Se pravi je pol kemična zasvojenost s čiki alkotom ali drogami boljša izbira? Men je recimo bolj kritična zasvojenost z družabnimi omrežji tipa FB, TikTok, Twiter, Instagram ipd, kjer ljudje ves čas mislijo, da nekaj zamujajo če niso gor. To mora bit grozn občutek, ker kaj takega pri igrah nisem doživel. Sej ne rečem me je katera igra potegnila, ampak vedno omejeni čas potem pa je padalo navdušenje. Ni pa nikoli bilo recimo abstinenčne krize, je pa fajn občasno kej odigrat. Ja recimo tud košarko je boljš igrat v živo kot na kompu, po drugi strani je pa dirkat veliko varneje na kompu kot v živo in tud vojna je bolje da ostane igra kot pa da gre zares.
Meni je žal za tako ozko on-off razmišljanje, še sploh, ker jih na podoben način "s svojo glavo" razmišlja preveč. 😥
Hmmm, ozko razmišljanje pri vseh napovedih v preteklih 20 letih, ki se niso uresničile. Pri vseh modelih napovedovanih katastrof, ki niso držali.
Mene bolj zanima zakaj se pritiska samo na male ljudi, kako naj se odpovedo čisto vsega nikoli pa niso na udaru bogataši s privat avioni, luksuznimi jahtami za zabavo in ob dejstvu, koliko CO2 se je proizvedlo, da je nekdo prišel do takih milijard dobičkov oziroma bogastva? Ne omenja se bistveno večjih zmanjševanj CO2, če bi izdelki imeli daljšo trajnost, bi bili enostavno popravljivi, se bi izdelovali čim bližje lokaciji same prodaje itd itd? Ko se trči v trdi kapitalizem, industrijo, podjetja in dobičke se zgodba ustavi. Grete ne kričijo več, okoljevarstveni letalski izleti na Bali na okoljevarstvene konference niso več problem, lepo in sila potratno življenje bogatih, politikov in druge elite ni problem. Da se ekologijo rešuje tako, da zaradi nekih ekoteroristov zapiraš jedrske elektrarne in se vraćaš na premog tudi ni problem, da se zaradi dobičkov nekaterih evropskih držav dovolili, da je umrla domača proizvodnja. Da nekateri slavijo, da je industrije pri nas vse manj a drugod vse več, kot da živimo na različnih planetih. Kot da okoljevarstvene zadeve tukaj bodo rešile svet, a problem smo samo prestavili na drugi konec sveta.
To da tebi štejejo grame izpusta na avtu, določajo EURO7 emisijske standarde, ki so namenjeni več ali manj samo draženju izdelkov celotne panoge in s tem onemogočanju, da si lahko recimo avto privošči revnejši sloj. To je glavni namen, ker lovit se na plastične slamice, vrečke in štetju gramčkov izpustov a po drugi strani dopuščat, da se šifta umazana proizvodnja litija na drugi konec sveta in ob tem govorit kako smo ekološki je dvoličnost brez primere in sigurno ni v prid ekologiji.
Če se hočemo začet obnašat ekološko moramo začeti pri sami ureditvi kapitalizma in tam začeti zavirati ter demonizirati ustvarjanje dobičkov za vsako ceno brez moralnih zadržkov. Tam se bo začel efekt, ko bodo najprej elite doumele, da neslutenja bogatenja na račun potrošniške družbe niso moralna in niso koncept trajnostnega načina življenja.
Jaz sem si nabavil co2 merilec za v spalnico, da vidim, kdaj je potrebno zračiti. Normalna raven je cca. 400ppm, ko pride do 1000ppm je že čutiti nasičenost. Če razmišljaš, da smo bili leta 1960 na 250ppm in smo zdaj na 400ppm, bodo naši zanamci kmalu samo sanjali o "svežem luftu". Človek se kar malo zgrozi.
Hja logično, ker v vsakem tvojem izdihu je med 35.000 in 50.000ppm CO2. Ampak neugodje in težave pri dihanju pri slabo zračenih prostorih je bolj v pomanjkanju kisika kot povečanju CO2 in drugih plinov, ki niso kisik in dušik.
