Skoči na vsebino
Formula 1
Napisano

Haha, ?e dobro, da imamo v F1 Ferrarija, da je omilil blama?o vseh ostalih in prepre?il zmago Force Indiji - mo?tvu, ki je bilo abonirano na mesta, ki ne prina?ajo to?k.

Druga?e pa ?estitke tako Kimiju in seveda Fisicu, ki me je ?isto presenetil, sploh pa na to kak?no mnenje imam o njem ?zmeden?

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Ali ?elite, da Lojz zapusti forum
Napisano

PS 2: Porka du?!!!!! Kako je mogo?e, da so mi na honda forumu ?e v naprej blokirali moj IP? A je to spet kak?na kuhna od tukaj? Kako je to mogo?e, pa nikol ?e nisem bil na njihovem forumu?n Kdor koli od vas je to naredu, bi blo lepo da popravi zadevo. ?e druzga ne, boste vsaj lahko vidli kako bo potekala Lojzova borba z tamkaj?njimi divjaki. Lahko mi boste celo vi izbrali nick.

Tile modeli so me banali ?e preden sem se sploh oglasu. Zanimivo kako se lojza kar naenkrat vsi divjaki bojijo. In Symon je reku kako bodo Honda?i dali vetra meni. Sploh ne upajo spregovorit z mano. Se bom moral pa z drugim ra?unalnikom prijavit, ?e ne bo ?lo druga?.

No, tud za njih ima ?lender zdravilo.

hehe :hudicek:

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

Lojz samo ena beseda, ki je zate skoraj bogokletna ali kaj - PREVENTIVA

In lepo prosim, da mi najde? nekaj teh reklamnih prispevkov, ki jih publicira ?lendrov svet za preventivo in blabla. ?e ne ve? oni dobijo denar, da nato izvedejo take propagandno osve??evalne akcije. In zadnjih nekaj let je na tapeti samo hitrost in vse okrog tega (ja ?lender ho?e dr?avi prodat radarje) ostalih vzrokov pa se ne dotaknejo.

Tudi alkota ni bilo nikjer. Samo tisto za motoriste so dali, ki pa je bila tako nesre?no prikazana, kot da je krivec samo ?ofer avta in da naj gleda v vzvratna ogledala. Da pa je motor prletel kot snet kladu pa nobenga ne zanima.

Aja zakaj motoriste ne opozarjajo na to da naj zmanj?ajo hitrost. Hja nima smisla, ker radar motorista ne bo ujel saj nima tablice spredaj tako, da je ?isto vseeno al se kdo z njimi ukvarja ali ne - motoristi pa? ne opravi?ujejo nakupa radarjev in zato jih ?lender zavestno umika iz prvega plana saj z radarji ne bo zmanj?al njihovo umiranje.

A kako prepre?iti, da se mama ne bo ukvarjala z otrokom pa da smrklja ne bo pisala SMS-ov. Za zadnje je zelo lepa reklama, ki pa seveda ni na?a in jo tudi ?lendrovi ne bodo uvrstili med propagandne akcije.

Ravno tako se da reklamo s sitnimi otroki narest - ?e veliko bolj se da prikazat kot problem. Mogo?e napotke star?em, kako pripraviti otroka za vo?njo ipd. Glej Lojz vse se da samo, ?e ej volja in interes. Ni? ni nemogo?e ?e se zadeve lotimo na pravi na?in.

Premalo policistov pravi?... pa sej sem razlo?il kam naj gre denar od radarjev, a res ne bere? ni?? Dve leti lahko s tem denarjem financiramo 100 dvo?lanskih posadk, ki bodo nadzirale ?e marsikatero drugo neprimerno ravnanje na cestah. Avti naj bodo civilni z vso snemalno tehniko in ravno tako kot lahko radar po?ilja slikce na dom lahko po?ljejo tudi video prekr?ka na dom. Bo ?e bolj zaleglo pa ni treba nobenga lovit pa tud ne ustavljat.

Bo? videl kako se bo ve?ina usrala, ko nikoli ne bodo vedeli kje se vozi kaka patrulja. ?e danes je prav sme?no pogledat kako ljudje me?ejo telefone z u?es, ko zagledajo policaja in se pripenjajo s svetlobno hitrostjo. Kako misli?, da bodo pa reagirali z mislijo v glavi, da je lahko katerikoli avto na cesti opremljen s provido ali pa kakim drugim sistemom snemanja in nadzora prometa?

