Skoči na vsebino
Korona - Covid-19
Napisano
pred 7 urami je AmpeR napisal:

Sprememba plana.... Iz LJ takoj na Kras in emtb tura med občinami😁

Koča na kokoši, trstelj? :) to sem jaz odpeljal 1. 1.:) 

pred 7 urami je Jest napisal:

Saj ori soortnih in rekreativnih dejavnostih gres lahko tudi cez obcinsko mejo ane? Ali se je to spet spremenilo? Cudil se ne bi :D

Takrat ti virus nic ne more ;)

Lahko, ampak zgolj v lastni regiji. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Korona - Covid-19
Napisano
pred 8 minutami je Boss napisal:

in ni spizdil?... a misliš, da ga bodo lovili?

Lepo kulturno so mu čez šipo rekli naj ustavi. Potem so ga opozorili na prečkanje meje in da se baje domačini pritožujejo... Ker je majstr vozil sam in se je normalno obnašal so mu zaželeli srečno vožnjo in to je to :)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Korona - Covid-19
Napisano
Pred eno uro je marko91 napisal:

Ja v mestu verjamem, na cesti pa nic

Nevem pa kako kontrolirajo prehajanje občin / regij. Verjetno bolj čez vikende na turističnih krajih. 

So pa frenda ustavili ker je vpričo patrulje prevozil občinsko mejo Ig-Lj s kolesom. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Kava
Napisano
Pred eno uro je Scr3am napisal:

IMG-0222e5982c465903f99fa601ac2bb069-V.jpg.2dfea7253722080f85ad6cf85f845159 (1).jpg

Zakon. :) sam Nevem kako sem iz Petrola prinesel kavo do Repč :)

Moram zaceti nositi s sabo termovko... Groza je koliko enih smeti proizvedemo s temi to-go stvarmi. Včasih sem res hodil s svojo skodelico in "težil" da naj mi notri natočijo... 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Jamralnik v2
Napisano
Pred eno uro je marko91 napisal:

caki mal, a nisi ravno ti pisal da ga ni denarja....zdaj pa pravis da niti vikenda nimas???

Kaj sem pisal? Da ga ni denarja? Zelo verjetno si zamesal kaj je kdo rekel. 

Napisal sem, da mi ni problem delati vikende in da jih ubistvu rad delam. Oziroma da sem raje frei med tednom. 

In, ne... Ne jamram da delam skoraj vse vikende. Samo povem, da nas je kar nekaj ki delamo tudi vikende. 

Saj veš... Beseda da besedo... Nekdo reče da dela vikend, jaz dodam da jaz tudi.... In tako gre debata v neko smer, ki verjetno res nikogar ne zanima... Neškodljiv small talk... 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Korona - Covid-19
Napisano
pred 3 urami je AmpeR napisal:

Jutri moram it v LJ (spremstvo) in tam bom moral čakat kar nekaj ur.

Kaj lahko grem v tem času npr. 2 x okoli LJ z emtb-jkom🚲?

Al me bodo zahojsali🤔:policaj::angry:

Nič te ne bodo. Jaz sem nonstop na bajku ali pa laufam in nikoli nič... 

pred 4 minutami je marko91 napisal:

Mene od marca lani na cesti ni nihce se ustavil.....pa zacenjam pred in po Policijski uri.....veliko je samo ustrahovalne propagande

Mene so samo 1x, ko sem se vračal ob 22h peš iz službe... Samo pokazal službeno izkaznico in to je to. Dosti mojih sodelavcev so ustavili, ker dejansko zaključujemo dostikrat sredi noči ali pa začenjamo ob 5-6h... Je pa to sredi Ljubljane. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Jamralnik v2
Napisano
Pred eno uro je Scr3am napisal:

