Skoči na vsebino

Moram si pa kupiti ?e odsevne zadeve,ki se dajo na napere na feltno,da sem vsaj malo viden ?e iz boka. v hervisu jih imajo.

Tele od 3M-a so zakon: https://www.amazon.co.uk/REFLECTORS-SCOTCHLITE-REFLECTIVE-MATERIAL-ROUND-VISABILITY/dp/B005JESAQ8

Jaz sem jih kupil v Lidlu in jih dal na vse vozi?ke/otro?ka kolesa.

Sploh ni primerjave z obi?ajnimi "ma?jimi o?esi" (kakr?ne predpisuje zakon). Tele "3M spoke refctorji" so izjemno vidni tudi od spredaj / zadaj pod ostrim kotom in ne samo od strani. Toplo priporo?am. 

Druga?e pa, utripanje ?e za na balanco ni, kaj ?ele za na ?elado. Nemci ?e vejo, zakaj v prometu ni dovoljeno. 

The only aproved cure for too much fun is three much fun!

post-1420-0-86929800-1443681846.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Vsi uporabljajo lu?i podnevi- avtomobilisti, motoristi... samo kolesarji kot najbolj ogro?ena ?ivalska vrsta jih nimajo. 

Dnevne lu?i na biciklu sem za?el prakticirat s kolesarsko prikolico za otroke. Prednjih lu?i vidnih v son?ni svetlobi je v ?tacunah morje, zadnje so redkost. Kupil Lezyne s 70lumni rde?e svetlobe, ozek snop, v soncu vidna 1/2 km, pono?i na samo 5 lumnih rahlo slepe?a za avtomobiliste (obrnem navzdol).

Taisto razsvetljavo mulci od 3leta naprej uporabljajo na biciklu v cestnem prometu, ker tak drobi?ek je te?ko opazit. 

Kar se ti?e vo?nje pono?i, za na asfalt ne rabi? kaj dosti od lu?i, tolk da vidi? kje je cesta.

Ko me zdravje ?e ni toliko je.. sem MTB precej vozil pono?i. In v gmajni na spustih blato dobesedno pije svetlobo, tam pa res svetlobe nikoli ni dovolj. Iz prakse (govorim za tehni?no zahtevne spuste) - najbolje je po lumnih imeti enakovredni lu?i, eno na balanci z malo ?ir?im snopom - sveti? predse, drugo na ?eladi z o?jim - sveti? dlje in ?e pomembneje, -v ovinke. Z enakovrednima lu?ema na razli?nih vi?inah pridobi? tudi manj ostre sence.

Seveda pono?i vo?nja nikoli ni tak?na kot podnevi, ker te zje.. pomanjkanje ob?utka globine. Pa tudi manj kot 5cm mimo moje noge je  ?e pri polni brzini ?el v popolno ?pico o?iljen kol - svetlozelena praprot je odbijala preve? svetlobe da bi pravo?asno opazil kaj je pod njo.

?e ena zanimivost, vo?nja navzgor samo z lu?ko na balanci po kak?ni ozki skalnati potki ko v prvi lovi? ravnote?je in posledi?no na polno opleta? z balanco - dalj ?asa opletajo? snop mi je povzro?i slabost, zato za navzgor obvezno lu?ka na ?eladi ki je bolj pri miru. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

. Samo kolesarske itak ne rabis tako menjat

Kakor kak?no. Ene majo razne "master linke", "magic linke"... nekatere (tovarni?ko) pa ne. Potem je to podobno kot pri motorju. Za na pravo dol?ino skraj?at pa zopet rabi? orodje. Ampak jaz sem samo teoretik - sam ?e nisem menjal verige.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

?e pa pelje? na servis , ti bodo pa zihr dali pravo verigo,menjava pa stane ene 10eur.

Nimam orodja za menjavo verige, imam pa merilec raztegnjenosti. Na servis zapelje?, pa ti zamenjajo verigo in ?e mal pogledajo kolo.

Kot zanimivost, moja najdra?ja ima verigo raztegnjeno po dobrih 3 sezonah toliko kot je na mojem biciklu nova. Je pa res da 44kil pa? ne more neke hude sile verigi storit.