Vi? tolk dale? ?lender ne se?e in ti pa o?itno ?e manj, ker dokler bo? govoril tako, da prekr?ke, ki jih te?ko bele?imo pa? nima smisla, da jih vsaj posku?amo sankcionirati toliko ?asa bodo ljudje med vo?njo po?eli vse mogo?e brez strahu, da bi jih gdo za?opatil.

Pa ?e nekaj - pripravlja se zakon, da bodo alkoholizirani povzro?itelji pla?evali zdravljenje oseb, ki so jih po?kodovali tako, da bo ?e veselo in pestro. Korak v pravo smer za odstranitev alkohola s cest. Aja predlog ni nastal pri ?lendru ampak na ministerstvu za zdravje ;)

Tud jaz se bojim tega. Torej povej, kako prepre?it to!

A kako? Nesre?o s te?jimi posledicami je treba obravnavati zavzeto, da se posku?a odkriti vzrok. Da se ugotovit ali je povzro?itelj telefoniral, ali je imelo vozilo defekt, ali ga je zadela kap, ali je bil pijan? To se vse da, ne pa da takoj zaklju?ijo zaradi neznanega vzroka.

Da se pogledat "zgodovino" voznika, zdravstveno stanje, v ve?ini novej?ih avtomobilov se shranjujejo podatki o hitrosti, pritisku noge na gas in ?e in ?e parametrov. Vse se da odkrit in dober forenzik bo to znal narediti amapak samo ?e je volja in interes.

?e ga pa ni bo pa samo pisalo v statistiki, napa?na stran in smer vo?nje al pa neprilagojena hitrost al pa kaj podobnega ampak to je le zadnji vzrok za trk. Kaj pa je tisti predvzrok, ki je nesre?o prvotno sploh zakrivil pa nih?e ne bo odkril in zadeva bo zaklju?ena tako kot bo pa? zaklju?ena. Slabo in nedosledno.

Prepre?it ne more? tega tako kot ne more? prepre?iti ?e marsikaj drugega lahko pa pri odkritem pravem vzroku da? povdarek na kaznovalnem delu ZVCP-ja za tovrsten vzrok oz. lahko izvede? preventivne akcije osve??anja ljudi.

?e ve? prave vzroke ve? tudi pravilno reagirat glede osve??anja.

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Tole je pa kr smeh
Napisano

Pri pouku biologije u?iteljica nari?e na tablo (zelo nenatan?no)

kumaro in vpra?a u?ence, kaj je to.

Janezek se takoj javi: "To je kurac, gospa profesor."

Profesorica zardi in gre po ravnatelja.

Ravnatelj pride v razred in se za?ne dreti:

"JANEZEK!!! ?ist vsak dan neki u?pi?i?.

Predv?eri?nim si mizo zakuru, u?eri si okn razbu..."

Ravnatelj pogleda na tablo in se obrne nazaj proti Janezku.

"Dons si pa kurca na tablo narisu!!!"

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Tole je pa kr smeh
Napisano

Fantek je vstopil v avtobus, se usedel zraven mo?kega, ki je bral knjigo

in opazil, ima ovratnik obrnjen narobe.

Fantek ga je vpra?al, zakaj ima ovratnik obrnjen narobe. Mo?ki, ki je bil

duhovnik, je dejal: "Jaz sem o?e."

Fantek mu je odgovori: "Moj o?ka ne nosi ovratnik na tak na?in."

Duhovnik je umaknil pogled s knjige in odgovoril: "Jaz sem O?e mnogih."

Fantek je dejal: "Moj o?e ima 4 fantje, 4 dekleta in dva vnuka, pa vseeno

ne nosi svojega ovratnika tako! "

Duhovnik, ki je postajal nestrpen, je dejal: "Jaz sem o?e stotih"

in se spet poglobil v branje svoje knjige.

