Skoči na vsebino
Kava
Napisano
pred 4 urami je FuManchu napisal:

Moja druga v službi in verjetno še ena. Potem pa za 30dni nič brozge iz avtomata:bravo:

Porodniška?

Mislim...očetovski? 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

VETERANI SLO-91 💂
Napisano
pred 8 urami je Jest napisal:

Svak je hotel to uveljavljati, pa se ze nekaj casa ubada z birokracijo, ker ga kao nimajo v evidenci... in ga sedaj posiljajo od enih vrat do drugih po neka potrdila oz. dokazila...

Tudi pri meni ni bil pravi priimek za uveljavljanje teh pravic. 

So pa pri nas vojni veterani tudi zdomci, ki so bili 1000 km od tu, ko je pokalo... 

Brez veze se mi je s tem ubadat, spal sem pa s pištolo pod blazino pa metek v cevi. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Jamralnik v2
Napisano

Je kdo delal v trgovini? 

Jaz sem 5 let v enem trgovskem centru (06 - 12), 5 let pa pri privatniku (92 - 97).

Pri privatniku vsak dan za jutri izvedel, kdaj delam, ur nisem sešteval, delal vse...ni da ni... Plača nikakva, brez regresa in dodatkov... Je pa žalostno, da sem to spoznal kasneje. 

Pri velikem trgovcu pa tudi mizerna plača, regres je bil, dela veliko. Če ne probaš, ne veš. Med letom 06 in 12 imel 550€ plače plus malica in prevoz... Pa je šlo. Nedelja je bila mislim da okoli 20€ zraven, sobota pa mogoče 10. Se pravi, če sem delal zjutraj, sem bil vikend fraj, če pa popoldan, pa celo soboto in nedeljo in ponedeljek zjutraj... Se splača? 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Jamralnik v2
Napisano
Pred eno uro je Jest napisal:

Glede zaprtja... zakaj so lahko trgovci tisti, ki bi bili ob nedeljah doma... zakaj ne tudi cel kup proizvodnih delavcev, ki delajo tri ali stiriizmensko delo, zakaj ne gostinci... in se cel kup dejavnosti je, kjer je nedelja deloven dan... Dejstvo je, da trgovine cez vikende delajo dovolj prometa, da so lahko odprte... Poleg tega trgovski centri niso vec to, kar so bili vcasih... in so namenjeni tudi razvedrilu, sportnim aktivnostim, gostinski dejavnosti,...

In primerjati danasnje case s preteklimi nima smisla... ker vcasih se marsicesa drugega ni bilo, kar je danes samoumevno...

Vsi poklici, ki so bili včasih čez vikende, so imeli dodatke. Trgovci pa ne. Je pa zanimivo, da samo slovenski trgovec slabo plača...mercator in tuš...

Če so nakupovalni centri tudi zabavišče, naj pa se tam zabavajo skupaj s starši, trgovine so pa lahko zaprte. 

V glavnem, 100% podpiram zaprte trgovine. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Kava
Napisano
pred 4 minutami je Alex napisal:

Je najbolj zaželena barva pti mazdi, baje. 

Tud to si ti reku...🥂

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Kava
Napisano
pred 11 urami je Alex napisal:

Saj v bistvu rdeča barva ni napačna. So jo pa zlorabili v napačne namene. Edino pri Mazdah jim je dobro ratala. 👍

To si ti reku...🤪

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Jamralnik v2
Napisano

Ni vse v denarju! 

Meni lahko sedaj kdo ponudi 5000 evričev mesečno, pa ne grem vozit tovornjaka in mednarodno špedicijo. 

Lahko mi dajo 2000 evričev, pa ne grem v trgovino delat tudi ob nedeljah. 

Raje imam minimalca in delam od 7 do 15 pa vikende fraj. 

Ni lepšega, kot biti vsak dan po 16i uri z ženo in otroki. 

30% dražje ob nedeljah bi privedlo do novega referenduma in zahtevah ostalih panog, ki delajo ob nedeljah, za povečanje plače...

Začaran krog... 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Jamralnik v2
Napisano

Ravno 2011, ko so določene trgovine začele delati ob nedeljah, sem bil zaposlen kot trgovec za nedoločen čas. Sem pustil službo in vzel delo za določen čas z obljubo, da me vzamejo za stalno. Pustimo zdaj to. 

V glavnem, nedelja je dan za počitek. Dokler si mlad in sam, ni problema, ko pa imaš družino, ki jo imaš rad, je pa težko. 

Tudi noči so bile dolge za volanom.

Težak je nočni poklic, če moraš delat ponoči. Veliko je nočnih, kjer se spi oziroma je efektive malo več kot nič. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Kava
Napisano
pred 28 minutami je Nejc1986 napisal:

Tole je pa osvetljava pri cukrarni, če se ne motim.

Zgleda pa glih tko... 

Kot veternica...na hitro... 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.