Skoči na vsebino
Chat is back ...
Napisano
pred 11 urami je g.Wankel napisal:

Pol vzemi zlato, ane :D

Se mi zdi osebno srebro boljše. Je cenejše in in za manjše vsote denarja dobiš neki oprijemljivega v roko. Tisti špukec od zlata, se lahko še kam založi, haha. :D

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Chat is back ...
Napisano
pred 8 urami je robertk6 napisal:

Pri temu sem jih jaz prodal , pa je bil korekten. Ampak moje mnenje je da se jih trenutno ne splača kupovat, jaz sem jih kupil ob zadnji srebrni mrzlici ko so cene vsak dan letele gor in sem mislil kak se bo fajn zaslužlo. Potem pa je sledil nenadni padec in je bilo treba čakat dolgih 10+ let da se je denar povrnil. Tako da če si pripravljen na tako dolgo naložbo potem se mogoče splača. Je pa to nakupna cena , ko jih boš prodajal je to seveda potem nižja cena. 

Ne gre se mi, da bom obogatel. Spet bom izpadel teoretik zarote, če bom rekel, da delam naložbo za prihodnost. 😁

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Chat is back ...
Napisano
pred 23 urami je pob napisal:

No sj to, 1 leto... se mi zdi dost realna ocena, če bo samo toliko. Nimam pa še ničesar na mizi, samo gledam kako razkopavajo in to je to.

Je pa razlog, da sprašujem, ker moram za razne akcijske cene znova podpisati 2 leti aneksa pri nekom - trenutno imam še A1, ampak se nagibam k Telekomu (saj imam fuuul boljši mobilni signal v hiši, da lahko potem smiselno uporabil hibridni modem). In potem pride težava, če dobiš vmes optiko in moraš podpisati novo pogodbo, za staro ti pa zaračunajo nekaj denarja, ker si jo predčasno prekinil, saj moraš pokriti ves popust, ki si ga prejemal.

Fak, v Sloveniji res lahko že vsak dela jeben biznis... To ne morš verjet, kako se mene drži ta karma, da me pri vsakem sklepanju biznisa želijo peljati žejnega čez vodo. Js bom nehal bit ekstra prijazen vedno in bom začel folk pošiljat dobesedno v kurac.

Najprej me zjutraj nateguje model za brezžični internet e-ptica, ki se ne drži dogovorjenih ur za obisk brez opravičil in s komentarjem, da itak js njih rabim (?!), potem za piko na i pa še Telekom, ki mi obljubi hibridni modem in mi nato pošlje pogodbo, kjer ni postavke o hibridu in potem mi referentka reče, da če sedaj podpišem takšno pogodbo kot je, se lahko za hibridni modem dogovorim naknadno. Na lepe oči torej, hahahaha.

Skratka, skenslal sem sedaj to e-ptico in Telekom, zdej pa grem klečeplazit na A1, da mi podaljšajo pogodbo za trojček za 2 leti.🤣

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Chat is back ...
Napisano
pred 36 minutami je g.Wankel napisal:

Sodelavke pravijo, da v Ambrusu 1 leto :D 

V pogodbi piše, da imajo 3 mesece časa?

No sj to, 1 leto... se mi zdi dost realna ocena, če bo samo toliko. Nimam pa še ničesar na mizi, samo gledam kako razkopavajo in to je to.

Je pa razlog, da sprašujem, ker moram za razne akcijske cene znova podpisati 2 leti aneksa pri nekom - trenutno imam še A1, ampak se nagibam k Telekomu (saj imam fuuul boljši mobilni signal v hiši, da lahko potem smiselno uporabil hibridni modem). In potem pride težava, če dobiš vmes optiko in moraš podpisati novo pogodbo, za staro ti pa zaračunajo nekaj denarja, ker si jo predčasno prekinil, saj moraš pokriti ves popust, ki si ga prejemal.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Chat is back ...
Napisano

Ima kdo izkušnje z optičnim omrežjem RUNE?