Fantek je tiho obsedel in razmi?ljal kar nekaj ?asa, potem pa se je nagnil

naprej in dejal:

*"Morda bi morali uporabiti kondom in si hla?e obrniti nazaj,

namesto da ste obrnili va? ovratnik."*

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

Ajaaaa , a to je to? Zvenim vam kot razni Grimsi, Tankoti, ?erna?i, Jerov?ki in podobni? A zato me ne marate? Jah vi men pa zvenite kot kak?en Potr?, Ku?an, Drnov?ek, Anderli?, Jankovi?, pa kot tist model, ki je v ljubljani spet skomandiral Titovo ulico, itd....ki so na oblasti ?e celo ve?nost in ki ho?ejo bit na oblast ?e kar na prej in ki se ?e zdaj ne morejo sprijaznit, da mogo?e pa kdo ?e kaj druga? misli kot se je mislilo 65 let.

Ja Lojze, temu se re?e demokracija, ?e ?e nisi tega vzel. V kolikor ve? ljudi voli eno opcijo pomeni, da jim druga ni v?e?. A ti bi rad spet uvedel diktatorski re?im s to razliko, da bi rde?e zamenjal s ?rnimi?

Poglej si na?in vodenja prej?nje opcije pa malo primerjaj z ostalimi diktatorskimi re?imi in bo? hotel gledati bo? na?el ogromno podobnosti kot za ?asa Titeja, ?eprav po?tenim in delovnim ljudem tudi takrat, v tako imenovanih "?eleznih ?asih" ni bilo ni? posebej hudega. Brezdelne?i in kriminalci, barabe vseh vrst pa? ta sistem najbolj pljuvajo, ker niso mogle trpat nakradenega v svoj ?ep. Zdaj?nji sistem jim pa to veselo omogo?a zato pa je za nekatere prava meka.

Pa pustmo politiko, ker se bomo spet u?gali brez razloga in prepucavanje itak ne bo prineslo re?itve.

Bom presko?il direkten komentar na Lojzovo razlago hitrosti, divjakov, lopovov in ne vem ?esa ?e. Pripomnim samo to, da cela Evropa se ne ukvaraj samo s problemom hitrosti kot ti namiguje? in to dogmatizira ?lender. Cela Evropa se ukvaraj s CELOTNO cestno problematiko in zato nastajajo taki spoti kot je tisto tipkanje SMS-jev. S tem se ukvarja Evropa, ker so ?e davno ugotovili, da je hitrost v manj?i meri problem, ?eprav zgleda kot glavni je ve?inokrat samo kon?ni vzrok, ker je druge te?ko dokazat, kar si ugotovil tudi ti Lojz.

V Evropi so ?e davno ugotovili, da je treba tudi z reklamami opozarjat, kaj vse naj ljudje NE PO?NEJO med vo?njo, navkljub temu, da se te zadeve ne pojavljajo v statistikah, ker so te?ko dokazljive ampak so pa stalno prisotne. Zato Lojz je nastala cela debate, ker ti pa? zavra?a? vse kar je te?ko dokazljivo in zaradi tega ker se zato ne da ljudi kaznovat.

Ti bi namre? samo kaznoval za hitrost in ni? ne naredil za preventivo in opozarjanje NA VSE napake, ki jih ljudje po?nejo pa so ?e mnogo bolj smrtonosne kot nekaj kilometrov ?ez omejitev. Evropa se zaveda tega problema v Sloveniji pa ?al veliko premalo saj dokler bodo vedrili in obla?ili raznorazni ?lendri bodo pravi strokovnjaki in eksperti bili uti?ani. Tudi Brane Legan in Brane K?zmi?, ki se ukvarjata z varno vo?njo sta vse preve?krat uti?ana saj je za njiju hitrost samo en od pedesetih faktorjev varne vo?nje.

Ve? Lojz kredibilen strokovnjak ni tisti, ki nikoli v ?ivljenju se ni kaj dosti ukvaral s prometno problematiko, zdaj pa je v jeseni svojega ?ivljenja, ko mu je ?e vo?nja s kolesom prehitra, pa postavlja zakone. In tak?ni ljudje so bili glavni pri pisanju ZVCP-ja. Ker dokler bodo notri take anomalije in nelogi?nosti tudi pri kaznovanju pa? ZVCP ne bo veliko pripomogel, k zve?anju varnosti oz. zmanj?evanju nesre? in ?tevila ranjenih ter mrtvih.

Pa ?e nekaj in zaklju?im. Lojz je pred ?asom dejal, da se najbolj boji divjakov na cestah, jaz osebno pa se najbolj bojim, da bo na ravni cesti nekdo naenkrat zapeljal brez razloga v levo direktno vame. To je moj najhuj?i strah saj na to nimam nobenega vpliva in ?e se bo to zgodilo po omejitvah na regionalki je to kre? s se?tevkom hitrosti 180km/h. Oba bi vozila po omejitvah in bila varna voznika a verjetno bi bila oba na koncu mrtva.

