Skoči na vsebino
Formula 1
Napisano

A sem prav sli?al da so Hamiltona diskvalificiral :whatever:

Ja sej... pa spet bodo rde?i krivi za to, a ne :dudek:

no ja, najprej pri McLarnu kradejo zdej pa ?e la?ejo na ?kodo drugih tekmovalcev... eni pa ?e vedno tako zavzeto navijate za njih :(

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

RECESIJA
Napisano

To?no to Alex... to je bistvo vse krize in odraz intelekta vodilnih managerjev, ki so prepri?ani, da bodo var?evali na delavcih sami pa brezmejno bogateli... postaviti bi jim bilo potrebno samo eno vpra?anje... kdaj imajo dovolj bogastva? Pri 10 milijonih, 100? Pri Milijardi? al je lakomnost in po?re?nost res brezmejna?

To so za?etki krize, katero so nato pomagali poglobiti predvsem politiki in mediji, ki so za?eli stra?iti s krizo in jo omenjati ob vsaki prilo?nosti. Ljudje so za?eli denar, ki so ga ?e imeli lepo dr?ati pri sebi za tako imenovane "hude ?ase" in ko se za?ne prodaja ustavljati je "vrag odnesel ?alo" in imamo to kar se zdaj dogaja.

Nato spet pose?ejo "pametni" politiki in ravno tem, ki imajo mo?, da ustavijo krizo ?e dodatno zve?ejo roke z manj?anjem pla? in odpu??anji ter ukinjanji bonitet. Spirala se nadaljuje navzdol saj delavci/potro?niki ne morejo kupovati ker nimajo ve? denarja, proizvajalci pa zaradi tega ne prodajajo ve?.

Kje je dno? ?al se bojim, da ?e nismo tam in da bo to trajalo ?e kar nekaj ?asa, da ga dose?emo. Ne bi rad stra?il ampak glede na trenutne gospodarske kazalce in predvsem na to, da je recesija svetovnega formata zna biti tole kar dolgotrajna zgodba, ki se bo vlekla kar nekaj let predno bomo verjetno spet lahko malo la?je zadihali.

In kaj v prihodnje? ?e bomo ostali v tej dru?beno gospodarski ureditvi se nam bo zgodba cikli?no ponavljala saj je kapitalizem tipi?ni dru?beni red, ki dobesedno zahteva brezmejno bogatenje pa tudi ?e je treba iti ?ez trupla in uni?iti ves planet.

Da ne bo kdo mislil, da navijam za vrnitev v socializem... sploh ne, ampak bo treba pa najti neko paralelo in verjetno neko me?anico med obema sistemoma in pobrati najbolj?e iz obeh... edino to nam je re?itev pa naj se sli?i ?e tako morbidno. :P

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Formula 1
Napisano

ups... o?itno sem bil tolk jezen na ta idiotski na?in to?kovanja, da sem spregledal, da to ne velja za letos... al so pa na za?etku narobe povedal pa mi je to v spominu ostalo :ne vem:

In ravno zarad tega sem letos rekel, da sploh ne bom spremljal F1 v ?ivo ampak o?itno jo bom... velja pa pol za naslednjo sezono pa nej Berni sam tekme gleda pa medalje tala... kreten nej gre v penzion :angry2:

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Formula 1
Napisano

ja in kaj mu tretje mesto sploh ?teje, ?e bo letos vse odvisno le od ?tevila zmag... sam to bo veljalo, vse drugo si pa lahko za klobuk zatakne pa ?e to tretje mesto je blo bolj po sre?i kot po znanju ... ;)

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Formula 1
Napisano

ampak je pa hec...navija?i rde?ih vsaj navijamo za svoje mo?tvo, ostali ste pa o?itno ratal zadovoljni ?e samo z dejstvom, da rde?i niso v ospredju pa ne glede kdo zmaga... kje je kle navija?ka identiteta pa navijanje za svoje mo?tvo? :ne vem:

o?itno se je navija?tvo spremenilo le v dvoboj Ferrarijevci vs. Antiferrarijevci .... slabo to :(

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

RECESIJA
Napisano

Men je sam ena zadeva zanimiva pri vsem tem in sicer, zdej ko je kao kriza mormo vsi sodelovat pri re?evanju ?e?, da smo v istem loncu in tako se delavcu zni?uje vse od pla?e do pravic.

