Skoči na vsebino
Tole je pa kr smeh
Napisano

A niso v Franciji (predvsem v Parizu) navajeni takole vozit.. ?e ne gre pa? malo odrine?. :hohoho:

Sicer imajo pa skoraj vsi francoski avti odbija?e narejene v ve? kosih in za francosko tr?i??e so v ve?ini opremljeni z odbojnimi letvicami, ki niso polakirane prav zaradi takih rahlih trkov oziroma odrivov. :P

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Kon?no vinjete?
Napisano

Da ne bo zapletov ?e

UREDBA o cestninskih cestah in cestnini

12. ?len

(namestitev vinjete)

(1) Cestninski zavezanec mora pred vstopom na cestninsko cesto poskrbeti za predpisano

namestitev veljavne vinjete za cestninski razred v katerega sodi njegovo vozilo.

(2) Po odstranitvi za??itne folije je potrebno cestninsko nalepko nepo?kodovano, z

originalnim lepilom, ki je na vinjeti, namestiti na levo notranjo stran vetrobranskega stekla,

tako, da je jasno vidna od zunaj (nalepka se npr. ne sme namestiti na mesto, kjer je

vetrobransko steklo zatemnjeno). Pri name??anju vinjete je potrebno upo?tevati navodila na

hrbtni strani cestninske nalepke.

(3) Vinjete ni dovoljeno name??ati na stranska stekla vozila.

(4) ?e vinjeta ni name??ena na vozilu na predpisan na?in se ?teje, da je neveljavna oziroma,

da cestninski zavezanec ni pla?al cestnine.

(5) Zaradi varnosti v prometu in zagotavljanja u?inkovite, uporabniku prijazne kontrole

pla?evanja cestnin se mora pred namestitvijo nove veljavne vinjete z vetrobranskega stekla

odstraniti prej name??ene oziroma neveljavne vinjete.

(6) Na motornih kolesih se vinjete namestijo na vidni del motornega kolesa, ki ga ni mogo?e

odstraniti, ali pa je to mogo?e le z ve?jim naporom (npr. rezervoar za gorivo, vetrobranski

??itnik, ?e ga vozilo ima ipd…). Vinjeta se mora namestiti na enak na?in kot je predpisan za

namestitev na vetrobransko steklo.

13. ?len

(odstranjevanje in ponovno name??anje vinjete)

Prepovedana je odstranitev in ponovna namestitev sicer veljavne vinjete ali uporaba

kemi?nih sredstev na vinjeti oziroma drugi posegi na originalnem lepilu vinjete, katerih

namen je prepre?iti samouni?enje vinjete ob odstranitvi saj v teh primerih vinjeta ne velja kot

dokaz o pla?ilu cestnine oziroma se ?teje, da cestninski zavezanec ni pla?al cestnine.

14. ?len

(uporaba vinjete na vozilih na katera se je ne da namestiti)

(1) Cestninski zavezanci, ki uporabljajo vozila, ki nimajo vetrobranskega stekla, lahko

uporabljajo vinjeto, ne da bi jo namestili na vozilo. Enako velja za vozila, za katera je

proizvajalec izdal tehni?no potrdilo, da se na njihova vetrobranska stekla vinjet ne sme lepiti.

(2) Cestninski zavezanec mora imeti v primerih iz prej?njega odstavka v vozilu original pisno

potrdilo o nakupu vinjete, ki ga je izdal upravljavec. Na potrdilu mora biti vpisana registrska

?tevilka vozila za katerega je bila vinjeta kupljena.

15. ?len

(izdaja nadomestne vinjete)

(1) ?e je bila vinjeta po namestitvi na vozilo nenamerno uni?ena ali ?e je vetrobransko

steklo, na katerega je bila name??ena vinjeta, uni?eno ali zamenjano ali ?e je bilo vozilo na

katerem je name??ena vinjeta odjavljeno iz prometa, lahko cestninski zavezanec od

upravljavca zahteva, da mu izda novo vinjeto za isto ?asovno obdobje za katerega je bila

izdana uni?ena oziroma predhodno name??ena vinjeta. V tem primeru je cestninski

zavezanec dol?an pla?ati upravljavcu stro?ke tiska vinjete, ki jih dolo?i v ceniku cestnine.

