Skoči na vsebino
Jamralnik v2
Napisano
pred 2 urama je Z M A J napisal:

Zobarka je bila danes precej arogantna in pa "timing" jo je očitno matral, ker se mi je obetala zamenjava stare plombe, z lokalno anestezijo. Mi je pribila injekcijo in čez dobro minuto že pričela s posegom, seveda sem vse čutil, obenem pa nadaljnjih 2 uri, čutil ničesar v levem delu čeljusti. Je očitno tako dobra v načrtovanju, da bi jo lahko Ferrari vzel za pripravo dirkaške strategije, ohohoho

Boljše da rečeš da vzame naslednjega, pa počakaš zunaj 15 minut, potem ti pa lahko tako štema da ne čutiš nič :D 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

pred 6 minutami je dvorjan napisal:

Jah, jaz sem pa imel priložnost dlje časa voziti 1.8 ter 2.5 litrskega Toyotinega hibrida, oba s CVT-menjalnikom. Pa tudi 2.0 sem imel na testu en podaljšan vikend. In lahko potrdim, da se 2.5 bistveno lepše vozi kot šibkejša dva. Je pa še vedno veliko zaganjanja in nadležnega tuljenja ob priganjanju/odločnem pospeševanju. Za nekega umirjenega voznika je pa verjetno ta kombinacija zelo posrečena.

Pa saj še pri svoji Mazdi moram po dveh zaporednih kickdownih ob prehitevanju ročno dati višjo prestavo, ker ona misli, da sva zdaj pa prišla na dirkališče in dlje časa drži v nižji prestavi z višjimi obrati. 😃

1.8 drugače manj tuli kot 2.0, ima navor v nižjih obratih

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Pohvalite se,...
Napisano
pred 1 minuto je godlike napisal:

Tak pa parkiramo stari mački. Tu nobena pomoč ne pomaga.

In nisem izstopil niti 1x iz avta, da bi pogledal kje sem.

20240513_171357.jpg

si mel fore, če bi v peletke butnu itak ne bi blo panike :lol:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

pred 38 minutami je sportman333 napisal:

CVT v ta novem Civic-u je vrhunski, tako da tudi tukaj gre napredek naprej....

Evo, zdej smo pa tle k smo

probou si nek N/A bencinski motor ki se ti je zdel crap, in si zadnjič kategoriziral G120 Mazdo3 kot brezvezen in bedn motor brez duše, brez da bi jo probou :D 

jaz sem probou nek toyotin CVT, ki se mi je zdel crap, in bom danes brez da probam Hondinga, kategoriziral katerikoli CVT kot crap...ker dvomim, da je nek blazen razvoj, ki je totalno spremenil sceno - sploh ker Toyota še vedno vodi v razvoju CVT-jev

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Podplati na čevljih ...
Napisano
Pred eno uro je godlike napisal:

Vse je super če se "goni", torej se drži v aktivni kondiciji.

Nastane pa problem, če se pretirava, saj potem se "zgoni".

Sej se še vedno o čeulih pa o autih pogovarjamo, ane? :lol:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

MOTO GP
Napisano
dne 13. 5. 2024 ob 9:24 je Z M A J napisal:

Ste gledali včeraj? Zelo napeto do konca.

Letos bo MM prvak, potem bo pa sranje pri Dukatiju

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Podplati na čevljih ...
Napisano
pred 58 minutami je Agerg napisal:

