Boss Kaka ne more igrati za Slovenijo.....in pa bil je ?e izklju?en v?eraj
V?eri sem tolkrat sli?al Kaka, da se mi je pa? usedlo v mo?gane.... ?e tiste vuvuzele so mi zni?ale IQ pa mi zdej samo o sranju (Kakanju) hodijo misli po glav.
In kdo bo kril servisiranje? do 200? naj bi stala napravica, ki jo ziher ne bomo dobili zastonj ampak jo bo treba pla?at za vsak avto - tudi za tistega, kjer bodo najve?ji nasprotniki vinjet trdili, da gredo samo 1x na leto na AC.
Se pravi bo ?lovek dal 200? ter nato ter nato ?e recimo 30? za cestnine v tistem letu. Se pravi bo ?ele v treh letih na istem kot je danes z vinjetami. Res bodo profitirali ampak pravi?no pa bo LOL
?e rabmo za kej referendum, ga rabmo za tole pa ne zaradi stro?kov, ki jih bomo imeli z vo?njo v prihodnje ampak predvsem za to ali se strinajamo, da bo na?e gibanje spremljala dr?ava in da nas bodo nadzorovali v stilu velikega brata.
?e popustimo zdej za AC-je je samo ?e korak do popolnega nadzora na vseh cestah potem pa pozabte na osebno svobodo in na nenadzorovanost. Upam, da no?mo tega.
Daskan, si pa pesimist... kurac nas bojo nabutal, sami ne, s pomo?jo sodnik pa morda. Kaka 11-metrovka pa kaka izklu?itev na na?i strani je edina ?ansa za Anglijo.
Res bi rad na?el samo enega Hrvata, ki ni nevo??ljiv Sloveniji in odkritosr?no navija za Slo v JAR. Ne vem, jaz ne poznam nobenega, oziroma enega (De?ulović, kolumnist za Dnevnik) pa ?e ta bolj zarad tega, ker mu Slo daje kruh.
Lepo je prevoziti 30-40.000 km po na?ih cestah letno za 100?. Ali je to tudi po?teno????
In kolk si jih uni?il z osebnim avtom ?e si prevozil 30-40kkm po AC-jih? A ti povem? Glih tolk k en polno nalo?en ?leper v enem kilometru.
Dejmo bit malo realni no... AC-je je bilo treba zgradit pa ?e gre nekdo samo enkrat na leto gor mora biti AC do konca zgrajena z vsemi objekti in vso infrastrukturo. Na?in razmi?ljanja da se mora pla?at glih toliko kot prevozi? je na nivoju, kot da bi jaz rekel, da ker sem v preteklosti pustil na ABC-jih 100x ve? denarja kot nekdo drug, da sem 100x bolj zaslu?en za izgradnjo AC-jev in financiranje le teh in da imam potemtakem tudi ve?jo pravico do uporabe AC-jev saj sem vanje vlo?il ve? kot neki ob?asni uporabnik.
Tak na?in razmi?ljanja pri izgradnji infrastrukture je ?isato mimo in samo dober izgovor politike, da lahko scuzajo ve? denarja kot ga sicer. Lepo te prosim "pravi?nost"... kaj pa je pravi?no kanal??ina, snaga, naro?nina na RTV, nadomestilo za uporabo cest, zavarovanje, raznorazne omre?nine, ?irokopasovni internet... pa blablablabla. Ob to se noben ne spotakne ampak pri AC pa so vseh polna usta raznorazne pravi?nosti... da dol pade?.
Pa ?e danes, kljub vinjetam je uporaba cest bolj pravi?na od vsega na?tetega saj tisti, ki ve? prevozijo ve? pla?ujejo ?e zaradi tro?arin in DDV-ja na gorivo tako, da nekdo, ki je prisiljen v delanje ve? kilometrov (prihod na delo, slu?ba) je ?e danes veliko bolj finan?no obremenjen kot nekdo, ki ima ali slu?bo pred nosom ali pa celo ?ivi na sociali in se sploh ne rabi premaknit vsak dan iz stanovanja.
?e 1x, ?e vzamemo logiko pravi?nosti potemtakem imajo potem vsi tisti, ki ve? tro?arin in davkov dajejo dr?avi tudi ve?je pravice al kako saj prispevaj ve?. Se pravi se bi moral njihov glas na volitvah ve? ?teti in v vrstah pri javni upravi ali javnih slu?bah napajanih iz prora?una bi moral imeti prednost.
Tale zadnji odstavek ne preve? resno vzet je lahko le kot vzorec, kako se da razmi?ljati, ko za?nemo govorit o pravi?nosti.
LOL .. sploh nimajo razdelanega sistema ampak bojo ?li kr na glavo v projekt - po mo?nosti bosta projekta dana v roke Ultri ali pa Traffic Designu, ker res ne vem zakaj se naenkrat tolk mudi. Aja volitve so ?ez dve leti pa je treba pohitet, ker jih bodo itak zgubili a prjatl?ki morajo prej posle dobit.
Pa pustmo politiko, gre za nekaj drugega in sicer danes tovornemu prometu ne poberejo dovolj, saj se lahko prevozniki veselo izogibajo cestninam. In ker to niso znali narest bodo raje privili osebni promet, da bo deloma financiral ?kodo, ki jo povzro?a tovorni in odpla?eval dolgove za nazaj.
Res bravo in ?tudije so narejene na osnovi prevo?enih km zdaj ko imamo vinjete in redni uporabniki AC niti ne pomislijo, da bi se vozili po vsporednih. Kaj pa pol, ponovila se bo ABC scena oziroma bo ?e huje. V?asih so se samo izogibali ?elnim cestninskim postajam zdaj bo pa folk cel cajt vozil vsporedno z AC.
