Skoči na vsebino
Konec vinjet?
Napisano

(+Ne maram vinjet, ker ?e na splo?no sovra?im vse pav?ale.)

Jaz pa sovra?im to, da mi je v ?asu ABC-ja dr?ava vzela enomese?ni zaslu?ek na leto samo zato, da mi je dovolila prit v normalnem ?asu in varno v slu?bo, kjer sem delal zato, da nisem bil breme dr?avi in da sem ?e veselo pla?eval davke.

?e vedno sem prepri?an, da 99% tistih, ki redno uporabljajo AC-je jih uporabljajo zato, da pridejo delat in ne zato, ker se afnajo po cestah, ker nimajo kaj bolj pametnega za po?et. In zakaj je toliko migracijskega prometa? Samo zato, ker je taista dr?ava dovolila, da so ?le cene nepremi?nin v nebo namesto, da bi to ?e pred 10 leti zajezila z dajatvami na nepremi?nine, ki niso namenjene za lastno uporabo.

Ne vem kolk je to fer, da ljudi najprej "spodijo" iz mest, kjer si zaradi visokih cen enostavno ne morejo kupiti strehe na glavo ali pa najema, zdaj bi pa vse tiste radi ?e cepili z visoko cestnino kot, da tro?arine in davki na gorivo ?e niso dovolj velika kazen za vse tiste, ki bi radi delali in no?ejo biti breme dr?avi. Po drugi strani si pa noben kuurac ne lev ne desen ne upa u?gati visoke dajatve na luksuz in tistim, ki letno zaslu?ijo ve? kot recimo 50k?. ?vici se to zdi samoumevno pri nas pa se delamo budale in zatiskamo o?i.

Na koncu se pa ?e sami mali ljudje skregamo med sabo, recimo samo zaradi nevo??ljivosti, ker recimo sosed prevozi 2x ve? km po AC kot mi, pla?a pa isto. Samo zavist nas bo ugonobila velike ?ivine se nam pa smejijo kolk smo neumni namesto, da bi vso nejevoljo spravili nad njih, ki so v ve?ini s svojo po?rtnostjo krivi zato, da nekateri nimajo ni? ali pa zelo malo.

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Nogomet
Napisano

se spremni ali pa se ne spremeni nikol ne ves...

lahko bi argentinci dali se vec golov (messi)...

seveda lahko... ampak pravila so pravila in so popolnoma jasna, kjer ofsajd je ofsajd in Mehi?ani bi morali dobiti ?ogo ne pa gol v lastni mre?i. :ne vem:

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Nogomet
Napisano

u to pa se ne strinjam...igar je bla odprta od prve minute pa do zadnje

najlepsa igra do zdaj, argentina pa je bla vseeno mocnejsa (v bistvu do zdaj izgleda se najbolje...ok to ni blo tok objektivno ampak fak it :D )

Ampak vseeno... gola ne bi smelo biti in ho?e? no?e? se igra zaradi tega spremeni. Tudi Argentinci so po tretjem golu spremenili stil igre saj jim je bil rezultat dovolj. ?e bi bilo 2:0 in bi Mehi?ani dali dali gol priklju?ka bi bilo za Argentince ?ist druga?na igra saj so Mehi?ani imeli ogromno prilo?nosti za zadetek pa kr nekaj smole.

Gre namre? zato, da bi se takih kiksev kot je razveljavljen regularni gol in gol iz ?istega offsajda ne bi smelo biti, sploh pa ne na takih velikih tekmovanjih ?e posebej v izlo?ilnih bojih. Samo zaradi okostenelosti FIFA-e in star?kov (Blatter in sodrga), ki jih je ?as povozil ?e davno se otepajo tehnike in vpogledov po?asnih posnetkov. Amerikanci gledajo po?asne posnetke celo za ko?arko pri metih za tri to?ke ipd.

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Konec vinjet?
Napisano

Upam, da res ?im prej ukinejo te vinjete in uvedejo druga?no cestninjenje in da se spokajo vsi debilkoti dol z avtocest na ostale ceste, kjer so bili prej. Danes ima vsak papak vinjeto in misli, da je avtocesta njegova in da se lahko vozi 70 km/h po prehitevalnem pasu, ?e se mu zljubi….

Tako je bilo v?eraj od Postojne do Ljubljane, ko je bila na prehitevalnem pasu kolona, ki je celo 1x na celotni poti dosegla hitrost 115 km/h, vozni pas pa seveda prazen oz. na vsak kilometer kak avto. Umakne se ti pa nih?e, ker mu bo krona z glave padla in kar visijo vsi lepo na levem pasu in prehitevajo zrak.

