?eno tako mimogrede vpra?a?, 'ti koliko misli? da je v resnici ?e bencina v avtu, ko ra?unalnik ka?e 0?'
lahko si predstavljate, kaj vse mi je bilo obljubljeno....no pa je ratala vo?nja zanimiva.....
Hehe, me spomni ko sva ?la prej?nji teden s sodelavcem iz nem?ije, pa je men nara?unalniku pisalo 100km bla sva pa ?e ene 50km od Beljaka.. pa sem ga hecal da greva ?ele na SLO tankat, pa je bil reva pa me ni pustil vozit. Ni zaupal moji ekonom vo?nji. Bi blo vsaj mal zanimiv pa adrenalina...
Pa ce se kdi prilima clip kako so Iniesto tapli na zacetku, sploh van Bommlov start. Potem je lahko vsem jasno, zakaj se je Iniesta v zadnjih minutah malo po nepotrebnem zlalu?al po tleh. Iniesta ni znan po tem (iz Barce bolj Biskvit pa Alves), ampak to mi noben ne bo reku, da ne bi isto naredu na njegovem mestu v tistem momentu. ?ist vsi, ki zganjajo neke ?istunske fore zdej, bi nardil popolnoma isto. Pa po 120 minut laufanja, tut noge niso ve? tok "stabilne"...
Iniesta ja skromen decko, nikol se ni duval za vecje place/minutaze v klubu, kot to delajo drugi. Trdo trenira se briga zase in kako bo najbolje pomagal ekipi in je popolnoma zasluzeno tam kjer je. In ?eprav sem mu med tekmo 10x jebal mater zakaj je tok srame?ljiv pri strelu na gol, sem vesel da me je uti?al... mu privo??im.
Robben je verjento prvi?, da ni zasimuliral, ko se je Puyol obesil nanj. Iniesta je res v zadnjih minutah 2x nepotrebno padel. Je pa res da so ga celo tekmo tepli ko ma?ka in da tudi v tistih dveh simuliranih prekr?kih Inieste so se mu grdo posravli v blok, on je pa pa? sko?il mimo njih in se zvil po tleh.
Robbna imeti, za nek vzor, kako se ne simulira je smeh... po Ronaldu verjetno najbolj po tleh zvijajo?e/umirajo?i nogometa?.
In tele Nizizemci so ?e enkrat pokazali, kaki prasci so. Spet so se zatekli k podlostim in brutalnim ?tartom, ki pa jih sodnik, ker je finale SP ni hotel kaznovati z rde?im kartonom. Van Bommlov ?tart, je najbolj ?olski primer kazni za rde? karton. ?el je izklju?no na igralca od zadej, tam ni bilo nobenega namena igrati na ?ogo. Da kung-fuja de Jonga ne omenjamo. Medtem ko Robben lahko po sodnikovm ?vi?gu igra pa dribla naprej in ne dobi kartona, medtem ko ga Xavi takoj.
Sodnik je bil katastrofalen, a je bi katastrofalen za obe strani, ?e ne nekoliko bolj na ?kodo ?pancev.
Nizozemci pa poleg dveh protinapadov Robbna niso sestavili popolnoma ni? in tudi sestava kak?nega napada jih ni zanimala.
Tekma je bila bedna predvsem na ra?un Nizozemcev, ki so z grobimi ?tarti prekinjali igro. Pa tudi una Nem?ija: Urugvaj ni bila poslastica. Pol tekme itak nisem gledal, ker je bil dolgcajt. Tiste gole (ve?ino) pa so itak padli iz prekinitev ali pa nekih neizdelanih akcij. Protinapad Urugvajaj za 1:1 je bil ?e najlep?a akcija.
