Da se pohvalim, kon?no sva s prijateljem izdelala os - adapter za moj bicikel da lahko Followme Tandem priklopim na to ?udo od 12mm zadnje osi. Stvar deluje vrhunsko. El. bicikel je krasna stvar.
Res ?koda da v pradavnini ni bilo elektri?nih biciklov, ?e dobra 3 leta nazaj sem 2 otroka vlekel v kolesarski prikolici v 15% klance (dokler mi potem kolki niso rekli da se ne grejo ve?)
The only aproved cure for too much fun is three much fun!
Men je pa to idealno poletje - ob?asne nevihte me sploh ne motijo, u?ivam pa v idealnih temepraturah pod 30 stopinj. Pa da mi ekoteroristi ne flanacajo o globalnem segrevanju in Sloveniji kot pu??avi #var?nalu?kakajfe?bogataj
Mani pa eno najbolj shity poletij. Sem glih danes kupil nov monturin goretex ker o?itno leto?nje poletje ne bo mogo?e kolesarit brez.
Precej raje imam 36stopinj in su?o - vsaj trave ni treba vsak teden kosit. Kar si doma si itak pod klimo, za ohladit se je pa cel kup destinacij. Ne pa da se hodimo v za?etku po?itnic gret v toplice ?eprav je bilo morje v planu. ?e dobro da smo naredili tako, ker eni so takrat zaradi mraza pred?asno zapu??ali morje.
Mogoce ko bom 60et star si bom nabavu e-bike... Do takrat pa noge power
To sem tudi jaz govoril, pa se ni iz?lo.
Sobotno pozno popoldne sem izkoristil - z el. biciklom poizkusil ujeti son?ni zahod na Menini - mi je uspelo, res sem u?ival, pa potem no?na vo?nja dol, super. Sem se pa na za?etku mal preve? zagnal (ja, tudi z el. biciklom se lahko preve? za?ene?) in me je za?elo preve? boleti, pa sem potem raje bolj po pol?je vozil. Imam obrabljena oba kolka (potreba zamenjava so rekli ortopedi), za obe koleni, ki me trenutno ?e najbolj jeb.. pa bom jeseni zvedel kaj je z njima.
?port je droga tako ki kot alkohol in enako povzro?a prijetne ob?utke - od tod zasvojenost. Razlika je le, da za alko vsi reklamirajo negativne posledice, o negativnih posledicah ukvarjanja s ?portom so pa tih ko riti. Na ku... mi gre, da prav taisti dohtarji, ki so mi neko? tumbali ?port pa ?port, taisti dohtarji sedaj govorijo (citiram) "samo ?porta ne".
In ko Nejcu razlagam, da ?port ni zdrav, on seveda misli da se zaje.. Pred mnogimi leti so tudi meni starci rojeni v predprej?njem!!! stoletju govorili da naj mal zabremzam ker se bom znucal, pa sem se jim samo smejal... Ampak, sedaj vem... Tudi to nekaj velja, kenede.
Jaz pa tega fuzbala ne razumem. Cel kup tekem se kon?a z enajstmetrovkami. Zakaj morajo dve uri me?kat, zakaj se ?e takoj na za?etku tekme ne lotijo enajstmetrovk, pa da gre potem folk ?imprej na pir.
Jest sem na Logitechu ze dolgo dolgo, s kolegom sva ene 3 leta nazaj nabavila G502-ke in...mmmm. Super mi?. Imam pa ?e vedno mojo staro g400s ki potuje skupaj z laptopom in ?e vedno no?e crknit; dela bp. Pri nekaterih stvareh se splaca biti brand whore. #mazda
?e nisem do?ivel da logitechu nebi crknila leva tipka.
Zato ker,vsaj po mojih izkusnjah, uporabniki e-"koles" dostikrat gledajo zviska na normalne kolesarje.