Izpad prevo?enih km po AC(sploh, ?e bo km tolk stal kot se govori) bo ogromen (po moji grobi oceni lahko tudi do 50%) in bodo hitro ugotovili, da spet ne bo vzdr?no pa ?e prometna varnost se bo bistveno zmanj?ala in ?tevilo mrtvih pove?alo.
Potem bo spet politi?na re?itev: pove?ati ceno na km in vi?ino kazni za prometne prekr?ke.
Imeli bomo prazne v nebo predrage AC-je in prometni kolaps na ostalih cestah.
Da pa ne bom samo negativizem stresal je re?itev enostavna in bo volk sit, koza cela in velika ve?ina ljudi zadovoljna.
1.) Uvedba elektronskega sistema za tovorna vozila in avtobuse - cena za km naj bo primerljiva cestnini drugod po EU
2.) Uvedba elektronskega sistema za osebna vozila in sicer na dva na?ina:
a.) elektronska vinjeta za recimo 150? na leto in neomejeno uporabo avtocest za pogoste uporabnike
b.) elektronsko cestninjenje z obra?unom prevo?enih km za ob?asne uporabnike avtocest
S takim sistemom zagotovimo po?ten na?in cestninjenja za tiste ob?asne uporabnike in kar je najbolj pomembno pri vsem tem, da NE SPODIMO uporabnikov z AC-jev na vsporedne ceste in ohranimo zelo ugoden trend prometne varnosti, ki se je za?el od za?etka uvedbe vinjet in dokon?evanja AC kri?a.
Tudi vzdr?nost odpla?evanja dolgov DARS-a se bo s tem zagotovila se pa ?e vedno postavlja vpra?anja, kako bomo zara?unali uporabo tujcem, ker to kar mislijo zdaj je katastrofa saj jim tudi pod razno ni jasno kako bodo cestninili tujce, sploh tiste izven EU.
Sam kaj pa so Angle?i pokazali proti Al?ircem? Osramotili so se... igra brez idej je ?la tako dale?, da so se Al?irci v podajah na koncu ?e celo norca delali. Ne vem no, ?e misli?, da je to Anglija, ki lahko zmaga s tako igro - ja morebiti, ?e se jim kaj userje ali pa sodnik najde kak?en "zanimiv" naro?en prekr?ek s strani FIFE, ki bi veliko raje videla Anglijo v osmini kot pa Slovenijo.
Misilm pa da se nam na SP ne pi?e ni? dobrega, odpovedujejo eden za drugim na?i glavni akterji!
Tolk o nacionalni zavesti... Nowitzki bi s polomljenimi koleni igral za reprezentanco, ker mu je v ?ast, na?i so pa pa? neke skozlane nami?ljene primadone s cel kup problemi.
Pozdravljeni. Sem Martina, "dohtarca", tako kot moj mo? Feliks. Delava v bolni?nici. Zgro?ena ugotavljava, da nama ?eli dr?ava s svojim groznim vodstvom zni?ati pla?o, ki je ?e zdaj mizerna. Z de?urstvi zaslu?iva skupaj namre? samo 15.600 EUR neto na mesec. Ker s tem ne moremo pre?iveti, morava ?e vse popoldneve delati v zasebni ordinaciji. Imava namre? dva ?oloobvezna otroka in ?ivimo zelo skromno. Otroci stanejo zelo veliko, saj so vsako leto pol leta v Ameriki, da se nau?ijo malo angle?ko. Veliko stane tudi hi?a z bazenom, moj mo? namre? ne more v slu?bo, ?e prej vsaj malo ne plava. Ker naju nikoli ni doma, ne moreva poskrbeti za gospodinjska opravila, zato nujno potrebujeva hi?no pomo?nico, ki je zelo draga, saj ho?e celo po tri evre na uro. Skratka, vsi naju lupijo, kjer se le da. Tudi najin terenec je bil drag, da niti ne omenim registracije. Nujno ga potrebujeva, kadar se odpraviva na Pekrsko gorco po gobe. Pribli?uje se tudi leto 2012 in v ta namen smo kupili manj?i, osemnajstmetrski ?oln, ki je zasidran v Portoro?u. Mo? se namre? boji, da bo vesoljni potop in nekako pa? moramo pre?iveti. Veliko stane tudi gradnja manj?ega vikenda na Pohorju, pozimi se je namre? zelo neprijetno voziti v dolino, ko gremo na smu?anje. Dodatne stro?ke nam zdaj v za?etni fazi povzro?a ?e lokal najstarej?ega sina, ki ga je odprl na mariborskem Lentu. Njemu namre? ?ola ni ?la tako kot drugima dvema najinima otrokoma, zato smo mu morali malo pomagati, da lahko dela, kar mu je v?e?. Zdaj, ko nam bodo vzeli te?ko zaslu?eni denar, pa ne vemo, kaj bomo. Joj - kaj bo z nami, ker ?e sedaj ne moreva pre?iveti s 15.600 EUR neto na mesec !
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano
Pizda no, ?e ?etrto tekmo gledam s soundom na mute... ne morem ve? teh vuvuzel poslu?at.
Glede na to, da jih FIFA no?e prepoved bi predlagal, da naj raje prepovejo fusbal na koncertih vuvuzel.
Mogo?e bo to bolj zaleglo - mater ?e Hitler se strinja, da tako ne gre ve? naprej.
Povezava za deljenje
Deli na druge strani