Saj nisem reku da si jaz nesre?e ogledujem. ?e pripeljem do mesta nesre?e, jo pa? gledam. A naj mi?im takrat ko v koloni stojim?
zato enostavno to ?imprej pozabim.
No in po mojem mnenjeu je to narobe.
Jaz osebno zase lahko mirne du?e re?em, da ga dobro teram, ampak samo ?e so pogoji pravi, cesta prazna, pregledna in da ssem samv avtu, ko pa ujamam kolono se lepo peljem naprej na repu kolone, ?e je seveda hitrost vsaj blizu omejitve, da mi pa psihopat, vozi 60-70 km/h (mimogrede takim re?em premi?ne ovire, ki so v?asih vzrok za kre?) pri omejitvi 90km/h, ga pa sigurno nebom gledal pred sabo, kdo bo ga?
Ne bo? verjel, ampak tako pravi vsak preden postane cestni morilec. Vsak pravi, jaz pritisnem, ker vem kdaj lahko pritisnem, pa kadar sem sam na cesti, pa kadar je dobra cesta itd....pol pa taisti modeli v isti sapi pravjo ; pismo sem prletu na radar, pa me je polcaj ustavu itd...ja zakaj te je polcaj ustavu, ?e pa pravi? da ni blo nikogar na cesti. Kje je bil pa policaj takrat? Aja, vidu ga nisi? Torej? Na cesti nikoli nisi sam.
da mi pa psihopat, vozi 60-70 km/h (mimogrede takim re?em premi?ne ovire, ki so v?asih vzrok za kre?) pri omejitvi 90km/h, ga pa sigurno nebom gledal pred sabo, kdo bo ga?
Spet tipi?na neumnost.
Premi?na ovira, kot jim ti pravi?, NIKOLI ni kriva za nesre?o. ZMERAJ je krivec nesre?e tisti, ki ne ve kdaj je treba in kdaj je varno tak?no premi?no oviro prehitet. Kaj pa, ?e bi namesto te premi?ne ovire tam peljal traktor, kamion itd....?
Ti si ?e eden tistih, ki sem jih na?tel. Ti, kao, obvlada?, ostali so pa papki in nimajo pojma.
Tebe sem ?e najdu. Naslednji!
Aja ?e to.
Naselja in drugi nevarni odseki pa so cca 5-8 km/h prekora?eni, sem s tem postal morilec?
Dokler nikogar ne ubije? ?e nisi. Si pa na dobri poti da to postane?. Zakaj 5 ali 8 hitreje kot sme?? Pa pejd raj? kak?en km manj kot najve? sme?!
Bom bil jaz pametnej?i in bom za raziko od tebe probal cerkev in vinjeto tokrat presko?it.
Da ne bomo temo samo brezveze smetil, YavarYe X6V6 pa vseeno povej, kaj o zastavljeni temi (saj ni res tako slabo zastavljena) in priznej, kaj ti ob pogledu na tragedijo roji po glavi. A si tolk iskren sam do sebe in takrat kadar vidi? prometno nesre?o pomisli? na PRAVI vzrok nesre?e? Ve?ina povzro?iteljev nesre?e te?ko prizna svoj greh. Ve?ina povzro?iteljev, potem ko naredi sranje, obto?uje vse drugo samo sebe ne. Vse drugo je krivo...... cesta, pa vreme, pa policaji, pa nekdo, ki je vozil po?asneje od njega, pa slab avto nasprotnega voznika, pa neumno zastavljene omejitve, pa napa?no postavljeni radarji, znaki, bankine, slab asvalt, baba v avtu itd....
A si kdo upa priznat, ko vidi, da bi se navkljub pomanjklivostmi na cesti, pa vendarle s po?asnej?o vo?njo dalo nesre?o prepre?it? A si priznate da ga v?asih res serjete in vozite prehitro ter s tem ogro?ate sebe in druge?