Ali kako bi rekel Joda: Only number of goals, good football match does not make, mhm
?e ?panci no?ejo napast in si samo podajajo ?ogo levo, desno, nazaj (vse samo naprej ne oz. minimalno pa takoj nazaj) ti drugega ne preostane da jih po?aka? da jim pa? dokur?i nabijat in mu?it ?ogo :ne vem:
Lej, komot lahko napadejo njihove branilce, ki "mu?ijo ?ogo", kot to naredijo ?panci oz. ekipe, ki igrajo tak nogomet. Pri argentincih so tudi skoraj vsaki?, ko so izgubili ?ogo prvo napadli napadalci. Tevez in Messi ?e smo bolj natan?ni, s tem zmede? obrambne igralce, da te manj to?no oddajo ?ogo. ?e ?vabi nimajo interesa pridit po ?ogo, je njihov problem in ne od ?pancev. In ne delajo ?panci dogcajta, ampak ?vabi(podobne ekipe).
Boss: ?ist si mi pome?al, kaj sem hotel povedat.
Ma? dve filozofiji, kako ne prejeti zadetka:
1.) Cruyff: Imej ?ogo v posesti in napadaj, ko ima? ?ogo ti v lasti, pomeni da je nima nasprotnik in logi?no pomeni, da ti ne more takrat dati gola. Ve? posesti=manj prilo?nosti za nasprotnika.
2.) Mourinho: Postavi vseh 11 pred svoj kazesnki prostor za 90min in izbijaj ?ogo in upaj na najbolj?e
Katera je bolj?a se da debatirat.
No in ?e se dve ekipi spravite potegnt Mourinha, kaka tekma bo potem? Kot sem rekel, ?oga bo mirovala na sredini 120 minut (lohka se bojo ?li sudje ?ogat). K sre?i ?panci redko po?nejo Mourinhov manevr.
Poglejte malo statistike strelov na gol. ?vercanje na 1:0 je ko 2x strela? na gol pa se ti enkrat userje, drugo je pa ?e ti na?iga? proti golu 15x+ pa ti gre na ?alost smao 1x not. Na dober dan, je pa to lahko 5 golov iznenada. Samo ?tevilo golov ne pomeni, da je bila dobra tekma...
Ja, v?eraj je bil prvi pol?as dolgcajt, drugi je bil dokaj spodoben. Pa niso za to krivi ?panci!!
Ho?em dopovedat, da ?panci skoraj druge izbire nimajo, kot da igrajo, tako kot igrajo. Jest sem jih ?e gledal, ko so se ?pilale kvalifikacije in tam so igrali fantasti?no in zadevali ko nori. Tukaj so jim skoraj vsi postavil bunker, ker jih je blo strah (enako kot je to leto do?ivljala Barca).
?e nasprotnik no?e igrat in ?aka tebe, ti drugega ne ostane kot da si zadaj podaja? in ?aka?, da dobi? prilo?nost.
Pa da ?e jest navr?em, ?e nekaj statistik. Kvalifikacije ?panije: 10 iger, skoraj 30 golov, se pravi skoraj 3 gole na tekmo. Kaj naj si zdaj nasprotne ekipe mislijo, ko grejo v tekmo s ?panijo?? Pejmo se odpret pa fejst napadat in jim prostora pustit, da se Xavi in Iniesta razigrata.
?e bi se Puyol sredi prvega pol?asa vsedel na ?ogo, bi blo skoraj ziher, da se noben ?vaba ne bi primajal do njega. Ven so se zmigal, ko niso mel ni? ve? za ?uvat.
Lohka se pa obe ekipi odlo?ita bunker igrat, pa kar naj pustijio ?ogo na sredini od za?etka.... pa odsedijo tistih 120 minut do penalov.
Nemci si igrali lepo igro do polfinala, veliko na ra?un, da jih noben ni preve? resno jemal in so jim pu??al prostor, sploh Angle?i.
Nekaj redkih tekem, ki so bile bolj dolgo?asne, zaradi postavljenega bunkerja, ne pomeni da ?panci mu?ijo ?ogo. Zame je mu?enje ?oge, ko celo tekmo pani?no pa brez premisleka izbija? ?ogo iz svoje polovice, kar so po?eli ?vabi in nekaj drugih ekip na tem SP.
@madmax: Zakaj ne bi me?al Barce zraven, na zadnji tekmi jih je igralo 7/11. Prekti?no cel motor in ogrodje je Barca.