Ko se je začelo razkopavat po kraju, kolk je še potem trajalo do samega priklopa?

Namreč pri nas že en mesec kopajo, sicer na drugem koncu kraja, ampak ni 2x za rečt, da ne bo v roku pol leta tudi pri nas kej. In potem verjetno traja še celo večnost, da ti prekopljejo posebej do hiše in uredijo priklop.

Hvala.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Smetenje ...
Napisano

Kar se vitamina D tiče, so ugotavljali med korono (v bolnišnicah samih), da so imeli ljudje s pomanjkanjem vitamina D težje poteke bolezni. Nimam nobene študije na zalogi, vprašajte ChatGPT, ki vse ve. Sploh z bazo podatkov, ki je trenutno do leta 2021, torej ve, da so covid zvarki varni.👍

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Smetenje ...
Napisano
pred 3 minutami je Janez007 napisal:

Podobno lahko rečem glede Pfizer cepiva - glede nato, da je cela naša familija preživela, sam sem se cepil 3x, mislim, da sem živi primer, da je z cepivom vse ok. :) Glede same bolezni smo jo vsi odnesli BP, najmanj je dejansko mene zvilo, poldnevni prehlad.😀

Sem vesel zate in za vaše, res. Jaz dejansko nimam nič proti nikomur, ki se je odločil cepit, tako da super, da je pomagalo in lahko tako zarad mene nadaljujte...

Če pa mi da kdo na mizo cepivo ali ivermectin, se pa ve, kaj bom izbral, ker se ne igram rad ruske rulete. :) 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Smetenje ...
Napisano
pred 10 minutami je Janez007 napisal:

🤣 Sem vesel, da si zdrav.

"V zadnjem času poročajo tudi o več primerih zastrupitev z ivermektinom, tudi veterinarskih pripravkov, ki jih nekritično jemljejo bolniki s covid-19. Prekomerni odmerki so povezani ne le s slabostjo, bruhanjem in drisko, pač pa tudi z znižanim krvnim tlakom, učinki na osrednje živčevje, npr. motnjo zavesti, zmedenostjo, halucinacijami, krči, komo in smrtjo."

WWW.KCLJ.SI

Edina jeba s tem zdravilom je, da se predoziraš, ostalih zapletov ni.

In glede nato, da je cela naša familija preživela, kjer smo porabili skoraj vseh 100 tablet v dveh ločenih rundah (tudi pri sodelavcu je tako), mislim, da sem živi primer, da je z zdravilom vse ok. :) Glede same bolezni smo jo vsi odnesli BP, najbolj je dejansko mene zvilo, ampak nič prehudega... pač gripca.

Kar se pa veterinarskih pripravkov tiče, so pa samo večje doze kot za ljudi in je potrebno res paziti koliko se vzame.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Smetenje ...
Napisano (urejeno)
dne 7. 3. 2023 ob 21:49 je Boss napisal:

... pa prepustnica za v sosednji geto, sej veš, da ne bi delali gneče. Test smo meli še kako leto in pol nazaj kako to fino zgleda. Poglej mlado generacijo, sploh ne hodijo več ven, sploh se ne družijo v živo, če bi kaj delali bi delali od doma, hrano in potrebščine bi jim dostavljali pred vrata.

To je poskus jemanja svobode, s tem, da sploh ne veš, da jo izgubljaš. Elitneži tipa Schwab itak pravijo, da ne bomo imeli ničesar ampak bomo srečni. Da pa to rata te je treba kuhat kot žabo na počasnem ognju, da ne boš vedel kdaj si skuhan. Gre za nadgradnjo tega, da je ljudi preveč, da bi se prosto gibali naokoli zato jim je treba narest utopično sceno, kjer bodo mislili, da so srečni. Ne vem men trenutna scena nekako čedalje bolj zgleda kot Spielbergov film Player No. 1.