Moj primer: Sicer nikoli nisem vozil kaj dosti ?ez omejitve, pa vendar, sem svojo neumnost spoznal in se streznil, ko sem s celo familijo v avtu prehiteval tam kjer nebi blo treba. Zaradi slabe vidljivosti (megla) sem letel v ?karje in za las u?el nesre?i. Potem sem spoznal kako bedast sem takrat bil in zakaj je tisti pred mano vozil tako po?asi. A mi je res blo treba ogo?at moje otroke, ?eno in tiste, ki so bli takrat na cesti in okol mene?
Zame je bla to velika ?ola. K sre?i se je kon?ala sre?no. In ob vsaki nesre?ii, ki jo vidim si obljubim in posku?am bit ?e previdnej?i. Tako u?im tudi svoje otroke. U?itek in adrenalin, ki jo nudi hiter avto, NI vreden tveganja. U?ivat se da tud na drug bolj varen na?in. Sploh pa mi ni nih?e dal pravice, da bi zaradi mojega u?itka in adrenalina, ogro?al njih.
To je bil moj point tega posta, vi ste me pa napadli kot pes lisico.
"""Tako, da ne vem kak?en smisel ima tvoja tema?"""
Symon, ?e se ti zdi moja tema teko nesmiselna, se pa? ne rabi? vtikat vanjo. Ignoriraj jo. Men se opozarjanje na nesre?e ne zdi brezvezna debata. Zame je to najva?nej?e v prometu in avtomobilizmu. Varnost. Je pa res da so tak?na opozarjanja in tak?ne teme najve?krat brezvezne za tiste, ki se jih najbolj ti?ejo. ?e?, kaj bo? ti men pamet solil. Jaz sem najbolj?i voznik in znam ter vem vse. Otro?je in objestno razmi?ljanje pa?.
Res je tud, da je na tem forumu vsaj 70% bolj brezveznih debat kot je tale. In jaz se vanje ne vtikam. Pustim da u?ivate v nakladanju in svoji brezveznosti ter nesmiselnosti. Komot to lahko naredi? tud ti, ?e ti je moja tema brezvezna.
In jaz ne i??em prepira. I??e? ga ti in tisti, ki se z mano ne strinjajo. Vam pa? ne pa?e, ?e vam kdo (v tem primeru jaz) ogledalo nastavi in ?e se ne strinja z vami, potem za?nete pa mene v cerkev in vinjete vpletat.
Na za?etku debate je nekaj pametnih fantov prav lepo z mano razmi?ljo in repliciralo o takih primerih in smrtnih nesre?ah. Kar preberi temo na za?etku! Pol ste pa vi zakamuflirani divjaki, ki ne priznate da ste divjaki, sko?ili vame. Tipi?no.
@ Bos, ?e res da je v prometu zelo pomembno predvidevati, tud sam sem tega mnenja. Ampak ne bo? verjel, nesre?e se dogajajo glih zato, ker nekaj ni bilo predvideno ali ni bilo mo? predvideti. In v veliki meri se to nepredvidevanje lahko skompenzira glih z po?asnej?o vo?njo. Saj si najbr? ?e sli?al za "reklamo" ki prav zdaj kro?i po radiu. "Hitrej?i umirajo mlaj?i" Pa menda ja ne bo? trdu, da je hitra vo?nja varnej?a od po?asnej?e? Tud pri po?asnej?i vo?nji mora? predvidevat, ne samo pri hitri. In potem si ?e bolj varen voznik.
@Symon, teb se pa prav vidi da sem te s tem postom dregnu v tvojo ?ibko to?ko. Verjamem, da ti grem na ?ivce saj sem jaz samo opozoril na najpogostej?o napako, ki jo na cesti dela neresen, nevaren in slab voznik. Najbr? si se vidu v tem.
@Don, ti pa govori? totalne neumnosti. Sicer je pa tud Bos na za?etku povedal nekaj podobnega kot ti.