?e pred enim letom pa smo imeli visoko gospodarsko rast s katero se je hvalil JJ ampak takrat pa nismo bili vsi v istem loncu ampak so si le vodilni izpla?evali mastne denarce iz nagrad in bonusov.

Skrajni ?as bi bil, da ta dru?beni red pade saj se je izkazalo, da je kapitalizem le drugo ime za brezmejni pohlep pe??ice na ra?un vseh ostalih.

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Formula 1
Napisano

Ja, letos bo pa zanimivo :bravo: .

Mogo?e imajo rde?i ?e kaj upanja, srebrnim pa tud pet difuzorjev v riti ne bo pomagalo :harhar::D

Brawn z enakim motorjem je namre? na vrhu :jezicek::hohoho:

Kje pa je na? mladi pomembne?? :lol:

mladinc je prepri?ljivo zadnji :hohoho:

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Vinjetna dilema
Napisano

Hmnja, ?e je ?e nisi, bi moral prebrati knjigo Skrivnost (The Secret)... tam lepo obrazlo?ijo, da vse stvari, ki se ti zgodijo, prikli?e? sam s svojimi mislimi :P .

Aaaa odli?no... pol pa ?e prpravljam zabavo, ker miljoni so pol tako reko? moji :bravo::bravo:

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Vinjetna dilema
Napisano

Sicer je ?ist butasta dilema ampak vseeno.

Nalepleno imam polletno vinjeto, ki je veljavna ?e do za?etk aprila 2009, kupljeno mam pa ?e novo letno za 2009.

Vpra?anje, ki se mi poraja: Ali naj pustim polletno ?ist do konca do datuma al naj jo strgam dol pa nalepim takoj letno.

Finan?no je itak isti kurac.

Prednost: ?e pustim polletno do izteka:

- v primeru, da bohnedej po?i ?ajba in je treba menjat se ne zajebavam z Darsom in nadomestno vinjeto

Slabost: ?e se bom z zeleno vozil v letu 2009 me bodo DARS-ovci lahko non stop preverjali saj bodo ?e na dale? vidli, da ni oran?na. In namest da mi bo sam pomahal da grem naprej me bo ustavljal in bulil v luknjice ter preverjal veljavnost.

Kdor ?aka do?aka - drugi del

V glavnem, v soboto na panoramski vo?nji po Prekmurju sem fasal kamen v ?ipo, katera je prav konkretno zacvetela. In to manj kot tri tedne pred iztekom polletne zelene vinjete :D . Vsaj s tem se ne bom fukal in za DARSO-vo arogantnostjo.

Bottomline

kaj naj re?em sprobal sem tako slabosti kot prednosti, da nisem nalepil oran?ne takoj na za?etku leta... mejdu? ampak mam pa nos za napovedovanje prihodnjosti. :jezicek:

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Jamralnik v2
Napisano

:hohoho:

Zato ker dol ?enske pravijo: "?ena treba da bude ljepa"

Je SLO ?enskam dala par lekcij starej?a gospa "vodi?ka" iz Beograda ko je bil neki izleti z ladjico po Savi.

Med drugim je rekla da so slovenke lepe samo bi bile lahko ?e lep?e ?e bi se redno ?timale v vseh pogledih kot se zagre. Jest sm skor umru od smeha :hohoho: , pri ?enskah pa same surle :hohoho::hohoho:

sorry, ampak kar je res je res :bravo: ... no pa sej tud za Slo dedce velja, da premal nardimo zase. :(

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Tole je pa kr smeh
Napisano

Mad?ari nimajo morja. ?e izvzamemo blatno jezero. :hohoho:

Pa ?e to je dobr, da je ?ist celo na Mad?arskem, ker ?e ne bi se Hrvati tud z njimi kregali - recimo za dostop do odprtega morja al pa da bi hr?ki radi mel mejo z Avstrijo :whatever:

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.