Kot drugo: dobro preberi, preden odgovoriš. Napisal sem, da je pred desetimi leti bilo več solidarnosti. Nisem pa napisal, da je zdaj ni. Le, da jo je manj.
Kot tretje: v gorah, pri žledu, poplavah,... pomagajo "po uradni dolžnosti", se pravi vojska, gasilci, civilna zaščita, gorska reševalna,... Kako je pa, ko kdo sredi mesta potrebuje pomoč? Ljudje stojijo okoli in gledajo proč. Mogoče se najde kdo, da pokliče policijo, to je pa tudi vse... Si kdaj videl koga na odstavnem pasu s počeni gumo? Si bil solidaren in mu priskočil na pomoč? Ali pa si bil popolnoma zabit in zagledan vase in šel mimo?
In kot zadnje: ja, račun bi izstavil tudi kadilcem in alkoholikom. Ker so ljudje postali tako trdoglavi, da jih edino udarec "zbudi". In ker je telo nedotakljivo, ga lahko udariš edini po denarnici. In edino na tak način bi ljudi naučil, da so sami odgovorni za svoja dejanja. In da za to nosijo posledice. Ti dobro veš, da če pelješ skozi rdečo luč, da lahko povzročiš nesrečo. Ni nujno, lahko jo pa. In dobro veš, da če kadiš, lahko dobiš raka. Ni nujno, lahko ga pa. In dobro veš, da če soseda kresneš s sekiro po glavi, da ga lahko ubiješ. Ni nujno, mogoče ne zadaneš prav in mož preživi, lahko ga pa. In če vse to veš, potem prevzemi odgovornost za svoja dejanja. Ne pa da imamo primere kot jih lahko najdeš: možakar pod vplivom alkohola trešči v avtobus in ga rukne s ceste, nekaj punc umre, možakar ima pa olajševalni okoliščino, ker je bil "zmanjšano prištevem"... So gradili Šempetersko bolnišnico, naredili napako, tri nadzorne službe so slabo opravile svoje delo in napake niso odkrili, zaradi te napake sta vsaj dva umrla, vsi odgovorni pa so se izrekli za nedolžne... In tako naprej...
A tko k @Nejc1986 ? Hehe, ampak klele je kr nekaj tem poleg te, ki nekako nakazujejo na zasvojenost... recimo še tema s pivom pa tista s kavo. No kaj je torej treba narest, da me bo kavč bolj prepričal, kot gonjenje bicikla v klanec al pa brezvezno metanje žoge na koš, kjer kljub temu, da zadaneš obroč pade žoga vedno skozi mrežo na tla- sizifovo delo. 🤪
Ja sej un na AC v nasprotno smer je bil 86, tale v LeClerk je pa bil celo 87. Očitno ne razumemo, da so ljudje pri tej starosti pač tempirane bombe na cesti, tako kot alkoholiki in razni drogeraši ter mentalni neuravnovešenci. Če bi take spravili dol s cest si upam trditi, da spravimo letne smrti na cestah pod 50.
Aja pa statistika bo tega z Golfom štela v prometno nesrečo s smrtnim izzidom, saj je danes v bolnici preminul.
Vprašanje če ga bodo šteli kot žrtev prometne nesreče, glede na to da sama nesreča ni bila razlog za smrt.
Zdravnik me je vprašal kaj naredim po orgazmu... Moj odgovor: "zaključim z obdukcijo in upam da moja potreba ne bo umazala imena moje veterinarske ambulante", ga je pustil odprtih ust....
Tudi sam šel včeraj in danes na malo krajšo furo kot ponavadi . Cel prejšnji teden me je lovil prehlad ... Je bilo prav fajn iti spet malo na specialko,potem ko sem bil cel deževen september na MTB.
Ne kombiniranih pedal po mojih izkušnjah so za en qrac. Daš 50eur za neka MTB Shimano SPD in je to to . Pa tam bicikel itak ni za it v šlapah na kofe:)
Sam sicer nisem nikoli padel zaradi pedal; na začetku je pac treba imeti to v mislih
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano
Tačke pomagacke?
Povezava za deljenje
Deli na druge strani