?im prej naj bo elektronsko cestninjenje po kilometru, ker taki vozniki nimajo kaj iskati na avtocesti, in ko jim bo potem cestnina do morja preve? (kot je bila v ?asu pred vinjetami) bodo polnili regionalke in naj se tam vozijo s 70 km/h.

Pa me to sploh ne moti, da nekdo pelje 100 po prehitevalnem pasu in prehiteva nekoga, ki gre 80, ampak naj se potem umakne…

Da o tretjem (po?asnem - desnem) pasu sploh ne zgubljam besed. Zanj je ?koda asfalta, ker itak vedno sameva….

ne vem kaj ma to veze z vinjetami, ?e je govora o kulturi voznikov in predvsem tistih voznic, ki se znajo vozit tudi 60km/h po prehitevalnem s telefonom na u?esu. Pogovor je takrat bolj pomemben od vo?nje, a ne drage telefonistke in hihitalke. :angry:

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Nogomet
Napisano

Klub Hamburger SV dejansko obstaja, sam tale Kakav je spet ena za v arhiv Staretovih izjav :D

ups :blush: pa res... sem skos mislu, da je Hamburg SV - no ja se vid, kolk se na fusbal spoznam :blush:

Naviju sm jasno, za Anglijo, ampak u?eri niso bli konkuren?eni - vpra?anje pa kaj bi blo, ?e bi jim (moral bi) priznal tisti 2. gol in bi bilo ?e ob koncu pol?asa 2:2! :danzoman:<_<

Ne glede, da je na koncu bilo 4:1 je res vpra?anje kako bi se tekma razvijala, ?e jim drugega gola ne bi ukradli. Angle?i bi ob izena?enju lahko malo bolj zaprli igro tako pa so bili zaradi zaostanka prisiljeni odpirat igro in iskat gol, kar je pomenilo, da so Nemci z lahkoto okrog prsta vrteli razred?eno obrambo, ki res ni bla dorasla nalogi.

In ista zgodba se je ponovila pri Mehi?anih, ki so fasali gol iz kristalno ?istega offsidea, kar takoj pomeni spremembo igre in zlo hitro fa?e? ?e kak gol zaradi tega.

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Formula 1
Napisano

?e dobr da nisem gledal, ker tole bi se sam spet pizdil na kretene iz FIA-e.

O?itno so se odlo?ili, da ?e samo dirkanje ni zanimivo bodo pa ?talo sami naredili.

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Nogomet
Napisano

Haha LOL... ?vabi so raz?efukal angle?e. Bolj? bi blo, da bi izpadli v predtekmovanju kot pa da so si nakopali tole sramoto. Zdaj jih bodo ?ele raztrgali, ker tolk slabe obrambe pa ?e dolg nisem videl - kot ?vicarski sir.

Druga? je pa spet caroval Andrej Stare in njegove izjave. Brazilca Kakaja je sklanjal kot Kakava in neki nem?ki igralec je ?lan Hamburgerja. Po moje je bil ?ejen in la?en pa so mu kakavi pa mekdonaldsi po glavi hodili.

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Nogomet
Napisano

Pomoje ?e googlajo "difference between slovenia and slovakia". Pomoje mislijo, da je Slovenija kak?na slova?ka kolonija v balkanu glede na velikost in ime. :hohoho:

PS: Ampak stric vsevedni google ima res kar nekaj odgovoro na zgornje vpra?anje. :bravo:

In odgovori so v tem stilu:

They are two different countries. Slovakia used to be part of Czechoslovakia and Slovenia was a part of the Soviet Union. They have different languages and cultures, too.

http://uk.answers.yahoo.com/question/index...27144039AAgYhfm :whatever:

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Nogomet
Napisano

Jaz dobivam od tega fuzbala ?e ?isto fuzbalsko deformacijo

spustim golob?ka pa

mi re?e moja: lubi a si prdnu?

jaz: ne nisem, to je bla vuvuzela

Pa ?e druga situacija: me 5-letnica spra?uje zakaj zve?er nismo dobili enih obiskov. Pa se mi ni dalo razlagat in sem rekel, da niso imel ?asa, ker doma tarok igrajo.

Nakar tamala butne: a zato Hrvatov ni (mi?ljen je fuzbal), ker morajo doma igrat tarok :hohoho:

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Jamralnik v2
Napisano

Ste ?e obesili zastave :bravo:

zakaj je pa ta izjava temi za jamrat :ne vem:

a ni to tako patriotsko dejanje, da zastavo obesi? :ouje:

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Nogomet
Napisano

No pa so ?li po ?abarjih, ?e makaronarji domov :huh::whatever:

a ni prav? Se vsaj niso spet pre?lepal skozi tako kot vedno :angry2:

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Nogomet
Napisano

Ma dej vsi kurci se zvle?ejo skoz... in to z 1:0 da se bodo hvalil kolk so dobri

Najraj bi jim povedal zgodbo o ?enski in psu.