Mah sej za ta vreme ni vredno več niti jamrat, heh
Meni kot kvazi teoretiku zarot je pa tole vreme kot voda na mlin, ker zdaj izopadejo dejansko teoretiki zarot tisti, ki so lani trdili, da bo letos še hujša suša in še bolj vroče in še več požarov in da bo slovenija ratala puščava in podobne nebuloze.
Edino dejstvo je da je vreme in klima pač naraven in pogosto spreminjajoč se pojav. To je edino kar velja vse ostalo so pa pač zgodbice za zastraševat folk. In ja se bodo pojavljajal vroča in suha poletja kot se bodo pojavljala taka kot je začetek letošnjega poletja. Tko to je v naravi in nobeni gramčki CO2 ne bodo tega spremenili.
In koliko retardiranih slovenceljnov dela neumnosti na cestah vsak dan?.. na stotine.Tako v tujini kot pri nas doma. Tu gor pač ne prebavljate tujcev in potem pišete neumnosti., dejstvo je, da so naše ceste najnevarnejše (poleg Balkana seveda) daleč naokoli. Kdor malo vozi po Evropi (in ne samo po Sloveniji) bo to vedel.
Hvala bogu se ne rabim veliko vozit po tujini, ker mi tuji vozniki lepo kažejo svoje razkošno znanje tu pri nas, da ne rabim dodatno it gledat njihove karafeke še kam drugam. In ja glede na razmerje domačih in tujih voznikov pri nas z največjo lahkoto trdim, da na razmerje delajo tujci večjo štalo kot naši pa če se še tako trudiš prikupit tujcem (sploh italijanom). Zaradi takega slovenceljskega odnosa do tujcev, kjer se mnogi nevede spravljajo v podrejen položaj do tujcev nam pravijo "Bečki konjušari".
Drugače pa če bi res videl samo napake tujcev bi objavljal samo te, kot pa vidiš objavljam vse kar mi je zanimivo, da ljudje počenjajo na cestah pa ne glede kako registrsko ima avto gor obešeno in kdo je za volanom.
Od tistega koronanatega in cepljenja si ratal čist divji in drugačen kot smo te poznali prej. Ne vem no, od vseh forumašev, ki jih poznam dlje časa imam občutek da si ti najbolj spremenjen. Sej vem, da boš to zanikal ampak mislim, da to ni samo moje opažanje. 🤔
Točno tako, ker če bi bilo kontra bi oni to prec naredili in so pred časom tudi, da je promet stal pri nas pred Karavankami in ne pri njih.
Drugač pa takole za pokušino sem na hitro našel tale posnetek. Tega je drugače tolk, da se mi ne da editirat, ampak tedva bizgeca sta prav lep primer kaj se dogaja zdaj na naših AC-jih. En jodlar s polno naloženim avtom in kolesi zadaj s cca 150km/h, pol mu pa ven skoč s 100km/h retardiran švaba, ki se mu ne zdi, da bi bilo treba kaj v ogledala gledat. Skor bi bla dobitna kombinacija.
Pa da ne bo kdo mislil, da sam tujce vidim je zraven še en gorenjski hillbilly z zelo zgovornim napisom na zadku in sem seveda upošteval njegovo prošnjo.
Avstrijci, Nemci in Italijani so retardi za volanom.
Ko jih parkrat srečaš na Ljubelju, je prec jasno.
Tole podpišem... Od kar so jih spet polne naše AC jih imam še pred julijem polhn kurac. To so nesposobni v 3PM, pravil ne poznajo, pa egocentrični do knca v stilu "najprej jaz pol pa dolg nič". Vozniško znanje in sposobnosti obvladovanja vozila jih pa vsak balkanc prekaša.
Kako znano... vsi bedaki me najdejo, dostava je pa vedno zmedena in jih moraš usmerjat kot, da si Garmin navigacija - zavite levo... ma levo sem reku, pa dobr frajer a ti veš kaj je levo?
Ampak vsi našteti so le kopirali ta dizajn in so prihajali vsaj 5-6 let kasneje na trg. Pač vzhodna Evropa je takole v 80-ih kopirala zahod kot so to pred nedolgo nazaj počeli Kitajci.
