Tisti ki delajo tudi, tisti ki gredo na letalisce tudi…..in spet imamo absurd v pravilih….
dovolj je mini test, lahko gredo kamorkoli in pridejo nazaj brez kontrole (meja za nazaj odprta)
pred 3 urami je Bossek napisal:
No jaz bom pa skurcal ta PCT. Pa sam PCT tudi prav naj bo ... ampak sama izvedba je pa debilna.
Zgodilo se je .... pride inspektor v mini trgovinico (trafiko). Prodajalka lih ima stranka in ji neki kaze in razlaga. To je tko cca 1-2 minuti, nato gre do tega tipa (ki je sevedno cist tko anonimno prisel not) in rece dober dan gospod, prosim za PCT ce pokazete. In ..... ni bilo OK! Ona tega sploh not ne bi smela spustit. Se pravi bi mogla zuni stat kot policaj? Ampak kdo bi potem prodajal?
Mislem zakaj se pac ne rece PCT pogoj je obvezen in toj to. Potem pa ne vem tako kot vinjete preverjajo. Inspektorji na izhod in vsak, ki gre ven se preveri, cenima dobi kazen. ON ... tist ki nima, ne trgovec in trgovcem tezit.
Mislim a ce grem na AC brez vinjete je tudi dars kriv? Zakaj me je pa spustil gor.
A ce vozim avto brez izpita je kdo kriv? Policaj? Vlada? Ne vem kdo ni preveril, da sem sel brez izpita vozt?
Bossek, nic vec nima nobenega smisla. Ukrepe filajo, vsak pa je sam odgovoren za izvajanje. Brez da zaposlis nekoga samo za to ne gre, strosek je tvoj seveda, in to so tisoci evrov
Danska se zaradi velike precepljenosti veliko lažje spopada z epidemijo - nima zabasanih bolnišnic, zaradi covida na vrhu trenutnega vala dnevno umira 5 x manj ljudi kot pri nas.
In svet se še zdaleč ne drži priporočil, kot tudi ne v Sloveniji. In stališča podobna tvojim, situacijo samo slabšajo. Včeraj sem bil v enem bifeju na primorskem. Nobenega preverjenja, še kelnarce so imele maske le pod brado ... Take maske res ne morejo pomagat. Jasno priporočilo je tudi bilo, da se vsaj vsi starejši od 50 let cepijo, še vedno pa je necepljenih okoli 190.000 te polulacije!
Res ne razumem, kako eni ne morejo razumet. Stvari v epidemijah še zdaleč niso enostavne.
Si ti infektiolog, doktor in znanstvenik potem?
Pred eno uro je Bini napisal:
Sem vedno dobre volje, ker sem optimist in vidim malo dlje od nekaterih med nami, ki vidijo samo črko "f"..... 🙈Boste videli kaj bo konec pomladi, konec tega sranja in prepirov glede kovida in zaživeli bomo na polno, seveda če bomo imeli sčim..... 🥴
To, da PCR test ne zazna razlike med gripo in korono, pa sploh ni pomembno.
Kar se športnikov tiče, se res ni norca za delat. To gre za najbolj zdravstveno testirane ljudi - govorim o profi športnikih - in če se je pri njih začelo masovno pojavljat, to ni zanemarljiv podatek. Naj povem, da je to cepivo eksperimentalno in noben ne ve, kaj bo na daljši rok, lahko pa vidimo, kaj se dogaja v roku parih mesecev. Grozljivo.
@Janez007, tako kot si rekel, nemogoče je cepiti vse in prav je tako. Razen, če nas bi rad vse invalide naredil, potem izvoli.
PS: ste že peljali otroke/vnuke na pikico? 😕
Pob ti gres malo cez skrajnost z vsem tem zato te je tezko resno jemati.
ravno po mesengerju od ameriskega kolega
The same day I got my "booster" I got "The Virus". It feels like flu, but I am glad for the mitigation from the vaccinations.
Eni se delajo norca, ko delajo vzporedne primerjave s temi primeri in covid situacijo, pa niso ne športniki, ne raziskovalci in še najmanj ne zdravniki.
Kaj ti bo kvantiteta linkov, če so na ravni objavljanja gibanja OPS?
Tako kot so tisti ki niso raziskovalci in zdravniki govorili v prid cepivu? Torej komu verjeti potem?
pred 2 urama je Bini napisal:
Zaenkrat nimam teh težav, če so to sploh kake težave.... 😉
Ha ja, spomnim se kako sta se posmehovala tistim ki stojijo v vrsti za teste. Sedaj ko sta sama na istem pa ni problema…..
Pred eno uro je Janez007 napisal:
Ni težave, še naprej se bomo držali priporočil, da se po naši največji moči epidemija obvladuje. Smo skrbeli za higieno (maske), socialno distanco, se cepili, delali od doma. Se bomo še testirali, saj se zdi v tej situaciji tudi smiselno. Vse s ciljem, da nas čim več ostane zdravih in da se čimprej vrnemo v normalno življenje. 🙂
Če bi se vsi na svetu cepili istočasno (kar je seveda realno nemogoče), recimo tako kot smo se l. 1971 vsi v jugi proti črnim kozam v 2 mesecih, bi bilo epidemije zelo verjetno že zdavnaj konec. Torej imamo orožje, ki pa ga v tem "svobodnem in demokratičnem" svetu ne znamo izkoristiti.