Sem bil že leta 2015 (cca.) na eni konferenci iz svojega foha, kjer so nam razlagali o mestih prihodnosti - pametnih mestih. Takrat je bilo to razloženo vse na tako pozitiven način, da sem se še jaz ujel v mislih, da bi nekoč pa rad živel v takem mestu.

Dejstvo pa je, da ti isti ljudje, ki nam oglašujejo lepo in utopično prihodnost, so nam krojili lajf zadnja 3 leta (pa verjetno že prej, samo nismo videli) in težko je iti mimo določenih faktov in teorij, ki so se uresničile, pa da ne pomisliš, da mogoče pa le ni vse tako lepo, kot se čuje.

Če mene vprašate, bi samo rekel, da če se kot ljudje ne bomo uprli temu (kar se ne bomo, ker smo radi vodeni s strani big brotherja in ne znamo misliti s svojo glavo), bomo ratali kot Kitajci, ki so že sedaj doma v "pametnih" mestih - nadzirani in maltretirani na vsakem koraku. Skratka nič lepega ne vidim in vesel sem samo, da sem doma na podeželju in sem vsaj malce izoliran od ponorelega sveta.

Popravljeno od pob
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Smetenje ...
Napisano

Imam še eno vprašanje za vse ljubitelje teorij zarote.

Kaj menite o 15 minutnih mestih? 

Pravijo, da leta 2035 prenehajo s prodajo avtomobilov na fosilna goriva, ki jih bodo nadomestila električna vozila, pa se vsi tako bojimo, da bo premalo elektrike za napajanje vsega... Če res uvedejo 15 minutna mesta, po vseh večjih mestih, potem nimajo več težav z vsemi avtomobili, ki se dnevno fijakajo naokoli.

Se pa zgleda počasi omenja tudi pri nas:

image.png

image.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Umetna inteligenca (ChatGPT, Bard,...)
Napisano
pred 51 minutami je g.Wankel napisal:

Moja je za šiht (banka) rabila odgovor na vprašanje "kaj je pozitivna stvar inflacije?". Moj odgovor je bil, da pozitivne stvari ni, ta AI ji je pa sestavil cel roman 😀 Zdej jo lohk pa še na večerjo pelje če zna 😅

@pob fajn je ja, sam po večini nam bo verjetno ratalo dolgčas.

Jaz nekako upam, da če bo šlo predaleč, da jim lahko še vedno staknemo kabel iz štroma 😀

Jaz se bolj kot dolgčasa bojim, da nas ne bojo več rabili... dejstvo je, da bo določen del delovnih mest prevzela UI. Delovna mesta pa pomenijo denar za nas in vsaj nek pozitiven doprinos človeštvu, recimo. Dvomim, da nas dobo strici zalagali z denarjem (UTD) samo zato, da se bomo praskali po j*jčkih cele dneve, glede na to, da se tolk grebejo za milijarde vsakodnevno. Poleg tega pa trobijo, kako je preveč ljudi na svetu... če bo vse delala UI, potem ne rabiš 8 milijard sužnjev. :D Pismo, spet vse v negativo razmišljam, lol.🙈

Kabel iz štroma lahko iztaknemo doma, drugje pa bo težka. :D 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Umetna inteligenca (ChatGPT, Bard,...)
Napisano
pred 15 urami je Janez007 napisal:

Mene počasi postaja groza. 😳 V službi je bilo potrebno nekomu pripravit odgovor in sem celotno vprašanje (enih 25 vrstic) za hec skopiral v ChatGPT. in je v nekaj sekundah napisal tako slogovno dober, prijazen in vsebinsko zadovoljiv odgovor, da sem obnemel. In potem sem se sam mučil kakšno uro, da sem spackal nekaj podobno dolgega, z nekaj več konkretizacije. Noro. ?zmeden?

Sam izhajam iz računalniškega foha in sem včasih rad spremljal napredek, trenutno pa tudi mene ratuje groza ob misli, da smo leta 2023 in obstaja računalnik, ki je dejansko bolj pameten in vseh nas skupaj. Zamislite si, kaj to pomeni v roku 10 let... zgleda bom potreboval prekvalifikacijo v vrtnarja...

