem s strani sodirka?ev v mo?tvu. Da ne re?em, da so mu pomagali ?e v drugih mo?tvih, pa FIA, pa Max, pa Bernie .... v glavnem seznam je predolg za na?tevanje. :jezicek::punk:

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Jamralnik v2
Napisano

Probaj kako informacijo dobit pri temu, ki je bil poobla??en za vgradnjo teh folij

LLumarK s.p. (KOREN IGOR)

Tel.:041/66 22 92

040/66 22 92

?al ma dejavnost ukinjeno ?e leta 2005 po podatkih registra samo mrbit pa ima ?e iste telefone pa ti lahko da kak nasvet.

Hehe LOL :aaaaa:

?ak, da se KAALman oglasi, k je isto spra?eval pred ?asom na alterju

http://www.alter.si/tabla/showflat.php/Cat...41/Main/955432/

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.