Oprosti Janez ampak tvoje razmisljanje je utopicno, pa toliko smo debatirali o izobrazbi. Dokazi so, ne teorije, da cepljenje ne pomaga, kot tudi ne maska itde. Dokazano deluje zgolj stroga karantena in lockdown kjer se ljudje ne srecavajo (cepljen ali necepljen) Imamo kar nekaj 95-100% cepljenih drzav, ki imajo enake cifre kot drugje.
Dve leti se svet drzi priporocil, in kje smo? Ne krivi bodo vedno eni in edini a ne.
ampak spet zacenjamo krog kreganja kdo nima prav na internetu.
A ste prepricani da to pravilo ni tocno definirano? Tole je napisal bivsi dirkac na temo dogajanja vceraj.
To lose like that is heartbreaking.
But even in an extremely controversial defeat, - the rules are, ‘ all cars must be unlapped before the race can restart’, not just the first five - Lewis Hamilton kept his wonderful dignity.
Congratulations to Max Verstappen .
ekola sem nasel, torej je tokrat FIA spet naredila veliko napako…..
se enkrat nisem za hamiltona, ampak kaj je smisel celotnega prvenstva ce ga usmerja fia za mizo
saj se ne spomnim ampak te avti med L in M niso bili edini za krog a ne? Bili so zgolj zaostali med njima. Za Maxom pa se veliko drugih za krog.
bossek ima prav, ce se gredo stroga pravila se jih naj gredo do konca - torej red flag in ponoven boj (kar bi bilo na svezih gumah za oba in mogoce se noro bolje) ali pa vse naprej spustiti, kar pomeni verjetno zmaga L, ker ne bi bilo vec krogov.
dejansko so vzeli najslabso varianto, in maxu dali grenak priokus na zmago in prvenstvo.
cajt je res da gre kak ala kimi urejat te zadeve….on bi wolfu al pa hornerju rekel po radiju, aaaaa leave me alone dont call me again
pa se tole, pocasi zacenjam verjwti v teorijo da je williams bil nameren. Merc je pustil Lewisa zunaj rekoc, da bi izgubili pozicijo ce bi sli v boks - kako? Bil je SC in Max je sel v box. Saj je samo to bilo vazno, tudi ce ne zmaga.
Zgleda da so bili preprican v scenarij da je konec dirke
A ste prepricani da to pravilo ni tocno definirano? Tole je napisal bivsi dirkac na temo dogajanja vceraj.
But even in an extremely controversial defeat, - the rules are, ‘ all cars must be unlapped before the race can restart’, not just the first five - Lewis Hamilton kept his wonderful dignity.
se enkrat nisem za hamiltona, ampak kaj je smisel celotnega prvenstva ce ga usmerja fia za mizo
saj se ne spomnim ampak te avti med L in M niso bili edini za krog a ne? Bili so zgolj zaostali med njima. Za Maxom pa se veliko drugih za krog.
bossek ima prav, ce se gredo stroga pravila se jih naj gredo do konca - torej red flag in ponoven boj (kar bi bilo na svezih gumah za oba in mogoce se noro bolje) ali pa vse naprej spustiti, kar pomeni verjetno zmaga L, ker ne bi bilo vec krogov.
dejansko so vzeli najslabso varianto, in maxu dali grenak priokus na zmago in prvenstvo.
cajt je res da gre kak ala kimi urejat te zadeve….on bi wolfu al pa hornerju rekel po radiju, aaaaa leave me alone dont call me again
SC upravicen, sam sem celo mislil da bodo posegli po rdeci.
Slo se je zato da je med L im M bilo 3-4 avtov zaostalih za krog, Max je se enkrat izkoristil SC za cist frisne rdece gume, L je bil se na belih ki so imele 30+ krogov. Najprej so rekli da jih ne bodo spustili naprej, kar bi seveda avtomatsko pomenilo Lewisovo zmago, besnel so po radiu redbullovci. Nakar pred zadnjim krogom kr naenkrat sonjih spustili (taka so dejansko pravila). Zacel je Wolf se dreti na FIO….
Ta odlocitev je dejansko direktno vplivala na prvaka….saj je bila razlika v gumah kot noc in dan (pac pravilna odlocitev red bulla). Ki pa bi bila zaman, ce bi bili se zaostali za en krog med njima.
Drugace pa vse pohval Lewisu kako sportno je sprejel in cestital Maxu po takem hudem udarcu.
P.S. Se ze govori, da si je mercedes zadal sam avtogol, williams Mercedes se mogoce ni razbil nehote….Russel bi bil prevec ociten. Teorije zarote, razplet idealen za razne nadalnje debate
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano
Vsi xxologi napovefujejo konec virusa spomladi z mutacijam. Do junija imajo cas da nas prepricajo o svoji strokovnosti.
Pa to brez pogoja o cepljenju! Govora je o virusi samem
Povezava za deljenje
Deli na druge strani