Glede na to da imam čas, sem se lotil razdiranja računalnika, ker se je upočasnil. Sumim seveda na polne diske v kombinaciji s torrentom, sedaj sem zbrisal nekaj GB z njih in zaenkrat se PC še ni sesul. Kakorkoli, bi se dalo kaj pomladiti moj računalnik (pohitriti)? Oziroma ali je sploh za pričakovati kakšen speed boost?
Matično ploščo imam H110M Pro-D.
Procesor je G4400, dela na 3.3 GHz. Ga lahko kako navijem? Če kupim novega, se splača? Katerega? Če primerjam i7-6700K ki mi paše na matično, 350 eur. Pa ni neke velike razlike, ki bi jo pridobil. Cena seveda gromozanska. Torej od ostalih CPU, do 100 eur, verjetno ni smotrn nakup.
RAM 2x 4GB 2133 MHz. Če kupim samo RAMe, 2x 8 GB, lahko pričakujem opazen efekt? Je matična omejena na hitrost in velikost RAMov?
Windowse imam na SSD disku, za ostale stvari pa uporabljam navadne HDD diske. To je verjetno okej glede hitrosti operacij programov, ker so vsi na SSD.
Uporaba zgolj za internet, torrent, filme. Ne igram iger, kdaj pa kdaj kakšen Photoshop prižgem.
Jaz imam Magnifica S... mislim da je 22.110B model. Kolikor sem takrat prebral (pa sem veliko prebral), je to best buy bil takrat.
Nastavljaš mlinček, nastavljaš koliko kave ti dozira, imaš gumbe za kratko, dolgo, dve kratki, dve dolgi, penilnik mleka je tudi soliden če rabiš. Tudi javi ti, kdaj moraš spucati pladenj z vodo, kdaj primanjkuje vode, kdaj moraš naliti za čiščenje vodnega kamna...
Ojoj, to pa nisem vedel, prvič slišim. Sedaj ne bom smel gledati dnevnika na RTVSLO ali pa POPTV? Dobro, malce heca, pa čisto resno... A se res zapeče slika gor? To mi nekako ne gre skupaj s tem, da je to pač TV in da je seveda vsak program ožigosan s svojim logotiom nekje v kotu ekrana. A niso mogli to izboljšati oziroma preprečiti?
Kupovat po specifikacijah, je tako tako. Ponavadi nimaš kaj falit, če pogledaš najbolj priljubljene model v določenem cenovnem razredu.
Mi smo kupovali pred 3 leti. Sam sem navijal za Panasonic OLED, ker smo bili zelo zadovoljni s prejšnjo plazmo. Sin je navijal za LG C9, ki je bil zelo dobro ocenjen na različnih koncih. In mi ni žal niti centa za tole LG (takrat sem za 55" plačal cca 1.200€ pri https://www.makspro.si/). Zelo mi je všeč, ker ima daljinec dobro delujoč pointer in z njim izbiraš opcije v menijih ... Edino, kar bi danes spremenil je, da bi vzel 65".
Kakšna je razlika? Greš v Big Bang ali Harvey Norman in gledaš slike pod različnimi koti in različno oddaljenostjo.
Eto, ponudila se je priložnost in ni bilo treba čakati na gospoda Božička.
Sem upošteval mnenje tvojega sina in kupil LG C9 55". Prvi vtisi so - kupil sem Ferrari in ne Mazde.
Zvok in slika kot dan in noč proti moji stari 2017 Sony LED TV, všeč mi je tudi miška na daljincu - kar z daljincem mahaš in pišeš po tipkovnici. Hitro, enostavno, učinkovito.
Sedaj moram še naštudirat aplikacije za programe, gor imam EON TV, pa Rakuten TV kjer je precej programov. Seveda tudi Netflix.
Me zanima če ima še kdo kaj druga, da je zastonj? Predvsem kakšna Premier liga bi prav prišla, NBA prenosi...
Pravijo, da v primeru treh luknjic od kamenčkov zamenjajo samo celo vetrobransko steklo, torej plačam 1% vrednosti avta (203,90 eur), ostalo pa zavarovalnica.
Očitno pri njih krijejo samo eno luknjico, en kamenček.
