Tole pa ne vem, ce drzi... ker ob nedeljah stacune niso bile nikoli prazne... Torej tisti, ki tudi ob nedeljah hodili v stacune, so po tvoje vsi za zaprtje?
Drzava ze itak od davkov pobere vec... zakaj bi se tukaj potem morala pristavit se dodaten piskrcek... Denarja je ocitno dovolj... drugace ne bi tisti najvecji kradljivci proto tekalimokoli in se jim ne bi dolg kar odpisal... Ce ze tak oredlog, naj vse dobi tisti, ki dela v nedeljo... Itak niso vsi proti temu, da se dela ob nedeljah... Mediji pac prikazejo le tiste, ki so proti...
Jp. Kamera se postavi v BTC, sprašuje ljudi s polnimi vozički in kar vsi so za to, da so zaprte...
Drzavi? Zakaj ze? Drzava ze sedaj pobere prevec... Ce ze, potem delavcem v stacunah, ki takrat delajo... Samo se bojim, da bi v takem primeru trgovci sami poskrbeli, da trgovine ne bi bile odprte ob nedeljah... ker ne bi bilo racunice... Sedaj je tako, da kot kaze so imeli dovolj prometa, da se jim je to izplacalo... Ker zakonsko ni obveze, da morajo imeti odprto...
Zakaj nebi bilo računice? Kruh stane 1eur... V nedeljo bi stal 1eur... Nenujne stvari bi stale 30%vec...
Tv (življenjsko nenujna stvar) bi namesto 300eur stal 400eur. Od teh 100eur bi šlo 50eur zaposlenemu (na1x jim nebi bilo težko delati), država (ki je itak čedalje bolj zapufana) bi dobila ostalih 50eur...
Vsak bi lahko vsak dan kupil karkoli, le da bi svojo razvajenost dodatno plačal. Ko voli nek izvoli.
Trgovine bi delale in služile, zaposleni prav tako...
Ravno 2011, ko so določene trgovine začele delati ob nedeljah, sem bil zaposlen kot trgovec za nedoločen čas. Sem pustil službo in vzel delo za določen čas z obljubo, da me vzamejo za stalno. Pustimo zdaj to.
V glavnem, nedelja je dan za počitek. Dokler si mlad in sam, ni problema, ko pa imaš družino, ki jo imaš rad, je pa težko.
Tudi noči so bile dolge za volanom.
Težak je nočni poklic, če moraš delat ponoči. Veliko je nočnih, kjer se spi oziroma je efektive malo več kot nič.
Res je.... Meni nedelje paše delati zato ker to pomeni da sem frei čez teden. In čez teden zunaj ni mase ljudi+lažje uredim kakšno stvar. Je pa res, da bi se s prihodom otrok to zagotovo spremenilo.
Tudi jaz sem nekaj let delal nočne in vikende - sicer ni blo zajebano in denar je bil dober ampak maš po tistem tednu nočne zjebane še vsaj 3-4 dni naslednjega tedna, da spet ujameš pravilen ritem spanja.
Mi je pa nekaj zanimivo - okol prodajalk v štacunah je blo tolk govora kolk so boge, ker morajo delat vikende a samo tukaj na forumu vidimo kolk ljudi dejansko dela vikende pa se nihče ne spomni, da bi rekel, da se v nedeljo razen najbolj nujnih služb pač ne dela.
No, jaz delam cca 3-4 nočne na teden že 15let. Obvezno grem pred nočno spat od 14h do 17h (hvala bogu zaspim v trenutku in doma imam mir), takoj po nocni pa ali grem takoj kaj delat in potem spim od cca 17h do naslednjega jutra, ali pa malo po obrokih od 8h do recimo 10h, pa potem ponoči 10 ur... Naslednji dan sem kot nov. Je pa res;dan pred nočno počivam in nič drugega.
Kar se pa tiče nedelj in štacun; od nekdaj pravim, da bi morale biti odprte.
Potem sem jaz skoraj kot direktor, ko imam delavnik od 6-14 in vse vikende in praznike fraj. 🤔
Ja, ampak nebi zamenjal. Vsaj za zdaj ne... Meni je super, da delam na polno ko delam in da sem potem po več dni skupaj frei. Je pa res, da me nocne ubijajo. Tisti dan pred nočno sem sam sebi tečen... Vikendov in praznikov ne rabim frei, oziroma sem raje frei med tednom.
Sem ravno hotel napisati, da meni kombinacija jajc in kapucina tudi ni všeč, ker me vedno peče. Pa še tista pena (iz kapucina) mi gre vedno na živce (in ne kam drugam).
Tudi pri nas ni praksa, da je bolan človek na šihtu. Nevem, no... Nikoli nisem bil z vročino kjerkoli drugje kot doma pod koutrom. In seveda, na drugi strani; nikoli izigraval bolniške.
Saj ne vem kam naj dam to objavo, ampak ok, naj bo tu. Po 12ih urah spanja (hvala nevemkomu da lahko spim v nedogled) šel na prvo letošnjo voznjo s specialko...
Kava seveda padla (kršenje odloka o prepovedi pitja na javnih krajih- shame on me), uzivancija na specialki kljub dveh stopinjah.
In potem malo za jamralnik;pri teh istih dveh stopinjah menjavati zadnji šlauf in poslušati vprašanja v stilu "a je guma šla?" "ne..... Pleskam stanovanje...." ah.... Ta retorična vprašanja neznancev...
Ampak.... Dan je izkoriscen... In ni ga še konec...
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano
Je pomojem res kar tako.
Povezava za deljenje
Deli na druge strani