V nedeljo na Košenjaku.... Daleč od gnece (jaz, 2 pohodnici in družina v starem avtodomu). Kdor bo želel najti gnečo jo bo našel in za osamo velja isto. Na povezavi med kosenjakom in Pernicami pa nikjer žive duše.
Pojma nimam... Mislim da je bolj fora v tem, da mi nekaj dni dopusta iz leta 2019 ni zapadlo sredi leta 2020, ampak sem ga lahko izkoristil do konca 2020 (Covid ukrepi). Posledično sem leta 2020 koristil dopust iz leta 2019, zdaj mi pa je ostalo kar nekaj dni iz 2020...
Sam sem si naracunal da mi je ostalo 3dni lanskega... 2 od teh sem letos že porabil. Pa so me v računovodstvu prijazno obvestili, da mi je ostalo še 9dni... Nimam pojma kako ali od kje... Sem v istem momentu dal vlogo za dopust v marcu
Sem tudi jaz malo razmišljal o Krvavcu jutri... Pa berem o gneči... Uro in pol na gondolo? Sestrična je zdaj gor in baje je grozna gneča.. Ni šans... Mogoče bo naslednji teden bolje, ko ne bo počitnic.
TO, da je baterija toliko, sem ze vedel... Saj zato pa so ta kolesa tako draga... Saj je podobno pri elektricnih avtih... kjer je cena baterij verjetno tudi vsaj tretjina cene celega vozila ...
Sem pa dobil sedaj prvo ponudbo za obnovo celic od Velog-a... ta je pa manj boleca za denarnico ... in znasa 190€ ...
Sedaj pa se slaba stran elektricnih koles... Zadnjic hocem dat baterijo filat... in se noce filat... Kot kaze jo je vrag vzel po cca. petih letih... Baterije so pa precej drazje kot avtomobilski akumulatorji... Nova Boscheva 400 ali 500 Wh baterija je med 500 in 750€... Sem vceraj poslal par povprasevanj, koliko pride menjava celic oz. obnova obstojece baterije... Porocam, ko dobim kaksno ponudbo...
"Velog" si kontaktiral za servis baterije? Na brncicevi so. Če oni ne sčarajo kaj dobrega iz baterij, ne bo noben.
Izkoristil sončen dan in prvič letos kolesaril nad 1000mnv. Startal v S. Gradcu, vzpon na Poštarski dom pod Plešivcem, povratek do SG, rahlo monotona ravnina do Dravograda (ampak lepa kolesarska steza), kufe na Petrolu, 11km vzpon do doma na Košenjaku, spust cca 100mnv nižje in po 10km, mestoma kar poledenelega in zasneženega makadama, do kraja Pernice. Spust do glavne ceste MB-Dravograd in po kolesarski stezi do SG. Na nov kufe.
3je žigi, slabih 90km in 2000visincev. Obožujem Koroško.
Hoj,tule so pa krasni tereni za tvojje pecikliranje!😃
Vem, vem... Lani odpeljal sledečo traso : Trbovlje - planina-mrzlica-čeče-kal-pl. dom v gorah-trbovlje-kum-trbovlje. Ena težjih mtb tras ever. Tam med Čečami in Kalom na makadamu v največji vročini sem preklel vse in vsakega...
Tisti modri kažipoti na vrhu so znaki za Stkp. Moram pa res pohvaliti te kraje... Tu in na Koroškem so zelo dobro označene kolesarske poti in zelo rad kolesarim tu.
Zakaj pa zicev ne vrzes ven?
glede kave a mogoce ves kdo dobavlja omv-u (petrol je barcafee). Njihova mi je taka ‘zazgana’ pa se mi zdi drugacna od pumpe do pumpe
Mah, včasih rabim zadnja sedeža. Pa kotalilo bi se mi vse sem in tja. Tko mam pa vedno skrajno levi sedež v kleti in kolo ravno lepo paše notri. Za kavo pa nimam pojma. Meni je bila ok, Petrol mi je presladka.
Mislim, da tuki nacionalnost oz balkanska kri nimata čisto nobene veze. Če nekdo ustvarja odlično glasbo nima veze nacionalnost.
Sam sem drugače hard core fan pink floydov , pa led zeppelinov, deep purplov... pa mi vseeno kdaj zapaše tudi Balašević, crvena jabuka, Iztok Mlakar, Adi Smolar...,klasična glasba...
Res je. Zato ker si normalen in ne zavračas aprori Balkan glasbe. Je pa res, da nekdo ki je odraščal malo juzneje včasih lažje doživi tisti "klik" z njihovo glasbo, besedili...
Ko sem bil v JNA smo šli na njegov koncert v Apatin in poleg vstopnice še dobili gratis pivo, Jelen pivo. Res je bil faca..... slava mu.😭
Ja, car je bil. Več kot glasbenik. Umetnik. Pronicljiv, nagajiv, družbeno kritičen, zajebantski, ampak nikoli žaljiv. Uzivač. Jaz sem bil na kar nekaj njegovih koncertih in ce se v tebi pretaka vsaj malo balkanske krvi, oziroma ti je situacija Yuge vsaj malo blizu, ti je bil tudi on vsaj malo blizu.
Aleks, ti ki sei na tekočem, kaj je zdaj to v Kopru? A nisi rekel, da ste odgnali vse pozitivne, zdaj mate pa z naskokom najslabšo epidemiološko sliko. Jebemu, zdaj še na Ljubljančane ne morete tega zvalit, oziroma a lahko? Kolesarji?
Zdaj ljubljanski kolesarji nabiramo kondicijo na obali, zato je tako. Odprte regije pa to...
Nisem ljubitelj Gorenjske, ampak vsaj 2x letno odpeljem krog čez Kranj, Jošt, Jamnik, Kropa (meni eden ljubših krajev) in potem preko Ljubljane še na obvezno kavo na Orle.
Na vrhu Jošta srečal Avstrijca z mtbjem, ki živi tik pod Grossglocknerjem... Kot dva otroka sva se pogovarjala o vzponih 😂😂
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano
Nocni kufe.
Povezava za deljenje
Deli na druge strani