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Aktualni dogodki!
Napisano

Takole jaz vidim tole zadevo. ?e se politika vtika v gospodarstvo in nastavlja svoje ljudi na vodilna mesta samo po partijski liniji in ne po tem kako sposobni so, mened?erje zaskrbi, da jih bodo fuknili na cesto. Lep primer je bil Jankovi? ko so ga ruknili iz Mercatorja, ki je posloval najbolje v svoji zgodovini.

Politika na ?elu z saj vsi vemo kom je hotela zadevo malo pohendlat in so Zokija vrgli iz nekrivdnih razlogov. Kak?en je to signal za ostale mened?erje? Zelo slab in vsi, ki so dobro delali so v prevzemu videli re?itev, da ostanejo na svojih stol?kih - tako Korde?, kot Bav?ar pa ?rot pa un iz Save pa Mermal iz BTC-ja pa ?e pa ?e.

Ko politika enkrat za?ne harat po gospodarstvu je vedno sranje.

V ?asu teh treh najbolj odmevnih prevzemov, La?ko, Merkur, Istrabenz se takratna vlada tudi potrudila ni, da bi spravila ?ez zakon o omejevanju takih prevzemov brez lastnih sredstev z zgolj zavarovanjem kreditov s ?ele kupljenimi delnicami. ?e ve?, kar je pa njabolj stra?ljivo, ta politika je v ?asu teh prevzemov lobirala tudi na NLB, da se dajo tem gospodom krediti. Recimo prav NLB je bila prisiljena (saj je v ve?inski lasti dr?ave) dati kredit.

Najbolj od vsega pa je perverzno to, da taisti politiki (recimo Vizjak) danes tulijo kako naj NLB ne dobi denarja za dokapitalizacijo pa on sam in njegov ?ef s pomo?niki so naredili tako ?talo znotraj NLB z zahtevami po dodeljevanju rizi?nih kreditov.

Seveda, d ane bo narobe razumljeno... izvirni greh je v zakonodaji, ki je nastala pred jan?evo vladavino ampak tudi JJ-ju je ravno taka situacija in zakonodaja najbolj ustrezala tako, da se tudi potrudu ni da bi jo spremenili, v kar pa je uspe?no zagrizel Pahor. A ?al ?koda je narejena, kot v primeru Merkurja in zdaj je treba zadevo re?evati, ker Merkur ima zdrave temelje ampak vpra?anje kdo si zdaj lasti vse te temelje.

Ok dost, zdej pa fusballllll ..... greeeeemoooo Sloooooveeeeenijaaaaaa!!!

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Tole je pa kr smeh
Napisano

The England team visited an orphanage in Cape Town yesterday. "It's heartbreaking to see their sad little faces with no hope" said Jamal, aged 6...

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Tole je pa kr smeh
Napisano

?enska razmi?ljanja

· Simpati?ni mo?ki so grdi.

· Lepi mo?ki niso simpati?ni.

· Lepi in simpati?ni mo?ki so homoseksualci.

· Lepi, simpati?ni in heteroseksualni mo?ki so o?enjeni.

· Mo?ki, ki niso tako lepi, a so simpati?ni nimajo denarja.

· Mo?ki, ki niso tako lepi, a so simpati?ni in imajo denar mislijo, da jih ?enske lovijo samo zaradi denarja.

· Lepi mo?ki, ki nimajo denarja nas lovijo samo zaradi denarja.

· Lepi mo?ki, ki niso tako simpati?ni, a so vsaj malo heteroseksualni ne trzajo na nas.

· Mo?ki, ki trzajo na nas in so poleg tega heteroseksualni in imajo denar so navadne copate.

· Mo?ki, ki so kolikor toliko lepi, ki so simpati?ni, imajo denar in ki so hvala Bogu heteroseksualni so obi?ajno srame?ljivi, te ne bodo prvi ogovorili.

· Mo?ki, ki te nikoli prvi ne ogovorijo avtomatsko izgubijo zanimanje za tebe, ?e jih ti prva ogovori?.

· Hudi?a, kdo ?e zastopi te mo?ke.

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Nogomet
Napisano

jst zal mislm, da bodo anglezi tole tekmo dobl...

Dokler bo Roony iskal formo nekje po igri??u na?i ne bodo izgubili. :P

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.