Skoči na vsebino
Jamralnik v2
Napisano
pred 4 urami je Boss napisal:

Sam ziher ni bil z njimi na taki poti... je vseen dovolj brihten pa četud je fanboy EV-jev.😜

LOL.

Bil sem z Mazdo ... Je bil pa v istem zastoju znanec s Teslo Y Performance. In ni na večerji nič pojamral glede mraza ali baterije. Itak ima toplotno črpalko, torej pri stanju v koloni porablja 1 kWh, kar je manjši strošek od dizlov in bencinarjev. Pa še kWh v bateriji ima tak EV več kot ima povprečen osebni avtomobil velik rezervoar za gorivo, torej bi ob predpostavki, da so vsi šli na pot s polnim "tankom", tisti v EV pozneje začeli zmrzovati. In ja, vozniki EV gremo/gredo na daljše poti vedno s polno baterijo.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Jamralnik v2
Napisano

Včeraj sem imel pa res smolo, nabasal na zastoj na štarjerski avtocesti, verjetno kmalu po zdrsu kamionov.

Epilog: vožnja LJ-MB je trajala 6 ur in 40 minut.

Po tem, ko smo obtičali v zastoju, so prvi policisti prišli po cca. 2 urah, vojska po 3h 15 min in vlačilec za kamione po cca. 4 urah.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Chat is back ...
Napisano
pred 24 minutami je Jest napisal:

Edini potem bo mogoce problem, da bodo vsi sli privat in bo pomanjkanje v javnem zdravstvu ... To so ze grozili ... 

Ja, naj probajo. Če gredo in bodo imeli visoke cene, ne bo pacientov, pa bodo hitro priskakljali nazaj. S tem, da vsak izmed njih tudi ne more kar čez noč postaviti lastne ordinacije, najeti osebja itd.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Chat is back ...
Napisano
Pred eno uro je Matick napisal:

Prepoved privat bi itak mogla bit. Ne more v javnem jokat da je preobremenjen, popoldne pa veselo privat dela, pa naredi dvakrat tolk kt v javnem

Točno tako. Ali eno, ali drugo.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Chat is back ...
Napisano
pred 4 urami je x-layer napisal:

Ahh, kje pa... To je kriv voznik, ker nepravilno zavira ;)

Točno tako, zavore niso za okras. 😃 Bolj jih uporabljaš, bolje delajo.

No, hudič je, če jih zlorabljaš ...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Računalništvo
Napisano

Danes tako malo podjetij še izdeluje matične plošče, da praktično z nobenim ne moreš zgrešiti. Saj tudi nekega izumljanja dodatnih funkcionalnosti ni več - kar pač sistemski nabor zmore in to je to.

Z ASRock ploščami ni nič narobe, kot ste že ugotovili, je Vietnam večkrat celo boljša izbira kot Kitajska ...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Računalništvo
Napisano
pred 10 minutami je Aless napisal:

Kje pa kupujete računalniške komponente???

Jaz sem pred leti ponavadi pri funtech.si in computeruniverse.de.

Praktično samo še amazon.de.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Pohvalite se,...
Napisano
pred 7 minutami je Janez007 napisal:

Navzdol gre odvisno od klanca, sicer pa je po ravnem 110 km/h že kar veliko. Če pa je mal navzgor, je pa že kriza ... ,  

Drugače pa lahko rečem, da v Mazdo 6 kar pašeta 75 F košarici ... 😄

To je, ker nisi vajen mašine vrteti. Če gre ta Clio na avtocesto, je treba šaltati pri 5.500 rpm, ob vključevanju lahko tudi do 6.500 rpm potegneš. 😃

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Računalništvo
Napisano
pred 38 minutami je Tilen5 napisal:

Učer sm porabil 4 ure, da sem razkopal in zmodal tipkovnco,..mazanje stikal ne štejem ker je šlo ogromno časa in sem že prej naredil :D Je pa zdej typing experience bolan. Pa creamy sound tud ni švoh.

Video? 😃

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Chat is back ...
Napisano

Jaz sem dolga leta imel Philips zobno ščetko, potem sem jo pa v hotelu v tujini pozabil ...