Se mi je čez vikend enako zgodilo na paru čevljev od Alpine, pa sem se spomnil na tole temo. Na peti sta se med pohodom delno olupila oba podplata in vidi se razpadel material, ki se kar drobi. Verjetno je situacija na celem podplatu podobna, nisem ga trgal stran - v glavnem je čevelj za v smeti. Pohodni čevelj Nepal, za hobi planinarjenje bi rekel kar vrhunski čevelj z Vibram podplatom, 10 let nazaj bil okrog 100€, danes je slabih 200€. V glavnem odgovor Alpine je, da situacijo poznajo (hidroliza poliuretana) in da se to zgodi v primeru neuporabe čevlja oz. če se jih preveč špara in ne uporablja. Moral sem priznati, da sem jih na začetku uporabljal bolj, zadnja leta pa sem jih zaradi vseh obveznosti res obul samo za daljši in težji pohod, ki jih pa res ni bilo veliko in temu je takšen čevelj tudi namenjen. Krajše tu okoli naredim pa tako z nižjimi pohodnimi. Mogoče malo v razmislek, če bo kdo kupoval dober čevelj za na nogo. Potem ga je dobro parkrat na mesec obuti in nato ne zaznajo teh težav, pravijo pri Alpini. Drugače bolje kaj drugega, kar se malo prej znuca in obrne.

@Janez007 ima tudi neke prigode s pohodnimi čeveljci

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Razkurnik oz. Razpiiiizdnik
Napisano
pred 7 urami je Shrek napisal:

V mojem kraju zapirajo mojo SKB...OTP banko. Ostale so delavska hranilnica, intessa in NLB... 

Kaj izbrati med DH in intesso? 

Jeseni se bosta združili NKBM in SKB. Tako da če imaš pošto, boš imel tudi "obstoječo banko" pod novim imenom.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

MOTO GP
Napisano
dne 15. 4. 2024 ob 10:01 je NevLado napisal:

MM bo letos vse nascal tako da jim jasno ne bo.

dne 15. 4. 2024 ob 10:37 je NevLado napisal:

Nikol nism bil MM fan, ampak njegov ego in sposobnost upravljanja bicikla v odklonskih situacijah je tko 50% nad vsemi okoli njega, realno gledano.

Po toliko letih na hondi, da pride na dukati in z njim dela šale... noro

dne 15. 4. 2024 ob 10:35 je Tilen5 napisal:

Prvo mora ostati na dveh kolesih 🤣

Lahko ponovimo od zadnjič komentarje :D 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Pivo mi paše
Napisano
pred 27 minutami je Shrek napisal:

No...tud ta klas ni tko slab. Mercatorjev mi je nikakšen... Pa tušev gold tud... 

Sej ni slab, z veseljem ga spijem. Poudarek je na tem, da tisti ki najbolj kurcajo, nakoncu doma pijejo najcenejše možno :) 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Pivo mi paše
Napisano
pred 4 minutami je Bini napisal:

Tudi tega imam samo hrvata noče vsak pit pa zato kupim še nekaj Budevarja... 👌😉 🍻

Ožujsko je zelo kvalitetno pivo, za moje pojme na isti valovni kot Union.

Takšni, ki pa najbolj vihajo nos, pa ko jih jebe. Pri meni pijejo Ožujsko in cvikajo, potem pa pridem jaz na obisk in dobim pločevinko Klaasa - https://www.mercatoronline.si/sl/pivo-klaas-4-0-alkohola-plocevinka-0-5-l/19402344

Hvala lepa, vihalci nosov

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Formula 1
Napisano
pred 9 minutami je g.Wankel napisal:

Hud! Bi vzel Marlboro Mclarna, ampak me motijo zadnje gume :(

Mclaren mi je dober ker dobiš poleg še mini figurico, ki je tukaj ni (!!!!!) in pa dejansko so gume ravne - ker na temu tehniku so kot za nek buggy, čeprou je formula (???!!!) Pa fuuul je nalepk za nalimat in zadnji del ni sestavljiv (pač un v kosu motor na poteg je in je samo 1 kos). 1 uro sem sestavljal, od tega verjetno 15 minut limov nalepke da so bile v ravnini. Za 30 eur veri nice in lep je! Mclaren je pa 80 ampak ima skoraj 3krat več koščkov.