V odgovoru pa nisem dobil odgovora na to, koliko bi me stalo, če sam plačam flikanje treh razpok. Verjetno je ceneje, kot teh 203 eur za celotno steklo.
Jah, površni ljudje in preobremenjeni za sedenje za računalnikom, da bi dosledno prebrali cel mail...
Računalnik je spihan in čist, tudi pregreva se ne.
Sumim na utorrent, ker je preverjal datoteke in verjetno obremenil disk. Disk je pa nov, letošnji, na katerem imam filme in ostalo. Na SSD disku pa imam samo Windowse. Zanimivo, da se Windowsi sesujejo (saj se, kajne?), torej je s SSD diskom nekaj? Ampak dvomim, lani vem da sem pregledal z nekim programov pa je bil na 98% zdravja.
Je pa zanimivo, tudi če utorrent ne preverja datotek (enkrat traja, da mi zapre program in potem normalno deluje vse, drugič pa takoj zapre program in takrat potem preglejuje datoteke), se mi je vseeno parkrat naredil ta blue screen.
Glede na to da ne morem prestavit torrente iz utorrenta na drug program, bom verjetno še nekaj časa imel tako sr*nje, glede na naši DL hitrost (max 730 kB/s).
Mogoce kdo ve, zakaj se mi tole naredi vsake toliko casa? Racunalnik zmrzne za 1 minuto, ne mores nic s tipkovnico preprecit (ctrl, alt, delete) itd. Potem pa tole napise in se zrusi, ponovno zazene oz. napise da moram bootat in izbrati disk s katerega bom bootal.
Bolj kot priporocilo kaj kupiti od znamke, bi prosil za informacije zakaj kupiti in kaj. Na kaj biti pozoren, kaj pogledati, kaj je boljse (vec Hz ali manj, vec niti ali manj, kaksna dodatna funkcija, kateri operacijski sistem, itd....). Pluse in minuse. Ker kot vidite, me je cas malce povozil. Glede budgeta pa tudi nisem cisto fiksen, uglavnem vec kot 1000 zagotovo ne mislim dati za TV ker mi je potrata denarja. So zunaj (iz Mazde in Yamahe) precej lepsi pogledi.
Sem se s tem svetovnim prvenstvom odlocil da je cas za menjavo TV, da bom lahko EON aplikacijo iz telefona preslikal na TV in uzival ob gledanju. Sedaj namrec nimam pametnega TV.
Enkrat je bila debata o vasih enormnih TV, no moja je 102 cm full HD iz leta 2017. Pravzaprav ravno dovolj glede na to da HD ali pa 4K programov itak ne moremo gledat na nasi vaski internetni povezavi.
Sedaj bi imel malo vecjo, tja do 140 cm, pametno (kateri OS, verjetno najboljse kar android?), in pa vseeno novejso tehniko - OLED da najboljso sliko trenutno? Seveda nacrtujem vnaprej, ce se odselim ali pa ce kdaj dobimo hitrejsi internet/kable po vasi, da bo TV se vseeno "in". Kaj priporocate? Ce omejim budget na 650 eur, lahko kaj obkljukamo? Ne bi rad prevec zapravljal, ker mi je sedaj tale 102 cm Sony prav lepo sluzila za 400 eur.
Če boš dal gor bitlocker, bodo še vedno vsi na mašini lahko dostopali od njih.
To samo pomeni, da če ti disk odšraufam in v drugo mašino dam, ne bo podatkov. V službi imam bitlocker in morem ob vsakem zagonu geslo vpisat.
Torej predvidevam, da to za tebe odpade.
Če bi rad skril mapo na disku, jo daš v hidden in nastavit, da skritih map ne prikazuje.
Druga opcija je desni klik na disk -> lastnosti -> Varnost in nastaviš uporabnika, ki nima dostopov. Tudi mapi lahko na enak način urediš dostope.
Upam res res še kje ne uporabljaš Windows XP in je to kakšna druga nepoznana okrajšava 😉
Pardon, Win7 imam. Za to, za kar potrebujem računalnik, je to to.
Sem probal sedaj zadnjo opcijo, verjetno je "authenticated users" to kar iščem? In obkljukam vse deny kvadratke? Poleg authenticated users mi ponudi še administratos in pa system.