(2) V primerih iz prej?njega odstavka je potrebno zahtevi za izdajo nove vinjete prilo?iti

naslednja dokazila odvisno od razloga uni?enja vinjete:

- kopijo ra?una za zamenjavo vetrobranskega stekla, izdanega s strani delavnice, ki je

popravilo opravila (?e gre za slu?beno vozilo, mora biti na njem navedeno ime voznika) in

odstranjeno vinjeto;

- potrdilo organizacije za registracijo vozil, da je vozilo izbrisano iz evidence registriranih vozil

in odstranjeno vinjeto.

(3) ?e na odstranjeni vinjeti ni razvidno ?asovno obdobje za katerega je veljala se

nadomestne vinjete ne izda.

Samo kratek komentar 2 ?lena: leva stran stekla pomeni celotno levo stran stekla in ?e je zraven ogledala levo je ?e vedno na levi strani. Drugo bi bilo, da bi v uredbi pisalo skrajno levo. :D

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Kon?no vinjete?
Napisano

sem bral da samo zgornji levi rob velja za prilepit ,ce bo kje drugje prileplena se steje kot da je nimas in placas kazen,pise v veceru,mene tudi moti ce mam kaj na sipi,bo pac treba met,malo pod crnim robom,ker drugace bi rajsi na desno zalepo da je ne gledam :angry:

Bu?e pi?ejo v Ve?eru

Tukaj je odgovor DARS-a to?no na to vpra?anje

Na sami vinjeti smo ozna?ili, da je vinjeto potrebno nalepiti na vetrobransko steklo na levi strani zgoraj. To lokacijo smo dolo?ili, ker smo mnenja, da je v primeru nadzora tako najla?je dostopna/vidna cestninskemu nadzorniku in jo tako tudi najla?je preveri. Vsekakor pa ne bo ni? narobe, ?e je name??ena tudi npr. v bli?ini vzvratnega ogledala ali v spodnjem levem delu vetrobranskega stekla, s tem, da je potrebno paziti, da ta del ni toniran oziroma zatemnjen. Uredba o cestnini in cestninskih cestah, ki jo je nedavno sprejela Vlada RS in ?aka na objavo v uradnem listu, namre? v 12. ?lenu med drugim dolo?a: »Po odstranitvi za??itne folije je treba vinjeto nepo?kodovano in z originalnim lepilom na njej namestiti na levo notranjo stran vetrobranskega stekla, tako da je jasno vidna od zunaj (ne sme se npr. namestiti na mesto, kjer je to steklo zatemnjeno). Pri name??anju je treba upo?tevati navodila na hrbtni strani vinjete.«

Lepo pozdravljeni!

Romana Du?a

Slu?ba za komuniciranje

DARS, Dru?ba za avtoceste v Republiki Sloveniji d.d.

sede?: Celje, Ulica XIV. divizije 4

izpostava: Ljubljana, Dunajska 7

tel.: 01/300-99-18, faks: 01/300-99-33

p.s. jaz sem jo nalimal na sredino za ogledalo in je zame prakti?no nevidna :bravo::bravo:

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Kon?no vinjete?
Napisano

Brez skrbi ne bo tako hudo, ker prvi k bo problem naredu zaradi tega se bodo hitro spametovali.

- Ra?un od nakupa je itak pametno spravit, da ne re?em, da je tudi zakonsko potrebno.

- Ni treba prinest ?ipe na kateri je vinjeta ampak samo odlimano vinjeto.

- Dobit ra?un oziroma potrdilo o menjavi pa spet ni tak problem saj se letno ne razbije milijon ?ip pa ?e tisti, ki to znajo sami narest oziroma imajo potrebno orodje in znanje so tako redki, da bo ?tevilo takih primerov letno precej manj?e od 10.

@Boj?: a si imel ?e kaj doborimetja na kartici? ?e si, a ga upo?tevajo pri nakupu vinjete al mora? pla?at 35? tisti ostanek iz ABC-ja ti pa pol na ra?un vrnejo?

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Pojamrajte no malo, ...
Napisano

Jooj, to pa to.........hvala bogu da so mi naredili izkop za klet, da lahko zdej ?e 14 dni ??oje not :angry: ..... za popizdit! :(

Stari, bazen ma? :bravo: ... a prestavmo piknik k tebi pa prnesemo ?e kopalke??? :P:D

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Kon?no vinjete?
Napisano

Men pa ni jasn zkva ludje ve? k 2 tedna prej to nabavlajo, kot bo zadeva sploh funkcionirala! <_<

Jz jo bom pomoje kupu 2 tedna po uveljavitvi, ne pa tok pred tem datumom! :hohoho::blink:

Zakaj ?e? Dej prosim, razlo?i mi tole, ker mi ni jasno kaj bo? pridobil, ?e jo bo? kupil dva tedna po uveljavitvi?

