Spet tipična zahodna aroganca. Menjati vlade in oblasti drugih držav, ker nam pač nekdo ne paše. Zakaj se Severna Koreja atomsko oborožuje pa Iran? Zato ker pač nekdo ne bo mogu kar tako pod krinko demokracije delat puče po suverenih državah. Ni jim bil všeč Sadam pa so razrušili Irak, ni jim bil všeč el Sadat pa je razrušene pol sirije pa tretjino ozemlja z naftnimi polji okupirano s strani ZDA, ni jim bil všeč Gadafi , pa je Libija le še ena falirana država zdaj, preko katere begunci veselo "napadajo" Evropo, ni jim bilo všeč kdo je imel v Afganistanu roko nad opijem pa so se 20 let igrali okupatorja tam. Pa Somalija, pa Jemen, pa Egipt, pa Nikaragva, pa Honduras, pa Panama, pa Venezuela, pa Čile, pa Vietnam konec koncevin tud pučistična menjava oblasti v Ukrajini leta 2014 je del tega vzorca... ta seznam kar nima konca in to vse v imenu, da smo na zahodu samo good guys.
Še enkrat, le ljudje teh držav imajo pravico menjat oblasti in oblastnike v svojih državah. Upam, da bodo Rusi to naredili s Putinom sami, nikakor pa ne da bodo to naredili Ameri. Ampak način kako omalovažujejo amerikanci ljudi v rusiji in se iz njih delajo norca je to vprašanje bolj retorične narave.
Kakor koli. Ja, odstranili ga bodo Rusi sami. Vsaj upam. 😉
mogoče bi bilo treba vprašati Borisa Johnsona al pa Blinkena al pa Pelosijevo itd itd, zakaj preprečujejo Zelenskemu, da bi se pogovarjal o zaustavitvi vojne in in doseganju premirja? Se pravi je bolje, da najnižji sloji umirajo, ko se zgoraj špilajo igrice.
Da leta in leta nekoga drezaš in ga provociraš na vse možne načine pač ne moreš biti good guy. Ko pa drugi strani enkrat popustijo zavore je pa sranje in sprenevedanje, kako je šlo za nesprovociran napad in podobne norosti.
Rusija je moteči faktor v tako imenovanme Great resetu saj so z nizkimi cenami ravno oni tisti, ki zadržujejo, da cene energentov že prej niso eksplodirale, zato jih je treba izločit iz enačbe in zato so čakali na to da Rusija sproži vojno na katero so takoj v parih dneh odregirali točno s takimi sankcijami, da se Rusijo izloči iz trga energentov na zahodu.
Danska že uvaja energetski dolg, kjer bodo lahko ljudje dobili kredit za nakup pregrešno dragih energentov, da pozimi ne bodo zmrznili. Ko jih enkrat imajo v dolžniškem razmerju jih lahko kontrolirajo in stečaj takih bo pomenil zaplembo premoženja. Zato pa Klaus Schwab brez dlake na jeziku lepo pove "You will own nothing, but you will be happy".
Lahko me zmerjate z rusofilom pa ne vem kaj še ampak, kdor posluša izjave zahodnih politikov bi mu morala kri zaledeneti, ker takega warmongeringa še nisem slišal hujšega. Še scenaristi v filmih ne pišejo takih vojnohujskaških dialogov.
Kdo v zadnje pol leta je samo omenil premirje, dialog, ustavitev vojne? Vsi želijo da vojna traja, verjetno še najmanj pa Ukrajinsko in Rusko ljudstvo, ki umira za geostrateške interese na vseh straneh. Sramota za leto 2022.
Ruskega diktatorja je potrebno odstraniti in bo mir. Pika. 😉
Saj si lahko tudi na palubi. Zagotovo pa bi bil zelo prijazen, ker je že marsikateremu težaku "spodrsnilo čez ograjo", ker na jadrnici ni dovolj stopnic, da bi "padel" po njih...
Res je. Barka ni za težake. A ti si kdaj bil na kaki barki? 🤔
Hja tko kot z vsemi stvarmi v kapitalizmu - vse boš plačal tako al drugače. Ni več socializma, niti socialne države, dohtarji bodo stavkal, ker ni več kovid dodatkov pa rabjo več dnarja in tako gre lepo vse naprej - upam, da ne k bridkemu koncu.
Cenzura je hujša iz leta v leto in to vsepovsod, svobodnega razmišljanja ni več, določene beseda prepovedane itd. Včasih smo se temu smejali v muslimanskih državah zdaj je pa to tu in izvajamo sami.
Drugač pa to niso migranti ampak dohtarji v izmenjevalnem medržavnem programu, ki bodo koštrunom pomagali pri oktobrski stavki.
Ampak cenzura je samo v eno stran, to je bolj problem pri nas. 😊
Enako, že kakšnih 10 let imam za plačevanje po trgovinah, po spletu, predplačniško Viso Elektron, na katero 1-2 x na mesec preusmerim nekaj denarja. Na navadni bančni pa imam nastavljene blokade, s sabo je niti več ne nosim.
Tudi jaz. S tem, da si vsakokrat sproti prenakažem točno toliko denarja, kot ga potrebujem za nakup. In strogo vse preko pay pal.-a.