Bolj skromen rezultat ni nujno da je tudi igra slaba. ?panci so konkretno bolje igrali od ?vicarjev, ve? napadali, lep?e igrali a pa ni blo sre?e in unim se je posral en gol.
Igra je prakti?no kopija Barce, manjek golov gre zgolj pripisati slabi formi Torresa in verjetno tudi utujenosti nogmeta?ev. ?e bi bil Torres pravi, bi bili tudi rezultati druga?ni (to da je Pedro igral, ka?e kok beden je Torres trenutno, je pa res da Pedro veliko ve? pomaga v "obrambi", kar na taki tekmi pomaga). ?vabi igrajo kar nekaj manj tekem in tudi vsi (Klose, Podolski,....) niso v klubih v prevem planu in so bolj spo?iti.
Barca pa deje veliko golov a tudi ona najve?krat zmaga z golom ali dveh razlike. Lej, ?e si prebral moj post med pol?asom, si lahko videl, da sem napisal da je fuzbal folgo?asen kot drek. ?panci si v obrambi podajajo, ?vabi pa no?jo igrat. Eni z filozofijo, ?e ma? zogo ne mor? dobit gola, drugi pa ?e vseh 11 stoji za ?ogo da ne morjo dobit gola.
Povej mi, kaj bi pa ti naredu na mestu ?pancev? Se zaletaval z glavo v zid? Na blef podajal naprej pa upal da se userje??
In ?e redno sprelmlajte nogomet, veste da je takak slika, kot je bila zadnjih 10 minut tekme, pogost pojav povsod. Ko ekipa v zaostanku lovi gol, grejo vsi naprej, v?asih ?e golmani, in tak pritisk ne more? obvladati samo s 4 branilci. Eno je ?e igra? bunker 90 minut, eno pa ?e v zadnjih minutah ho?e? obdr?ati prednost. In ?e bi ?apnci zadeli veliki prej, bi ?e vedno napadali, tko pa ker je blo vse bolj proti koncu, se je odvilo to?no tako, kot bi se odvijalo, ?e bo postavil na igri??e katerekoli reprezentance....Brazilce, Kitajce, Mađare, Slovence ali Bosance...
@madmax: glej, ?e lahko ?apnci nardijo presing in odvzamejo ?ogo, potem to lahko naredijo tudi druge ekipe. Samo druge ekipe raje stojijo 11 za ?ogo pa upajo na eno uspe?no kontro, kot so to nardili ?vicarji.
?pancem se da vzeti ?ogo, in to je pokazal ?ile, ki je igral odli?no proti ?pancem in ?e ne bi rabli ?panci nujno zamge, bi jim privo??il remi.
Tko da, da se vzet ?ogo, ?e je interes, samo ga ni. ?panci/Barca takoj pritisne na zadnjo linijo nasprotinka, na vezno vrsto pa ?e bolj. Nasprotniki tega ne po?nejo, za to pa si zadnja linija lahko podaja v nedeogled in po?asi kreira napad. In sledijo tudi Cruyff-ovi filozofiji: ?e ima? ti ?ogo, ti nasprotnik ne more dati gola.
Jest to vidim kot nek boksarski uderec, kjer po teoriji se za?ne nabiranje energije v nogah, potem po telesu navzgor in na koncu ubijalski udarec. Tko je tle, naprej zadaj nabirajo moment, potem prevzame vajeti Xavi, ki poda "ubijalskim" napadalcem.
?panci so igrali drugi pol?as veliko bolje, za?etek je bil pol enih strelov in prilo?nosti. Jebo pa tege Pedra da je ?el solirat, Tores pa sam v kazenskem prostoru, kot da bi mel kugo.
Nemci ne igrajo nogometa!! Igrajo bunker in kaj naj potem ?panci delajo, ?e ?vabi no?ejo ?oge, lahko si samo podajajo ?ogo okoli obrambe pa upajo da bo ratal zadet...
