Ane… vcasih sploh ni bilo teh momentnih kljucev… in smo zategovali po obcutku, pa ni bilo nic vec problemov zaradi tega…
Nekoč so bile na avtih plehnate feltne, na biciklih pa ni bilo karbonskih komponent in je bilo bolj vseeno koliko zategneš. Tudi kakšno glavo je pametno zategovat na tapravo vrednost.
Mene je na smrt strah pripeljat avto k vulkanizerju, kjer je na praksi šolar iz šole za avtomehanike. Zdolgočasen kot vsi pri teh letih je sposoben s pnevmatsko pištolo pol ure viset samo na enem šraufu.
Zanimivost. Glejte od 50. sekunde:
The only aproved cure for too much fun is three much fun!
Tole drži samo v primeru, da so leče narobe pobrušene in vstavljene v okvir. Zato ne vidiš na noben zaslon, telefon itd. Če pa telefon obrneš ali pa glavo, ko jih imaš na glavi pa boš videl na LCD števec v avtu!
To se dogaja ponavadi pri slabših, cenejših ali pri nepravilni obdelavi leč v očala. Zato je najboljše očala pri nakupu preizkusit, da nimaš kasneje takne težave.
Te stvari optiki dobro poznajo.
In potem z očali, ki so "pravilno" brušena vidiš normalno, recimo, na zaslon fotoaparata. Dokler iz "landscape" ne obrneš fotoaparata v pokončni format. Takrat kar naenkrat "pravilno" brušeni polarizacijski špegli ratajo nepravilni.
Sem šele cca. dve leti na tem forumu,pa smo tako "na uč" do "nezavesti" debatirali o stojkah,zategovanju,mazanju vijakov in vsemu okoli menjave koles in vijačenju....pol pa tole🥺...brez zajebancije študiram,da bi si kljub "china" momemt ključu iz InterDiskonta privoščil še enega bolj spodobnega....npr. od Facom-a ali Stahlwille...takšnega,ki ti ga po uporabi ni treba čisto odtegniti (če ne se z časom "razštela"!!!-marsikdo tega ne ve...tudi jaz nisem🙄)....so sicer cca. 120€+....samo,ko tole vidiš😬...
Vsakega na vzmet je treba odšponat.
Vse (in še več) kar sedaj zvozim z e-biciklom, sem že zvozil z analognim. Nimam nobene slabe vesti. Takoj zamenjam svoj precej € drag e-bicikel za analognega, lahko tudi cenenega, če mi nekdo zraven podari delujoče kolke in kolena.
Če je kdo že kdaj vozil e kolo na zelo zahtevnih terenih ki zahtevajo pravo doziranje navora, ve, da je doziranje navora s pedali (princip e koles) hudo zajebano (nemogoče)že, če imaš na turbo (85Nm)
Mclaren bi bil uporaben, če bi se "gas" dajal z ročko na krmilu, tako kot pri motorjih.
Mimogrede, velik del pogonov uporablja motorje blizi 1000 W nazivne, omejenih na 250W.
Odpelju ogromno zalogo steklenic na zbirno mesto oz. ekološki otok. Sem res dolgo odlašal s to zadevo in se je tega nabralo ohoho materiala.
Ob enakem opravilu je sosed slišal kako dolgo je trajal žvenket, ko sem polnil kontejner. Seveda je komentiral. Izgovoril sem se, da so samo kozarci od kumaric.
Pojdi pogledat, da boš videl kam hodijo pezjonisti.... 🤣
Mi fali še ene par let do penzije. Takrat grem pogledat.
Se nisem mogel zadržat, od nekdaj se mi je smešno zdelo ko so ljudje razlagali, da so bili na Grossglocknerju, v resnici so se pa samo zapeljali do garažne hiše.
Upam, da se bosta borila na Touru za prvo mesto. Čeprav, če ne bo nepredvidljivih dogodkov, bo Pogi verjetno z naskokom zmagal.
Človek pri antidopinški komisiji je izjavil kako izjemno neverjetno in statistično povsem nemogoče je dejstvo, da je Rogla na dirki vedno v tisti skupini, kjer se zgodi padec.
Povedal je tudi eno zanimivost, tamauga pogija imajo za medicinski fenomen ker je 2/3 gira vozil kovid pozitiven. Mogoče bi mu to morali šteti kot doping.
Popravljeno od Mraušk Mčk
Da imaš na 13.000 izrabljene gume... no way. Ko sem imel prvo Mazdo 6 sem 7 let živel v enih takih napol gorskih vukojebcih (Golobinjek pri Mirni Peči) z ogromno ovinki in prvič z navornikom, ki me je skos spodbujal, da sem teral v hrib. Pa še vedno sem uspal narediti dobrih 30.000km.
Bridgestonke prva vgradnja na moji macdi 6 so v eni sami poletni sezoni ratale čiste čelavstonke.
Mogoče ima Ford istega dilerja gum za prvo vgradnjo kot je imela Macda
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano
Ko sem jaz ventilator z visokotlačnim čistilcem, mi je skočil iz banjice in pobegnil čez pol dvorišča.
Povezava za deljenje
Deli na druge strani