Možno...samo🤔a pol je najbolje,da vsi volimo taubija,da slučajno ne bo še slabše?
Se mi zdi super taktika😂🤣...kot žaba,k jo daš v mrzlo vodo v lonec,in počasi začneš "kuhati"...čaka,in čaka,in upa na bolje...dokler ni skuhana...
Je bilo zmeraj do sedaj-kadar je bil Rop,Cerar,Bratušek....vsi z taubijem vred+Erjavec.....vsi "palčkova zalega"...še vsi so penzionerje nategnili.
Pa mi prosim naštej,kaj vse je Janša penzionerjem slabega naredil....da vidimo primerjavo🙄
Dober ti to manipuliraš moje izjave. Nič nisem govoril kaj je kje kdo komu naredil, le vprašal sem se kakšne bi bile cene v trgovini in kakšne bi bile penzije, če bi bil Jajo še vedno premije.
Ne vem, samo a ni smešno, da vedno po Jajotovem super vladanju pademo v krizo. Naključje ali namensko dejanje. Gospodarska kriza od leta 2008, do tam 2014. Od tega, da smo se v zadnjem letu prvega vladanja JJ-a otepali z visoko inflacijo in izropanimi rezervami saj se je ravnalo z denarjem kot svinja z mehom. Še Bajuk je trobental, da je denar poceni in da kdor se ne zadolži je neumen. Ko se je začela kriza pa vsa podjetja zapufana. V drugi vladi JJ-a nam je skoraj nakopal trojko na glavo z izjavami, da smo že skoraj v bankrotu in da denarja do konca leta 2012 skoraj ni več za javne uslužbence. Slovenija je zato katastrofalno zdrknila po bonitetni lestvici in zaradi tega pokasirala višje obrestne mere za kredite/zadolženost. Kolk so nam takrat take izjave škodovale in oškodovale proračun si nihče ni niti upal izračunat.
O dveh letih kovida pa sploh ne bom razlagal, kako je zapiral dejavnosti in vse ostalo ter z nekim helikopterskim denarjem ustvarjal sliko dobrega moža s kučmo in dolgo belo brado. Koliko škode se je s tem naredilo in kakšne posledice so bile smo zvedeli spomladi 2022, kjer je le kako priročno vskočila rusko/ukrajinska vojna in zabrisala sliko nesposobnosti vseh EU voditeljev vključno z JJ-em. To kar imamo danes je le posledica vsega tega in zdaj od Taubija pričakovat, da bo to razrešil v enem letu je pa oreng aboten način razmišljanja. Predvsem ta del, da če bi JJ nadaljeval z vlado, da bi bilo pa vse superfajn in mnogo boljše.
Pa to pišem zato, da se dotaknem tudi pokojnin, kjer sprašuješ kaj je slabega naredil za upokojence. Mogoče samo to, da ko je on na oblasti se vedno zgodijo visoke inflacije in posledično se vrednost denarja zmanjšuje oziroma s pokojnino manj dobi.
Janša 2004-2008; 48mesecev (inflacija 14,4% na to obdobje oziroma povprečno letno torej 3,6%)
Pahor 2008-2012; 39mesecev (inflacija 4,4% oziroma 1,4% na leto)
Janša 2012-2013; 13m (inflacija 3,6% oziroma letno 3,3%)
Bratušek 2013-2014; 18m (inflacija 1,4% oziroma letno 0,9%)
Kadarkoli je JJ na oblasti je inflacija visoka in padec vrednosti denarja in logično, da zaradi zakonskih obveznosti morajo takrat tudi pokojnine višat, ampak to je samo obliž na manjšo vrednost denarja. Tako, da se res sprašujem od kod tebi ideja, da bi pa pod Janšo bilo cvetoče polje. Je mel 3x priliko in ni pokazal nič, razen puhlic, populizma in manipulacije, da ostalega negativnega sploh ne načenjam.
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano
Ti je blo tolk vroče, da si še sliko 2x prlimal.
Povezava za deljenje
Deli na druge strani