Lahko kako dam HDD diske pod geslo, če ustvarim "guest1" račun na Win7? Vrže mi samo Bitlocker, ki pa še kriptira podatke, kar pa na 10 TB traja 1 teden.
Rad bi samo neko simpl rešitev, da dam diske pod geslo, ali pa jih skrijem za določene uporabnike.
Jaz vedno praznim na 10% ali manj, pa polnim vedno na 100%.
Baterija še vedno drži kot mora.
Sem pa isto prebral, da bi se naj polnilo med 20 in 80%.
Bi bilo res zanimivo videti nek side by side test identičnih telefonov, ki sedijo na mizi in se praznijo samo zato, da se potem napolnijo na 80 oziroma na 100%.
Pa saj to že vsi vemo, zato pa imajo toliko dobička. Me prav zanima, kolikim ljudem bodo izplačali pravično škodo. In pa seveda, kaj nas čaka v naslednjih letih glede podražitev vseh vrst zavarovanj - nekje bodo morali dobiti nazaj ves ta izgubljeni denar, da bodo lahko na veliki nogi dalje živeli in poslovali.
Razen zavarovanja požara, ki dejansko lahko uniči celo hišo (no, pa sedaj poplav in plazov, ter potresa recimo), mislim da je ostalo čisto brezveze in en sam nateg.
Dobro, požreš tistih 500 eur na leto, "ziher je ziher"... ampak vseeno...
5G žal ne pride v poštev na naši lokaciji.
Imamo pa od A1 trojček, ki edini vleče pri nas "kao", čeprav sosed prek ceste uporablja Telekomov trojček. No, 1/0.5 mi dosega hitrost interneta, če je TV ugasnjena. Zato tudi iščem nekaj, da bi računalnik malce hitreje delal in kaj dol potegnil. Zdaj uporabljam telefon kot hotspot, ampak sem kupil novega in mi je škoda baterije da jo vsak dan polnim. Zato sem mislil da bi šel na sim router.
Kupujem 4G router, kamor bi vtaknil sim kartico in se z računalnikom povezal gor. Ker imam Telemach in se po prenešenih 20 GB seja prekine, moram sedaj telefon (hotspot) dati na letalski način in napisati sms "nadaljuj" da mi nadaljuje prenašanje GB po najvišji hitrosti. Kako je s tem urejeno na routerju, kaj se bo zgodilo, ko bom prišel do 20 GB?
Problem zna biti edino pri tako starih bajtah,kjer med temeljem in bajto samo ni nikakršne hidroizolacije...tam pa pomaga samo injeciranje....k nekak moraš prepreciti kapilarni efekt.
To pa je na moji na srečo bilo.
Vsekakor je pravilna izolacija osnova vsake dobre gradnje.
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano
Glede na to da imam čas, sem se lotil razdiranja računalnika, ker se je upočasnil. Sumim seveda na polne diske v kombinaciji s torrentom, sedaj sem zbrisal nekaj GB z njih in zaenkrat se PC še ni sesul. Kakorkoli, bi se dalo kaj pomladiti moj računalnik (pohitriti)? Oziroma ali je sploh za pričakovati kakšen speed boost?
Matično ploščo imam H110M Pro-D.
Procesor je G4400, dela na 3.3 GHz. Ga lahko kako navijem? Če kupim novega, se splača? Katerega? Če primerjam i7-6700K ki mi paše na matično, 350 eur. Pa ni neke velike razlike, ki bi jo pridobil. Cena seveda gromozanska. Torej od ostalih CPU, do 100 eur, verjetno ni smotrn nakup.
RAM 2x 4GB 2133 MHz. Če kupim samo RAMe, 2x 8 GB, lahko pričakujem opazen efekt? Je matična omejena na hitrost in velikost RAMov?
Windowse imam na SSD disku, za ostale stvari pa uporabljam navadne HDD diske. To je verjetno okej glede hitrosti operacij programov, ker so vsi na SSD.
Uporaba zgolj za internet, torrent, filme. Ne igram iger, kdaj pa kdaj kakšen Photoshop prižgem.
Povezava za deljenje
Deli na druge strani