Se je pa na trenutke vseeno fajn poigrat v tem GPT-jem. :) 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mobilna telefonija
Napisano
pred 14 urami je mazdaman napisal:

Kateri ovitek pa uporabljaš? Jaz sem namreč v 1,5 letu že dva zamenjal, pa je ta spet uničen. 

se splača čakat na iPhone 15 ali vzeti 14? Ali cene pri Telekomu kaj padejo pred izdajo nove generacije. Imam prvi iPhone pa ne vem kako potekajo nihanja cen.

prej sem imel S20+, pa žal nisem bil zadovoljen z njegovim delovanjem. Ga uporablja sedaj žena pa zadnje pol leta iz Gmaila ni mogla odpirati PDF in ostalih priponk. Zadnja posodobitev je težavo rešila.

Spigen za S23. Odličen ovitek, sem zelo zadovoljen. Telefon je bil res dostikrat na tleh in vedno ostal cel. Prav tako ovitek ne drsi. 

Ko vzamem nov telefon, kupim spet od te firme.

20230307_090250.jpg

20230307_090253.jpg

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mobilna telefonija
Napisano (urejeno)
pred 50 minutami je SpEkTr napisal:

Se pravi ti je dobro služil, samo si razbil steklo? 

Ja. Razbil sem zadnje steklo že drugi dan (ko še nisem imel ovitka) in sem hotel menjat v kratkem skupaj za baterijo (100 eur) in bi s tem podaljšal življenjsko dobo telefona za vsaj 2 leti še.

Par dni nazaj se mi je pa razbilo še sprednje steklo... popravilo vseh stvari bi me prišlo 360€, nov S23 pa pride 24*30 (720 eur).

pred 3 minutami je Janez007 napisal:

Na S21 fe sem nalepil zaščitno steklo in ga nataknil v silikonski ovitek. Teža je s 177g zrasla na cca. 215g. :(   

image.png

Cena tega?

Popravljeno od pob
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mobilna telefonija
Napisano

Prišel sem do zaključka, da bom nabavil nov mobitel - S23 in bom S20 pospravil v predal. Žal mi je, ker mi je telefon 3 leta super služil...

Sem se pa iz tega nekaj naučil - od sedaj naprej bom vedno dajal na prednje steklo še dodatno zaščito.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mobilna telefonija
Napisano
pred 35 minutami je NevLado napisal:

Vzami novega na obroke (glede na trenutne finančne floskule).

Dejansko je tako, da razmišljam v to smer. Lažje dat 30 eur na mesec kot pa slabih 400 iz prve. Čeprav mi gre na k., ker se vse draži in tega res nism rabil zdej...

@Boss, kak je pa telefon drugače? Vreden nakupa za tvoje potrebe?

Tudi pri meni fotke niso prve, ampak sem se zalotil nazadnja leta, da rad pofotkam kakšno lepo sceno s sončnimi vzhodi/zahodi in zato rad vprašam. Je pa tako, da mi je ta S20 dobro služil in bi mi še naprej, če se neb zgodila nesreča.

Pa ugotovil sem, da mi neke funkcije mobitela sploh niso več pomembne in vredne raziskovanja, S20 v treh letih sploh nisem pregledal, kaj vse omogoča. Torej, pomembna je baterija, hitrost, fotoaparat in pa seveda velikost aparata, da mi paše v dlan, da lahko opravljam z njim z eno roko - S20 je bil taman, pa tudi S8 pred njim. :) 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Cepljenje - Korona in vse ostalo.
Napisano
pred 12 minutami je Boss napisal:

Ti povej tej tvoji znanki, da so veliko za to krivi zdravniki sami. Dve leti so paciente odganjali, ni se jih dalo priklicat na telefone, še manj pa so bili dostopni v ordinacijah. Ja dve leti je obstajal SAMO kovid in praktično nič drugega - še slišat niso hoteli o drugih zdravstvenih problemih. In marsikdo je najdu edino rešitev, da mu je kdo ponujal razlago pač tudi na FB-ju. Tako, da marsikdo iz zdravniške stroke bi najprej moral pri sebi razčistit zakaj se je to zgodilo v taki meri.