A ho?e? povedat, da ko nek veren ?lovek naredi kaznivo dejanje, gre potem v cerkev in mu je potem vse odpu??eno? A ho?e? povedat da vernemu ?loveku ni potrebno stopit pred sodnika? A se vernemu ?loveku ne napi?e kazen, ?e naredi prometni prekr?ek? A se tiste, ki hodijo v cerkev ne privede na silo pred sodnika ?e je treba, tako kot vas ateiste al kar koli ?e ste. A se tistih ki hodijo v cerkev ne zapira v areste?
Jaooo, kak?ne neumnosti se da tukaj prebrat.
Pha, iz tak?ne ?ivljenske teme, katera opisuje konkretno tragedijao in ki naj bi delovala vzgojno na vse nas, saj vsi dobro vemo (no vsaj vedet bi morali) da je najve? hudih nesre? ravno zaradi prevelike hitrosti, ste mojstersko pokozlali debato ter iz vsega tega naredili neko navadno sranje in pljuvanje po cerkvi in tistih, ki v cerkev zahajajo. Kaj ima va?a mr?nja ter nestrpnost do ?upnikov in vernikov veze s takimi in podobnimi tragedijami?
V vseh tak?nih avtomobilskih forumih se vse premalo govori prav o tak?nih tragedijah. To je ogledalo tistim, ki mislijo da so najbolj?i vozniki in da se njim ne more ni? naredit. Nedavna tragedija mladega fanta iz BMW foruma je dokazala prav to. Tako dober fant in kao "vrhunski ?ofer" pa se izka?e da je vse drugo, samo dober ?ofer ni. Pol pa vsi njegovi simpatizerji, ki se enako obna?ajo kot on, na veliko ?alujejo in pi?ejo RIP.
Realni in resni?ni avtomobilizem ni samo gas, bremza, mo? motorja, ?raufanje, driftanje, krancanje avtov z raznimi lu?kami ali lepimi feltnami, nalepkami in spojlerji, mitingi, dirke itd....avtomobilizem je tudi tesno povezan z umiranjem v avtu in prav zaradi avta. In to ?e kako.
In ?e sem vam zoprn, ker tak?ne vzgojne teme odpiram, saj dajo normalnemu ?loveku mislit, sem zadel prav. Potrkal sem na va?o vest, ki pa kot ka?e, pri nekaterih ni najbolj ?ista.
Sploh ne bom presene?en ?e me boste zaradi tega res pospravli s foruma. Sem se pa? zmotu o karakternosti tukaj prisotnih foruma?ev.
Ampak Boss res me zanima kako ti ve?, da je far dal odpustke tem ljudem in jih "tiho" podpiral? A si ti mogo?e ta ?upnik, ki si tem barabam dajal odvezo in zato ve??
Men je res zanimivo to, da o ?upnikih, cerkvi in na sploh o vernikih in veri zmeraj nejve? vete tisti, ki cerkev samo od dale? gledate. Kot bi o avtomobilih vedu najve? tisti, ki avto samo na cesti gleda ne pa tisti, ki ta avto ?raufa.
In ve? kako je s tem. ?e nekdo hodi k ma?i ?e nikjer ne pi?e da je fejst veren. To misli? ti. Fejst veren ?lovek je dober ?lovek, kot je tudi taprav komunist dober ?lovek.
Ampak res ne vem kaj ma zdaj tole najino pisanje veze z za?etnim postom? Ve? mogo?e ti?
Lej g. Lojz pi?ite kakor ho?ete, govorite kakor ho?ete, hodite k ma?i in dajajte ? kamor ho?ete, ?e ?e morate vsako stvar tako obrnit in ko vam nekdo kontro napi?e bit pameten in pisat da sem admin ni podobna jajca, pol si ?imprej najte drug forum in tam pametujte.
Zdej pa del ki ga ne boste prebral.
