Se strinjam. Če pa prebereš recimo komentiranje na 24 kur vidiš, da so najbolj proti cepljenju tisti, ki se niso niti nameravali cepiti in žalijo vse ostale, ki so razgledani in neomejeni na strankarske zdrahe in so se cepili ali se pa še bodo. Vendar je pa porast tistih, ki si želijo cepiti vedno večji. To mi je potrdila tudi moja osebna zdravnica, ki je hkrati tudi glavna za kovid na obalno-kraškem območju.
Kakor poznam mentaliteto ljudi v takih okoliščinah (in drznem si trditi da jo poznam precej dobro) se mi zdi, da večina ljudi zdaj izraza željo po cepljenju zato, ker se bojijo, da drugače ne bodo mogli iti "na lepše" in da se ni na1x vklopil družbeno koristni čut z željo "dajmo stopiti skupaj, da bo hitro konec tega sranja".
Na 24ur je pa itak večina komentatorjev tistih, ki so tam gor zgolj zato, ker kaj drugega nimajo početi in je ena izmed strani, kjer ne grem nikoli brati komentarjev.
Vidim, da nas je kar veliko, ki pozitivno razmišljamo o cepljenju in ne nasedamo raznim teorijam zarote. Saj bo verjetno itak to pogoj za razna udejstvovanja za razne dogodke in pa seveda za potovanja. Ne bo pa obvezno. 😉
Če bil človek zleht, bi rekel da zapeckarji ne bodo rabili cepiva Ampak resno... Par dni nazaj sem se s sestrično, ki dela kot zdravnica, resno pogovarjal o cepivu... Kdor je apriori proti cepivom se ne bo cepil, kdor je apriori za, se bo. Nekaj jih bo požrlo lastno prepričanje in se bo cepilo zgolj za to, da se bodo lahko gibali po tujih državah (čeprav je tudi to zgolj ugibanje, da bo tudi nam to dovoljeno, sploh ker vidimo da mutacije kot kaže prelisicijo cepivo).
Sam sem od nekdaj velik zagovornik cepiv in kot tak ne vidim razloga, da se nebi cepil.
Je pa zanimivo kako nas različna mnenja o neobveznih stvareh razdvajajo... Kdor se hoče naj se, kdor je proti naj se ne. Vsi pa stojmo za svojim prepričanjem in ga ne turimo drugim v glavo... Dokler ne bo obvezno.
Edino malo so zgresili... ker masikdo ne ve, da gre sploh za reklamo za Lesnino, ker je logo prikazan sele cisto na koncu reklame... Pomoje vsak prej pomisli, da gre za Ikeino reklamo, ker govorijo svedsko... Itak pa se mi zdi, da sta dve reklami od treh zlagani... Ker v Ikei je ravno toliko prodajalcev oz. svetovalcev po stacuni kot v Lesnini... tadruga, ki govori o tem, da v Lesnini kulljeno blago tudi sestavijo tudi ni ravno resnicna... ker v Ikei imas tudi moznost narociti zraven dostavo in sestavo... Edino tretja, kjer pravijo, da ima Lesnina vec razlicnih blagovnih znamk, drzi... ampak da bi bila to kaksna prednost pa ne vidim... Bi pa lahko Ikea eno kontra udarila... s tem, da v Ikei prides v stacuno, naberes robo, placas in odplejles... Pri Lesnini pa vecinomzadev ni na zalogi... ampak je rok dobave od 30 do 90 dni... pa se to dostikrat zamujajo...
Ampak smisel reklame je, da ti ostane v spominu,kar jim je uspelo. Večini kot kaže ni tako antipaticna kot Hoferjeva z Ladom. Mogoče ob prvem ali drugem ogledu res ne veš, da je govora o Lesnini in ne o Ikei, ampak saj ko 1x vidiš celo reklamo, ti je jasno in potem veš.
Sicer pa reklame itak niso namenjene zgolj nekemu kredibilnemu podajanju informacij in logično je da vsak hvali svojega konja, tudi če konkurenca zna nekaj bolje. Za pridobivanje nekih realnih in pametnih nasvetov in primerjav so veliko bolj primerni forumi. Tu smo nepristranski.
Kaj ne bodo. Naenkrat so postali kolesarji vsi, ki lahko hodijo. Pa ne toliko zato, ker bi hoteli biti Fit. Bolj za švercanje v druge občine, ko so bile zaprte. 😋
Sicer so pa cene vseh koles res šle noro gor. Plus da jih ni na zalogi. Zato gredo tudi rabljenim cene navzgor. Moj giant je bil leta 2018 2000eur, zdaj je 2200. Gravel, ki ga gledam je bil 1leto nazaj 1100,zdaj je 1400eur.
