No zdaj pa bodimo pošteni - kolk od vas bi danes svoj avto zamenjalu za hrošča. Ne kot oldtimerja za sončen dan se malo okrog furat, ampak za edino vozilo pri bajti? No kolk vas je takih?
Jaz ga ne bi imel niti kot tretje vozilo.
Moj oče jih je šraufal za policijo, ko so jih imeli (bil je na specializaciji v Porscheju) in sem veliko kilometrov prevozil z njimi na probnih vožnjah.
Bremze so imeli vsi karastrofalne že za takratne razmere. Preglednost tudi zelo slaba, tako naprej kot nazaj. To je podobno, kot bi vprašal, ali bi imel spačka za prvi avto. Pri nas na obali jih imajo a to so v večini primerov ostareli hipiji, ki so ostali v nekih drugih časih.
Vse bolj se govori, da je bobnarka morala odpeketat, ker je preveč poizvedovala in nos vtikala v poslovanje gen-ija. Mora Golob poiskati kako bolj poslušno osebo. 😊
Rugelj ja... mentalni zarukanci in pezdetki. Se strinjam, da boljš, da je šla, ker če je dejansko baba alfa se še nikoli ni dobro izcimilo iz tega še posebej če pride do trčenja enakih osebnosti. Ker čustveno dojemanje sveta kot alfa oseba je nevarno napram razumskemu dojemanju.
Vidim pa da je dve leti janšizma pustilo posledice in pozabljamo, da uradno smo parlamentarna demokracija, kjer ima parlament v rokah sprejemanje zakonodaje in ne zgolj PV. Vlada je sestavljena iz ministrov in le ti pripravljajo predloge, zakone itd, ki jih nato kot vlada pošljejo v parlament, ki ga ta sprejme ali pa tudi ne. Predsednik vlade je tisti, ki drži svojo ekipo skupaj in z njo tudi samo vlado. Če kdo solira in želi nekaj po svoje pač ne gre in to velja v vseh porah življenja. So stvari, ki se z njimi strinjaš, so take kjer se ne, ampak vedno pa ne moreš pričakovati, da bo šlo vse po tvoje in zato se sklepajo kompromisi. Nikjer namreč ne piše, da ima nekdo vedno prav (razen Alexa, ampak pustmo to ).
Če pa zadeve ne delujejo tako in da je vse odvisno samo od ene osebe, katera si prilasti vso komando pa to postane avtokracija in dve leti smo videli kako se poskuša posnemati madžarski koncept in Orbana osebno.
Jaz Goloba še ne morem oceniti ali bo ali ne bo bil uspešen (do zdaj so nekatere zadeve ok, nekatere ne) vem pa točno kakšno sranje je bilo vedno bo zaključku janširanja. To smo pridko spoznali leta 2008, ko se zaradi prazne blagajne sploh ni dalo ustrezno spopadat s finančno krizo. Pa spet 2012, ko nam je alfa samec skoraj nakopal trojko na glavo, ki bi nas stisnila kot je stisnila Grke. Tretjo tako epizodo pa doživljamo zdaj, ko je alfa samec, da zaščiti sebe se lepo obdal z naivneži, ki jim je raztrosil kovidni denar, da ga zdaj malikujejo in dvigajo na piedestal. A istočasno smo s tem helikopterskim denarjem oslabili državo in jo spravili na neprijetno pot stagnacije ali še česa drugega.
Seveda bo zdaj vsega kriv Golob, ker je prevzel tole zapuščino, pa leta 2008 je bil za finančno krizo in oslabljeno državo kriv Pahor, pa smejali so se leta 2012 Alenki B., ki je komaj obranila, da ni trojka vkorakala in bi Slovenija izgubila popolno samostojnost finančnega upravljanja. Ja to nam dela kao alfa samec... to je navadan pezdetek, ki se v javnosti postavlja kot heroj, a recimo za časa 10-dnevne vojne se je skrival v bunkerju CD-ja in s svojimi aracionalnimi odločitvami skoraj poslal v smrt tisoče slovencev, če bi takrat polkovnik Butara dejansko izpolnil Janšev ukaz in napadel topovsko kasarno v mostah. Če bi bil alfa bi tam stal v prvi vrsti in vodil juriš. Tako sta pa on in Bavčar iz varnega zavetja lagala fieldcommanderju, da napadajo vse vojašnice po Sloveniji, edino da on čaka a takrat ni nihče napadal nobene vojašnice. Alfa samec nikoli ne počne tega ampak to počnejo zanikrne manipulativne gnide.
