Ma ne, fora je da pa? nekdo ne mara dizla, oz. ima kratke relacije ipd. In ?e pa? vgradi plin, pride do ni?jih stro?kov, in to ne malih, investicija se hitro povrne. Ne vem, kolega je nabavil dizla in pravi da mu pije 7, vozi se pa 5km v eno stran v slu?bo.....no to je men bolano.
To je res nesmotrno... ampak pa? taka je njegova odlo?itev. Nekaterim pa? diesel pa?e tud zarad ?esa drugega kot samo porabe... recimo, da se radi vozijo pri nizkih obratih na"navor" in jim stiskanje do rde?ega polja ne pomeni ni?... ljudje smo pa? razli?ni in na koncu se vedno vsak odlo?i sam kaj mu ustreza po parametrih, ki mu najbolje ustrezajo.
meni sta bistvo poraba in navor pri nizkih obratih, bi pa prav lepo shajal tud s kakim turbobencinarjem oziroma ?e raje s kakim kompresor/turbo motorjem.
Boss pa si upo?teval nabavno ceno enega in drugega, novega seveda ?
A je kj razlike?
AJA
?ivel diesel !
hehe manipulacija ... odgovor je bil Jo?i le na to?no to njegovo trditev in na ni? drugega
Popre?na poraba je bla kr okroglih 10 litrov, pa nismo glih neki blazno ti??al korete, tko da je kr ?ejna stvar!
Ampak ?e zmer me pride 10 litrov LPG cenej kokr ?e bi meu dizla s 6L porabe (ki pri tak?ni vo?nji verjetn niti neb ve? pil samo 6 litrov)!
Ampak kolk ste ob?utljivi lastniki benz/plin, ?e kdo samo karkoli kriti?nega omeni okoli tega... se pravi, dokler je plin neki najbolj?ga na svetu je vse OK, drugih pogledov ne sme biti pa ?etudi so resni?ni in argumentirano objasnjeni.
Mejdu? sej ste ?e skor na nivoju Apple/mac/ipod/iphone/iwhatever fanatikov, ki v vsaki stvari najdejo napad in pluvanje ?ez neki pa ?etudi to ni bilo tako mi?ljeno.
Ne Rosbergu ne ?umiju avto ni deloval kej dosti konkuren?no. Rosberg je izvlekel odli?no mesto le po zaslugi tega, da je imel dva postanka manj. Na tej dirki dva postanka pomenita 40-45 sekund.
V tej loteriji de?ja in varnostnega avta sta imela najbolj pravilno taktiko oba McLarna, ki sta poleg tega bila najbolje nastavljena in zaslu?eno sta pobrala dvojno zmago.
Zanimivo recimo, kako sta takratko potegnila Vettel in Weber, ki sta imel prvo startno vrsto, na koncu pa sta bila ?ele 6 in 8, kar je lep dokaz, kaj se je dogajalo na tej "?udni" dirki.
Kakor koli pogledam je verjetno najve? pokazal prav Alonso, ki je uspel celo s 6 postanki pose?i celo po ?etrtem mestu. S postankom manj ali dvema (predvsem po lastni krivdi zaradi jump starta) bi bil resni konkurent za zmago.
Tam je ?e vredu, kaj se dogaja iz smeri ?martinska proti ?tajerski AC. Je tudi enosmerna in je tudi nastalo eno nepisano pravilo, da ?e gre? naravnost in ne proti BTC/Kolosej/Toyota se postavi? levo, da je spro??en promet, ki gre desno proti BTC. Podobno na naslednjem kri?i??u, kjer se gre proti voja?nici/leskov?kovi/Interservice. To "pravilo" je pa v nasprotju z CPP, kot so me v avto?oli u?ili vo?nje po enosmerni cesti, pelje? se ob desnem robu cesti??a in ?e gre? na kri?i??u levo, naredi? premik na levo stran vozi??a, ampak ?ele XY metrov pred kri?i??em. ?e pa pelje? naravnost ali desno pa ostane? na desni strani. Zdej ne vem ali je ?e kdaj pokal na tisti cesti, ker ljudje vozijo kakor jim pa?e. Zdej kdo je kriv, ?e pride do nesre?e: tisti, ki vozi po levi ali tisti, ki prehiteva po desni? Zdej ?e se spet mal obrnem na CPP pravi, da ni dovoljeno prehitevati po desni, razen vozila, ki v kri?i??u zavijajo levo. Tako, da je kriv desni, v resni?nem ?ivljenju pa ne vem kako bi to potekalo.
Kaj ostali mislite o tej "te?avi"
Verjetno je kriv tisti, ki je spremenil smer se pravi se je pomaknil iz ene strani na drugo. Glede na to, da je cesta dovolj ?iroka je mo?na vo?nja vzporedno. Prehiteva se lahko tudi po desni na ve? pasovnicah (to sicer ta cesta ni) v naselju je pa dovoljena vo?nja po?asne kolone mimo tudi po desni strani in se to ne ?teje kot prehitevanje.
Mi je pa v?e? da ni samega klanja in pobijanje ki postane dolgo?asno vseskupaj ko se nabijajo ke v 3dni
Jaz pogre?am malo ve? zgodovinskih dejstev in samega poteka dogodkov v tem obdobju. Mogo?e ve? tipi?nega prikaza premikanja v d?ungli. Bolj tisto napetost, ko naredi korak pa recimo mora gledat v tla, da ne stop na mino, da ne dela ?uma, da opreza za snajperji na drevesih ipd.
Nekako ni tistega tesnobnega ob?utka, ki je tipi?no za vojno. ?e tist, k majo neke ?ulje na nogah pa razjede je bolj priazano kot ?tos in ne kot neka travma udele?encev. Japonci so neke brezosebne lutke, ki jih imajo bolj za targetpractise kot za kej drugega.
O?itno sem se razvadil, ko sem gledal Eastwoodovi mojstrovini Flags of our fathers in Letters from Iwo Jima.
Da ne bo narobe razumljeno, serija je dobra in vredna ogleda ni pa to Band of Brothers.
Zanimivo a ne... oblast nam uvaja podalj?anje delovne dobe, ker kao ni natalitete in se generacije starajo otrok je pa ?edalje manj - tak?nega trobljena so polni vsi mediji. Pol pa ho?e? otroka v vrtec dat so pa vsi prezasedeni in ni nikjer nobenga placa. A ni to zanimiv paradoks?
A kdo slu?ajno spremlja tole novo HBO-jevo serijo Pacific, ki je podobna tisti kultni miniseriji Band of Brothers?
Moje mnenje od dela do dela tako niha, da sploh ne vem al bi jo priporo?u al ne. Imam pa ob?utek, da so imeli premajhen budget in da je zato manj akcije in ve? drame ter seksa. Sicer nimam ni? proti seksu ampak v neke vojne filme pa nekako ne sodi preve?, ker s samo zgodbo nima prav nobene povezave.
Mo?no, da so se nekako dr?ali stereotipa za mo?ke, ki pravi, da bo mo?kim film v?e?, ?e bodo notri: oro?je, eksplozije, nasilje, streljanje, kri, ladje, avioni, tanki, seks in hitri avtomobili... no teh sicer ni so pa d?ipi pa kamioni tko, da za silo bo.
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano
Bogi Daskan, kolk mora bit razo?aran zdele... se mi pa zdi, da je tak rezultat super za naslednjo tekmo, kjer bodo ?li na no?...
Povezava za deljenje
Deli na druge strani