Osebno tega nisem do?ivel, zato ne verjamem v obstoj tega razloga. Prej bi rekel da gledajo z vi?ka nekateri mladinci ki so jim fotri kupil draga enduro/dh kolesa.
Isti problem popolne netolerance e-kolesarjev je bil na Tabli (slovenski mtb forum) izra?en od ljudi ki se imajo za avantgardo slovenskega mtb-ja. Kot sedaj proti e-mtb, so na taisti Tabli par let nazaj zganjali exorcizem nad 29 colarji, danes pa od teh exorcistov polovica vozi na 29", druga polovica pa na 27,5+ (ima podoben premer 29colarjem)
Jest je podal dobro primerjavo z ?vojno? med motoristi in maxiskuteristi, Enako obstaja tudi nekak?na "vojna" med cestnimi kolesarji in "traktoristi" kakor le ti imenjujejo MTB-ja?e in ka?e na ozkost teh ljudi.
Nejc, glede na to, da pa ti vozi? tako cestno kot mtb, posledi?no zagotovo ne spada? med ozkoglede kolesarje.
Obstaja tudi merjenje ?irine sedalnih kosti, da sploh ve? v katero kategorijo spada? oz kje za?eti s preizku?anjem sede?ev. Ne vem to?no kje to delajo, povpra?a? v kolesarskih ?tacunah.
Pri sede?ih je tako da ne pa?e vsaki riti vsak sede?. ?e ve?, istemu ?loveku pri dveh razli?nih biciklih (razli?na dr?a) ne ustreza isti sede?. Sam se nisem podal v zahtevno operacijo iskanja pravega sede?a, pa? trpim.
Edini na?in najti pravega je, da si sposoja? testne sede?e in najde? najbolj ustreznega. Mislim da pri nas Bajkmanija sposoja WTB sede?e, vsaj neko? je.
Res se je za vpra?at od kod toliko neverjetne sovra?nosti. Tolerira se vse, od nadle?nega ?atlanja (namenoma dal primer Kobari?kega stola) do uporabe ?i?nic. ?e pa nekdo pribrca na hrib, pa da mu z ene 100w pomaga elektrika, je pa ta osebek direk za na kri?.
Tudi sam delam isto. Z mtb mi je glupo se peljat po asfaltu iz lj do za?etka vzpona na Krim, zato se do tja zapeljem z avtom.
Plus da unicujem gume, prometna cesta plus to, da v?asih pac nimam 4h ?asa za bicikel...
Nima? 4 ure ?asa za bicikel? Potem si naravnost idealen kandidat za pedelca. Pa ?e na tisti Krim ki ga ima? ?isto blizu se ti nebi bilo treba z avtom peljat in bi lahko ?el tud po kak?ni drugi poti dol.
Torej jaz , ki sem Ljubljan?an, nebi smel dati kolo v avto, se zapeljati v Kranjsko goro in potem iti na Vr?i?,mangart, Trbi?... ? Torej naj se vsak vozi samo po svojem obmo?ju?
?e se z avtom pripelje? na Kobari?ki stol potem pa na bicikl, to ni kolesarjenje. ?e gre? iz Kranjske gore na Mangart potem ?e mogo?e, do Trbi?a gre? pa lahko tud iz Ljubljane.
?e mene vprasas tudi:) in tisto bitje ki sedi gor ni kolesar ampak vse kaj drugega.
Meni se zdi da tudi tisti kolesarji ki z avtom pripeljejo nekam kolo da se potem tam vozijo, niso kolesarji.
Kako zelo bi morali ?ele ozmerjat tiste, ki za vzpon namesto 250W elektromotorja e- bajka raje uporabijo 200KW, kolikor znese mo? motorja gondole na Veliko planino (Labi pa njemu podobni)
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano
Ravnokar stisnu enga belgijca.
Vsem foruma?em iskrene ?estitke ob dnevu piva
Povezava za deljenje
Deli na druge strani