Sedaj so vam zapustili polno blagajno evropskih sredstev. Tvoji imajo srečo, da je prejšnja vlada dobila toliko denarja. Verjamem, da bi levaki bili pol manj uspešni alinpa še manj.
Pa ne me napačno razumeti-vsi levi mandatarji zmeraj reagirajo z dnem ali več zakasnitve...če še nisi pogruntal,malo usmeri pozornost na časovnico dogodkov in mandatarjevo reagiranje...vsi so bili takšni-Rop,Bratuškova,Cerar,Šarec...Drnovšek je malo po svoje,je zmeraj "miril",in na koncu ni nič naredil,odločil ali ukrepal...zmeraj je pustil Status-Quo,in karavana je šla naprej....
In za kaj zmeraj zakasnitev pri levih mandatarjih...ker v ozadju zmeraj poteka odobritev Kučana.
Ko pa bo Golob postal vodja,oz. mu bodo zrasla krila,bo "letel kot raketa",in nastavili bodo drugega.
Pa ne verjamem,da bi golob lahko kdaj postal vodja,ker za vodjo moraš biti "alfa"...nihče ti pa ne bo sledil,če nisi alfa.
In kaj je problem levice?...to da Janša je alfa,sami pa nikjer nimajo niti enega "dedca" kateri bi bil alfa...so same bete....še Jankovič,pa naj bo še takšni "šerif Ljubljane" ni alfa...vprašaj "farmacevtko",ti bo povedala kaj je "fehtal"😂🤣
Lepo napisano. Leve vlade ne znajo vladati niti v mirnih časih, v časih debelih krav, kaj pa šele v teh burnih, kriznih časih. Nimajo, kot sam praviš, pravega vodje, ampak neke medle voditeljčke in voditeljice. Golob ni znal vodit niti enega podjetja, pa bo vodil državo. Največja smešnica je bila, ko je bil pred kratkim Orbanna obisku pri nas, se je slinil okoli njega ise slikaril n ga hvalil. Leva nacionalna televizija je pela hcalospeve in to je bila novica številka ena. Še leto nazaj oa so ga vsi levaki, skupaj z levo nacionalno televizijo pljuvali.
Tudi če se vsebinsko z vsem strinjam, zame pot ni bila prava. In seveda so me prej take zadeve enako motile, poleg tega pa zraven še razne izjave, ki so kregale narod.
Politika ne bi bila zame. Kaj vse grdega je dovoljeno za dosego lepih ciljev?
Zato pa sam pravim, da pošten, delaven človek z moralnimi načeli ne bo šel nikoli v politiko. Sam osebno poznam političarka, ki je krojila slovensko politiko od malih nog in lahko samo rečem, da tako pokvarjene, koristoljubne, zahrbtne, žleht osebe kot je ona ne poznam. Takšna je bila že mladenka, ko je bila predsednica podmladka komunistov.
Pravkar je Boss napisal:
Se strinjam... ampak vseeno je tole bistveno preveč drame in pozornosti kot se jo taka zadeva zasluži. Mislim, da so pred nami dosti bolj pomembnejše odločitve in te bodo odločale a bo Golob uspešen vodja al bo pogorel.
Prva je ta, da ga več kot polovica Slovenije ne prenese, on se pa kar hvali, da "večina" podpira njegove solo akcije čiščenja vsega, kar ni vsaj malo rdečega. Se čudim, da je bobnarko odstranil, ko je bila pa tako "protijanšistično", se pravi "na pravi" strani, nastrojena. 😊
Hmm, pa a se strinjaš torej, da je tako bilo, kot sem napisal al zanikaš realna dejstva? Imam občutek, da spet pozabljamo kaj se je govorilo slabo leto nazaj in da je bil v programu GS tudi, da se bo delala revizija neupravičenih namestitev mimo zakonodaje in kar je najbolj pomembno mimo razpisnih zahtev in pogojev za taka delovna mesta v JU. Prejšnja garnitura je bila celo tako drzna, da ne samo, da je ignorirala razpisne zahteve, celo spreminjala jih je za to da je lahko nastavljala lojalne kadre in s tem še dodatno postavila te ljudi v čisto podrejen položaj, ker so vedeli, da na te položaje sploh ne bi normalno prišli, ker niso niti približno kvalificirani za njih.