Vsi tisti, ki jo danes kupijo majo itak ozna?eno 1.7.2008 kot za?etek veljave in po ?elji ti ozna?ijo tudi kak?en drug datum, kot recimo 15.7.2008 al pa kasneje, ?e jo bo? za?el uporabljati ?ele takrat. Za leto 2009 bomo pa kupili letno, ki za?ne veljat 1.12.2008 in preneha z 31.01.2010 .

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

EURO2008
Napisano

@ReDevil: A ni precej bolj spro??eno gledat tako prvenstvo, ?e na?ih ni zraven... nobene sekirancije, nobene nervoze, boli te kdo da gol, gleda? in posve?a? se samo igri pa ?e dnar pr?para?, da ti ni treba v Avstrijo rint na tekme. :PB)

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Kon?no vinjete?
Napisano

a pol dobis zraven se une pike za noze/kovcke/kroznike al kva ze zraven? :P

Smrekce :P - ja verjetno, da tud :hohoho::hohoho:

Druga? sem jo pa v?eraj kot prvo prlimal mojemu bratu na Lantro... po moje ?e prej kot jo je limal ?erjav :hohoho:

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Kon?no vinjete?
Napisano

Odvisno kolk je stara tvoja kartica toliko dobi? nazaj. V kolikor je starej?a od 7 let pa ne dobi? ni?.

Gre pa nekako takole.

Amortizacijsko obdobje elektronske tablice Preostala vrednost ET

- do za?etega 2. leta uporabe....................14,27?

- do za?etega 3. leta uporabe....................11,89?

- do za?etega 4. leta uporabe......................9,51?

- do za?etega 5. leta uporabe......................7,14?

- do za?etega 6. leta uporabe......................4,76?

- do izteka ?ivljenjske dobe ET.....................2,38?

Starost pa dokazuje? ali z ra?unom, ?e ga pa nima? pa glede na datum ko so kartico dali v prodajo.

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Tole je pa kr smeh
Napisano

Najbolj?i oglasi

---------------------------------------------------------

Prodam ?otor za 2 osebi rabljen samo eno no?, ali zamenjam za otro?ki

vozi?ek ...

Dekle 23 let, postavna, ?rni lasje, modre o?i, izobra?ena, dobro situirana, nekadilka i??e mo?kega do 30 let enakih lastnosti, ki bi mu prodala 10 kubikov bukovih drv.

Prodam kravo, ?rna metalik barva, sony stereo mukanje 2x100 W, spu??eno vime, ?porten rep, aluminijasti parklji.

Zamenjam sobno svetilko za dvosobno.

Zamenjam cimra, ki smr?i - za cimro, ki vzdihuje.

?uvam ?enske otroke starosti od 18 - 28 let. ?ifra: Babysitter

Prodam lepo padalo, nikoli odprto, enkrat rabljeno.

Posedujem veliku planta?u oraha. Tra?e se devojke za tućanje.

Ukraden mercedes 600 SL z aluminijastimi plati??i, vrhunskim blaupunkt

multi CD sistemom z bose ozvo?enjem 800W. Najditelju lepa nagrada.

Barva in registracija nista pomembni.

I??em lepo, postavno, dobro situirano dekle z avtomobilom. Slika avtomobila za?elena.

Prodam posteljo za ?eno, ki je zlo?ljiva.

Prodam psa. ?re vse. Rad ima otroke.

Zaradi nepredvidenih razlogov zdru?enje jasnovidcev odpoveduje sobotni sestanek.

Torkova gledali?ka matineja ta teden izjemoma ne bo v ?etrtek, ampak v

soboto.

Tisti, ki tistega, ki je desko, ki pot, ki proti Zgornjim Ruknjam vodi, ka?e, vzel, prijavi, dobi lepo nagrado.

Izgubil sem denarnico z cca. 50 ? gotovine. Po?tenega najditelja prosim, da mi po?lje pismeno potrdilo, da je denar bil v denarnici, kajti ?ena trdi, da sem ga zapil.

V soboto sem v ljubljanskem ?ivalskem vrtu izgubil o?ala z dioptrijo +4.