Lojz zato upam, da razume? zakaj se jaz veliko bolj bojim uporabe mobitela med vo?njo, ?altanja po radiu, umirjanja te?nih otrok, sr?nih bolnikov, predvsem pa alkoholizirancev. Ker vsak od teh mi lahko naredi to?no to kar sem opisal pa tega ne more prepre?iti noben radar in nevem kako kaznovanje. Lahko pa osve??amo ljudi, da se teh stvari ne sme delati med vo?njo in naj se takrat ukvarjajo le in samo z vo?njo. Alkohol za volanom pa naj postane kaznivo dejanje tako kot je to v Ameriki in presene?eni bomo kako se bo varnost izbolj?ala.

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Pohvalite se,...
Napisano

danes sem naredil krog okol LJ iz druge svetovne vojne (pot spominov in tovaristva)

34km, na koncu mi je kar zmanjkal, se vid da sem opustil kolesarjenje... :(

o moja standardna tura izpred 20 let :bravo:

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

Lojz premalo si samokriti?en al pa pozablja? stvari. Ve? ljudem tudi ni v?e?, da se jih zmerja z divjaki, ?e to niso, pa da si obto?il vse, da smo krivi za tako ?rno statistiko, kot da mi na forumu ubijamo po cestah. To so resne obto?be, ki niso na nivoju dobrega komuniciranja. Zato si tudi fasal kak?no ?aljivko, ki je kazala na tvoj psihi?ni nivo - upravi?eno ali ne je drugo vpra?anje.

Lahko si prebere? ?e enkrat in bo? videl, da takrat nisi pisal v nobenem pogojniku ampak si kar obto?il. Tako pa? ne gre, ker ?e si pri?akoval, da na to ne bo odziva si kot ka?e naiven. Ampak mislim, da prav i??e? fajt in ogor?eno debato, ker u?iva? v prepucavanju in merjenju ...

Zase priznam, da bi te lahko davno dal na ignore, ampak se mi je vseeno zdelo vredno s tabo debatirat in ti posku?at predstavit tudi drugo plat medalje.

?e si opazil sem se vedno obregnil le ob tvoje navedbe s katerimi se nisem strinjal in se mi zdijo preveliko posplo?evanje ter na varnost nimajo takega vpliva kot ga ti ?eli? prikazat. V zadevah kjer si imel prav ti pa? nisem kontriral kar mislim, da je logi?no al bi ti moral eksplicitno re?i, da ima? prav?

Se pa popolnoma strinjam s Siriusom glede prevzemanja govora rumeno modre politi?ne stranke in uporabo njihovega ?argona, ki je milo re?eno primitiven in na nivoju vrtca. Tudi to je pa? eden izmed vzrokov, da pri marsikomu vzbuja? antipati?nost saj vse preve? zveni? kot razni Grimsi, Tankoti, ?erna?i, Jerov?ki in podobni. ?al pa? ti liki niso simpati?ni saj toliko sovra?tva, kot ga sejejo tile gospodje, redko najde? in tudi zato je pa? odziv dostikrat tak?en kot je.

Lahko da v?asih tudi neupravi?eno ampak ?e napade? na polno res ne more? pri?akovati, da se bomo poskrili v mi?je luknje in prestra?eno gledali iz njih.

Mo? namre? ni v tem kdo je bolj aroganten in glasen ampak v tem kdo ima bolj prepri?ljive argumente in ?al Lojz tvoji argumenti so stra?no ?ibki in veliko premalo prepri?ljivi, da bo? lahko preobrnil mnenje ve?ine na svojo stran.

Z jokanjem, igranjem ?rtve, kazanjem naokrog kdo je ?e vse kriv ali pa celo bolj kriv se ljudem pa? ne bo? prikupil - vsaj tistim ne, ki imajo pospravljeno podstre?je.

MATR STE BOLANI! ENI STE V ZADNJEM ?ASU ?IST UNI?LI FORUM! JAO BEDAKI :angry2::angry2::angry2:

No no... uni?uje? ga ti s takim kri?anjem in zmerjanjem. Dekle drago malo se umiri, ker ti nih?e ni? no?e.