In sem naročil Oclean ščetko - tudi dela fantastično, eno polnjenje baterije zdrži tri tedne uporabe ... preko aplikacije te lahko tudi uči pravilno umivati zobe ... 😃

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Tole je pa kr smeh
Napisano

Čim prej do odvetnika, pa naj vrnejo kupnino. In se sami ukvarjajo s polizdelkom. To ni ničemer podobno. V ZDA imajo "Lemon law", jim tak avto brez nadaljnega pripelješ nazaj ... Mogoče še naši Zvezi potrošnikov predstaviš svoje muke, seveda podkrepljene z vso dokumentacijo ...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Pametne/športne ure
Napisano

Jaz sem imel precej Huawei stvari, zdaj imam v bistvu le še prenosnik in uro. Od telefonov sem le pri P10 rabil uveljavljati garancijo za kamera modul. Vsi ostali so delali kot šuš.

In ja, tudi danes 6 let star prenosnik ima le še 58 % kapaciteto baterije, ampak, dela pa dela ...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Pametne/športne ure
Napisano

In ker je tebi zaslon crknil, so kar vse zanič, ali kako?

Jaz poznam cca. 30 ljudi s Huawei urami, pa se nobenemu to ni zgodilo, jih samo hvalijo.

Poznam pa tudi dve uporabnici Xiaomi ur, tudi ti sta zelo zadovoljni.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Pametne/športne ure
Napisano
pred 14 urami je g.Wankel napisal:

Ne vem no, te Xiaomi, Huawei so bolj kič roba kot pametne ure.

To nekaj na pamet govoriš.

Vse Huawei ure s safirnim steklom so praktično neuničljive. Jaz imam "dvojko" že ohoho let, z njo sem udaril ma v kovino, beton ... Nikjer se nič ne pozna. Ja, dva paščka sem zamenjal v tem času, ura pa še vedno zmore 12-13 dni avtonomije med polnjenji.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mobilna telefonija
Napisano
Pred eno uro je Matick napisal:

Kero aplikacijo pa maš ti gor?

LMC 8.4

Drugače pa sta mi zelo všeč tudi "portani" Leica Camera in Google Camera (GCAM) z ustreznimi profili.

Pa še kar nekaj drugih sem sprobal - vsaka ima svoje pluse in minuse.

Štos pri nekaterih Xiaomi telefonih je tudi to, da kljub temu, da imajo enako ime, lahko vključujejo različne leče ipd. Ampak, zato pa mojstri pripravijo različne profile zanje ... ampak, to naj ostane za "nadaljevalni tečaj". 😃

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mobilna telefonija
Napisano
Pred eno uro je kacnje napisal:

Poskusi namestiti kak drug program za zajemanje fotografij. Sicer ne poznam konkretnega telefona, ampak po vsej verjetnosti ti AI izvede sama aplikacija, ki jo uporabljaš za fotografiranje.

Točno tako.

Namesti drugo aplikacijo za slikanje in na netu poišči profile prav za svoj model telefona. Bo razlika kot noč pa dan. Zato pa jaz še nisem upokojil svojega Xiaomija, pa ga imam od 2020 ... Isto 108 MP senzor.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mobilna telefonija
Napisano
pred 25 minutami je Z M A J napisal:

Redmi 9T

Super, važno, da je Snapdragon osnova.

Predlagam ROM iz xiaomi.eu, prilagojen za Evropo, odstranjena vsa nesnaga, dela fantastično.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mobilna telefonija
Napisano
pred 18 minutami je Z M A J napisal:

Hej. Mika me predčasno upokojiti Žaomi telefon. Frend mi je priporočil One plus. Ima kdo izkušnje s tem modelom, ki se mi zdi precej dober nakup? :)

Kateri Xiaomi pa imaš?

Mogoče daš samo drug ROM gor in boš dobil nov telefon. 😃

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Računalništvo
Napisano
pred 18 minutami je Jaka32 napisal:

Internet je slab. Žal smo še vedno na bakru in cca. 10 km od centrale.

Ravno toliko da TV dela, če sta dva užgana, se že tepeta za kvaliteto slike.

Imamo A1. Nikoli več, ampak žal nič druga ne pride v poštev, sosed preko ceste ima Telekom oz. bivši Siol, mi pa ne moremo imeti. 

No, ja, da se ne boš brezveze hudoval na A1 - kabel, torej bakrena parica, je zelo verjetno Telekomova (99,9%), torej bi bil deležen iste izkušnje tudi pri TS ali T-2, ker gre pač vse preko Telekomove infrastrukture.

Prijavi se v A1 modem (z user/user) in poglej, koliko se ti modem sploh poveže na centralo.

Pa poglej, ali imaš ADSL, ADSL2 ali VDSL tip povezave. Ker če si na ADSL, ti lahko zamenjava z VDSL še doda nekaj hitrosti.

Meni se VDSL na centralo, ki je oddaljena kilometer, poveže 43/15 Mbit, pa imam paket 40/10 ...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.