Tekma je ne ?iv dolgcajt...upam da bo drugi pol?as bolj?i
Zame je bil offside, zatko ker v trenutko podaje/strela na gol je bil v prepovedanem polo?aju in je vplival na igro. Da se je ?oga malo odbila od urugvajca ne velja, saj ni ?lo za namerno podajo urugvajca.
Res da se RvP ni dotaknil ?oge, je pa vplival na igro. Pasivni ofsajd, je ko igralec ne vpliva na igro.
In ?e se spomnite nizozemcev iz EU, veste da so dale? od te igre. Do sedaj so zmagovali dokaj te?ko, Brazilce so premagali z ves sre?e kot pameti, tlele pa so bili dale? od suverenosti (to da so na koncu pani?no branil gol pove vse), Urugvajci so imeli celo ve? prilo?nosti in sodniki so jim v prvem pol?asu 2x piskali ofsajd, ki ga ni bilo, in bi se napadalca spustila sama proti golmanu. In ?e Suarez jim je manjkal.
Se strinjam, da Maradono ?aka ?e veliko u?enja. Ampak mislim, da bi razpad sistema po 2:0 v cca. 65 minut gledal pri vsaki ekipi. Na takem nivoju je taka prednost v tem ?asu br?kone neulovljiva.
Najbolj si bi napredovanje zaslu?ili ?ilenci. Igrali so fantasti?no, ?koda da so se zelo oslabljeni sre?ali prav z Brazilci. ?ile me je res prijetno presenetil
Paragvaj je tudi igral solidno, samo so bili ?panci bolj?i nasprotnik. In v kon?ni fazi so bili ?panci na takemi skoraj bolj o?kodovani. Ampak vseeno bi si ?ilenci in Paragvaj zaslu?ili napredovanje bolj kot Urugvaj. ?eprav igra Paragvaja je bolj slonela na fizi?ni igri na meji rumenega kartona.
Ampak ?apanci, Nemci in Nizozemci, so po pravici, kar dokaj zalu?eno v polfinalu.
U bistvu, da je ju?noamrei?ki nogomet prerasel evropski, je bolj novinarska raca. To so si bolj oni zmislil, da pa? neki prodajo, na podlagi tega da se je vseh 5 uvrstilo v izlo?ilne boje, pri Evropi pa so izpadli Francozi in Makaronarji. Brazilci in Argentici so pa? na vsakem SP v o?jem izobru. Tako kot ?vabi, briti, ?panci, makaronarji, francozi.... ampak eni potem konstanto razo?arajo (?panci, nizozemci), drugi se pa malo menjajo na vrhu.
In ?e gledamo ?tevilo osvojenih SP-jov je, ?e se ne motim, Evropa vs Ju?na Amerika 9:9. Zdaj bo eden ali drugi prevzel vodstvo. Verjetno bo to Evropa. Na drugem SP-ju, ki bo v Braziliji, pa bojo spet doma?ini in okolica pri vrhu.
?e mene pra?a? je mela Nem?ija glih tok zvezdnikov kot Argentina. V Argentini sta mogo?e Messi in Tevez, drugo je vse bolj poden. In Maradona je tudi igral z dokaj pomlajeno zasedbo, ker nekaj igralcev je bilo v ekipi, ki so ?e nedolgo nazaj igrali na olimpijadi, kjer ej bila omejitev za leta na 22 ali 21. Medtem ko je doma pustil stare ma?ke kot so Zanetti in Cambiasso.
In kaj drugega kot zmago Nem?ije ni bilo pri?akovati. Vsi vemo da je argentisnka zadnja linija v kurcu, vezna vrsta je tudi ?voh, odli?en napad ti pa ni? ne pomaga, ?e nima? ozadja.
Maradona je prevzel reprezentanco v razsulu, z malo sre?e jo je pirpljal na SP, kjer so igrali dokaj solidno, nad mojimi pri?akovanji. Imel je kar nekaj jajc, da je prevzel vodenje, ker se glih niso preve? tepl za ta stol?ek, pa bit krivi ?e Argentini ne bi uspelo pridit na SP. To veliko bolj cenim, kot pa ono gobezdalo od Pele-ja, ki pa res sam gobec vrti, pa ?e dokazal so mu, da se v svojih napovedih in poznavanju vedno zmoti.