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Tole je pa kr smeh
Napisano

Do?ao Mujo u Osijek na taksi stajali?te i upita taksistu :

- Koliko je vo?nja do Đakova?

- Sto kuna!

- Ali ja imam samo 80!?

- Onda ni?ta.

Razmi?lja Mujo pa ka?e:

- A, jel ti mene mo?e? voziti za tih 80 pa dokle dođemo?

- Mo?e.

I tako oni krenu...

Vozili se oni tako kad u Ku?evcu ( par km pred Đakovom )

ka?e taksist:

- Tvojih 80 kn ovdje isti?u!

- Ali, pobogu, ki?a plju?ti a to je jo? samo par km?!

- Van! re?e taksista...

Nakon tjedan dana dolazi Mujo opet na taxi stajali?te. Ovaj put stoji

8-9 taxija a onaj od pro?log tjedna je posljednji u redu...

Mujo ode kod prvog:

- Evo ti 100 kn za vo?nju do Đakova i jo? 100 ako mi ga popu?i?!!

- Mar? peder?ino!- raspe taksista salvu psovki za njim...

Ode ovaj kod drugog:

- 100 kn za vo?nju do Đakova i jo? 100 da mi ga popu?i?!

- Mamu ti *ebem, tata nek ti ga pu?i...

I tako svi redom dok dođe on do onoga od pro?log tjedna:

- Koliko je vo?nja do Đakova?

- 100 kn isto ko i pro?li tjedan, ?ta se pravi? lud!?

- ?uj, evo ti 100 kn, a evo ti jo? 100 kn ako me lijepo polako ovuda

proveze? i usput ma?i svojim kolegama...

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

S prilivanjem na ogenj bo pa samo slab?e. tole anketo zbri?te, ker je totalna bedarija pa se tisti ta glasni raj? dobite na pivu, pol se bo pa vidl kdo ma "jajca". pa da ne bo pomote - ne zagovarjam nobenga.

Ja pa sej se dobivamo sam Lojz no?e pridit.. tud vinjeto mu je Ajvar hotu dat pa ga ni bilo. Ne more? se v ?ivo s ?lovekom poment, ?e ga ni. Tudi moje povabilo je skenslal, ?e? da se nima z mano kej ment v ?ivo. Torej tolk o tem kdo ima jajca in kdo jih nima.

?e bi bil Lojz na?elen ?lovek bi to znal tudi v ?ivo potrdit tako smo se pa menili samo po forumu, kar pa priznam ni izpadlo glih najbolje.

Je pa lep pregovor, ki pravi, da ?e seje? veter, ?anje? vihar in tega se Lojz o?itno ne zaveda. ?al je nato v tem viharju posegel z "nedovoljeno" obrambo, kjer je nato za?el ?aliti vsepovprek.

Dokler bo nekdo obkladal mene in ostale foruma?e brez konkretnih argumentov, da smo divjaki in norci in krivci za ?rno slovensko statistiko potem ?al ne bom tiho in bom argumentirano branil tako sebe kot soforuma?e, ker vem, da niso tak?ni kot jih posku?a Lojz prikazati.

Neyko, vem da misli? najbolj?e sam ?al nisi prebral vse debate okrog tega in zato ob pomanjkanju vpogleda pa? te?ko sodi? zakaj je pri?lo do take ankete. O?itno je nekaj narobe, ?e se ljudje ne strinjajo z njim. Verjetno Neyko tebi tudi ne bi bilo vseeno ?e te nekdo obto?i, da si nekaj naredil pa ti to?no ve? da nisi. Verjetno ne bi bil tiho in vse skupaj po?rl. :ne vem:

Da ne bi kdo slu?ajno prebral tala moj post kot neko kalimerovsko jokanje, ker ni ampak je le razlaga dogajanja in zaradi ?esar je sploh nastala ta anketa za katero je Lojz prosil sam in mislim, da se je obra?al name naj jo jaz naredim, ker sva imela midva najve? pisne komunikacije in debate od vseh.

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Ali vas pogled na nesrečo kaj spametuje?
Napisano

In ?e 30% nesre? naredijo pijanci, to pomeni, da ?e zmeraj naredijo 70% nesre? trezni ljudje.