Nisem najpametnej?i samo vsak ima pravico do svojega mnenja(vi in tudi jaz), in ko ga kdorkoli napi?e, VI g. lojz takoj napadete in ga ...., pol smo pa vsi neumni in VI g. Lojz ste pa za
?e me ne prenesete pol pa? ne berite in nereplicirajte na moje poste, js(in verjetno ?e kdo) bomo to popolnoma brez najmanj?ih te?ev prenesli.
g. Lojza za admina !
ps. ?e smo na cesti tako ogro?eno pol bolj?e da smo doma in se okrog furamo s konji in vozovi, baje je bolj varno. :ne vem:
Zdej te pa res ne zastopm. Kdo je spet tukaj kaj obrnu?
Jaz sem za?el temo, o prometnih nesre?ah zaradi prevelike brzine in vas spra?ujem, ?e se ob takih tragedijah kaj zamislite in potem vozite morda previdneje - pametnej?e - po?asneje.... ti, Boss in nevem kdo ?e, ste za?el pa nekaj o cerkvi, denarnih odpustkih pri ?upniku, pa vinjetah flancat. Kaj ma ?e to veze s tem?
A se samop men zdi da tukaj nisem jaz teme zasral ampak nekdo drug? Kaj ima tukaj veze druga?no mnenje? To kar govori? ti ni druga?no mnenje, ampak popolnoma druga debata. Brezvezna debata. Debata je o kuplengi, ti govori? pa o klobasah.
A sem vam morda s tem, ko sem omenu preveliko hitrost, stopu na ?ulj, in ste se na?li v tem, ker morda vozite prehitro ter neprevidno in se tega zavedate? Pa vendar vam kljub zavedanju, da delate narobe nekako ne pa?e vozit po?asneje in bit previden? A je mogo?e kaj na tem? A si zato hotu temo okrog obrnt?
Vem ja, te?ko je priznat svoje neumnosti.
In take ?ivljenske debate kot ka?e nekoga motijo. A teb take debate tud niso v?e?? Bi rad da zaradi takih debat, ki se morda ti?ejo celo tebe in tvojih ne najbolj pametnih vozni?kih navad, spokam dol s foruma jaz?
YavarYe X6V6, umiranje na cesti zaradi neumnosti je realnost. To ne more? zanikat. A si morda no?e? to realnost priznat in si zaradi hitrostnih u?itkov raje zatiska? o?i, da ne bi videl posledic teh u?itkov?
Zakaj bi nekateri najraje diskvalificirali tistega, ki ne naredi ni? druzga kot nekomu nastavi ogledalo in ne tistega, ki se v ogledalo pogleda in v njem vidi potem tisto kar pravzaprav no?e videti?
Raje dam za vinjeto kot za cerkev, ker od prvega ima? nekaj od drugega pa ... :ne vem:
Hmmm....nekako ne vidim povezave, zakaj ste v to, resno (nesre?e in umiranje na cesti jaz namre? jemljem resno) temo privlekli nestrpnost do cerkve in vernikov, pol pa to ?e z vinjeto zabelili....No ja, ti kot administrator najbr? ?e ve? kako je povezano ubijanje svojcev zaradi divjanja po cesti, pa vinjeta in na drugi strani cerkev....
Tud si ne predstavljam kolk neumen mora nekdo bit, da razmi?lja tako bedasto, ?e?, kao, en ki hodi v cerkev, lahko z avtom ubije svojo mamo, sestro, brata, h?i itd... pol gre pa v cerkev vr?e ?upniku 100? s tem opere svojo vest in gre potem mirno naprej z avtom divjat ter iskat novo ?rtev....A je to tisto, kar premorejo mo?gani ateista? Ejejej....
In ?e se ?e nekako nave?em na tvojo od hudi?a "smiselno" repliko.....Nekje sem sli?al, da v cerkev vseeno lahko gre? tud brez denarja. Bojda pa na AC ne sme? brez denarja, torej vinjete.
Bo? lahko sprocesiral to?