@Boss, glede na tvoje brutoregistrske podatke bi moral ti merit verigo po vsaki vo?nji. :lol:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Jamralnik v2
Napisano

Sem bil opozorjen in pripravljen na to, da imajo Soniji dale? najbolj obupen na?in menijev spljoh. V?eraj zve?er se nisem uspel do konca prebiti skozi nov fotoaparat, danes nadaljevanje.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Ne sprejmem tega,da je nekdo ki vozi elektro kolo, enako kolesar,kot nekdo ki ga na vrh hriba pripeljejo lastne noge.

Ko bo? neko? zaradi dolgoletnih obremenitev imel zje.. le?aje (kolena, kolke..) takrat ti bodo elektri?na kolesa kar naenkrat postala v?e?. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Jamralnik v2
Napisano

Amerikanci so eni najbolj nazadnja?kih in zastarelih kar se ti?e finan?nih transakcij... magnetni zapis, slip, ?eki, elektronske banke brez za??it ipd. Temu se re?e third world country.

Pa zakaj bi se pa ?li neke za??ite, to stane. Je v nasprotju z njihovo filozofijo bmk za navadne dr?avljane.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Aktualni dogodki!
Napisano
Aja pa ker se strinjam da je nekaj plakatov res neokusnih in se mi zdi prav da ?imve?ja masa folka to pove. :)

A ima? v mislih tisti plakat z migranti.

Slovenija je odigrala v brexitu eno klju?nih vlog. Ve?ina propagande s katero so starci brexitiral Britance je temeljila na posnetkih iz Slovenije  - posnetki beguncev. Tako da so povsem iste fotke v svoje propagandne namene o?itno uporabne tako za ?ezrokavske nasprotnike EU kot za slo gore?e zagovornike EU.

Strah je najmo?nej?e ?ustvo, za ovce pla?it pa ne potrebuje? inteligence.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Sicer oba kolka in koleno niso bili ravno navdu?eni, ampak danes sem se z biciklom zapeljal do doma na Menini na enega Meninca :cheers: . Povedano po pravici sta v momentu ratala dva :blush:  - je bil ciganski gola? precej za?injen. Potem sem ?el pogledat na ?avnce od koder je tudi fotka. Ker na nebu ?e ni bilo zadosti ?rno, sem se vrnil nazaj do pl. doma spet na ?e enga Meninca :cheers: . Ampak ta je bil usoden, ker je takoj za?el scat na polno in ni hotelo nehat. Ko z biciklom v ornk nalivu pi?i? 60km/h po makadamu, ima? drobnega peska vsepovsod za izvoz :party0035: .

post-1420-0-78868700-1527460303.jpg

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Aktualni dogodki!
Napisano

To je ?isto nor?evanje iz resursov. Pa seveda noben odgovoren. 

Celotna sodobna kapitalisti?na dru?ba ni ni? drugega kot delanje norca iz na?ih zanamcev. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Pohvalite se,...
Napisano

Vidim, da se spozna? na bicikle.

Ogledal sem si Cube xms, druge roke za res dobro ceno.

Je komplet vzmeteno in dobra oprema. Kar se ti?e menjalnikov imam itak vi?ka dva shimano xtr zadnji + sprednji tako, da lahko nadgradim kolo. Ali se ga spla?a vzet za 400??

Kup si nekaj 29 colskega menjalnik ni najbolj pomemben del kolesa. ?eprav nepoznavalci najbolj padajo ravno na to. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Aktualni dogodki!
Napisano

Punco osebno poznam in je res faca ua razliko od nekaterih na?ih afnastih "pevskih div'.Ji prav privo??im. Verjetno trenutno najbolj?i ?enski vokal pri nas.

Za nevedne-to je punca z obale z najbolj?im vokalom in karakterjem pri nas.

Zdaj ve?.

Eh to sam mal z ritko pomigajo pol so pa ?e kar pevke. Poznam jaz take ti?ice. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Aktualni dogodki!
Napisano

Se pravi bi bilo bolj?, da vas manj pla?ajo, da bi potem doma ostajali...  :hudicek:  :hudicek:

Ja res je. Problem je ker nas pretirano dobro pla?ujejo.  

Bravo Lea Sirk...

who the f is Lea

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Aktualni dogodki!
Napisano

Obstajajo problemi absence, tam kjer je folk slabo pla?an. Po drugi strani v na?i firmi, kjer smo dobro pla?ani obstaja presence problem, ljudje rinejo bolni na ?iht.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.