Lahko pa tole uzameš, ker je trenutno v akciji s promo kodo @g.Wankel - 

WWW.MIMOVRSTE.COM

ODREZANE CENE – 20% popusta na izbrane kocke znamke LEGO® s promo kodo 24MDL4SI206 (velja od 15. 4. do 28. 4. 2024 oz. do odprodaje zalog)! Otroci, stari 9 let in več, se lahko veselijo...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Računalništvo
Napisano
pred 15 urami je Scr3am napisal:

Je pa vprasanje, ce sploh rabis 4k. Jaz bom v bliznji prihodnosti menjal in bo 27" (raven ekran) 165 hz IPS in pa 1080 oz. mogoce 2k.

jaz res priporočam UW, ful je bolj naravno gledat in se oči manj naprezajo, pa tut pri streljačinah je top, k res vidiš širino

če ne bi pa vzel verjetno 32inch 4k ampak mi zaradi narave dela bolj ustreza več placa

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Računalništvo
Napisano
dne 21. 4. 2024 ob 8:33 je ignacij napisal:

Rabim nasvet. Tamal rabi monitor za igrice na PS4, večini špila GTA, RDR in Fortnite.

Kakšen monitor (lahk tud kak link prilimate) naj mu kupim tam nekje do 300 eur. 

Gledal sem tega: Gaming monitor AOC C32G2ZE, al raje kaj drugega? Si bo pa v kratkem omislil PS5 pa verjetno kaksne nove igre z boljso grafiko. Kaksen nasvet ne bi škodil.

Za PS4 je važno da ma HDMI 2.0 in 120 hz

Jaz mislim, da tole nima konkurence za ta p/p

https://www.mimovrste.com/monitorji-69-cm-ali-vec/gigabyte-g27qc-a-va-qhd-monitor-ukrivljen

Če boš šel kdaj na PS5, ti priporočam da gledaš raje HDMI 2.1.

Če boš kdaj rabil PS5, ti ga jaz prodam, ker se mi gor prah nabira :D 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Chat is back ...
Napisano
pred 22 urami je Boss napisal:

res škoda, da VW tako poceni razrodaja ugled. E-Golf je bil svoj čas med boljšimi EV-ji po izdelavi, saj je kvaliteta temeljila na klasičnem Golfu. Je bil pa žal zato predrag in ne tako uspešen kot bi lahko bil.

Zato je pa VW šel z EV-ji v svojo ločeno smer pocenskosti in po moje se bo nasankal kot se že dolgo ni nihče od avto proizvajalcev.

E-golf je po "raziskavah" tudi med boljšimi EV iz vidika vzdržljivosti in tehnike motorja, točno zaradi tega kar si napisal.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Tole je pa kr smeh
Napisano
Pravkar je Slivka napisal:

Slišim ženo iz kuhinje:

- "Kaj boš, srček? Piščančka, šunkico, purančka?"

- " Piščanček bo čisto v redu."

Žena stopi do vrat, me pogleda in zabrusi:

- "Jajca so v hladilniku, pa si jih speci. Jaz se z mačkom pogovarjam..."

Ja ta je kar realna za dandanes :D 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Chat is back ...
Napisano
Pred eno uro je Z M A J napisal:

Za osebo s povprečno plačo tole ne bo več oz. greš za svoj težko prislužen denar potem raje drugam.

Ja, zato sem bil jaz v zadnje pol leta že 2x v biotermah, v mali nedelji. Res da imam do gor 3 ure vožnje, pa vseeno

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Chat is back ...
Napisano
pred 13 urami je Boss napisal:

Družinska prijateljica spremlja moža v Dolenjskih toplicah na rehabilitaciji. Samo zanjo polpenzion za 14 dni cca 2000€.?zmeden?

Ja, sam tle zadi je mal politike. Gre se za to, da so Balneo povzdignili na zelo visok nivo, zelo kvalitetna storitev. In nekak se je blo treba znebit rednih gostov, lokalcev ki so po domače prišli in pustili bolj malo. Živim blizu in mi ne pade na pamet, da bi dal 27 eur za 4 ure savne. Tudi 3 urne karte so ukinili, lahko kupiš samo še celodnevno.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.