Po?tenega najditelja prosim, da da oglas v ?asopis s karseda velikimi

?rkami.

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Gokart racing
Napisano

Ni vse v proporcah, marsikej je tudi v tehniki :P

Hehe, sicer ne vem kaj se klele ?irokoustim saj sem zadnji? odpeljal Gokart ?e pred tolkimi leti, da se sploh ve? ne spomnim, kako to zgleda.

A ja, se prijavim za dirko tako, da vam omogo?im, da vsaj ne boste zadnji - 110kg je pa? (pre)velik udarec za pospe?ke :hohoho::hohoho:

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Kon?no vinjete?
Napisano

2009 ?e ne saj bi to pomenilo, da ne bi prodali nobene letne vinjete po napovedani ceni 55?. Za naprej bo pa vse odvisno kolk bodo imeli jajc, da bodo pravi?no ocestninili kamione in ?e posebej tranzitni transport. ?e se bodo usral (kar se bojim da bodo) potem bomo vsi ostali nekomercialni vozniki morali pla?evati vi?je cestnine in bomo sofinancirali transportne stro?ke raznim Ukrajincem, Mad?arom, Romunom in drugim.

?e zdaj nam je tranzit zagodel pri uveljavlajnju kjotskega sporazuma saj bomo mogli kupovati izpuste pri manj?ih onasne?avalcih s CO2-jem in to nas bo ko?talo reci in pi?i 20milijonov ? oz z drugimi besedami 10% vsega zbranega denarja s cestninami na leto :blink::blink:

Da o tem, da smo dale? nad povpre?jem porabe naftnih derivatov v Eu pa sploh ne bi govoril, na ministrstvu za promet pa samo debelo gledajo in ni? ne ukrenejo vklju?no z ?erjavom, ki govori kot en teli?ek in je popolnoma neprepri?ljiv.

Ah ja volitve so blizu in skrajni ?as je da SLS na?enemo iz parlamenta in osvobodimo ministrstvo za promet izpod njihove okupacije.

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Kon?no vinjete?
Napisano

Evo pa jih bodo za?eli prodajati...

Ker se mnogi spra?ujejo, kje je potrebna uporaba vinjete je tukaj zemljevid.

Neporabljeno ABC doboroimetje dobite nazaj tako, da izpolnete tale obrazec in ga skupaj s kartico po?ljete ali pa odnesete na DARSovo izpostavo na Brdu v Lj (Gri? 53)

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

EURO2008
Napisano

LOL no ... ta pa je ubrisan na fuzbal, naj raje svoje loleke kaznuje, ker so dopustili, da se je kaj takega zgodilo. :hohoho::hohoho:

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Bosti
Napisano

Hvala za ?estitke! Mal pozno se javljam, ker sem rabil en dan okrevanja. :P :mi pijemoo: :ouje:

yeeeaaah, ?iv je :danzoman::danzoman::jupiii::jupiii:

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Pojamrajte no malo, ...
Napisano

No sej klele je tvoj odgovor - to so ?ungalunga poceni gume, ki se ?e najslab?e obnesejo v mokrem. Po suhem so ?e kar v redu ?al pa to niso gume top izdelovalcev pnevmatik in ?e ho?e? obdr?ati cel avto je zelo priporo?ljivo, da to upo?teva?.

V vsakem primeru, ?e pa rad kak?en ovinek rad malo potegne? jih pa bo? moral zamenjat, ker cena ni vse, sploh pa ne pri gumah... je pa utopi?no pri?akovat, da se bodo 50% cenej?e gume obna?ale enako dobro kot gume top znamk.

Sicer ti bo pa ?e kak?no povedal forumski tyremaster Labi. ;)

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Brez?i?ni internet
Napisano

In Simobil in Mobitel ?e ponujata neomejen dostop pri prenosu podatkov UMTS/HSDPA. Simobil je sicer cenej?i (19?) vendar, ?e sem dobro seznanjen je prenos "le" 2Mbita/sec. Mobitel je dra?ji in sicer 29? ampak ima obljubljen prenos podatkov 3,6Mbit/sec.

Kaj izbrati - v obeh centrih na?eloma posojajo modem?ke in lahko tako enga kot druzga sproba? kar pri sebi doma, da vidi? kolk zadeva "vle?e". Jaz sem sprobal in brez te?av deluje tudi P2P oziroma torrenti tako, da za kak?en topgear oz 5th gear dol potegnt ne bo problem. ;)

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.