Malo še počakajte, pa bo ChatGPT poskrbel za take paciente. Grem stavit, da je že zdaj bolj pameten okol tega kot pa 99% zdravnikov. Seveda, če primerjam, kaj vse zmore ta "žvad" v mojem fohu, potem tudi na drugih ne zaostaja kej dosti. Tako da v prihodnosti si bodo dohtarji še želeli, da bi se samo malo pogovarjali s starimi mamami, hehe.

Pa da grem na malce resnejše teme.

Končno se je začelo na glas govoriti o tem, da je virus bil sproduciran v labu. Pred tem smo bili vsi, ki smo dvomili o zgodbi kitajca, ki je pojedel netopirja, največji teoretiki zarote. Vsak, ki je upal omeniti, da bi morda bil iz laba, je bil cenzuriran na tak ali drugačen način.

Mi je zanimivo dejstvo, da se je čakalo tako dolgo s tem. 3 leta smo že v tem sranju in 7 mio. umrlih tako in drugače v povezavi. Umetno sproduciran virus in za katerega so verjetno že prej testirali razna cepiva...

Ali jim je ušel nalašč ali po nesreči me sploh ne zanima tu. Treba je poiskat krivce in jih kaznovati zelo hudo in to zato, da se kej takega neb več ponovilo. Vemo pa, da se to ne bo zgodilo, podgane se izmotavajo počasi in sčasoma bo vse lepo pozabljeno. Do naslednjega virusa, ane @Janez007.

Od 3 min dalje:

A ni Fauci pred kratkim izjavil, da so vedeli, da cepiva ne bodo rešila pandemije? No, pa so jih vseeno tako veseli forsirali med folk...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mobilna telefonija
Napisano

Včeraj mi je prvič v lajfu počil enkrat na telefonu (S20). Imel sem ga v žepu in odpel pas na hlačah tako, da je malce udaril v "sweet spot" telefona in naredil pajkovo mrežo. Da ne omenim, mi je padel ene 200x v treh letih na tla in je vedno ostal cel.

Sicer je telefon še vedno uporaben, ampak samo vprašanje časa je, kdaj bodo manjši delci odpadli ven in bo zazevala večja odprtina.

Že pred kratkih sem želel zamenjat zadnjo stran telefona, ki bila počena od drugega dneva uporabe dalje + baterijo, da bi telefonu podaljšal življenjsko dobo. Sedaj imam za popravit še sprednjo steklo in sem si naračunal cca 360 € za vse. Al to al pa nov mobitel in novo odplačevanje 24 mesecev...

Ima kdo tanov S23? Vse ostalo, kar ni flag ship me ne zanima.

Pa že S20 je delal fenomelne slike. Ali jih lahko S23 še boljše?🙈

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Cepljenje - Korona in vse ostalo.
Napisano

Včeraj na RTVSLO1 oddaja Arena, kjer so malce predebatirali zadeve z WHO. Kako je bilo in kaj se nam pripravlja za naprej.

Skratka moje mnenje je, da je treba biti buden in se pogovarjat o tem, saj se zna zgodit, da bomo ob naslednjih podobnih zadevah fasali še kak hujši fašizem.

Presenečen pa sem, da so to sploh pustili predvajati na TV, saj vemo, kako so potekala zadnja 3 leta.

WWW.RTVSLO.SI

Ali naj Slovenija izstopi iz Svetovne zdravstvene organizacije, kot predlagajo nekatere civilnodružbene organizacije in posamezniki? Kakšni so razlogi za to pobudo in kaj bi to pomenilo za Slovenijo...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.