Tudi jaz nimam časa od kar imam dva gremljinčka. Kadar jih dam v varstvo pa akcija⚡🚲🤠 Od novega leta do zdaj samo 200km. Zdaj pri bolj nizkih temp naredim 40-50 km in še ostane baterije. Ja odvisno kaj češ imeti... oprema, navor motorja, baterija.... od 2000 naprej. Ta Giant Fathom pro E+1 ima kar dobro opremo in je zdaj 3300€ (cene grejo gor). Zna bit, da bo naslednja stopnja fully 😁 ampak je od 4000€ naprej... In to je kar nekaj denarja in zato ga moraš res fanj uporabljat...
Sem pa dodatno naročil (iz usa) še amortiziran potopni sedež. Sem testiral pri kolegu in ful dobro blaži udarce (za rit).
200km do konca februarja sploh ni zelo malo, glede na vse omejitve in precej hladen januar. Poznam kar nekaj mojih kompanjonov, ki še niso sedli na bajk in samo gonijo pametne trenazerje. Sploh če delaš 40km vožnje, je to 5vozenj... Torej 2-3 na mesec.
Ocitno je prodaja uspešna da so cene take. Ampak jaz bi te vprasal ne koliko je stara ampak koliko km si naredil, ve ze polnjenj ne mores preveriti?
koliko je bila pa cena kolesa?
sem razmisljal o ebike-u, samo odlasam zaradi pomankanja časa. Kontrasorazmeren element denarju zadnje čase.
Bonus pitanje: pa verjetno je el kolo pretezko za zadnjo steno avtodoma? Potrebna kljuka?
Hvala
E kolesa so težka okoli 24kg.... To se je potem treba pozanimati v papirjih od avtodoma. Če ne drugega je lažje ga dati na kljuko. Jaz bi ga itak vozil v notranjosti varno privezanega.
Za ostala vprašanja pa nimam odgovora, razen da je manjko časa za gibanje na prostem res klinac...
Samo res, ej. Nisem niti pomislil na to, ko so me danes spustili vsi predse čez deročo vodo čez cesto , ko je nekje počila cev. Jaz sem pa mislil, da hočejo le preveriti, koliko globoka je ta voda. Ampak ne, rdeča mazda je vstopnica za naprej.
Točno to. Nekateri ficfirici bi porekli, da Mazde rjavijo, ampak glej... Že vrabci na strehi čivkajo, da temu ni več tako. Če bi bilo, te nebi spustili.
Moja mt pa cist navdušena nad specialized turbo vado sl.... Je sicer vzela neko varianto kjer je baterija bistveno manj zmogljiva kot pri ostalih. Trekingi so vsi malo preveč upokojenski, mtb pa ni zanjo...
Glede na to, da je še lani naredila 3000km z navadnim trekingom, je že nekaj izklapljala baterijo
@marko91 počasi počasi, zdaj si pa ti reagiral čist preveč v afektu. Ne bi se šli še eno dramo. Pomiri se, globoko vdihni pa gremo naprej. Ja Alex včasih mal potrola, enkrat mu dobr rata, drugič pa pač kiksne - glej tud jaz, ko sem pri volji malce trolam, ampak ne zato, da bi hotel komu kaj hudega, bolj zato, da folk prebudim iz otopelosti in da mogoče začne vsaj mal razmišljat ne pa kot robot verjet vsemu, kar mu je vsiljeno. Vprašanj je vedno bistveno več kot odgovorov je pa največje vprašanje to ali smo sploh še zmožni zadeve preverjat in pri nelogičnih zadevah si postavit vprašanje in iskat odgovor, ki je najbolj verjeten. Saj veš kako gre tisto, če hodi kot raca in se oglaša kot raca potem je verjetno res raca.
Sem pa prepričan, da ti @Alex ni hotel kaj hudega.
Kot drugo pa zakaj ne bi bil ti zdajle malo kriv za korono pa nove seve? Glej jaz sem bil kot Ljubljančan, kot kolesar, kot starš otroka, ki je hodil v šolo, kot zaposleni, ki ne dela od doma in je ves čas korone na delovnem mestu, ker grem 2x na teden v trgovino in ne samo 1x, ker zunaj nisem nikoli nosil maske. Ti maš pa samo še Dolomite na grbi... eh piece of cake, to je minorna težava. 🤪
Da še mal Nejca pa Binija potrolam.
@Nejc1986 po kolk maš odvetniško uro (v bitkojnih prosim), glih neki rabim, ker sem se pregloboko zapletel z eno feministko. Sej bi @Bini -ja vprašal pa je drag kot žefran pa še nam kao ta rdečim ne dela uslug kaj šele takim, ki se delamo norca iz maršala Twita in v naravi ne nosimo mask.
Mah, nisem jaz primeren odvetnik ko pridejo feministke zraven...
Saj veš ko me je ena vprašala kako gledam na lezbične zveze... Ko sem ji rekel "v full HD in pod koutrom" sem prišel na slab glas pri njih.
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano
Kaj češ lepšega..
Povezava za deljenje
Deli na druge strani