ampak ?e vedno je to dale?, dale? manj kot v GB... no tam na vi?ino zavarovalnina vpliva tudi rizi?nost voznika
se pravi:
-starost voznika
-spol
-poklic!!!!
-znamka avtomobila => rizi?nost kraje, tipa populacije, ki kupi tak avto (BMW-jwm se slabo pi?e )
razlike v cenah so milo re?eno ogromne in po eni strani se mi zdi to tudi najbolj prav saj ?e malo citiram Lojza in njegove izjave o ?lepanju bui rekel, da v Slo se res da ?lepat na ra?un zavarovalnin.
Ni fora, da za avto, ki jih kradejo po teko?em traku (VW, Audi) pla?a? isto kot recimo za Mazde, katere skoraj ni primerov kraj. Da za avtomobile, ki so zna?ilni za agresivne voznike (Audi, BMW, Honda ) in povzro?ajo ve? nesre? pla?a? enako kot za avte, ki jih kupujejo umirjeni vozniki.
itd, itd...
?e bi bilo po moje, bi vi?ino zavarovalnine vezal tudi na koli?ino storjenih nevarnih prometnih prekr?kov pa me zanima kolk ?as bi bil ?e tak kaos na cesti.
Prijatelj mojih let ima Supro 3.0 avtomatik v UK registrirano pa ga je vse skupaj pri?lo 1000?. Zavarovanje, MOT, papirji...
Je pa v UK zavarovanje res zanimivo. Vsak avto skoraj svoj razred, pomembna je starost voznika, koliko km letno naredi?, avtomatik/ro?ni menjalnik, turbo/non turbo... Je pa tam standard dosti vi?ji.
mal si me prehitel z odgovorom... ampak vseeno ne glede, da je standard vi?ji so zavarovalnine tam juhu visoke, sploh za mlade voznike in za?etnike.
Sprejmem izziv, sam mormo malo dodelat testne pogoje.
Hitrost - po omejitvah, se pravi ne nad in ne pod (no ja ?e promet to zahteva, da ne gre hitreje).
Predno za?nemo rabim en preizkusni krog (cca 10-15km), tolk da vidim kako se motor obna?a in kje "?ivi".
Klima je nastavljena na minimalno 22 stopinj oz. maksimalno 10 stopinj hladneje od zunanje temperature.
Peljemo se na relaciji, kjer ni zastojev in dela na cesti, ker to res nima veze z realno porabo in izven jutranjih in popoldanskih konic. Se pravi normalne razmere in ne ne bo to sred no?i ampak recimo nekje popoldne po ?esti uri.
nobenih prtlja?nikov na strehi zadi oz. trug ipd ter 200kg krame v prtlja?niku
Ko ?tartamo s testom napolnimo do vrha, da za?ne benz ven metat in ko zaklju?imo test ravno tako do vrha. Razdaljo merimo tako na ?tevcu dnevno prevo?enih km kot na navigaciji.
evo to je nekje to. Moja napoved je tam nekje 10,5 litra/100km.
V?eraj sem si pogledal drugi del Top Geara in me je kar zmrazilo. 17-letnik, ki si kupi star avto ranga citroen AX (cena cca 500 funtov) in ga ho?e zavarovati na svoje ime pla?a ***a sedite vsi*** od 4.000-8.000 funtov na leto.
Nekaj ceneje je ?e ga vzamejo star?i na svoje ime (cca 1.500 funtov) ampak, ?e zavarovalnica v primeru nesre?e ugotovi, da je to avto, ki ga vozi samo mulc ne pla?a nobene zavarovalnine in mora povzro?itelj vse kriti iz svojega ?epa.
Te cifre so res nore in skregane z zdravo logiko, ampak a res? A ni mogo?e to na?in, da se najbolj rizi?ni skupini mladostnikov za volanom s tem prepre?i nakup mo?nih avtomobilov :ne vem:
Upam, da na?i zavarovalni?arji tega niso gledal, ker bodo hitro dobili ideje
?ak mal frajer... sam teb zdej ?tevc konkretno la?e oz. narobe ka?e... A nima originalno skalo do 220km/h zdej pa je tam oznaka 193km/h. Se pravi, ko bo? vozil po ?tevcu 100km/h bo prava hitros 114km/h in policaji bodo sre?ni kot tranzistor?ki, k te bodo colal za speeding.