Maradona je mislim, da ?e sam odstopil iz mesta selektorja, ?eprav so mno?ice skandirale naj ostane...
Igrali so napadalen nogomet in to je va?no, po tleh se valajo pa ?istu usi, od 3-je va?ke lige do igralcev na SP. To pa? je kar je...
Kot sem reku, nekatere dr?ave, gledalci, navija?i, cenijo veliko bolj na?in igre, kot pa same rezultate. Nekaterim pa? to ne gre v ra?un in te?ko razumejo, samo tako pa? je. Vsaj pri Barci te od?agajo ?e ne igra? lepo, pa ?eprav bi lahko imel rezultate. Nogomet se igra za gledalce in za njih je treba narest dobro predstavo/igro. Tako kot v gledali??u, ne bo ?el noben gledad kako 11 modelov stoji pr mer...
Zato ker so pokazali v?e?en nogomet in gojili napadalno igro. Tudi proti Nemcem so kar pritiskali, a ?al brez kan?ka sre?e. Po 60-ih minutah, ko ekipa lovi rezultat je pa ponavadi vse odlo?eno. Ekipe se bojl odprejo in je tako ve? mo?nosti za kontre, katere Nemci to leto odli?no izvajajo.
Brazilce so pri?akal besni zato, ker so igrali defenziven nogomet, ker je njim kot klufuta v obraz, potem pa ?e ne pridejo nikamor. Dunga je tudi vpoklical pa ?udnih igralcev in premalo ideologov igre. Dungo so gledali, dokler je ?e prina?al nekako spodobne rezultate, a so bili vseeno nezadovoljni z igro. Zdaj ko pa ?e rezultatov ni, je pa lin?....
Kot pri Barci, ni vse rezultat, potrebno je pokazati tudi lepo igro. Argenticiji cenijo to. In ?e z lepo igro osvoji? svet, potem si legenda, druga?e pa Mourinho...
Jah ?vabi prihajajo iz ozadja. Mislim da so vsi, v hecu ali ne, rekli da ?vabi kot zmer bojo v polfinalu. Samo s takole igro znajo zjebat tut ?pance.
Mullerjev gol je bil prakti?no ?e znak sa katastrofo, ?eprav so za?eli argenticni napadat, se nekak niso znal zment al pa ko pravi deci vsekat po ?ogi.
Druga?e, ali se samo meni zdi da je bil drugi ?vabski gol iz ofsajda? Podaja Podolskega Kljusetu ni bila nazaj in v ?asu podaje, he buk pred kljusetom samo golman...
?koda za Argentince... mislim pa da so ?vabi za?el igrat Brazilsko, medtem ko brazilci po ?vabsko...
Jest mislim, da Pepu letos ne bo treba igrat predsezonskih tekem. Zdejle se bojo itak vsi uigral. Pol obrambe je itak Barca, vezna je skor cela Barca, napad se bo pa zdej uigral .
Samo navkljub vsepu pezdetovstu, ki ga ima CR imam re?pekt do njega. ?e gledamo objektivno, je res eden najbolj?ih nogomota?ev in navkljub da se tega zaveda ?e zmeraj pridno trenira. Veliko zveznikov, ko ratajo neki frajerji, nehajo trenirat, ?pilajo frajerje (npr: Ronaldinho, Adriano,...).
Na kratko CR je pizda, sam fuzbal pa zna igrat.
Messi, Xavi, ja to so mojtsri, samo Messi je bil ravno tako viden kot Ronaldo. Oba imata dokaj povpre?no ekipo okoli sebe. Medtem ko imajo ?panci ubijlasko, katero pa? dirigira Xavi. ?e bi zamenjala ekipe Xavi in CR bi bil u?inek sigirno dokaj podoben.
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano
Letos ne bo ?asa za dospust... Splendid!!
Povezava za deljenje
Deli na druge strani