Kaj naj jaz napisem k nevem kdaj sem bil nazadnje frej za vikend. V letu 2020 nevem ce sem bil vsega skupaj dva vikenda frej. Aja pozabil sem napisati da imam 2k place (joke). Bi se pa spotaknil o tistem komentarju, da samo trgovci nimajo "dodatka". Vec ali manj vsi, ki delajo za privatnika nimajo teh dodatkov. Mogoce so na papirju napisani, ampak te pa pri drugi postavki nategne. Te dodatke vidijo samo javne oz. drzavne sluzbe pa se to je bolj mizerno in se konec meseca ne splaca! Se pa strinjam z uporbnikom jest, ker kot je omenil zakaj so trgovci lahko frej ostali pa ne. Da smo si na jasnem vec ali manj trgovci ne delajo vseh vikendov in enkrat dela en drugic drug (sobote). Nedelje so pa itq samo do 12 ali do 15h odprte. Kaj naj na to gostinci recejo, ko delajo po cele dneve in lokali nisi niti en dan v tednu zaprti? ko se dela za petke svetke, bozic, novo leto, prvi in drughi maj itd. Da ne govorim, da je na ta dan obisk podvojen ce ne celo potrojen pa za to niso niti malo bolj placani. Jaa vem vsak ima izbiro poklica in za to obstajajo sindikati, da se kregajo, ampak pustimo sedaj politiko in tudi malo v tej smeri razmislimo. Nimam nic proti trgovcem in jim privoscim da so frej, ampak oni so zadnji k bi se lahko kurcili, da so vikende frej, ker tudi ce delajo imajo vsaj nekej od vikenda! Eno do dve soboti na mesec naredijo ter isto velja za nedelje in sicer delajo samo do 12 ali 15h. Praznike frej. Govorim za 80% trgovin. Seveda obstajajo izjeme kjer je drugace razporejen delovni cas...

Jaz sem bil letos reci in piši 1 vikend frei... 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Kava
Napisano
pred 8 urami je Shrek napisal:

Spet brez bicikla... 🚴‍♂️

Bicikel je počakal in dočakal toplo, sončno popoldne. 

Kave mi bilo zraven (jo lahko kdo doda s fotošopom, da ne bom imel slabe vesti, da smetim temo...). 

IMG-0222e5982c465903f99fa601ac2bb069-V.jpg

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Jamralnik v2
Napisano
pred 4 minutami je Alex napisal:

Lepo, da smo izrazili svoja mnenja, stališča in pomisleke. Bila je lepa in konstruktivna  debata. Trgovine so še naprej zaprte. Psi lajajo karavana gre naprej.Welcome to the jungle.😏

In resili smo svet. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Jamralnik v2
Napisano
pred 25 minutami je Shrek napisal:

Je kdo delal v trgovini? 

Jaz sem 5 let v enem trgovskem centru (06 - 12), 5 let pa pri privatniku (92 - 97).

Pri privatniku vsak dan za jutri izvedel, kdaj delam, ur nisem sešteval, delal vse...ni da ni... Plača nikakva, brez regresa in dodatkov... Je pa žalostno, da sem to spoznal kasneje. 

Pri velikem trgovcu pa tudi mizerna plača, regres je bil, dela veliko. Če ne probaš, ne veš. Med letom 06 in 12 imel 550€ plače plus malica in prevoz... Pa je šlo. Nedelja je bila mislim da okoli 20€ zraven, sobota pa mogoče 10. Se pravi, če sem delal zjutraj, sem bil vikend fraj, če pa popoldan, pa celo soboto in nedeljo in ponedeljek zjutraj... Se splača? 

Jaz sem delal zgolj v trgovini s prehranskimi dopolnili pri privatniku. Plača 180t sit (kar leta 2005 sploh ni bilo slabo), pon-petek po 8h, vikende frei,  malica ter prevoz... Zgleda kakor naletiš.

Je pa tole kar si napisal res žalostno. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Jamralnik v2
Napisano
pred 45 minutami je marko91 napisal:

Torej sta stanovanje ali hiso dobila podedvano. Ce nisi baraba do nepremicnine ne prides brez kredita.... 

nejc kaj otrok? Stanovanje kupil al v najemu?