Še enkrat to je GS in Golob ves čas poudarjal, da bodo preverili in razrešili vse tiste, ki so neupravičeno prišli na položaje. Ne vem kje je kdo komu lagal, ker to je bil tudi en od predvolilnih pogojev, da smo volilci oddali svoje glasove.
Je pa res, da nekateri očitno zelo pozabljate kaj se je dogajalo še ne dolgo nazaj, kako so razne Petre Grah Lazar, pa razni Wartburgi in podobni lepo prišli na položaje, kjer sploh glede na razpisne pogoje, ne smejo bit. In zdaj bi radi, da se te nastavljence ujčka in bohnedej, koga od njih lepo odstavit in to iz razloga, da ne ustreza razpisnim pogojem za to delovno mesto. Res smo ena družba čudakov, kjer krivce božamo in sočustvujemo z njimi, medtem ko žrtve obešamo na pranger in iščemo vse mogoče napaka pri njih.
Se pa strinjam, da če bodo njihovi nasledniki prihajali na ta delovna mesta pod enako zlorabo in strokovno nekompetentnostjo, da je pa to enako nesprejemljivo kot je to počenjal JJ in falanga. Jaz in večinoma vsi volilci Goloba nimamo do njega nobenih verskočaščenskih problemov in nam ni vzvišeni idol in ideal in tako nimamo niti najmanjšega problema, ga na volitvah poslat v zgodovino. Mi to lahko naredimo brez težav, medtem ko častilci Janše tega pač niso zmožni in tako tale že 30 let paca in dela politiko težko prebavljivo. Če ga bo Golob enako sral bo sral samo maksimalno 4 leta ali raje manj - in tu nimam čist nobenga probleme, da mu pomahamo papa.
In v čem je razlika, da jaz recimo postavim svoje ljudi, da lažje peljem zadeve in je to za levake neupravičeno in prijateljsko kadrovanje, če pa postavi recimo Boss svoje ljudi je pa to za te iste levake demokratično in upravičeno?? 🤔 Tako to izgleda trenutno za petkove kolesarje in holobnjak. 😊
Itak. Sem bil v vojski v protioklopni četi poveljnik voda (mlajši vodnik) in so takrat, ko je agresorska jugo armija napadla Slovenijo, rabili prave, hrabre borce za prestrezanje tankov, ki so krenili iz Puljske kasarne. Na njihovo srečo so se kmalu obrnili nazaj, če ne bi naleteli na na naše bestrzajne topove in daljinsko vodene iztrelke.
Nobena vlada nič ne da iz svojega žepa, ampak prerazporeja tuj denar (davkoplačevalski ... od ljudi, podjetij).
S tako butastimi in očitnimi predvolilnimi bomboni (boni za slušalke, manj dohodnine, zastonj karte za upokojence ...) mene ne bo nobeden kupil, ker vem, da bom moral vse to plačati iz drugega žepa.
Joj, kolk me tole vse skupaj spominja na status borca NOB. Pridobivanje, privilegiji, bahanje. Pavi borci pa so v glavnem na pokopališčih še preden so pridobili status.
Res je. Tudi meni se smilijo tisti, ki mislijo da so bili v vojni za Slovenijo in nami junaki, ki smo res bili. Je pa fajn, da imamo privilegije podobne kot vnuki "borcev." Toliko dni, kot smo bili v vojni, toliko dni lahko izkoristimo, da gremo prej v penzijo. 😉 Vsak dan šteje.
Moram priznat, da me je sedanji PM od junija že velikokrat pozitivno presenetil, nekajkrat pa tudi negativno. Tole zadnje, če je res, pa pri meni nima odpustka. Zakaj, ker mi govori eno, dela pa drugo in je izdal moje zaupanje. Kriterij velja za vse na oblasti in ki so bili na oblasti, barva me sploh ne zanima.
V bistvu boste šele sedaj videli, kaj je enoumje. Le, da bo tokrat skrajno levo.
Kar je ponavadi še slabša varianta.
Evo, so že poskrbeli, da vam bo manj ostalo v denarnicah v naslednjih letih. 😉
Baje, da narod že pleše. Zato pa je toliko dežja zadnje čase ob tako silnem plesu. 🤗
Seveda! Nekateri morajo precej počistiti, preden se kdo loti kakšne preiskave v kakšnem podjetju, na primer v GEN-I. Pa še tam morajo preiskovati že prečiščeni preiskovalci...
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano (urejeno)
Odlična bobnarka išče band za igranje borbenih pesmi. Zaželjen heavy metal stil
Povezava za deljenje
Deli na druge strani