?e komu do zdaj ni blo jasno zakaj mi je ta pajac oble?al v ?elodcu je tukaj en lep dokaz v gori pizdarij, ki jih ta samooklicani strokovnjak prometne varnosti po?ne... skrbi sam zase pizda usrana mi mamo pa stanje na cestah tak?no kot je... va?n, da gredo kazni v nebo pa da si pol heroj?ki dobre ?tudije zrihtajo za mastno pla?ilo
jures a misli? tkole ko sm mel filozofijo ko sm jo bil pra?an?
ej dober tatoo... kaj ?e bi si ga ?e kam v tetoviral...
nas tujce so na gimnaziji ucili po tem stavku ta suhi ?kafec pu??a...tko smo si zapomnili (se zdaj ne vem tocno kaj je skafec ampak s temi S-ji pa Z-ji nimam problemov...vsaj neki
?kaf ali ?eber, da ti bo la?je ?kafec je samo pomanj?evalnica od ?kaf
Zanimiva dirka predvsem iz tega stali??a, da niste BrawnGP dominirala ampak sta dirkalnika s krili opravila tako kot je treba in to brez napak.
Rde?i so bili nekje na svojem trenutnem dometu, kar pomeni zbiranje posameznih to?k. ?e vedno pa je to bolje kot pa gledati dirko na za?elju kjer se za mesta nad 10 borijo BMW, Renault in McLaren in da jih prehiteva ?e Force India.
Katastrofa velikih mo?tev, edino Ferrari ?e nekako uspeva ohranjati vsaj nekaj svojega slovesa.
------------------------------- saj ni res pa je ------------------------------------
Haha, pa sej to ni za verjet
Mentalno invalidni Mosley govori, da so drugi tr?eni - evo to je definitivno ?ala dneva
Sam res... ve?ina navija?ev F1 to komi ?aka pa neglede kako se bo imenovala nova formula... zdej pa da vidmo al majo jajca pa da izpolnijo to kro?njo. Po moje FOTO podpira 90% navija?ev F1 in bodo osatali zvesti tud v novem tekmovanju.
?e ne gre druga?e zjebat te senilne gnojaste star?ke pol je pa? to edini na?in... ?al
Kon?no... zdej pa upam, da bojo tole izpolnili in naj se FIA, Mosley in Eccelston samo jebejo sami al pa na sadomazo igricah... bemti babe, kaj ga ni tolk zmlatla takrat, da bi bil zdele pokojni pa F1 re?ena
to sem mislil, da se ni? ne kadi zadi ob pospe?evanjih... druga? pa tud ta diesel se ?e ne zavrti do 10.000/s.
?e se ne motim ima najve? navora med pri relativno low revs in se ga vozi do 5.000 ali 6.000rpm
Majo pa te ma?ince 5,5litrov prostornine, 600-700KM in ve? kot 1000Nm navora... Je pa HDI od peugeota za cca 10%mo?nej?i od Audijevega TDI-ja tako, da zna bit letos zmaga prav v tem...
Sej to je to... potni?ka kabina mora biti izredno oja?ana vse ostale cone pa relativno mehke in s ?imve? zme?klivimi conami, da absorbirajo trk in pretvorijo kineti?no energijo v notranjo. Pomembna je tudi dol?ina teh me?kljivih con in res ni enako a se zaleti? s tvingotom, k skoraj nima spredaj havbe al pa z limuzino, ki ima metrsko havbo ali ve?.
Problem pri kratkih avtih je torej poleg lahkosti (da ga ve?ji lahko porine v nasprotno smer) tudi kratko me?kanje in vse skupaj to povzro?i ogromne pojemke (g-force). Zato vedno in povsod dr?i, da je ve?ji avto varnej?i v direktnem kontaktu z manj?im.
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano
najde? najde?... sicer je zdele poletni ?as pa bo mal problemov s turisti ampak, ?e se gre nekje sred tedna po 17-18 uri mislim, da bi ?lo.
?e mi ne rata pa pa? jaz ?astim pizzo... simpl a ne
OK... naj bo meja 11 ampak si pa hitro zni?al iz tvojih 12 l/100km... pa ne da si se ustra?u
Povezava za deljenje
Deli na druge strani