Stanovanje sem dobil od starih staršev. 200eur stroški +200eur dam vsak mesec starim staršem in staršem. Vem, tu prisparam kakih 200eur/mesec. Brez otrok. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Jamralnik v2
Napisano
Pravkar je Alex napisal:

Kje pa. 😊

Drugače pa... Meni je fotr lepo rekel ko sem bil mali  : "če imaš 500sit, živi kot da jih imaš 200... Ne sposojaj si, šparaj takrat ko imaš... In živi kot da bi imel manj kot imaš". In onadva isto tako živita. Poceni avto, poceni cunje, ampak uzivancija pa na vsakem koraku.

Ko nekega dne vidiš, da te blišč materialnih stvari duši in zaradi njega ni več tistega Hard core prvinskega užitka v življenju, potem je lajf lepši. In lažji.

Aja, xsara je plin. Ker prisparam 3,5eur/100km. Kar pomeni da na leto prihranim 350eur. Vinjeta+benz do Dolomitov +3 nočitve v cortini. Pa še za kufe na 2500mnv ostane. In potem me ljudje sprašujejo če nebi imel pasata... Nebi... Imel bi civica. Novega. Ampak... Me ne privlači tako kot dopust. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Jamralnik v2
Napisano
pred 10 minutami je Alex napisal:

Eni  zgoraj pa živijo v oblakih. 

Lepo si napisal. Za unih ušivih 100€ bruto, ki bi jih dobili trgovci za dodelano nedeljo se jim ne splača delati. Ker če bi bilo to res, bi štrajkali pred parlamentom (v četrtek, ker je ob petkih zasedeno za "umetnike" ). Niso vsi trgovci  tako na robu, kot si mislite. In nimajo vsi bajt, nemogočih kreditov, nimajo vikendov in nimajo po dveh avtov in več, da bi bili odvisni od teh nedelj.

Je že prav, da je tako. Se bomo navadili kot so se drugod po Evropi in bo kul. 

Čisto v redu življenje brez preseravanj. Take ljudi cenim. Se da živeti, če nismo lakomni. Nekateri pač so, zato morajo delati non stop. Njihov problem. 😏

Sem najprej mislil da jaz živim v oblakih :)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Jamralnik v2
Napisano
pred 12 minutami je marko91 napisal:

treba je tud razumeti situacijo. Ce sinti sam, brez druzine, partnerja ti je lahko dovolj 400-500 na mesec (odvisno od stanovanjske situacije, veliko jih poverba ali celo se doma zivi).ce gre pa za 4 clansko familijo, verjemi da morajo biti prihodki obeh vsaj 4000€ za normalno zivljenje brez vecjih stresov. Hrana, bajta (kredit je vsaj 600-800€), elektrika in ostalo, vsaj en avto, benz, cunje, sola ali vrtec, potem pa se razne aktivnosti, pocitnice....

Upam da se ne motim ce te ocenim, da si samski ali student ob delu? Ker s ciframi zgoraj lahko resneje zivi samo samski....(brez zamere ce se motim).

Ker cifre zgoraj zal ne pijejo vode ce si druzina. 
Da imas pa se starse v domu....to je pa res (prepovedana beseda).

Mama 81 let ima 540€ penzije, dom je 1100€....celo zivljenje je delala za to, da sedaj ne more ziveti.

Se grdo slisi ampak bolje da potem, ko si oddelal svoje, da gres....si le breme, ko ratas nepokreten.

Niti samski, niti študent. Redna zaposlitev za nedoločen čas. Z 1500-1600eur zelo lagodno živim. Včasih je malo vec, redkokdaj malo manj.  Se pa ne preseravam, vsaj ne z na zunaj vidnimi materialnimi stvarmi.  Avto ki je bil nov 12jurjev, 200eur za stroške za stanovanje. 200eur dam za bivanje (je v skupni družinski lasti). Ne kupujem majic za 50eur,ampak za 10eur. Pa ne da si jih nebi mogel privoščiti, ampak me to ne rajca. 