Lojz no, ampak s to izjavo pa res dokazuje? vso nemo? v tvoji glavi. A to je argument s katerim si mi hotel razlo?iti, da pijanci na cesti niso bolj nevarni od treznih. ?zmeden? Se pravi je bolj?, da smo pijani saj po procentih je 30 manj od 70 oz. ?e smo trezni bomo 2x prej v nesre?i, kot ?e smo pijani, al kako ?

Res mi ni jasno zakaj se zajebava? pa neumnosti klati?, ?e se pogovarjamo o resnem problemu. Ne vem zakaj ti ta hobi, da zavije? alkohol za volanom v tak lep pisan papir z ma?nco in krivdo vedno in povsod posku?a? zvaliti le na hitrost.

Hitrost je itak v vsakem trenutku, ko se vozila premikajo in takrat se za?nejo dogajati nesre?e. Dva parkirana avtomobila se namre? ?e nikoli nista zaletela med seboj.

Pa dej ?e enkrat v svoji betici priznaj, da hitros 90km/h pri treznem ?loveku je veliko bolj varna kot 90km/h s promilom in pol v riti. A je to res tolk te?ko razumeti no.

Trezen bo s to hitrostjo na neki regionalki varen voznik, kaj pa pijanec pri isti hitrosti? In to, da pijanci vozijo po?asneje in bolj varno je pa en tak ogromen Bullshit, ki ga prodajajo kot sveto resnico samo pijanci saj je za njih to pa? edino opravi?ilo, ki ga imajo, da so sedli pijani za volan.

Ve?ini ljudi pri promilu in pol ali pa ?e prej popustijo vse zavore in ne mi govort, da to ni res. Poznam ?al velik preve? takih primerov.

In za konec si ponovno speljal vodo iz mlina alkohola na vse vzroke z akatere sem ?e davno govoril , da so tudi problem pa jih statistika ne bele?i. To pa ne pomeni, da ne obstajajo in ?e bi res ?eleli ljudi osve??at bi bilo potrebno detaljno specificirat vzroke.

Vem, da bi tio bil problem ampak, ?e se ?eli pove?ati varnost je treba vzeti v obzir ves aspekt in pripeljat v ena?bo cestne varnosti tudi vse ustrezne spremenljivke, pa naj bodo to telefoniranje med vo?njo, kajenje, gledanje jo?k in riti ob cestah ipd. je te?ko ni pa nizvedljivo. Za mobitel je itak re?itev saj se da iz seznama klicev videti ali je povzro?itelj v ?asu nesre?e telefonaril.

Aja ?e to - Lojz, moja blondinka te spra?uje, ?e si ti tud blond, da bosta kako "pametno" rekla. :ne vem:

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

Lojz, v?asih ?e mislim, da za?ne? razmi?ljati trezno pol mi pa vse podre? v nekaj stavkih.

Tvoja logika je potem taka, da bi bilo najbolje, da naj vsi divjaki vozijo pijani po cestah, ker pijani ponavadi vozijo po?asneje. Dej bodi tako dober pa se samo zamisli nad tistim kar pi?e?. Kar ne morem verjeti, da uspe? vpliv alkohola tako minimizirat in vse skupaj naprtiti neprilagojeni hitrosti oz. divjanj na cestah.

Tebe morjo pijanci za volanom imeti izredno radi saj zna? njihov problem zapakirat tako spretno, da na koncu pridejo do sklepa, da je isti kurc al si trezen al pa pijan sam, da vozi? po?asi.

Ne vem jaz sem ?e ?ist zbegan ob taki Lojzovi logiki. In ?e vedno ne vem kako naj ob tej logiki si razlo?m, da cca 5% pijanih voznikov naredi 33% vseh smrtnih nesre?. Lojz a se ti ne zdi, da ?e bi ?elel, da tvoja logika zdr?i, da bi 5% pijancev naredilo 5% smrtnih nesre?. Tko pa jih naredi 6x ve?, kar verjetno pomeni, da ?e vozi? pijan je 6x ve?ja mo?nost, da naredi? smrtno nesre?o kot ?e vozi? trezen.

?e pa zna? Lojz tole razlo?it druga?e, pa da bo imelo smisel pa prosim izvoli. Sam za?ni pisat konkretno in izpusti besede, kretenski, otro?ji, neumen, blesav ipd.

Aja pa podatki so iz policijske statistike, da ne bo pomote oz. o?itka, da manipuliram in se zmi?ljujem.