Sam poskušam pri sebi ločevat tehnične/zdravstvene/socialne in izključno politične/populistične ukrepe. V vsaki vladi bi našel tudi kaj slednjega.
Zato je pa tako pomembno, da se pri koritu ves čas menjajo, čeprav taka demokracija še zdaleč ni optimalna, tudi ne za žepe. Ampak vseeno bolje od enopartijskih sistemov, ki jih vidimo na Madžarskem, v Rusiji, itd., ki ves čas (po)skrbijo le za določeno svojo polulacijo, svoje ovce. Država in vsaka vlada mora skrbeti za vse, spoštovati pravico do dostojanstva vseh!
Se strinjam. A vlade morajo delati tudi za ljudi. (itak, da vse po vrsti kradejo, tako tudi ptičja). Pri tej ptičji gripi (pardon vladi) pa dobiš občutek, da bodo višji davki vse, kar jim bo uspelo narediti za malega človeka. Ostalo bo bolj kot ne le nakladanje o neki pravičnosti. Tej smešnic od primerjave cen trgovin se že vsi smejijo. 😄
Če bi se to zgodilo v Janševi vladi bi vsi kvazi kolesarji drli (ob 13h, ker spijo do 12h) na plac in se verjetno postavljali na glavo in tudi na trepalnice.
Se motim? Ne. Za golobjo vlado je to nekaj normalnega. Mal bomo zaplesal pa bo minil 🤣
Pa vsi mediji bi grmeli na polno, to bi bila prva novica vsepovsod. Tako pa bo to nekje mala, nepomembna novička na koncu dnevnikov, kakih 15 sekund.😉
Še ankrat: Ko dobim denar ni razloga, da bi se bal izročiti robo.
Moj naslov, tel. št. pa lahko vsak povprečen izbrska na spletu. Google si zapomni za nekaj let. Zato te ne razumem. 🤔
Sem preko Bolhe prodal in kupil že kar nekaj stvari, nekaj tudi preko Ebaya. Do sedaj sta me nategnila 2 (od recimo stotih) na Bolhi, in sicer se nista držala ustnega-pisnega dogovora (eden mi je prodal rezervirano stvar, drugi me je nat. za poštnino). 🙂 Nič groznega. Kakšne Nigerijce se pa itak takoj zavoha.
Jaz take nategne malo zaje.. vam nato jih odj.. em. Sploh se ne ubadam z njimi. 😉 Lahko pošljem po pošti, ko mi nakažejo denar, lahko dostavim izdelek kam, če imam sproti pot do tja, lahko pride iskat. To je to. Drugo vse odpade.
Kaj češ lepšega? Še pride a dom in ni treba tebi dostavljat. 🙂
Osnovni princip - ti dobiš denar, on robo. Ko dobim denar ni razloga, da bi se bal izročiti robo.
He, He, ni glih tako. Jaz njemu dam vse podatke vključno z tel. Št. In on ima vse, kar je želel. Seveda kurirja ni nikoli zraven. 😊 Aja, njegovo ime pa n'tango kakoko. 😄
Jaz sem pa prodajal en ojačevalec na bolhi. Pa me pisno kontaktira en model, da če je izdelek še na voljo? Odgovorim, da je. Nato napiše :"super". Bom poslal kurirsko pošto ups na vaš naslov, kjer bo izdelek pobral. Plačam z gotovino".
Prosil bi še za vaše podatke in naslov".
Jaz napišem, da to ni možno. In on nadaljuje. Kdaj lahko kurir pride po izdelek?
Prejšnji teden naročim nekaj preko web Bike24. Normalno preko paypala plačam, dobim račun in email, da je bilo odposlano preko pdp. Po par dnevih pa dobim pripet email.
Malo se mi je zdelo čudno, kako da me ni kurir dobil. Ok. Kliknem na Popravi naslov in me vpraša po novem naslovu dostave ter po znesku za plačilo cca. 2,8€. Način plačila pa kartica.
No pa smo tam. Kako prefrigana zadeva. Vse se je skoraj ujemalo edino klik mi je naredilo pri plačilu in domeni te falš web strani.
Kar nekaj, če ne večina ukrepov, ki jih sprejema ta ali ona naša vlada ali parlament, izhaja iz evropske zakonodaje. Eno so direktive, ki jih vsaka država prenese v svojo zakonodajo (zakone, uredbe, pravilnike), drugo so evropske uredbe, ki se neposredno uporabljajo v državah članicah.
Če direktive niso prenesene v zakonodajo pravočasno ali popolno, Evropska komisija uvede prodi državi članici postopek, t.i. PILOT, v katerem se lahko članica zagovarja. Na koncu sledi lahko finančna kazen. Ni to vprašanje desne ali leve vlada, zelene ali naše, vaše, vse morajo to gnati naprej, da se sprejme.
@Alex, si glasoval na referendumu za EU ali si bil proti? 😆
Pa kaj ti delaš na kakem statističnem uradu, da imaš vse takoj na dlani?
Se je meni zdelo, da imaš preveč podatkov o vseh zadevah. 😉
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano
Kaj, ko naša "javna", "neodvisna" RTV Slovenija ni zmožna predvajati reprezentančnih tekem.😕
Kaj moramo mi plačevati.
Povezava za deljenje
Deli na druge strani