Vsako poletje 1teden Dolomitov, vikend izleti.... Telefon za 100eur, nogavice za 3eur, naročnina na t2 za 18eur... Bajk za 2jurja... To je moj lifestyle. Na koncu meseca ostane 300eur.  Kapo dol tistim ki preživijo družino z minimalcem in ob tem ne jamrajo. 

Zamere seveda ni. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Jamralnik v2
Napisano

Meni je nepredstavljivo, da delaš in ne dobiš plačanega tistega časa. Verjemem pa, da je marsikje tako. Predvsem tam, kjer si placan po rezultatu, na posamezniku pa je, kako in kdaj bo do tega prišel. 

Zato mi je dvignilo živac, ko so nekateri govorili, kako imajo šolniki prevelike plače in kako so nonstop frei. Če nisi fizično v službi, še ne pomeni, da ne delaš nič za potrebe službe. Ne vem pa a prodajalka dobi plačano tudi tisto, ko je v trgovini še pol ure po in pred obratovalnim casom;upam da je. 

In kot je Jest lepo rekel; ni problem v nedeljskem delu. Problem je v plači. Za pravi dodatek bi marsikdo z veseljem prišel delati v nedeljo. Kdor pravi, da denar ni vse, nima problemov z denarjem. Jaz za 200eur večjo plačo nebi delal še kakšno nočno več, ampak če bi imel minimalca, bi za 200eur naredil marsikaj. Med 700 in 900 je večja razlika, kot med 1400 in 1600eur.

Sicer pa... Nihče naj ne gre v trgovino ob nedeljah, nihče naj ne tanka ob nedeljah, nič pekarn, nič kavic, nič čaja v kočah, nič restavracij, nič hrane na klic... Dajmo biti solidarni do vseh, ki delajo/MO ob nedeljah, pa bodo kmalu tudi oni zaprli svoje storitve in bodo lahko lepo doma.... 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Jamralnik v2
Napisano
pred 45 minutami je Janez007 napisal:

Ko sem bil otrok v 70-tih je bilo v nedeljo praktično vse zaprto. Pa je bilo takrat za nas to čisto normalno in smo s tem živeli brez posebnih težav. Na pumpah razen bencina nisi dobil skoraj nič drugega.

Verjetno smo se sedaj navadili na drugačno normalnost. Ampak meni se prodajalci smilijo, ker imajo doma tudi svojo družino, otroke. Tudi referendum je pokazal, kaj je splošna ljudska volja (ne pa pri vseh odločitvah zdrava pamet).

Za trgovce-lastnike me pa nič ne skrbi, od vedno so prišli najbolje skozi. Tudi zame ne, tisto kar nameravam kupiti, bom kupil  kakšen dan pred ali po nedelji. Če pa mi bo slučajno kaj zmanjkalo (sol, sladkor, smetana), imam sosede 😊

Vem, razvajeni smo. Včasih je bilo drugače. Včasih ni bilo klim v avtu... Pa dajmo se danes zavoljo starih časov peljati brez klime na morje. Po stari cesti, da bo občutek nostalgije tisti pravi. 

In to si super napisal, da smo se navadili na drugačno normalnost. Jaz osebno bi raje videl da so trgovine odprte. To je moje prepričanje. Ampak ker se je večina odločila naj bodo zaprte je edino fer da se mnenje ljudi upošteva. 

Jaz se tu dejansko zelo strinjam z uporabnikom "Jest". Tak lifestyle je postal. Ljudje gredo namesto na njivo ali v naravo pač v citypark. Meni mimo, ampak če jim paše... Bo pa več prostora v naravi. 

Trgovke se mi ne smilijo. Žal. Tako kot se mi ne prodajalec na pumpi ali pa dostavljalec hrane, taksist, natakar, picopek... (pa sem naštel same poklice, ki niso življenjskega pomena). 