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Toma? in Irma
Napisano

V?eraj sta si ve?no zvestobo obljubila Toma? (Ap?ih)in njegova izvoljenka Irma.

?elim vama veliko veselja v vajini vezi in ?im manj ?alostnih trenutkov. U?ivajta in imejta se rada ter naj vama v prihodnje ?ivljenje popestrijo tudi otroci.

sre?ni par

post-133-1251058159_thumb.jpg

Bossmobil kot poro?ni voz

post-133-1251058315_thumb.jpg

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

samo je res zanimivo,da skoraj vse teme obrne na -hitrost nad omejitvijo je ubijalska,alkohol med vo?njo je

?e kar v redu,le da nisi prehiter. :whatever::dudek:

Sej ja, ko pa zapelje pijanc v graben pri dvajset na uro je pa spet kriva neprilagojena hitrost, saj jo pijanc ni prilagodil svojim trenutnim psihofizi?nim sposobnostim.

Svet Alojzij - patron alkoholiziranih voznikov. Vedno najde izgovor, da je hitrost za vse kriva - kako tako razmi?ljanje bo?a du?ico ljudi, ki mislijo kako pod vplivom alkota vozijo ?e bolj previdno in po?asi. Verjetno je to res sam ravno takrat jih jebejo na cestah razne ograje, drevesa, znaki, jarki, ?karpe, ki jim kar brez pametnega razloga ska?ejo na ceste in jih ovirajo pri njihovi varno po?asni vo?nji. :whatever:

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Formula 1
Napisano

Zgleda so Srebrni za?el mal bolj migat, Buttonu pa ?edalje slab?e laufa, bemumast! <_<

Zdej vem o ?em je govoru Lauda, ko je pljuvu Badoerja, matr milo, sm gledu dana?ne kvalifikacije! :P

Hja sej ste si ?umihejterji ?elel, da ?umi ne bi nastopil... a to je pa pol bolj kul, k je taka "konkurenca" :ne vem:

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Zakaj Bojan ?lender spet zavaja?
Napisano

Boss, ?ist uredu si napisal. Se strinjam tisto o ?olskem programu itd...

Vse lepo in prav. Ampak jaz ?e zmeraj trdim, da poglavitni vzrok za tak?no ?talo na cesti NI nepoznavanje pravil in predpisov. Poglavitni vzrok te ?tale je NEUPO?TEVANJE predpisov. Problem je ta, da ljudje predpisov in omejitev NO?EJO upo?tevat. Ni poglavitni problem nepoznavanje predpisov. Torej, KAKO DOSE?T, DA BODO LJUDJE PREDPISE, KI JIH SICER POZNAJO, TUDI SPO?TOVALI? Ljudje predpise v galvnem kar solidno poznajo, ampak se po?vi?gajo na te predpise. TO JE PROBLEM.

Kaj narest pol? A naj policaj ustavi prekr?karja in ga na kolenih prosi? A naj policaj pla?a prekr?karju, da bo ta vozil lepo po predpisih in omejitvah? A naj gre policaj k ma?i in prosi Boga, da bo en Boss upo?teval omejitve in prilagajal svojo hitrost. A naj policaj da vbogaime 100? in se bo pol vozilo po CPP itd...Vidi?, to je problem. Kako dose?t, da bo voznikom pri?lo v kri in se bodo zavedali, da je za varnost poglavitno to, da ser upo?teva CPP. Saj na?i CPP spet niso tako slabi, kot bi vi tukaj nekateri radi predstavili. CPP so si uglavnem kar po celemu svetu podobni. Jih pa nekje po svetu bolj upo?tevajo, nekje pa manj.

Torej, dej ti men povej; Kako dose?t, da se bo predpise spo?tovalo in po njih ravnalo!

Evo prehiteva? dogodke. Saj sem ti rekel, da imam na zalogi ?e in ?e predlogov in nekateri so precej drasti?ni.

Lojz ampak spet si naiven, ker misli?, da ljudje poznajo predpise (saj jih ?e ti ne). Upam se staviti, da ?e greva na cesto in ustaviva 10 naklju?nih voznikov in vsakmu zastaviva 5 vpra?anj iz CPP, da bodo na 50% vpra?anj odgovorili narobe ali pa sploh ne bodo vedeli odgovora.

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.