Se ti ne zdi to malo pretirano. Mislim a se nih?e ne vsede v avto in pol gre namerno povozit do smrti enih par pe?cev.
Ne me narobe razumet, ne zagovarjam povzro?itelja nesre?e, ampak nih?e ne povozi nekoga zanala??.
Men se niti ne zdi preve? pretirano. Nekdo ki divja po cesti, ali se pijan, zadrogiran itd... usede v avto, to dela namerno/naklepno. Vsak voznik ve, da se po cesti divjat ne sme. To je nevarno. Pa tud vsak ve, da se napit, zafiksat itd...tud ne sme, preden se za volan usede. Torej, ?e se zaradi omenjenih dejavnikov potem zgodi nesre?a ali celo smrt, je to zame naklepni umor.
Kdor koli ubije ali pa pohabi nekoga in ?e ma vest se bo sekiral glede tega do konca ?ivljenja.
?e si pa gore?e veren gre? pa lahko sam v cerkev, kjer ti "nalo?ijo" 5 o?e na?ov in 10 zdravih marij pa si opran vseh grehov. ?e mal duhovniku stisne? kakih par 100? pa si ready za posmrtno ?ivljenje v nebesih in ?ist kot dezinfekcijski rob?ki.
Hja, ateisti smo si pa sami krivi, ker se moramo brez pomo?i vzvi?enega sami spopadati s svojo vestjo.
Glede na to, da si ateist in da ne hodi? v cerkev k ma?i ter ?upniku, si neverjetno na teko?em in neverjetno seznanjen z potekom odpustkov grehov. Kot ka?e tud zelo dobro pozna? vernike, ter kako zgleda pranje vesti vernega naklepnega morilca, ki na cesti z avtom ubija.
Sicer pa moo?e to niti ni tako slabo. Nekatere pogled na tak?no tragedijo izu?i. Druge spet ne.
Dekle iz sosednjega avta, ki je prav tako, kot jaz, naletela na to grozoto, je pri?ela jokat in ni ve? mogla peljat naprej. Moram priznat, da so se tud meni za?ela trest kolena in sem moral potem ustavt na najbli?jem postajali??u, da so se mi kolena umirila. To pride za tabo.
?e zdaj vidim obraz voznika sina, ki je zaradi prehitre vo?nje povzro?u smrt svoje matere.
Pismo, jaz ?e kar ne morem pozabit scene iz prej?njega tedna, ko sem videl mrtvo dekle ob cesti. V grabnu cestni muldi, kot povo?en pes....
Objokani zaprepa??eni obrazi svojcev, ki so nemo?no zrli v mrtvo telo svoje najdra?je osebe. Dotikanje mrtvega krvavega obraza katermu ni ve? pomo?i. Spra?uje? se zakaj....zakaj je umrlo nedol?no bitje? A je blo res treba vozit tako hitro? A je u?itek hitre vo?nje vreden strahotnega tveganja? In to na povratku iz dopusta?
Porka du?, jaz sem ?e zdaj ?okiran.
Dejmo vozit previdno in po?asi! kam se nam tako mudi?
Nina ma pa dons opercijo! Grem na oralno kirurgijo, mi bojo modre zobke ven dal.
Proooooosim lepo, nej me kdo potola?i, da ni tko grozn! Mislm sej mene je sam posledic strah, ker jest nimam ?asa po?ivat in obolevat zarad tega v sredo morm bit ?ist OK!
Mi zaupa? v katero cerkev hodi, se bom ?e js prekr?il in 3. v lafu prestopil cerkveni prag ?
Ne! Teb ne povem, ker si preve? ?vekast in bo? vsem na forumu s?en?al, pa vas bo pol polna cerkev mazda?ev, ki nebi mogli vstat iz kle?e?ega polo?aja in bi ?akali da vas pol Sabinca pobira. Jaz bi pa zvisu.