Vedno govorim; razvajeni smo In polno rit vsega smo ter del začaranega kroga smo. Je pa zanimivo, da ko nekdo jasno in glasno reče, da je za odprtje štacun, je pa dostikrat deležen očitajocih pogledov. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Jamralnik v2
Napisano
pred 8 minutami je Alex napisal:

Na obali pa tudi na goriškem smo bili skoraj ves čas med najboljšimi, kar se tiče epidemije. In kot je lepo rekel včeraj g. Bržan, koprski župan smo se na krilih tega "uspešnega" rezultata zadnji mesec katastrofalno sprostili. Na ulici (v mestu Koper)  ne vidiš več skoraj maske na obrazu, ceste polne, centri polni. In potem je virus zašel še v domove za ostarele in je rezultat tu. Mislim pa, da bomo kmalu zopet rdeči saj smo le malo čez. Sicer pa me zanima, zakaj niso že prej odprli šol, ko smo bile samo tri regije v dobrem položaju? 🤔

Ali pa recimo mogoče tako, če že, da bi se vse trgovine dogovorile za dežurstva ob nedeljah. Z minimalnim številom zaposlenih. In cene temu primerno višje, seveda. 

Ja in naj bodo na voljo zgolj osnovne potrebščine. Saj če se ne motim tudi sredi noči v lekarni lahko kupiš lekadol. Ampak po višji ceni. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Jamralnik v2
Napisano
pred 1 uro je Alex napisal:

Vidim, da ti je mar za delovne ljudi za razliko od nekaterih, ki vidijo samo svojo korist. In svojo razvajenost.Prav bi bo, da bi bili vsi doma v nedeljo, kjer res ni nujno delati. 

Tanka je meja kaj je nujno in kaj ni... Pumpe so nujne. Ampak lahko bi bile zgolj 3 v lj. Pekarne so nujne? Fast foodi?  Kafici? Ja, saj vem, to so privatniki, kjer lastniki tudi sami delajo, ampak vseeno... Bodimo solidarni tudi do družin le-teh. 

Jaz sem mnenja, da bi morale biti osnovne življenkse potrebščine (meso, kruh, jajca, mleko, sadje, zelenjava...) dostopni vse dni v tednu. Pa magari ob nedeljah po višjih cenah. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Kava
Napisano
pred 52 minutami je Janez007 napisal:

Te "eko" slikce so mi všeč! Če bi zraven napisal še kraj slikanja, bi bilo 👌

Se bom popravil. :)Šmarna gora. Za takole pred službo ali po službi mi je tole ravno prav da grem za kako uro na zrak. Kava tam še posebej paše :)

Pred eno uro je Shrek napisal:

Kje je pa bicikl?🚲

Ne govor... Pijem kavo gor in pride en majstr z mtb... Kot sol na rano.... Da sploh ni toliko kopalo po snegu... Itak je padla debata :)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Jamralnik v2
Napisano
Pravkar je Boss napisal:

Si še mlad in zato nimaš problemaov... še. Tudi sam jih nisem imel, saj smo recimo pri teh letih šli iz Orto bara direktno na šiht brez spanja. Pa ni blo panike, ker sem lahko zaspal na ukaz. Ko pa si mal starejši pa ni več tako enostavno - verjemi, sploh ker naša nočna je bila dolga 7 dni (ja tud sobota in nedelja po 12 ur). To je tolk dolga, da se telo že privadi in pol rabiš nekaj dni, da ujameš praviritem spet. Sreča je bila, da smo nočne imeli samo enkrat na tri mesece in da je bilo to plačano dodatnih 300€ neto.

Tudi moje nočne so 12urne,je pa res, da ne delam zaporednih nočnih... 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Pohvalite se,...
Napisano

Oddelal končno eno mirno izmeno v službi in potem lepo za 1h na stezo laufat ob spremstvu mtv rock. 

Domov pa kot zgleden državljan prišel zadnjo minuto pred "policijsko uro". 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.