Jo poznam. Pri ma?i skup sediva in ko pobo?no skupaj moliva in kle?iva, mi v?asih potem pomaga vstat, ker mene v?asih kr? za koleno zagrabi. Pa jo med dvigovanjem malo bolj ?vrsto primem in se jo okol pasu in plju? oklenem.
Res je tukaj kup dejavnikov, ki vse te teste lahko postavijo na trhla tla. Da ne omenjamo kako je pomembna razlika v hitrosti, s katero se vozili tr?ita....
Ampak jaz bi se, ?e bi se ?e moral, Bog ne daj, raje zaletu z velikim SUV-om, ki ima recimo 3 zvezdice, kot pa enmu megan?kom s 5 zvezdicami.
razen ?e misli? da se zaradi pogona druga?e razporedijo sile, kar pa se mi tudi ne zdi ravno logi?no!
Ma ja, tukaj je cel kup nekih razli?nih sil.
Hja, nevem no, ?e pomisli? bolj tako simpelj.....a si predstavlja?, da se ti zaleti? v vrata, khrati te pa nekdo zadaj ?e porine? Tak podoben efekt, po mojem, do?ivi? v avtu s zadnjim pogonom, saj zadnja kolesa zaradi vztrajnosti ?e kar potiskajo. ?e pa ima avto zadaj tud ma?ino, je pa pri pospe?evanju ali zaviranju avto popolnoma druga?e obte?en, od tistih ki imajo motor spredaj. V snegu se to dobro vidi in ?uti.
Da se razumeva, ne trdim, zgolj ugibam in razmi?ljam....zato me zanima va?e razmi?ljanje okol tega...
Men se pri vseh teh testiranjih ?e marsikaj ne dopade in zdi ?udno...
V realnosti so situacije in sile precej druga?ne. V realnosti avto ne gre po vodilih (tra?nicah) ali jih vle?e zajla tako kot na testiranjih. Zajla v teh testiranjih na nek na?in izni?i faktor avtomobilove te?e, saj je avto v trenutku trka navezan in te?ji avto potem ne more potiskat la?jega, saj zajle tega ne pustijo.
?e pretiravam in dam za primer vlak in osebni avto. Vsem je jasno, da bi vlak ob tr?enju z avtom, potiskal avto v smeri vlakove vo?nje. ?e pa bi bla vlak in avto navezana na mo?ni zajli, pa bi se vlak in avto ustavila na to?ki tr?enja, saj nasprotna zajla ne bi pustila, da bi vlak avto potem potiskal.
Potem se men zdi, da je v realnosti karambol tak, da se pred tr?njem po navadi zavira. Torej spet druga?ne sile kot na testiranjih. Mogo?e en avto zavira drugi pa ne. Tle se spet ne da potegnit ?rte.
Men se tud zdi, da je pri tr?enjih zelo pomembno, al ima avto zadnji ali sprednji pogon. Pri zadnjem pogonu je avto potiskan, pri sprednjem pogonu pa je vle?en. Pri 4 kolesnem pogonu pa oboje.
Pa ?lovk v avtu po navadi v trenutku tr?enja, tud ne sedi kod klada na zicu. Se nekam dr?i in upira z nogami rokami itd... Lutke v testiranjih pa so samo postavljene in privezane na zic....lutke v testiranjih predstavljajo nekak?nega spe?ega ali pijanega potnika v avtu....da ne govorimo, kako ima vsak ?lovek po svoje na?telano vi?ino in polo?aj za volanom. Nekaterim vozniki imajo volan skoraj za vratom, drugi na trebuhu itd....pa stebri?ki so potem tud drugje.... Ne vem no..... Tako malo mozgam, ker men tud ne gre v laj?to, da bi vi?ji, te?ji in mo?nej?i avto bil nevarnej?i od ni?jih, mehkej?ih in la?jih. Konec koncev, zakaj pa se potem dirkalne avte poja?a in karoserijo u?vrsti, dela ?vrsta kletka itd...Na dirkah se dogajajo ?ude?i. Iz te?kih nesre? in trkov, se ?e vedno zgodi, da potem dirka? iz razbitine pride ?iv ven.
Pa kamioni imajo najbr? tud slabe kre? rezultate? Ampak praksa je taka, da kamion v tr?enju z osebnim avtom, potem osebni avto samo z zmanj?ano hitrostjo potiska v rikverc....torej tukaj ni zajle ki bi oba, tako kamion kot avto vlekla skupaj zvezana na to?ki tr?enja.
Hmmm, razmi?ljam pa? malo po kme?ko, da se ne bo zdaj usul plaz tak?nih in druga?nih prepucavanj in teorij podkrepljenih z raznimi bolj ali manj kvazi film?ki, testiranji itd....Pa da se razumemo, testiranja so ?e v redu, ampak kolk so ta testiranja realna, je pa druga pesem, men se zdi.......
Kre? testi so ve?inoma na strani limuzin. Torej bolj?i za potnike. Redko kateri cestni terenc ima 5zvezdic po Evro NCAP-u, za razliko od limuzin kjer jih je kar nekaj z maksimalnim ?tevilom zvezdic.
Ampak kaj bi se zgodilo, ?e npr. tr?ita skupaj en cestni terenc s tremi ali 4 zvezdicami in ena limuzina s petimi zvezdicanmi? A smo v limuzinah, v primeru skupnega tr?enja res bolj varni kot v SUV-ih?
Tile kre? testi so po navadi narejeni tako, da se avti zaletavajo v neko nami?ljeno fiksno oviro. V praksi pa je veliko trkov tak?nih, da se avto zakanta v drug avto. Tle pa igrata vlogo avtomobilova te?a in ?vrstost karoserije itd...
Kaj pravte, kako je s tem v praksi?
Se pardoniram, ?e sem to vrgu v napa?en forum. Najbr? bi to bolj pasalo v splo?no debato. Pa naj modimi ke prestavjo.
Hmmmmm, ?e sm pa jaz Lojzka in ?e se ozrem v svoje gate, pol vam moram povedat, da imam potemtakem zeloooooo, velik ??egetav?ek in pod njim dva velika hemeroida.
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano
Saj nisem reku da si jaz nesre?e ogledujem. ?e pripeljem do mesta nesre?e, jo pa? gledam. A naj mi?im takrat ko v koloni stojim?
No in po mojem mnenjeu je to narobe. Ne bo? verjel, ampak tako pravi vsak preden postane cestni morilec. Vsak pravi, jaz pritisnem, ker vem kdaj lahko pritisnem, pa kadar sem sam na cesti, pa kadar je dobra cesta itd....pol pa taisti modeli v isti sapi pravjo ; pismo sem prletu na radar, pa me je polcaj ustavu itd...ja zakaj te je polcaj ustavu, ?e pa pravi? da ni blo nikogar na cesti. Kje je bil pa policaj takrat? Aja, vidu ga nisi? Torej? Na cesti nikoli nisi sam.Premi?na ovira, kot jim ti pravi?, NIKOLI ni kriva za nesre?o. ZMERAJ je krivec nesre?e tisti, ki ne ve kdaj je treba in kdaj je varno tak?no premi?no oviro prehitet. Kaj pa, ?e bi namesto te premi?ne ovire tam peljal traktor, kamion itd....?
Ti si ?e eden tistih, ki sem jih na?tel. Ti, kao, obvlada?, ostali so pa papki in nimajo pojma.
Tebe sem ?e najdu. Naslednji!
Aja ?e to.
Dokler nikogar ne ubije? ?e nisi. Si pa na dobri poti da to postane?. Zakaj 5 ali 8 hitreje kot sme?? Pa pejd raj? kak?en km manj kot najve? sme?!?e ta film?ek si lahko pogleda?.
Povezava za deljenje
Deli na druge strani